До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 736
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
Привет и от мен:)))
Няма много какво да пиша,освен,че и на мен ми беше супер в четвъртък в компанията на Хексина из магазините:)Само ме е яд,че не успях да ви видя в Мола,за сметка на това пък изкарах цял ден с една три месечна мома,пееща и смееща се.После видях и големия чаровник племенника,който е на 7 месеца и така цял ден сладки бебчовци.Абе то това е около мен

# 241
heureuse, сега разбирам вече напълно решението ти да работиш до последно. Направо ти се възхущавам на силата и увереността, с която си подходила към ситуацията.  Hug  newsm10 Вярно, че в Канада е по-добре. Все повече познати казват, че в Канада било къде-къде по-добре от щатитие и то във всички отношения. Но както и да е. Изместваме темата на темата, но все пак да кажа, че ми беше интересно да разбреа как стоят нещата извън БГ Wink Grinning да тес си живи и здрави всички вкъщи и едно здраво и хубаво бебче през септември да си имате  Grinning Grinning Grinning

Аз от стоене и чудене да не забравя нещо да се подготвя и от прекалено старание, почвам вече да се сещам за такива абсурдни неща и да си задавам сигурно най-невероятните въпроси на света.... - днес например ми хрумна как така ще вземаме помпа за кърма в родилното, като тя трябва да е стерилизирана??? Дори да си я стерилизираме вкъщи, стерилизацията трае няколко часа само, така че няма как сме подготвени предварително, нали? Вие какво мислите по въпроса? Съвсем ли изперквам?  newsm78 #Crazy Rolling Eyes

# 242
Цитат
как така ще вземаме помпа за кърма в родилното, като тя трябва да е стерилизирана??? Дори да си я стерилизираме вкъщи, стерилизацията трае няколко часа само, така че няма как сме подготвени предварително, нали?
И аз затова си мислех днес  newsm78
Ще я взема но на бебока няма да давам  от изцеденото ако има какво да се дава разбира се  Wink така реших

# 243
  • София
Escarina, споко, не си изперкала. Това с помпата и аз го мислех, по-важното е да имаш помпа в родилното и ако ти се наложи да я ползваш. Аз смятам да кърмя така или иначе, а с помпата да си помагам, а не да събирам кърма, защото едва ли ще ти позволят да дадеш на бебето. Мисля, че едно хубаво измиване с гореща вода ще свърши работа, после вкъщи ще стерилизираме на воля.

За къпането не се притеснявай. Няма никаква философия, по-важното е да си уверена. Аз слагах една тензухена кърпа върху пъпчето и точно там придържах с едната ръка. С другата слагах сапуна, а някой помощник ми поливаше да изплакнем. Тази процедура може да се прави и на чешмата, даже е по-лесно, защото пускаш водата да тече и не се налага някой до теб да полива. Пъпчето пада бързо и тази процедура бързо отпада. А и с всяко следващо изкъпване ставаш все по-уверен.

# 244
Помпата би трябвало да могат да ви я стерилизират в родилното, при мен поне го правеха.
Но така или иначе цеденето не е наложително, ако бебето е при вас и суче добре, а само ако има сериозно препълване, напрежение и болка.

# 245
Леле,
Изкарах си акъла преди малко - мия една праскова да я ям и без да си гледам много в ръцете, по едно време нещо като ме захапа за пръста, направо огласих цялата къща с писък. Оказа се щипалка от прасковата. Ама гадина! От дете ги знам ама досега не бяха ме щипали, суупер гадост. Добре че майка ми я намери, че не знаех отначало ужилило ли ме е нещо, ухапало ли. Много гадно, направо си викам леле мога ли да родя сега от стряскането, направо подскочих до тавана.

# 246
Аз сега се загледах на 1 страничка и мернах Escarina и твоя термин е на 2 къде мислиш да раждаш може да се засечем, ако устискам до тогава макар много да се съмнявам Rolling Eyes.
И мамита кви са тез  '' Обменни карти '' дето ги дават в списъците за болницата, че нещо не ми е много ясно за какво иде реч newsm78?
Някой беше питал за имената на щъркелчетата аз съм Велина обаче ще мога май да съм в полза за мамите с по къснички термини Wink.

# 247
kerilain, идвай в Пв да пазаруваш - все пак си близо  Hug Ти къде ще раждаш и имаш ли определен доктор за целта?  Simple Smile
Escarina, стига си се шашкала - за къпането нали ще имаш помощник? ако не - затова са шезлонгите. Аз ще си го къпя във ваничка от самото начало. И ние с мъжо ще се чудим как да го хванем първата вечер, ама ще се оправим  Mr. Green А за помпите - доста мами използват в родилните домове таблетки/разтвор за студена стерилизация, след това отмиват с гореща вода, защото там няма кой да ти я стерилизира  Naughty но всеки ще се нагоди някак си ...
да не говорим, че има случаи когато мамите-първескини ако не им достигне упоритостта, се отказват от кърмене, щото в АГ-тата няма кой да им помогне  Sick /наскоро миналата седмица моя позната се отказа, тъй като бебо ще е в кувьоз поне 20 или повече дни в интензивното и в АГ-то никой дори не се опитал да я разубеди  Crossing Arms/но иначе брошурки за кърмене има нявсякъде разлепени  и всички в АГ-то се ангажират как помагали на родилките Sick А бе важното е май да си супер упорит  ooooh!

# 248
Кали, балгодаря за инфото и на теб, звучи доста практично и съм сигурна, че е такова. Надявам се и при нас да се получи така лесно това с къпането  Grinning  Веси, то аз ако не се шашкам за нещо, няма да съм аз в известен смисъл  Wink

Калака, май basilisk е права - то само, ако се наложи ще се ползва, пък и дето казваш ти - няма да се дава на бебето, а само за да помогне на нас smile3521  Ама пусто виж какви работи ни идват на ума, то си има отговор за всичко, ама ние само се шашкаме. Или поне аз съм така  newsm12

bebe_to, видях аз, че сме за една дата определени. Дано да устискаме до термина!  Praynig Peace  Аз съм се ориентирала към АГ-то (родилния дом). Въпреки мизерията, всички майки, с които съм говорила ми я препоръчват, защото за разлика от нея в частната няма нито специалисти, нито техника, ако се наложи нещо спешно да се реагира (не дай си Боже!). А ти беше ли на 31-ви на лекцията в Рига? Може да сме се засичали вече  Wink

# 249
Майчета, защо не си вземете в родилния дом телефона за консултации по кърменето, който Базилиск ви беше дала? Ако в болницата няма кой да ви каже какво да правите, поне да можете по телефона да се обадите? А също така колкото повече прочетете предварително от кърмаческия форум, толкова по-добре ще сте подготвени. Аз като гледах "Такъв е животът - Кърмачета" направо бях поразена колко лесно майките се отказваха да кърмят. Май почти всички бебета накрая бяха на изкуствено хранене Sick Ами трябва много упоритост. Накрая обаче търпението ви ще бъде многократно възнаградено. Как така майка, на която детето й ще е в кувьоз 20 дни, ще се отказва да кърми Shocked Ами че нали това бебе после повече от всички ще има нужда точно от кърма. И няма проблем майката да си цеди кърмата в това време за да я поддържа, а после да си го закърми. И на мен ми се е случвало да пътувам за по няколко дни без бебето, ами цедя и хвърлям, а като съм се прибирала пак си го кърмя. И още нещо - дори детето в началото да не суче много защото не може, дори да се притеснявате че остава гладно, да знаете че те имат много силен инстинкт за самосъхранение и от глад няма да се оставят да умрат. По-добре малко да остане гладно, но след това да е на кърма. Та такива работи. Искам малко да ви надъхам, за да сте по-търпеливи после Grinning Една приятелка роди в Русия и имаше малко кърма (това в самото начало, още в родилния дом) и тя много се притесняваше че детето не се наяжда. Тогава една акушерка й даде страхотен съвет - да кърми по често, през един-два часа, за да стимулира лактацията. И тя вместо да започне да забърква млякото, направи точно така и кърмата й наистина й се увечили. Кърми си детенцето една годинка Grinning

# 250
Добро утро!

Аз от 2 дни си приказвам със свекито за бебето и нещо хич не ме кефят разсъжденията и и бабините деветини Close Close

Момичета да ви питам от къде си купувате Сано максима?От магазин за перилни препарати,интернет или детски магазин,защото аз никъде не го срещнах този препарат.А Фрош а-има ли бебешки,че аз го видях но не видях детски препатат....

Пожелавам на всички приятна разходка днес на хлдинка,а аз отивам да залагам пилето със сметана  chef и други работи  chef

# 251
Привет!
Аз се боря тука за обръщане на Гала, както знаете. Прочетох доста информации как може това да стане, някои от който направо невероятни и смехотворни. Например - святкане с фенерче на изхода на бебка, за да и се привлече вниманието. Или - членовете на семейството застават на изхода и викат бебето по име! Laughing Или пък - слага се много студен компрес в горната част на корема (където сега е главичката), а в долната - топъл, за да може бебка да се ориентира "на юг"! Simple Smile Тия неща ви ги казвам, за да ви поразведря и засмея.

Приятен ден от мен!

# 252
  • София
Добро утро и от  мен Simple Smile

Искам да се похваля от моята свекърва и от това, че имам първи работи за бебо newsm44. Вчера брата на мъжа ми си дойде от Италия за малко, където живее и майка им и свекито го беше натоварила със страшно сладурски дрешки и порт бебе на Chicco и Prenatal, кошчето от количката на Chicco и помпата за кърма на Avent  newsm44. И въобщееее съм много щастлива Simple Smile Представям си го мъника вече накипрен  newsm74. И жената си е играла да ми преведе цялото упътване за помпата, защото го има само на италиански, а тя не е много добре с едното око и си представям колко се е измъчила...Направо...нямам думи  newsm20
Та такааа....ох, радвам се като малко дете значи  newsm68

# 253
  • морето и сините вълни :)
здравейте мацки и от мен..аз все о6те сам тук:)ейй няма отарване от от мене да знаете Joy Joy
gia_fire-4естити покупки мацка.лек и хладен  ден на вси4ки...по касно пак 6те намина..

ама с тея помпи за тез болници 6те ме изумите просто..аз не мисля 4е 6те ми затрябва 4ак толкоз помпа..ами мисля да се инатя и да не поисягам към помпа въобще ,само при голям зор...

# 254
Камелия, няма бебешки Фрош, но има един течен гел за пране с алое, на който пише, че е подходящ за бебешки дрехи.
Засега поръчах прах на БамбиноМио, щото той е и без ензими, но като се свърши може би този течен Фрош ще ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт