Информативно за хомеопатията

• 431 872
  • 683
  •   1
Отговори
# 300
  • Свищов
Николови е права. Всеки има право на избор на лечение. Писанията на Мария са твърде крайни. Как- ако аз вярвам в хомеопатията се излекуват децата ми от пневмония? .....освен това нашето семейство е вярващо, и до момента нищо окултно не съм видяла или усетила..... и пак повтарям всеки има право на избор, няма нужда да се напада.

# 301
http://alterinformation.wordpress.com/2012/12/20/858269/

Хомеопатичните лекарства са поредния генератор за милиони на фармацевтичната мафия

phФармацевтичната мафия прави милиарди от продажбата на хомеопатични  ”лекарства”, които нямат доказан ефект и се регистрират много по-лесно от нормалните лекарства. Наскоро българин погълна 280 такива хапчета и в организма му не се случи абсолютно нищо. 

Хомеопатичните лекарства нямат доказан ефект. Производителите съвсем директно заявяват, че не знаят как точно действат, най-странното обаче е, че при регистрирането на подобно лекарство контролът е много по-слаб. За да бъде регистрирано едно такова лекарство се изисква само и единствено представяне на технологичния процес на производството му. Какво съдържат и как действат не е ясно. Впрочем, научната общност също няма отговор за въздействието на тези лекарства.

Българин погълна 280 вида подобни хапчета и в организма му не стана нищо. При изследване се оказа, че съдържат вода и захар. Тези хапчета с вода и захар, които се регистрират толкова по-лесно от останалите лекарства генерират милиарди приходи на фармацевтичните компании.

Фармацевтичните лобита плащат за публикации и “изследвания”, които след това цитират, но все пак признават, че науката няма отговор за въздействието им.

Бъдете здрави!

# 302

Швейцарски и британски учени сравниха хомеопатията с плацебото. Тяхното изследване е публикувано в авторитетното медицинско списание Lancet, съобщава БГНЕС.

През 2002 г. фондацията, основана от американски скептик Джеймс Ренди, обеща 1 милион долара на всеки, който убедително може да докаже, че хомеопатичните средства могат да лекуват. До ден-днешен никой не е получил наградата.

http://fakti.bg/zdrave/42104-homeopatiata-e-bezpolezna

Хомеопатията е безполезна

Професор Матиас Егер от Бернския университет и неговите колеги от Цюрих и Бристол са провели 110 лабораторни теста. Те не са открили нито едно свидетелство, че хомеопатията е с нещо по-добра от плацебото.

Учените предлагат да се проведе по-задълбочено и мащабно изследване. Те съветват лекарите да бъдат смели и да обяснят на своите пациенти, че от хомеопатията няма полза.

Професор Егер смята, че някои хора се чувстват по-добре след приемането на хомеопатични лекарства, но е склонен да свързва този ефект с психологическия фактор.

От само себе си се разбира, че хомеопатите и техните пациенти не приемат изводите на учените. И дългогодишният спор по въпроса продължава.

# 303
Maria71   Mr. Green ха ха ха  , чудя се да се смея ли да плача ли .....

Верно че желанието ми да се излекува детето ми е мн голямо амо това е преувеличено....и какво по хубаво от това да се лекуваме с захар и вода вместо с химия и да сме здрави- желая  ти го и на теб..

# 304
Само с окултизъм и сатанизъм не бяха сравнявали хомеопатията досега  ooooh! Но и това доживяхме Joy
Maria71 намерете си друго поле за изява, тук определено не е вашето място. Мине се, не мине се време и все се явява някой прогледнал да ни каже колко сме заблудени и как си даваме парите на вятъра Laughing Драма голяма

# 305
Ивайло Славов: Изпих 280 хапчета, хомеопатията е само захар и вода

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1648727

С физика Ивайло Славов разговаря Любомира Николаева

- Г-н Славов, как сте със здравето след 280 хапчета?
- Благодаря, в чудесно здраве съм за годините си и начина ми на живот.

- Досега за толкова изпити наведнъж таблетки съм чувала само от лекари от токсикологията, които спасяват самоубийци, вие защо го направихте?
- Изпих по 80 топчета от опаковки, на които пишеше пчелна отрова (към която съм алергичен), беладона и арника и още 40 таблетки с надпис "Седатив ПС". Всъщност на всички тях трябва да пише захар, защото в тях няма никакво активно вещество. Точно това исках да покажа с демонстрационното изпиване на толкова хомеопатични стоки.

- Не ви ли беше страх, че може да ви стане нещо?
- В никакъв случай. Когато пиете конвенционален лекарствен препарат, той попада в кръвообращението и предизвиква определени биохимични или биофизични процеси, които водят до излекуване или до облекчеване на симптомите. Когато вие пиете едно нищо, тъй като в хомеопатичните стоки няма нищо, не можете да очаквате друг соматичен ефект освен психологически предизвикан, от типа на плацебото. И сега сигурно много ваши читатели ще кажат: "Този е физик, какво разбира от медицина?!" Първо - хомеопатията не е медицина. Това е една псевдонаучна форма на медицината, по-скоро подобна на религия или култ, със силно езотерични основания. Второ, не съм чул хомеопат да коментира числото на Авогадро. То показва колко точно частици се съдържат в единица маса от дадено вещество. Това е фундаментална константа във физиката и химията и задава граница, след която вече не можем да разреждаме дадено вещество. В разрежданията на хомеопатичните стоки този предел е 12С (12 поредни пъти сме разредили в отношение 1:100, като всеки път вземаме едната част от предното разреждане, а не от оригиналната субстанция). В която и да е хомеопатична стока 12С вие нямате нито една молекула от активното вещество, чието име е изписано на етикета. Т.е. 12С е едно доста ниско разреждане, стандартната разредка е 30С, а най-продаваната противогрипна хомеопатична стока е в разредка 200С. Разбирате ли? След дванадесет разредки вие нямате нищо от оригиналната субстанция.

- Едно е учен да е твърдо убеден в някаква теза, друго - да я изпитва на себе си, какво ви подтикна?
- Аз съм човек на точната наука, фактите и закономерностите. Тоталната липса на здрав разум ме тревожи. Безпощадно прав е бил Айнщайн, шегувайки се, че здравият разум
на Земята е константа, а населението нараства ли, нараства... Имам чувството, че живеем в някакво технологично Средновековие, в което крепостните селяни не биват допускани до науката, а стават жертви на шамани, лечители, врачки и всякакви шарлатани. То не е астрология, то не е хомеопатия, то не са квантови и други псевдолечители, спекулации около земетресения, химически следи от самолети, детокс-мании, нутриционизъм, креационизъм и др. Все методи за отравяне на здравомислието и най-важното - за финансово възползване от хората в нужда и беда. Това, което искрено ме възмущава, е наглостта всички гореизброени да се представят като работещи с научни методи. Същността на научния метод е: експеримент, опит, наблюдение - теория - нови експерименти за потвърждаване или отричане на теорията. Дори само един-единствен експеримент да опровергава теорията, тя не остава в науката. Много контролирани експерименти са проведени, за да се види дали хомеопатията работи извън плацебо ефекта. Съжалявам, не работи. Специално препоръчвам да гледате филма на Би Би Си "Хомеопатията: Тестът" и да прочетете книгата "Псевдонауката" на Бен Голдейкър.

# 306
  • Пловдив
Досега само четях, но ми писна....................

Maria71, след като сте против хомеопатията, отидете в друга тема.
А в какво вярваме ние - това си е наш проблем, не сте Вие човека, който ще определя вярата ни.............

# 307
ТЕМАТА Е ИНФОРМАТИВНО ЗА ХОМЕОПАТИЯТА, АЗ ПИША ПО ТЕМАТА. ПРЕСТАНЕТЕ ДА СПАМИТЕ!
Тази тема се чете от много хора, които не пишат тук и дори не са регистрирани. Защо решихте, че пиша за вас?
Който не е чувал за окултизма и хомеопатията да се просвети в гугъл.

# 308
  • Пловдив
ТЕМАТА Е ИНФОРМАТИВНО ЗА ХОМЕОПАТИЯТА, АЗ ПИША ПО ТЕМАТА.

Оказва се, те Вашата информация е НЕНУЖНА Simple Smile

# 309
Maria71  мисля 4е е добре да пробвате в-у себе си хомеопатично лечение(или ваш близък) и тогава можете да ни разкажете и да се опитвате да ни убедите....

# 310
  • Свищов
Какво ще кажеш ако лекар-хомеопат излекува пневмония за 3,40 лева. КоЙ ще спечели- фармацефтичната компания???(както твърдиш)....точно затова не се допуска този вид медицина, защото не се печели пари. Не съм лекар, не мога да цитирам толкова проучвания, НО мога да свиделствам, че от както се лекуваме с Хомеопатия живота се промени за семейството ми. Няма престой в болници, няма инжекции и стрес за децата, няма ужас от разболявания, по-рядко се разболяват дори, защото не ги блъскам с химия. Все пак и ние искаме да кажем нещо Simple Smile.

# 311
Какво ще кажеш ако лекар-хомеопат излекува пневмония за 3,40 лева.
даже няма и толкова , защото не се ползват всичките гранули Simple Smile  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 312
Моля ви ,нека не превръщаме темата в ЗА и ПРОТИВ хомеопатията. Информирала съм модератор. Единствено мога да предложа на юзера да се подложи на хомеопатично доказване, както се прави от 200 години, по схема и правила, а не с изгълтване ЕДНОКРАТНО на каквито и да било хомеопатични л-ва. Така ще може да докаже информацията, в която вярва, тъй като вярата в нещо изпитано е едно, а вярата в нещо неизпитано от самия теб съвсем друго Laughing Wink

# 313
Надявам се, че имате малко чувство за хумор:

1) Вижте, ако нещо на вас ви е струвало 3,40, а на производителя 0,05, то кой печели
2) Ако сте платили такса за лекар хомеопат, би следвало да се добави към стойността.
3) Различни хора виждат необходимост да информират околните за хомеопатията по различен начин
4) Ако едно 'нищо' лекува, замислете се по какъв начин става това. Четох там нещо, че оставали енергиите или вибрациите на веществото, а то не присъствало. Ами не знам, аз лично с енергии и вибрации предпочитам да не се лекувам.

# 314
Има една порода хора - все по-многобройна, за всеобща жалост - за които е достатъчно да повярват, че Земята е плоска, само защото "То си се вижда с просто око".
За тази порода хора е много болезнено да осъзнаят, че и отвъд върха на носа им има свят, а още по-болезнено е да заподозрат, че има други хора, които виждат и разбират този свят.
За тази порода хора е по-лесно да бъдат войнстващи невежи, отколкото обикновени невежи.
Войнстващото невежество носи гарантирано удовлетворение за войнстващия невежа, защото противниците му рано или късно се обезсърчават, че могат да им помогнат да се превърнат в невойнстващи "вежи" и отлитат от подобни безсмислени спорове, защото обикновено имат в живота си по-интересни неща от воюването с безнадеждни невежи.
Maria71, Вие сте безнадежден войнстващ невежа. На върха на носа Ви са здраво стиснати пръстите на онези, за които е особено важно такива като Вас да се множат. Затова записват подобни "весели" клипчета като предложеното от Вас и фабрикуват "научни" доказателства като приведените от Вас.
Но ако такива клипчета Ви забавляват и подобни "доказателства" Ви правят щастлива, просто бъдете щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт