До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 766
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Честит Рожден ден и на Гретхен!!! Да си жива и здрава и много щастива и да имаш много послушно бебче!
Добре, че е Ани да каже за Гретхен, че аз бях забелязала само рожденничката  Клара днес:)
Басилиск във 2 градска дават бебето мин след 3 часа при нормално раждане, а когато е секцио го дават чак на другия ден, мин 30 часа след раждането.

за кръвната група за тези които ще раждат секцио в болницата в която постъпят пак ще им направят това изследване, ако не е направено преди това във същата болница.

Ваня аз си направих мойте изследвания за спин и т.н. в кварталната поликлиника по здравната каса. Има една лаборатория в блока срещу 5 градска където също ги правят, там дори и кръвната група е по ЗК.

# 136
Мами, я кажете знаете ли нещо за евтините прани стерилизатори- гледам 1 на Чико за 60 лв., на Авент за 68 и се чудя дали ще вършат работа на фона на всички останали, които започват от 150 лв. нагоре.
Аз си купих на Чико за 30 лв - такъв за микровеле. Същият на Авент е 52 лв.

# 137
Павлинка, трябва да влезнеш в снимките от вход с име и парола, и после да потърсиш направи албум и добави снимки. Опитай, лесно е. Ако имаш въпроси питай пак:)
А за стерилизаторите  Лекси парните и тези за микровълнова са различни видове, и затова има разминаване в цените за които ти говориш и павлина. И двата са ефикасни ( според мои познати) аз лично наблюдение все още нямам.

# 138
  • морето и сините вълни :)
katrin7-ееее добре 4е си ти ,4е да кажеш за Клара.$е аз нея съм пропуснала

честит рожден ден КЛАРА ,да си жива и здрава и само хубави моменти ти желая с малкото сакровище което 6те родиш baby_neutral  bouquet  bouquet

относно тез стерилизатори-аз и предиказах 4е хи4 няма да дам толкоз пари за таз пласмаса.А и както каза КУКЛА-това с таз кутия хи4 не е стерилизация.най добре тенджУрата с водата.дфа си заври и закипи на 100 градуса 4е да знам 4е са поизмрели  малко бацилите.
айде лека ве4ер мамита
абе недейте да давате толкова пари за туЙ нещо -щото може и да няма кой знае какво да стерилизирате тоилкова.Ако кърмите няма да има какво да стерилизирате освен една биба,и едно шише за вода за зор заман.Ми тъй де Peace

# 139
Честит Рожден ден на Клара и Гретхен! Бъдете здрави и щастливи! Желая ви лека бременност и здрави бебета!  bouquet  bouquet Hug Hug

Тук след нормално раждане ако всичко е наред с бебето, до леглото на родилката има място за бебето със затопляща лампа над него и то си стои там;)
При нас след секциото докато ме подготвяха за след-операционнна, връчиха на таткото количката с малката и го накараха да я заведе на баня;)там й биха витамин К, къпаха я под зоркото око на баба и тате и след половин час ми я върнаха за кърмене.

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 21:40 от Jungle

# 140
Честито и от мен на рожденничките   bouquet Много любов, щастие, усмивки и здрави бебенца!
Аз само бързо наминавам да потвърдя за срещата утре и да видя какво точно сте се разбрали Whistling
От днес и аз съм в деветия. Уикенда ще стягам багажа за болницата! Не остана, ей Rolling Eyes

# 141
Басилиск във 2 градска дават бебето мин след 3 часа при нормално раждане, а когато е секцио го дават чак на другия ден, мин 30 часа след раждането.
Съжалявам да го чуя - те са Болница-приятел на бебето и за да имат този статут, изискването е бебетата да засукват до половин час след раждането. Знам, че доста от малкото Болници-приятели на бебето в България не спазват много-много изискванията, но за тях специално бях чувала хубави неща.

# 142
Момичета, ами в България бият ли витамин К на бебетата? Тук им бият, ама на мен нещо ми е жал. Ще гледав да ги убедя да му го дадат през устата. Иначе аз пропуснах да кажа че по принцип бебето си спи в стаята на майка си от самото начало, но с тази разлика че тук таткото или който иска там може да остане през цялото време (и така правят) и помага за каквото трябва. Само че престоят при нормално раждане е само два дни.

# 143
Малко късничко, ама все пак все още навреме - Честит рожден ден на рожденичките и от мен!    bouquet  Hug  Пожелавам ви много здраве, късмет и хубави и здрави бебенца!  Grinning Peace

heureuse, може да е само два дни, но пък всичко друго за сметка на това е както трябва да бъде ш- не се чувстваш изолиран, знаеш какво става с детето ти, кърмиш го когато трябва в началото. Не че съм била такава болница на запад, но по филмите показват достатъчно, а и както разбирам от вас, наистина е така както го показват  Peace

# 144
  • Sofia
Аз стигнах само до някъде с четенето, та ще довършвам ама реших докато не е почнал новия ден да честитя на рожденничките.

Честит рожден ден на Клара и Гретхен!   bouquet

И за срещата утре в 9.40-45ч. в МОЛа ... да, в голямото фоаИе( тая дума не ми много ясна откъм правопис Confused  newsm78Значи сме Мацко, Тиара, Хекси, Брейви, Анири и аз( това сме до където стигнах с четенето за сега)

# 145

Момичета, знаете ли поликлиника или лаборатория в София, която прави безплатни кръвни изследвания за СПИН и Васерман на бременни? Докторът ми каза за две (Биомет и Цибалаб, сега звъних, но нямат договор със Здравната каса).

Ваня, аз зная в София три лаборатории, където правят тези изследвания безплатно за бременни, с направление:
- Лаборатория Лора на ул. "Позитано" 10, ет.6, тел. 981 2125, пон.-петък 8:00 - 17:00, събота 8:00 -12:00. Хубавото е, че обикновено няма много хора и не се налага да чакаш, както в някои други лаборатории.
- Лаборатория Меддиа, ул. Солунска 36, тел. 980-15-19.
- Лаборатория Сана, ул. Българска морава 83, тел. 22-26-27.
Аз лично си ги правих в Лора. В другите две не съм се обаждала.

А за лекцията в МОЛ-а днес - и аз ще дойда, уговорихме се вчера с mackomacko. Значи до скоро!  Hug

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 07:40 от leiche

# 146
Добро утро момичета,

Включвам се да кажа, че и аз ще дойда на лекцията В МОЛ-а, ама не знам откъм транспорта как ще сколасам, че с тези задръствания от Младост....,та може и да закъснея малко. Пазете ми място моля. Ако не ви видя ще звънна на Анири или на Морена. Simple Smile

Лек и прохладен ден ви желая   bouquet

# 147
Добро утро Hug
Ч.Р.Д на рожденничките от вчера на патерици  bouquet Аз вечер като хукна по задачи и се попилявам обикновено ooooh! Ама така е - нали чакам мъжкото тяло да свърши работа и хукваме #Crazy
Хайде лек ви ден - аз ще нищя форума сега Hug

# 148
Добро утро и от мен  Hug! Днес отново е е един чуден прохладен ден, поне засега де  Mr. Green. За стерилизаторите гледам сте писали, моят е на Чико за микровълнова и е 25 лв., просто е най-малък на размер и само той става за нашата микровълнова, инъче си събира 3 шишета.

Аз бях питала веднъж, ама така си остана, знае ли някоя от варненските мами, какво точно искат за раждане в Окръжна? Всяко родилно отделение явно има различни изисквания. Ще съм много благодарна, ако някой даде малко инфо.

Феми, защо не се обади бе мацко? Видя ли ме каква съм се заоблила  Joy Joy Joy

# 149
  • Sofia
Последно препрояване за МОЛа Grinning  -  Мацко, Тиара, Хекси, Брейви, Анири, Лейче, Ади и аз

Общи условия

Активация на акаунт