Юлските мъници големи са гладници

• 10 298
  • 180
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Статията за бебето на ръце - да хубава е, но когато мама е сама, няма слинг и трябва и за къщата да се грижи - какво прави тогава?
не искам да се заяждам - ама не може да виси нон стоп на ръце детето.

# 106
Статията за бебето на ръце - да хубава е, но когато мама е сама, няма слинг и трябва и за къщата да се грижи - какво прави тогава?
не искам да се заяждам - ама не може да виси нон стоп на ръце детето.
Купуваш кенгуру или наемаш помощница Mr. Green

П.С. Искре, не се сърди, с чувство за хумор го написах, просто днес ми е странен ден явно.

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 13:12 от r0ksi

# 107
  • Sofia
r0ksi, имам кенгуру - но повечето кенгура се препоръчват след 3ти месец. Simple Smile
както и да е - аз си го нося и си го гушкам, ама не може 24 часа на ръце - как ще "опознава" света ...

# 108
Рени, мерси!  Grinning Междудругото моят палавник по същия начин много пръцка и зацапва памперса, а стомахчето му къркори по-силно от моето  Laughing Не знам на какво се дължи, но ние си имаме вече колики и когато успее да се изака или пръцне му минава. Явно газовете са ни в повече, ама и той много лаком - суче докато не почне да прелива  Laughing
За водичката - давам му от шише след всяко ядене малко само да изплакне устата - по същия начин я плюе. А иначе между храненията горе - долу на 1,50 час му давам водичка. Също така нощем му давам водичка вместо кърма, за да си почива стомахчето - обикновено между 3 и 4 се събужда и почва да търси папо - тикам му шишето с водата и то като си цокне заспива. (с някои изключения като тази нощ, когато сума ти време ме разиграва - иска вода, после иска биберон, после почна да го плюе биберона и накрая когато посика да го взема на ръце ми писна и го оставих да си мрънкоти сам в кревата - повъртя се, повъртя се, па заспа накрая  Mr. Green) Въобще хич не му угаждам на моя с глезондрене, друсане, пазене на тишина, люлеене или висене по ръцете  Sunglasses Научих го да спи на шум - телевизор и сега не се стряска от тракане и шум(и майка му си гледа тв докато го храни  Mr. Green), научих го да заспива сам в НЕГОВИЯ креват, дундуркам го само когато го боли (а като се глезондри - грам внимание не получава и даже го оставям сам в стаята да си мрънка и циври), никакво ядене преди точния час на режима. Sunglasses Още малката ми сестра я бях дисциплинирала по тоя начин (щот аз я гледах тогава) - да свикват да са самостоятелни от малки  Laughing

Не знам за бебетата, ма мен кви стомашни болки ме морят от 5 дена, явно антибиотика и лекарствата, които пия за матката ми разстройват стомаха и май и на бебовия стомах се отразяват  - и двамата се свиваме от болки по едно и също време  Sick

Ние имаме обаче проблем с гурели и май нещо като конюктивит. Педито ми обяснява за някакви каналчета, които не се били отпушили и т.н. да съм го водела на очен, ма аз му църкам малко кърма и гледам, че и без очен детето взе да се оправя  Praynig Все пак ще го заведа, де.
Чакам с нетърпение да минат 20 дена и да ходим на балкана да починем, ще си взема свеки за гледачка и ще направя речен плаж  Hug

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 13:28 от Andromeda

# 109
 Рени това е ужасно с тези гадини, дано по бързо се отървете от тях  Hug
Мишлето ми от няколко ннощи прави 5 часови, почивки, дано да ги задържи.
Днес сутринта с мъжо ходихме и си изтеглихме документите от педиатърката, правеше се на обидена и не искаше да ни вземе пари за прегледа, но иначе мина без скандали Wink
 Ели, Марти, Моколоко Благодаря Ви  Hug Дадоха ми координати на още една педи тук в ЕлПе, ако и тя е неграмотна, ще се обърна към вашите доктори.
 Хриси срещата е в неделя, след обяд в ЮП, но никой не казва в колко часа

# 110
Нашия иска да опознава света единствено, когато лежи върху корема ми. Иначе и в активната гимнастика го слагах, и играчки на леглото му окачвах- само ги поглежда и това е, нищо не им опознава. Но като го наглася на корема ми почва да се върти, да се пули, да се оглежда.....странна работа.
Иначе аз го сложих в кенгуру за около час и така пазарувахме в МЕтро. А и кенгуруто е съвсем обикновено, че не ми се обяснява нашата сага по търсене на хубаво кенгуру Sick Спа през цялото време като малко порче.

# 111
  • На края на вселената!
Искра, разбира се, че е невъзможно да е все на ръце. Просто една различна гледна точка. А и за мен е извинение за това, че все искам да я гушкам.
За срещата може ли да е към 16ч, за да се наспи каката ми?

# 112
Как може толкова да се гърчи малката докато пръцне или се изака  ThinkingНаправо ми идва да я гушна на ръце,толкова ми е мъчно така- и в съня си го прави-прибира крачета до коремчето,извива главичка към гръбчето и издава едни такива звуци.Милото ми.......защо така се получава егати-това коликите ли са или само газове в коремчето.Или колики и газове са едно и също нещо???? newsm78 Сега докато акне два пъти и изпръцка поне 10 пъти се въртя повече от половин час.Така е и в ранните часове към 4.30 непрекъснато се върти и пъшка,едва спя,а тя милата как издържа незнам.
Майките които кърмят-как намирате време да хапвате пълноценно,или по скоро да си приготвите нещо за хапване???????Аз хич не се храня тези дни и ме е страх това да не се отрази на кърмата ми  Sad

# 113
  • София
Ако му дам Инфакол може ли да е еднократно или трябва щом го почна да го давам на всяко ядене,както пише?И нали не може да му навреди,понеже не съм сигурна,че наистина са колики.Вие как разбрахте,че почват?
На брошурката пише че е преди всяко ядене, макар и аз нарочно да пропуснах няколко пъти и ме награди с рев. За вреденето- на брошурата пише че симетикона не се абсорбира от тялото и ен може да постигнеш предозиране. Отделя се с урината Peace А как разбрах- ми почна милото да се гърчи ужасно и без причина и да е нервен и така.

Искре, ама аватара ти е суперски, много е сладъм Александър, пу пу Mr. Green

Рени, отврат е това което казваш, егати работата с тия хлебарки. Ама нал ие и топло и ако сте пръскали и наскоро, те не са имали време да пукясат. Ние редовно пръскаме и пу пу засега няма нежелани гадини, но трбе постоянство и да го правят всички съседи и не само вие, щото иначе ти идват "на гости" от съседите ooooh! Писах ти на мейла пак за снимчицата  Peace

Ние днес сме на лекар да ни мерят и да види едното оченце нещо гуреляса а аз с многото мозък с вода му го промих а то трябва да е преварена май...   ThinkingЩе видим какво ще каже докторката, дано ен съм му направила нещо на мишончето Praynig

Ками, аз ям максимум 2 пъти на ден и то общо взето наблъсквам нещо набързо и това е. Поне не се отразява засега.

Вие как сте с килата че аз май не съм свалила много? Аз преди да родя докарах някъде към 80-82 кг а сега съм 68 кг без да съм диетувала, а ми се ще да сваля до поне 60 кг (на толкоз почнах, иначе "дозата" ми е 55 за този ръст).

# 114
  • Бургас
Ели адашко, оченцата на кърмачетата най-лесно се лекуват с няколко капки кърма, изпитала съм го лично с баткото  Peace Капваш няколко капки директно от цицата  Hug

# 115
Здравейте мами ,виждам 4е някои от вас сериозно са ги запо4нали коликите,ние засега нямаме сериозни колики,само от време на време си присвива кра4етата и помрънква. Тази нощ е бил много примерен ,будеше се само за ядене и заспиваше веднага,та успяхме да поспим и ние с татко му.
Ей тия баби,за главата съм се хванала ве4е  #Cussing out .  Свекървата само 4е го види 4е е буден и е в креват4ето и веднага се нахвърля да го вземе,оставя я да го погледа 5 мин да хапна и като се върна и той и е в ръцете. Като е отвън с коли4ката и си кротува постоянно го клати,уж за да заспи,а той си бодува,но така го у4и и после.....   #Cussing out . В на4алото го целуваше постоянно по пишлето и аз много се дразнех,наложи се да направя няколко сериозни забележки и след 2 дни сръдня от нейна страна се отказа от тия си целувки. Ето и сега е отвън с детето и е гепила коли4ката,а то си спи. Много ме изнервя цялата обстановка и само като си помисля 4е е отпуска 4ак до 20.08 и  #Crazy .
Ох ,разписах се,извинявайте ама много ми е дразнещо , и като и направя забележка и веднага ми прави физиономии!
Дано нямате проблем като моя. То детенцето ми  е кроти4ко ма тя на зорлем ще го разглези  Sad

# 116
Пак включване от мен - Вики току-що ми изпрати смс, че НА 25.07. MIR40_74 Е РОДИЛА БЕБЕ КАРИНА, 3620 гр. Родила е със секцио по спешност. Да й е жива и здрава принцеската   bouquet
Ели, прочетох го, но гледам да направя снимките от Снимка.бг и ще направя и останалите ти Simple Smile Остават ми още около 10-тина снимки, та скоро ще ги довърша.
Ками, аз гледам вечер към 8, като се прибере мъжа ми да готвя. Но вече мечтая някой да направи кърмаческа кухня, че ми писна само да мисля - а сега какво... Че с тези ограничения. Гледай да ядеш сурови ядки, различни от фъстъци и да пиеш течности около 4-5 литра дневно, за да не пострада кърмата.

# 117
  • На края на вселената!
Ето го и моя хищник на няколко снимки (със жълтеницата) -
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=159528
. За съжаление няма много, а и нямам апарат да я снимам сега.

# 118
Ками едната от причините за колики е че балончета газове минават през чревцата на бебчетата, и тези балончета са по-големи от червата и затова ги боли.
 А за хапването и аз когато успея тогава ям, не спазвам диета. Което ме подсеща че съм гладна и ще ида да хапна с една ръка  Wink
 Ели и аз съм чувала че кърмата помага за очичките, аз си излекувах с кърма зараждащ се ячемик, а на мишлето и мажа пъпчиците.  Peace
 За кенгуруто и аз се чудя дали вече не може да се носим  newsm78

# 119
И ние имаме такъв проблем с едното оченце.Докторката каза,че това било запушено слъзно каналче и не било рядкост при новородени.Изписа ни капки,слагаме ги 4-ти ден и има доста добър ефект.А това за кърмата и аз го знам,че помагало

Общи условия

Активация на акаунт