ДЕКЕМВРИ бързо наближава,скоро мама на бебчо ще се наслаждава!

• 17 152
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Мерси!

# 196
  • София
Леле, момичета, обхванал ви е период на гнездене! Само покупки са ви в главата! Party

Що се отнася до мен, аз я карам спокойно. Както неведнъж съм ви казвала, предварително нищо няма да купя. Количка си имам, стерилизатор също, ще ползвам и много дрешки от Ивето. Остава да купя шишета, биберони, комплект за изписване и 2-3 нови бодита, това е. Ще ги набележа и ще заръчам на мама и любимия да купуват, докато съм в болница.

Машините за хляб са хубаво нещо, но като се знам, само ще ми събира прах. Сега ям всичко като разпрана, но като родя пак ще престана да ям хляб и тестено и просто няма смисъл да я купувам. Пък и честно казано, от мързеливите домакини съм - чак пък домашен хляб да правя, не ме търси там! Blush

Днес в 16.30 съм на фетална ехокардиография при Велковски. Довечера ще докладвам!

# 197
Aз да ви се "оплача" , нали ме нямаше седмица и сега като излязох и насреща ми отворили нова фурна за закуски от веригата "Форнетти" ... тия хора нямат милост. Сега трябва да излизам през задния вход на блока и да не се оглеждам много. Днес не можах да ги подмина и сега дишам тежко.

# 198
Клер къде преглежда Велковски за да се запиша евентуално. Аз мисля утре Димитрова да ми каже дали има нужда или не от този преглед.

а за хляба личното ми  мнение е че трябва да се яде в разумни граници, много физическа дейност и никакво гладуване  Peace

и аз много малко неща ще купя нови за бебето нали имаме от каката, ама ни трябва гардероб и легло дето са поне 2000 лева. все пак се утешавам че ще се ползват с години, а не като с бебешките неща за 2-6 месеца и на боклука.

# 199
  • Габрово
munieca,мерси за сайтовете които ми даде, но и там не зърнах цветът количка, който си бях избрала SadЩе след в ебай и дано изникне там нещо интересно.
Galchoo1 , а кой каза, че не участвам- къде без мене Twisted Evil

По повод казаното от Стела Мария да добавя, че освен упражнения можем да правим и масаж на перинеума с малко зехтин или с някакво друго масло и това помага за да нямаме разкъсвания по време на раждане, но мисля, че се правят на по-късен етап тези масажи.

# 200
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208152.msg4498431

мацата, ей тук се осъжда този магазин

аз също се интересувам дали мога да мина без зимен кош, а само със столчето от колата, нека мамите с повече опит да посъветват

# 201
  • София
Мерси Венчо   bouquet

Момичета, помогнете ми моля, окапаха ми очите да преглеждам старите теми.
Помня, че някой беше пуснал разяснение какво значат различните буквички с размерите на бебето - BDP например и т.н. Това знам, че е размер на главичката, ама другите как бяха  newsm78
И дали няма някъде в нета таблица с приблизителни размери по седмици или нещо подобно  newsm78

# 202
  • София
http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html?

Тук за размерите на бебето, но за буквичките аз доколкото си спомням нямаше разяснение. Някоя мацка беше попитала, но ... А може и да греша  newsm78

# 203
ами аз бях пуснала това

golden, пък и за другите. аз около тревогите по изоставането на бебето, изчетох много за мерките. вижте какво значат съкращенията
BPD - диаметър на главата (мери се най - голямото разстояние)
FL - дължина на бедрената кост
HC - обиколка на главата
АС - обиколка на коремчето
EDD - изчислен термин
EFW - изчислено тегло на бебето (това е формула от горните)
LPM - първи ден на последен менструален цикъл
CRL - дължината на бебето от главата до дупето (мисля, че това се мери само до 13-14та седмица)
вижте този линк, има и таблици за някои
http://www.ob-ultrasound.net/

# 204
венчо за главата има специален маркер който се взема като се мери. иначе за всеки най голямото разстояние ще е различно Wink за тези размери се пита лекар - за един за нормални за друг не. зависи от родители, генетика, други неща и кво ли не

# 205
Аз да ви се оплача тези два дни където да изляза все ме вбесяват!  Twisted Evil Вчера отивам да си подновя болничния и се оказва че има само един АГ лекар в дкц-то и не могат да направят комисия за да ми продължат болничния! И той ми се хили насреща да съм обикаляла по поликлиниките да търся къде имало такива комисии. Толкова се ядосах че чак си поплаках едно хубаво като излязох. Аз съм си ревлива по принцип, а сега съвсем. Сега трябва да чакам другата седмица да се върне другата лекарка. Добре че поне от работата ми са разбрани и няма да ми направят проблем. Да не говорим че така ми се прекъсват и болничните което пък повлиявало на заплащането на майчинството после, но това ще го преживея, само да ми дадат тъпия болничен!  Close Close

Днес отивам в софийския да записвам сестра ми  (кандидатстудентка) за второ класиране. Хем чаках пред канцеларията с най-малко хора, хем най-бавно ставаше! Чакам аз половин, един час, всички се правят че не ме виждат и в тези задушни коридори най-накрая така ми падна кръвното, едва съм се довлякла да седна някъде. Утре ще щурмувам с мъжа ми, той ще чака вместо мен и ще гледа лошо, та дано успея да я свърша тази работа.

Оплаках ви се едно хубаво, сега отивам да се утеша с едни пържени картофи. Лек ден на всички!!!  Hug

# 206
аа, аз само съм превела отнякъде си спомням Simple Smile
принципно на мен като ме мерят и на листчето си пише кое на коя седмица отговаря. и правят някакво средно. иначе теглото е формула от няколко показателя
чудя се и аз с какво да се утеша. и аз се ядосвам за такива неща, анима. но сега точно искам да ми мине главата

# 207
Привет и от мен.Отдавна не съм се появявала,че имах проблеми.
анима миличка ,и аз минах по тоя път-едва ли не ти се подиграват,че си бременна с проблеми и имаш нужда от болничен,преглед или изследване.Моят направо щеше да ги  #2gunfire и без това си има служебно
абе вдихнах ги с краката нагоре,но ми костваше ужасно много нерви и да не казвам колко тона сълзи.
С две думи си взех каквото ми се полагаше .Надявам се повечето да са добре,нямах време да прочета всичко,така че моля да ме извините,определено не съм в час .
Виждам,че бройката се е увеличила, а Ивето отново е направила най-свежата темичка.Да ви кажа честно по-хубави от нашите няма!!!

# 208
Анима  Hug Hug Hug

Не се ядосвай мила, хапни си картофките и им дръпни по една благословия на всички  Grinning

# 209
  • София
Покрай ФМ и аз голямо ровене му ударих да разбера кое какво значи и да търся таблици с размерите за нормалност и просто щях да получа удар, когато погледнах, че на НС /обиколка на главата/ показателите са ми 14.61 при нормални за 19-та седмица 15.20 и нагоре. И от всичките показатели, които си отговаряха на седмицата +/- някакви дни, единствено този беше като за 17-а седмица. Просто полудях. Лекарката ми каза, че това е по-скоро добре, защото оттам се вадил показателя за нухалната еди-какво-си. Как са мерките при вас?

Общи условия

Активация на акаунт