Декупаж (салфетна техника)- 5

• 26 874
  • 317
  •   1
Отговори
# 135
# 136
  • София
И аз се запалих по декпуажа, но имам проблем със салфетките. Как точно изкарвате въздуха? При всеки опит се разкъсва малко от салфетката. Намазвам повърхността с лепилото и лекичко слагам единият край на салфетката и с четката изкарвам въздуха, но не се получава. Иначе с декупажната хартия се получава.

# 137
Всички други май са на плаж smile3516, така че ще се заема аз с отговора. Сложи изрязания мотив от салфетката /най-горния слой само/ върху повърхността и тогава започни да нанасяш с четка лепилото/ако е Ц200 го разреди малко с вода/ от центъра към периферията. За начало си избери по-малък мотив Peace

# 138
Миражке, не разбирам немски, но сигурно е съЩото неЩо. В сайта на Слън4оглед, видях 4е има някакъв Glaze медиум, който е за придаване на блясък и равномерност и не е то4но забавител, но може и да върШи съЩата работа. А ти отсега да ми завиеШ едно мозае4но кракле за догодина, като си дойда. Hug

# 139
Гая, специални поздравления! Впечатлих се от това - http://images19.snimka.bg/003665375.jpg Може ли малко разяснения? Да допълня моите морски спомени ...
Това получих за РД от съпруга и приятелите ни- http://images19.snimka.bg/003607129.jpg И ако направя нещо в същия стил ще се радвам...
Очарована съм и запалена. Сега събота и неделя ще се развъртя и аз, че имам сериозна нужда от релакс. А всичко това така ме разтоварва...
Но какво е това чудо "ретардер"? И аз искам да видя!!!
Dididi, Ще ти кажа, но само ако ти разкриеШ твоята техника с бинтовете, която много ме беШе впе4атлила по време на благотворителните базари на ДБМ. Laughing
А 4инийката се прави лесно. От обратната страна на стъклена 4иния се залепват  мотиви от салфетка или хартия. Из4акваШ да изсъхне добре залепеното. От пар4е хартия или вестник, или найлонова торби4ка, правиШ топка, с която топиШ в акрилна боя и мацваШ тук там по цялата обратна повърхност, така 4е да се полу4ат петна. Като изсъхне се залепва метално златно фолио (тип Шлагметал), но съвсем спокойно може да се покрие и със златен акрил. Накрая завърШваШ с лак. На лицевата страна на 4инията, с контур за стъкло, о4ертаваШ някои от мотивите по усмотрение. Това е.  Hug

Последна редакция: сб, 11 авг 2007, 11:12 от Гая

# 140
Мама  миа!
Гая, е може ли така по  средата на поста да спреш? Crazy
Ми, продължи, бре жено! Praynig

# 141
Мама  миа!
Гая, е може ли така по  средата на поста да спреш? Crazy
Ми, продължи, бре жено! Praynig
Продължих, ма много ми пада интернет връзката. Озъбих се от нерви. #Cussing out

# 142
Гая, много ти благодаря за обяснението. Мисля, че горе-долу разбрах...
А за бинта - ми не е нищо особено... В смисъл, че използвам бинт за много гладки повърхности, защото Ц200 понякога ми се отлепя или става на браздички и не залепват добре елементите. Използвах бинт и когато облепвах една порцеланова чиния с пясък и миди... Но това не е техника... Ако за това питаш де...  Embarassed
http://images19.snimka.bg/003675247.jpg
Сега вече, като засъхне я облепям с миди, камъчета и "дупките" запълвам с пясък. Между другото допълнителния слой с бинт заздравява кутийката и тя по-малко се гъне. Защото ако е прекалено тънка при огъването падат камъчетата.

# 143
Миражке, не разбирам немски, но сигурно е съЩото неЩо. В сайта на Слън4оглед, видях 4е има някакъв Glaze медиум, който е за придаване на блясък и равномерност и не е то4но забавител, но може и да върШи съЩата работа. А ти отсега да ми завиеШ едно мозае4но кракле за догодина, като си дойда. Hug

Гая,мисля че си ме разбрала Peace-различните фирми използват различен термин.Изглежда,че GLAZING/стъклено,прозрачно /идва от английския/не знам английски,като изключим съвсем елементарни неща Embarassed нито пък немски-но май немските фирми го пишат РЕТАРДЕР.Така че момичетата,които искат да си го купят да знаят че са един и същ материал newsm71.От няколко дена се мъча с една кофа ,салфетката мн.гадно се накъсваше,отказах се да я лепя цяла ,а само цветята,но дори това не успях-нарязах и цветята.Сега рисувам всички цветя отгоре УЖАС някакъв #Cussing outи ползвам този Glazing medium,наистина става по-лесно.А краклето го имаш ГАЯ,не съм забравила и наградата ти/затова те питах върнала ли си се Hug

# 144
  bouquet Благодаря за пояснението!Сътворили сте чудесни работи !Ето и аз над какво се потих Mr. Green http://images19.snimka.bg/003675203.jpg http://images19.snimka.bg/003675202.jpg http://images19.snimka.bg/003675200.jpg

# 145
Didi_mum,невероятни са!
А, бе, все се каня да те питам, кога намираш време за такива неща, че и близнаци да гледаш... Thinking

# 146
  • София
Всички други май са на плаж smile3516, така че ще се заема аз с отговора. Сложи изрязания мотив от салфетката /най-горния слой само/ върху повърхността и тогава започни да нанасяш с четка лепилото/ако е Ц200 го разреди малко с вода/ от центъра към периферията. За начало си избери по-малък мотив Peace
Мнооого благодаря   bouquet. Ще опитам така, че съсипах сума ти салфетки.

# 147
 hahaha
Didi_mum,невероятни са!
А, бе, все се каня да те питам, кога намираш време за такива неща, че и близнаци да гледаш... Thinking
  време имам сега защото от 3 седмици са при бабите ,преди само четях  Joy .А сега междувременно поработвам при таткото ,но при него имам доста повече свободно време Whistling ще видим наесен как ше ме хване изведнъж липсата  newsm63 така че сега наваксвам Heart Eyes радвам се че ви харесват,хайде показвайте и вие че си харесах и темата за мозайките Mr. Green

# 148
didi mum newsm74 smile3534 чудесни работи.Ами и аз тава я питах като се видяхме.Браво smile3501 мамите,които скучаят и се оплакват от разни депресии-Да взимат пример

# 149
Да, съгласна съм с Миражка.
 Хора, к`ви депресии, к`ви пет лева?

Айде на декупажа върху камък.
Който живее на морето и камъните подкара. Crazy

Снимките, обаче, както винаги не ги бива. Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 11 авг 2007, 20:44 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт