Информативно за хомеопатията

• 433 344
  • 683
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Ами как кое...сайт за Класическа Хомеопатия да публикува това Shocked Ами то само като му хвърлиш око и ще разбереш посланието-демек те подтикват да се самолекуваш!Как така...

# 166
Издателите на Хомеохелп са класически хомеопати. Simple Smile

Доколкото виждам пишат какво се практикува, а не че те го практикуват или подкрепят профилактиката. Дори съм чела Румен Стойчева на друго място да пише, че не е правилно да се дават профилактично ХЛ, защото това противоречи на принципа на подобието.

# 167
Да, но когато тръгнеш да публикуваш нещо на сайта си без какъвто и да било коментар за него, за мен автоматично значи, че го харесваш/подкрепяш по някакъв начин.
Например, на нашия сайт (на НАПК имам предвид де) няма как да постнем статия как се кърми на 3 часа по 15 минути от гърда и със задължителна 6-часова нощна пауза и т.н. без хич да коментираме, че НЕ се прави така. Иначе ще значи, че това е нашето мнение и ще внесем същия смут, какъвто внасят хомеохелп сега у мен и Тандонова Rolling Eyes..

# 168
  • Пловдив
Да, но когато тръгнеш да публикуваш нещо на сайта си без какъвто и да било коментар за него, за мен автоматично значи, че го харесваш/подкрепяш по някакъв начин.
Например, на нашия сайт (на НАПК имам предвид де) няма как да постнем статия как се кърми на 3 часа по 15 минути от гърда и със задължителна 6-часова нощна пауза и т.н. без хич да коментираме, че НЕ се прави така. Иначе ще значи, че това е нашето мнение и ще внесем същия смут, какъвто внасят хомеохелп сега у мен и Тандонова Rolling Eyes..

Peace И ето заради подобни щуротии и небивалици стават "грешки" и хората са заблудени в представите си за Истинската Хомеопатия!!!

# 169
  • Пловдив
Ето това вече е статия с х-р,отговарящ на вижданията на Класическата Хомеопатия....според мен  Wink и има много полезна информация!

http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/362-fenomenat-oscillococcinum.html

# 170
  • Пловдив
Попаднах на нова порция "бълвоч" и реклама...http://detskahomeopatia.com/

# 171
Ето това е поредната глупост с която заблуждават хората отностно хомеопатията.

Да си призная и аз когато започнахда се лекувам с хомеопатия имах несполучлив старт, с доста тежки последици от утвърден УЖ класически хомеопат.
Добре, че той не ме отказа от това да се лекувам с хомеопатия.
Просто ме амбицира да чета повече и естествено го смених.

# 172
моля информирайте ме ... как хомеопата решава дали детето има ангина, дали има примерно пневмония или бронхит или тези така да ги нарека усложненията от едни банални леки сътояния които наричаме настинки , грип или вируси ...
после аз съм с три деца примерно и не съм лекар обикновенно хомеопатите им обяснаш състоянеито на детето по телефона или с смс и те лекуват ....
как да се предпазим от не професионалисти в хомеопатията как да го позная ....
и ако детето е в остро състояние не е ли опасно / сигурно четете и за смъртните случеи от усложнения при пневмония и бронхити/ да се рачита на телефонни диагнози и лечения .....
съгласна съм ако детето е здраво с една постоянна хронична хрема или постоянно повтарящи се хреми.... хомеопатия да
за проблеми със стомахчето като запек - да
но при високи температури остри състояния когато наистина има нужда от намеса, когато нещата се развиват светкавично, когато може детето да е в опасност .... как преценявате вие че може да изчаката примерно 5-6 дни с температура около 39 или да лекувате тежко болно дете с хомеопатия ....
вообще хомеопата може ли да постави диагноза примерно ангина, бронхит, трахеит, пневмония, обикновенна вирусна инфекция , той доктор ли е

# 173
  • Пловдив
моля информирайте ме ... как хомеопата решава дали детето има ангина, дали има примерно пневмония или бронхит или тези така да ги нарека усложненията от едни банални леки сътояния които наричаме настинки , грип или вируси ...
после аз съм с три деца примерно и не съм лекар обикновенно хомеопатите им обяснаш състоянеито на детето по телефона или с смс и те лекуват ....
как да се предпазим от не професионалисти в хомеопатията как да го позная ....
и ако детето е в остро състояние не е ли опасно / сигурно четете и за смъртните случеи от усложнения при пневмония и бронхити/ да се рачита на телефонни диагнози и лечения .....
съгласна съм ако детето е здраво с една постоянна хронична хрема или постоянно повтарящи се хреми.... хомеопатия да
за проблеми със стомахчето като запек - да
но при високи температури остри състояния когато наистина има нужда от намеса, когато нещата се развиват светкавично, когато може детето да е в опасност .... как преценявате вие че може да изчаката примерно 5-6 дни с температура около 39 или да лекувате тежко болно дете с хомеопатия ....
вообще хомеопата може ли да постави диагноза примерно ангина, бронхит, трахеит, пневмония, обикновенна вирусна инфекция , той доктор ли е

Я прехвърли въпроса в темата-Въпроси към хомеопати-там по-скоро ще ти отговорят. Peace

# 174
Как така ви лекуват по телефона или смс,ако вие можете да представите състоянието на вашето дете толкова добре с телефонен разговор или с смс,тогава на вас ви е достатъчно да отворите реперториума и материя медика и сама да си намерите лекарството.Хомеопата трябва да види пациента си.Да ,може да ви каже лекарство, с което да започнете,за да не губите време до часа на прегледа.  поне да ви гледа по скайп.

# 175
Райка, хомеопатите не поставят диагнози. Диагнозата е просто име на някакви физически симптоми, наблюдавани у пациентите. Просто защото съвременният свят не може без имена на тези "лоши" неща.
Можеш да прочетеш по-подробно първата страница на тази тема - мисля, че лека-полека ще почнат да ти се изясняват нещата.
Хомеопатът предписва едно лекарство, на база на всички симптоми, налични в момента, включително настроението на болния, дали и как се влияе (всичко) от топло, студено и много други неща, които хомеопатът взима предвид. Той не се нуждае от диагноза "бронхит". Той разпитва дали детето кашля, как точно кашля, колко често, как се чувства - дали го боли като кашля например или пък се чувства по-добре след като се изкашля и т.н...
Въпросите ти са много и е доста трудно да се отговори в един или пък няколко поста. На първо време просто прочети първа страница.
И между другото - при остро състояние ХЛ (хомеопатичното лекарство) действа доста бързо, по-бързо от алопатичните, които всъщност само замазват картината... А 39 градуса далеч не са толкова много  Wink

Толкова от мен с моите съвсем повърхностни познания за хомеопатията.. Заповядай наистина в другата тема - там си обсъждаме и случаите, задаваме си принципни въпроси и се запознаваме с хомеопатията  Simple Smile - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564241.0;topicseen

П.П. За първоначално интервю наистина е задължително да се види детето.. При последващи остри състояния, невинаги е възможно веднага да заведеш детето или хомеопатът да реагира "на живо". Тогава телефонният разговор/скайп си е чудесна алтернатива - хомеопатът вече познава поне малко детето, знае картината му и би могъл да предпише хл за острото състояние по този начин. Е, понякога информацията, поднесена му така, не е достатъчна и си е нужен преглед. Но това зависи и от хомеопата, и от обясненията на майката Wink

# 176
Нашият хомеопат е лекар, има специалност педиатрия и АГ.
Но когато имам проблем първо минавам през джи-пито, а после през него.Ако е за кашлица или хрема, нещо леко му се обаждам и той преценява дали да я водя.Много пъти не ми се е налагало да я водя, само му описвам състоянието.
Да и по телефона ми се е случвало да ми дава съвети какво да взема, за да не се разкарвам.

За това се учудвам какви са тези хомеопати без медицинско образование newsm78

# 177
  • Пловдив
Нашият хомеопат е лекар, има специалност педиатрия и АГ.
Но когато имам проблем първо минавам през джи-пито, а после през него.Ако е за кашлица или хрема, нещо леко му се обаждам и той преценява дали да я водя.Много пъти не ми се е налагало да я водя, само му описвам състоянието.
Да и по телефона ми се е случвало да ми дава съвети какво да взема, за да не се разкарвам.

За това се учудвам какви са тези хомеопати без медицинско образование newsm78

Ами пак са класически,но Нямат право да практикуват легално!Това е разликата!

# 178
  • Добрич
Хомеопатична презентация за ползване на хомеопатичен софтуер

Предполагам, че ще бъде интересно, но за съжаление няма да имам възможност да гледам.

# 179
  • Пловдив
Може да не е точно за тук,но...като гледам как с платени съобщения лъжат народа и... Naughty
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3660731

Общи условия

Активация на акаунт