Информативно за хомеопатията

• 433 470
  • 683
  •   1
Отговори
# 315
Има една порода хора - все по-многобройна, за всеобща жалост - за които е достатъчно да повярват, че Земята е плоска, само защото "То си се вижда с просто око".
За тази порода хора е много болезнено да осъзнаят, че и отвъд върха на носа им има свят, а още по-болезнено е да заподозрат, че има други хора, които виждат и разбират този свят.
За тази порода хора е по-лесно да бъдат войнстващи невежи, отколкото обикновени невежи.
Войнстващото невежество носи гарантирано удовлетворение за войнстващия невежа, защото противниците му рано или късно се обезсърчават, че могат да им помогнат да се превърнат в невойнстващи "вежи" и отлитат от подобни безсмислени спорове, защото обикновено имат в живота си по-интересни неща от воюването с безнадеждни невежи.
Maria71, Вие сте безнадежден войнстващ невежа. На върха на носа Ви са здраво стиснати пръстите на онези, за които е особено важно такива като Вас да се множат. Затова записват подобни "весели" клипчета като предложеното от Вас и фабрикуват "научни" доказателства като приведените от Вас.
Но ако такива клипчета Ви забавляват и подобни "доказателства" Ви правят щастлива, просто бъдете щастлива.

ЕВАЛА, ТОЛКОВА ТОЧНО И ЯСНО ОПИСА МИСЛИТЕ МИ Peace

# 316
  • София - Варна - Бургас
Maria71 що за нахално нахълтване в тема, която е САМО ИНФОРМАТИВНА! Пишете само в темата
" КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28"

# 317
http://horoshoe.info/%D0%93%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0% … D0%BC%D0%BE%D0%BC

Гомеопатия. Рядом с оккультизмом

Прежде, чем прийти к своему открытию, Ганеман исследовал опыт алхимиков. При этих исследованиях он знакомился с убеждениями алхимиков о влияния на человека знаков Зодиака. По утверждению самого Ганемана, он встречался с представителями внеземных цивилизаций и при контакте с ними получил представление о методах врачевания, подборе сырья и его приготовления. Способ приготовления гомеопатического лекарства довольно странный. При этом полученный препарат, в котором физически лекарство практически отсутствует, поэтому он оказывает скорее информационное воздействие на человека.

Как правило, при исследовании болезни гомеопаты обращают внимание не только на общепринятые симптомы, характерные для того или иного недуга, но и на душевное состояние больного. Врач-гомеопат во время приёма пациента уделяет большую часть времени беседе, часто задавая вопросы, не касающиеся симптомов болезни. Всё это делается для того, чтобы получить астрологический "портрет" человека, точно определить его гороскоп и назначить больному лекарство. Дни и часы приёма лекарств рассчитываются по гороскопу больного, при этом учитывается история болезней родственников, а также совместимость врача и пациента. Когда больной уже начинает принимать гомеопатические препараты или просто носить их с собой, в нём, по утверждению гомеопатов, начинает происходить постепенная трансформация.

Подобные изменения зачастую сопровождаются частыми болезнями, причину которых традиционная медицина объяснить не может. У больных может появиться грубость, непримиримость, упрямство, скандальность, ярость, извращённое сексуальное влечение, мысли о самоубийстве, влечение к воровству, пьянству, мания преследования и т д. Также возможны негативные последствия на духовном уровне - отрицание всего божественного, полное безразличие к Слову Божьему, гордость, надменность, насмешки над другими, неспособность верить.

По мнению гомеопатов, это совершенно необходимая фаза. Гомеопаты утверждают, что после кризиса человек обязательно начнёт познавать себя, укрепится вера в Бога, он станет более открытым, улучшатся самочувствие, сон, аппетит, настроение. Со временем человек якобы всё реже будет болеть, начнёт испытывать всё меньше негативных эмоций. Сторонники гомеопатии идут в своём заблуждении дальше. Они убеждают, что при длительном применении препаратов человек начинает изменять также и окружающий его мир.

Основная масса врачей-гомеопатов, на первый взгляд, - глубоко верующие люди, которые не производят впечатление шарлатанов или обманщиков. Многие из них просто убеждены в том, что помогают больному восстановить энергетический баланс не с помощью медицинских химический препаратов, а при помощи информационного воздействия на организм больного.

Экстрасенсорика, китайская философия, колдовство, астрология - вот что объединяет в себе, на первый взгляд, безобидная гомеопатия, являющаяся предвестником прихода антихриста. Дерево, посаженное Ганеманом после вступления в контакт с "внеземными цивилизациями", приносит свои горькие плоды.

В заключение следует предостеречь всех, кто имел или имеет дело с гомеопатией: не стоит пользоваться таким методом лечения! Вне сомнения, гомеопатия тесно связана с оккультизмом. Она родственна астрологии, алхимии, наполнена восточной философией. При соприкосновении человека с гомеопатией сатана получает открытый доступ к его душе, получает возможность поработить и взять её в плен. Детям Божьим стоит иметь мудрость и знания в этих вопросах, чтобы не давать дьяволу возможности вредить им.

# 318
Maria71 , Вие четете ли постовете , които са адресирани към Вас ?
Опитвам се да Ви разбера , разбирам и това, че дори 1 човек да убедите в това , което вярвате, ще е "победа" , защото това са Вашите разбирания.  Но все пак, съобразете се с всички, които съвсем доброжелателно Ви помолиха да не пишете и цитирате такива неща в тази тема. Аз руски не разбирам , можеше да сложите само линк и който има желание да го прочете.
Тази информация НЕ ми е полезна

# 319
Homeopathy: The Test (BBC Documentary Films)

# 320
За добро или за зло, Науката си е Наука.
И следва да благодарим на Maria71, че така усърдно ни припомня тази неоспорима истина.

Хомеопатичната наука твърди, че колкото по-малко субстанция има в хомеопатичното лекарство, толкова по-въздействащо е то, стига при неговата изработка да е вложена повече енергия.

Новата поддръжница на хомеопатията Maria71 упорито доказва отново и отново правилността на този закон, неуморно потвърждавайки отново и отново, че колкото по-малко доказателства има в нейните постове, толкова по-въздействащи са те, стига при тяхното заявяване тя да успее да вложи повече енергия.

Голата истина! не е роб нито на безмозъчните поддръжници на хомеопатията, нито на безмозъчните й отрицатели.
Голата истина! винаги тържествува.

Голата истина! тържествува и сега, защото тя знае, че като всяка жертва на манийно-депресивната психоза, и Maria71 ще излезе от манийната си фаза и ще влезе в депресивната.

И тогава тя самата ще забрави себе си.
Или поне ще се моли да може да го направи!

# 321
  • София - Варна - Бургас
Maria71 , Вие четете ли постовете , които са адресирани към Вас ?
Опитвам се да Ви разбера , разбирам и това, че дори 1 човек да убедите в това , което вярвате, ще е "победа" , защото това са Вашите разбирания.  Но все пак, съобразете се с всички, които съвсем доброжелателно Ви помолиха да не пишете и цитирате такива неща в тази тема. Аз руски не разбирам , можеше да сложите само линк и който има желание да го прочете.
Тази информация НЕ ми е полезна

Николови, остави, простака е непобедим!

# 322
Обяснете ми тогава защо, когато не се знае кои от епруветките стартират с активно вещество и кои с чиста вода, се получава резултат на случаен принцип, без закономерност? Хаотичното тръскане ли активизира чистата водица? И ако това е така, с това ли да се лекуваме? И защо примерно половината не действа, а другата половина действа - както при наличие, така и при липса на активно вещество на старта?

Ето снимки на структурата на вода при различни въздействия:

http://www.transeuropa.com.ua/piramidy.php?kind=3&p=1
След всичкото тръскане кой знае що за структура се получава. Едната капка е достатъчна, за да придаде структура на цялата епруветка. При повторно тръскане, ефектът се увеличава. Предполагам, че това е принципът на действие, ако въобще има рационален начин да се обясни. Разбира се, не мога нищо да твърдя със сигурност.

От друга страна при потенции с разреждане по-голямо от капка в световния океан нещата са доведени до абсурд. Убедена съм, че ефектът няма как да е от изходното вещество, ако все пак има ефект. Да не забравяме, че в зрънцата водата се е изпарила.

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 14:24 от Maria71

# 323
  • София - Варна - Бургас
Тръскайте си главата или по-добре си я удряйте в масата... Що за войнстваща простащина!

# 324
  • Варна
Няма ли кой да информира модератор?

# 325
Тръскайте си главата или по-добре си я удряйте в масата... Що за войнстваща простащина!
Благодаря за съвета, но няма да го последвам.

Смятам, че написаното от привържениците на хомеопатията определено е за модератор.

# 326
  • София - Варна - Бургас
Понеже нахълтахте в Темата ни, запъхтяна и попотена, не сте си напавила труда да прочетете Правилата, а те са: "Не се допускат спорова против Хомеопатията и другите алтернативни методи!"

# 327
Тези правила не знам кой къде ги е написал, но в началото на темата ги няма. Тези правила не съм ги подписала.

За мен тази тема е пропаганда на хомеопатията.

По принцип е установено, че болестите се лекуват чрез възможностите за самовъзстановяване на нашия организъм. Алопатичните лекарства може дори да попречат за това. От тази гледна точка хомеопатията, като плацебо, може да изиграе и положителна роля. Считам обаче, че е по-полезно за лечение да се използват вещества и методи, които помагат на организма сам да се възстанови, като се излекува първопричината, а не симтома. Хомеопатията няма как да действа в тази насока. Захарта е по-скоро нещо вредно. В някои случаи алопатията може да окаже животоспасяващо въздействие.

Ако действа на някакво енергийно ниво, вече казах как си го обяснявам, без разбира се да имам точен отговор. Все пак като се започне от създателя на този метод, премине се през някои от изходните вещества - кръв, черен дроб и т.н., доста червени лампички светват. Да не говорим за разреждания, които надминават една капка в световния океан...  #Crazy

Другата тема, в която ми предложихте да пиша според мен е практическа, а тази тук е информативна и теоретическа и би следвало да пиша тук.

# 328
  • Варна
Добре, де, душа, като си толкова загрижена, създай си тема "Вредата от хомеопатията, окултизма и захарната вода" и пиши в нея. Защо замърсяваш с ... да кажем, не толкова съдържателните си постове тема, която е информативна?
Остави заблудените души да си взимат водата със захар и си върви със здраве.

# 329
  bouquet Общо-взето мисля, че казах каквото имаше да казвам по темата, така че най-вероятно ще сбъдне желанието ви да не пиша повече тук.

Но да кажа, че още ме е яд за парите ми за Шуслерови соли. 16 лв. едната, доста пари отидоха на вятъра. А можеха да се използват за нещо, което си струва.

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 17:59 от Maria71

Общи условия

Активация на акаунт