До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 749
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте мами:) ! Днес пак е супер готино времето във Варна, хладничко .............направо му се кефя. То след тия жеги сега просто не мога да повярвам. За щъркелчетата аз съм Даниела.

За помпата в болницата и аз си го мислех как ще стане, при положение, че там няма къде да стерилизирам  newsm78, ама и това е вариант да цедим и да хвърляме, абе ............. до там да я докараме. Лек ден на всички тумбачета, аз имам едни здрави ритници в тумбата, направо се изумявам понякога, какво сила има бебока  Mr. Green

# 256
  • София
Привет момичета!

Много се развеселих сутрешно с разказа на Кукла, особено методът с фенерчето  hahaha

gia_fire, честити ти покупки и поздравления, че имаш такава свекърва, това си е цяло богатство да знаеш. Може и някое фото да качиш в албума и ние да разгледаме.

ани-бани , гледам те аз, че от както каза, че няма да те има, си все он-лайн. Да не изпуснеш нещо случайно  Wink

Kameliya, Сано Максимата го продават по бебешките магазини, но съм го мяркала и в нашия супер "Ена". За продуктите на Фрош, аз ползвам омекотителите, но само за нашето си пране. Бебешки прахове и омекотители не съм виждала.

Чудя се дали сте мяркали някъде малки опаковки памперси към 20 бройки, защото в Шейново искат неразопаковани пакети? Сещам се за Метро, но хич не ми се разкарва до там.

# 257
kali в Ремедиум-а имаше малки опаковки,аз такава си взех за болницата,а и ценово са най-евтини.Ако няма на Шишман,пробвай на Графа

# 258
  • морето и сините вълни :)
Kali-абе аз казах 4е 6те за4езна,ама о6те несам  за4езнала. Peace Peace

дебна ви тука Joy Joy Joy

# 259
Абе що ти трябва да зачезваш изобщо, аре стой си тука, че ще ни липсваш.  Hug
А Петето къде е, не съм го мяркала скоро нашто талисманче?

# 260
Дубрютру и от мен Wink
Да се отчета и аз днес. Снощи се бях загледала в един филм и стоях до късно и днес както е мрачно времето навън съм спала до 10 часа почти  Grinning

Абе тези идеи за обръщане на бебето може и да са супер смешни и странни, ама знае ли човек, може пък да помогнат. За повечето нищо не пречи да се опита. Ако има ефект, кажете да знаем  Hug

# 261
Здравейте аз само набързо да се похваля, че приятелката ми роди днеска момченце 3450гр

# 262
  • Бургас
Привет и от мен днес,
имаме си вече легло и съм много щастлива.
Имам и гости, така че не мога да влизам много често, но  ще хвърлям по едно око!
Хубав ден

# 263
Здравейте!Аз си ви чета всеки ден,но не пиша!преди няколко дни бях с доста силнички(но търпими контракции) и понеже през деня ме подхвана 1 и не ме пусна 15-20 мин звъннах на док. и се разбрахме на следващия ден да ида,а тая същата вечер..мале като ме подхванаха за около 2 4аса(на 5-6 мин)  #Crazyдоста се стреснах,но..болките бяха поносими за това реших,че не раждам още Simple Smileи в крайна сметка след прегледа на док....каза ми да пия магнерича по 4 пъти ,не по 3,а но-шпа по 3. сега на 8-ми авг.ще ми правят изследвания и понеже(нали имам разминаване в термините)при него се води,че вече съм 9-и месец,и на 17.08 трябва да родя,а бебето още е седалищно ще ми даде талон да ходя в болницата да ме прегледат и да преценят дали ще е секцио!и така...мисля,че с тези контракции,а и този термин..ще ме резнат още август,предполагам след 11.08,тогава и по др термин влизам в 9-и месец!но..за сега нищо не се знае де,ще ви държа в течение!  Hug   bouquet хубав и прохладен ден!!!

# 264
Escarina и аз в крайна сметка за аг- то си останах, само дето имам усещането че ще вземем да се появим още август, ама когато тогава. А иначе на лекциики не съм била че аз по принцип сама много рядко се навивам да тръгна на някъде... та в тоз ред на мисли ако решиш да ходиш на подобни мероприятия отново и имаш желание свиркай да дойда и аз ( тва и за обикаляне по магазини се отнася ) ще ми е приятно.
За къпането аз си взех някви брошурки и книжки ама уж обясняват с таз ръка тук хвани с оназ тва прави и накрая пак ти е объркано... та си мисля да разчитам на инстинкта си и първите дни на помоща на майка ми та така. Все си мисля че ще се оправя с бебо никви притеснения нямам не знам от къде таз увереност след като съм държала само веднъж в ръцете си бебче за 5 минутки, ама Rolling Eyes Embarassed...
Притеснението ми е само за тва да не се окаже че съм сама като се почне всичко че никак не ми се ще. И таз вода топла дето са ни я спряли да я пускат вече че иначе не знам как ще се оправяме с newsm37.
Какво друго не се сещам за нищо смислено по късничко пак.
Цун и гуш за сега и усмихнат ден на всички hug...

# 265
  • Sofia
Весич благодаря за покупките! Hug
И на теб и на всички честити покупки!  bouquet

Сано-то аз го взех от пигиса.

Кали малък пакет "Памперс" взех също от пигиса... 3-6кг/24 бр. за 8.50лв.  В Св.София, който искал да носи.

Моля някой ако види някъде от тези компл.за постилане на количката да свирка!

В болницата аз ще нося малката помпа на Чико и ще я ползвам ако са  ми напрегнати или със сапушени канали гърдите, като не смятам да събирам.  За това ми е и Авента за вкъщи, както и ако се наложи да оставя накой да храни и изобщо докато се регулират нещата с кърмата смятам да ми е  под ръка.

# 266
Здравейте!

Аз днес по принцип се опитвам да чистя, да използвам прохладното време, че в жегата хич не ми се хаща, ама то и сега никак не ми спори. Усущам се, че прибърсвам едно - друго ама основното си стои. Бях си наумила, че и на багажа за болницата ще обърна внимание ама и него гигурно ще го оставя за "по-натам". Все ме е страх, че като се напъна с това чистене и ще взема да родя та за това така по-леко го давам и с много почивки.

Вчера ходихме на пикник и си изкарахме супер. Синът ми беше много щастлив, тича и се търкаля по тревата на воля. Вечерта целия беше за пералнята. Накрая се развали времето та набързо прибрахме и тръгнахме. И сега превалява, та прочисти въздуха и разхлади и ми е хубаво, че жегите хич добре не ми понасяха.

Кукла много ме разсмя с тия методи за обръщане. Моя бебок доскоро беше с краката отдолу ама аз само стоене на колене и лакти за 10-тина мин. правих и то малко дни, че много изморително ми се виждаше. В края на краищата мисля, че обръщането дойде понеже "природата си знае работата", а не че аз съм допринесла с това висене. Каквато и да е причината, предната седмица беше с главата надолу, знае си работата детето.

Петето, ти стискай, че Ани е предупредила докато не се върне във форума да няма раждания. Раничко е още, пък и при теб е първо и си ни талисманче, наистина - пий хапчетата, лежи и се пази. То на всички ни тежи вече, но колкото по-близо до термина, толкова по-добре за развитието на бебето. Тия рано планираните секцио раждания никак не са ми по вкуса.

Аз помпа в болницата не мисля да нося. Ако нещо много ме напряга мисля, че и на ръка ще се справя, овен това няма да я събирам тая кърма или коластра по-скоро.

# 267
  • София
Ей, така и не намерих малки пакети памперси. Бях и в Ремедиум и в Пигиса, нямаше и на двете места. Подозирам, че ще има такива в аптеката на Шейново, както и превръзки от най-яките. Аз малко като лудите обикалям по тия магазини, хубавото е, че не се самозабравям. Все гледам, зяпам и се почесвам и тъкмо взема нещо и като ме споходи здравия разум и го връщам. Кажи речи има толкова излишни неща, дето са правени само за пари и никога не се използват.

Моренка и аз търсих комплект за количка, даже за първи път видях що за чудо е това. В Пигиса има, но само един модел на Бертони, при това беше по-подходящ за момиченце. Струваше около 12-13 лв.

# 268
bebe_to, такива лекции има всеки месец по една безплатна. организират ги обикновено в х-л Рига на Мецанина. Аз бях на две досега - първата беше за храненето и беше много полезна; втората трябваше да бъде за контракциите и кой кой е в родинлата зала, но нещо никак не останах доволна (и не само аз де, ходих с една приятелка, която също е за септември, но средата, и тя също сподели, че не й е харесало). То какво да ни хареса - аз искам да ни кажат нещо полезно, а те нищо абсолютно не ни казаха. Така и не знам сега на колко време са тези контракции, на какви периоди и т.н. Лекциите ги водеха обаче две различни жени. Така че, явно си зависи от лектора. Не знам кога ще е следващата, но на нея може и да не успеем да отидем, особено ако е в самия край на месеца. Тогава ще предпочета да си стоя вкъщи  Wink Но така или иначе, ако разбрера кога ще бъде, ще ти кажа  newsm53
Дано да не си сама, когато дойде моментът. Надявам се, че край теб има хора и не си сама през повечето време. Имаме нужда от голяма подкрепа и помощ в това положение, дето сме  smile3521 Абе дано само всичко мине балгополучно и всички си имаме живи, здрави и хубави бебета!  Praynig А ти защо се притесняваш всъщност да не си сама?  newsm78

# 269
Morenka редакцията ми хареса мацко, така че нека така си остане, ако и на другите им харесва  Peace

Днес верно е супер време...само дето имаше големи вълни, поне 3-4 бала и не успях да се плацикам. Но-о-о-о  Naughtyпък беше много красиво smile3501

Абе мацки, аз си взех на Фрош точно течен препарат за бебешки дрехи - 2 литра е и пише че стига за 20 пранета. Струва 10,50 wash и не беше трудно да намеря, в магазинчетата за препарати около пазара има доста разнообразие точно на Фрош. За този пише, че би се справил и с петна, ама засега не съм го тествала точно за това. Съставките са натурални...така че просто, ако искате такъв трябва да търсите...има го, ми е думата

Общи условия

Активация на акаунт