ПЛЕВЕН през август

• 13 859
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
  • Разпиляна във въображението
Валенце това за Буби е супер. Вики все още не желае да говори, а дяволчето всичко разбира. Сега като отида да взема Вики ще се разправям

# 121
Явно и с програми, и без програми, в нашия род.дом едно си знаят.

Аз съм в голяма чуденка дали да пускам Димана на ясла. Като започне да се разболява, пак ще си е в къщи, но болна. А болеститие няма да ни отминат. И вместо с едно бебе и едно здраво дете, ще бъда с едно бебе и едно кихащо-кашлящо и т.н. дете. То и в къщи да я гледам няма гаранция, че няма да се разболее, но в яслата със сигурност ще лепне нещо.

# 122
  • София

Аз съм в голяма чуденка дали да пускам Димана на ясла. Като започне да се разболява, пак ще си е в къщи, но болна. А болеститие няма да ни отминат. И вместо с едно бебе и едно здраво дете, ще бъда с едно бебе и едно кихащо-кашлящо и т.н. дете. То и в къщи да я гледам няма гаранция, че няма да се разболее, но в яслата със сигурност ще лепне нещо.
Гретхен,ти си знаеш най-добре.Наистина ще ти е по-лесно да се оправяш само с бебето вкъщи.Но пък от друга страна Димана най-вероятно ще ти носи всякакви вирусчета.То вярно,че гаранция няма,че ако си е вкъщи няма да боледува,но определено ще боледува в пъти по-малко и вероятно по-леко. Peace

# 123
Velmar,голяма сладурана е Дари, а и нейните приятелчета.Я кажи , че аз пак не съм разбрала, къде празнувахте? Този детски кът много ми хареса.Чак на мен ми се прииска да си поиграя там  Embarassed
Miriel, май наистина трябва да си изясните някои неща с тези лелички. Покажи им ясно , че не ти е приятно да ти обличат детето с чужди дрехи.Относно пишкането по час, аз не мога да си го обясня  #Cussing out.Сега като се замисля,Лора първо се изаква, а след 15-20 мин и се допишква.Казва си и за двете неща, ама ако е под час, не знам как ще стане newsm78
Гретхен, аз съм раждала близо преди 2 год.Родих по нормален начин.Гушнах Лора за малко, взеха я , и после ми я дадоха след около 20ч. През това време стоях в следродилна зала, защото нямаше места горе на етажа.Пуснаха ме да я видя само веднъж .Като попитах  ми казаха, че я хранят и преобуват редовно, " да не се притеснявам".Кърмих Лора до 1г и 2 мес. Коко родих преди  6 г.  Дадоха ми го след 6ч.Такъв бил реда , за да го прегледат , пък и аз да си отпочина и да се възстановя от раждането

# 124
Velmar, голямо сладурче е Дари,разгледах и бебешките снимки,едно пухче пу-пу-пу  Разбрах и какво липсва на Плевен,един такъв детски клуб,наистина няма къде да се празнуват детските рождени дни,а изглежда весело и наистина полезно....хайде ако някой има възможност да прави подобно нещо и ние го запазваме за 19ти април догодина. Velmar, кажи горе-долу колко струва да резервираш такъв клуб? Ммммм,забравих да кажа,че тортата е невероятна!

Гретхен, не зная каква е тази програма, но може би е част от програмата това, че обясняваха за кърменето, ако имаш някакви въпроси, винаги имаше някоя акушерка (дори в 4 през нощта) да обясни и бяха много любезни,въпреки,че първия ден се скъса бебка да плаче не я дохраниха,за което благодаря,а се мъчихме да пусне нещо Laughing,също така има едно пликче с малки подаръчета като брошурки, един памперс,мостричка на кремче и подобни нещица, които получава всяка родилка.

Miriel, потърси си наистина правата, вярно е, че са повече деца в група и не може на всички да се обърне внимание, но все пак.....а това с чуждите дрешки може да е,защото я някой татко,я някоя баба е дошла да вземе другото детенце и е объркала дрешките, не ми се иска да вярвам,че е станало съзнателно, но знам ли...

# 125
Sissi, ако не е тайна в кой блок живееш на Дружба?

# 126
Sissi, ако не е тайна в кой блок живееш на Дружба?
Не е тайна  Laughing  119

# 127

Гретхен, не зная каква е тази програма, но може би е част от програмата това, че обясняваха за кърменето, ако имаш някакви въпроси, винаги имаше някоя акушерка (дори в 4 през нощта) да обясни и бяха много любезни,въпреки,че първия ден се скъса бебка да плаче не я дохраниха,за което благодаря,а се мъчихме да пусне нещо Laughing,също така има едно пликче с малки подаръчета като брошурки, един памперс,мостричка на кремче и подобни нещица, които получава всяка родилка.

И на мен ми "обясняваха". Дойде някоя акушерка, казвам и"Детето не иска да засуче." Тя ме стисне за гърдите, каже "Имаш кърма, че засуче." И дотам. Няма обяснения, нищо. Димана 3 дена се скъса да реве от глад. Голям зор беше.

# 128
И на мен ми "обясняваха". Дойде някоя акушерка, казвам и"Детето не иска да засуче." Тя ме стисне за гърдите, каже "Имаш кърма, че засуче." И дотам. Няма обяснения, нищо. Димана 3 дена се скъса да реве от глад. Голям зор беше.

Ау, Гретхен, как ми припомни милите и любезни акушерки и техните изчерпателни обяснения.Донесоха ми го на 48-я час. Едната дърпаше мен за гърдите, а другата буташе Димитър върху тях, а той ревеше неистово и по цвят се доближаваше до патладжан от рев. Беше ужасно. Сега всъщност като го пиша ме напушва на смях като си представя каква гледка сме били отстрани, но тогава много се бях сдухала - и от неговото пищене и от отношението им. В крайна сметка той така и не засука. А цеденето с помпата беше отвратително. Да живее адаптето  Joy

# 129
Така беше и с мен и Божидарко. Дадоха ми го  около 14ч. на следващия ден, родих го в 3ч сутринта. Казаха ми-"Кърменето е концерт по желание " и това е  #Cussing out Той се дереше от рев, но аз упорито го слагах да засуче. Една докторка ми обясни,че зърната ми не били подходящи за кърмене и какви ли не още изцепки.
 Сетих се-затопли се, няма ли да се срещаме-бири,ракии  Flutter

# 130
Брей,само аз ли съм случила на акушерки Laughing....ех един път и аз да съм имала късмет и да не съм разбрала. Но да си призная,преди да отида да раждам бях изчела де ще намерих за кърменето,така че не ми бяха много нужни акушерките в това отношение, но видях как се отнасяха към другата мама и как поставяха бебето както трябва,гледаха редовно дали има кърма....не знам може пък и да има промяна.... Thinking
И аз ще дойда следващия път,независимо къде и кога,ще се "издоя" и ще съм готова за купон Party, да видим таткото дали ще се справи, ама-ха няма само той да си развява дупето по кръчмите  Laughing

# 131
С голямо закъснение - честит рожден ден на Криси на velmar!
Да расте здрава, умна и щастлива!

Мириел, какво стана в яслата?
Когато правят ремонт, те трябва да намерят къде да пратят дечицата, а не родителите да търсят. Така е в детските градини, би трябвало и за яслите да важи.

Валенце, много се радвам за Буби. Все така да се хвалиш! Peace

Аз родих с операция /преди 4 г./ и за първи път ми донесоха Велина 3.5 часа след като се роди. До вечерта ми я носиха още 3 пъти, но не ми даваха да я слагам на гърда /заради пълната упойка/.
На следващия ден сутринта ме качиха в отделението и след визитация си взех бебето при мен.
Детските сестри ме поощряваха да кърмя. Показваха ми какво да правя, как да я държа, обясняваха всичко любезно и търпеливо.
Инжектираха ми 2 пъти окситоцин, за да ми тръгне кърмата.
Бебето ми изобщо не пожела да засуче.
На 5-тия ден с помпата успях да изцедя за цял ден 40 гр. Такова количество изцеждах всеки ден - нито повече, нито по-малко. На 8-мия ден от раждането, кърмата ми спря.
И моят дребос е отгледан с адапте.

# 132
Здравейте.

Гретхен, според мен трябва да си настоятелна... Как пък няма да ми дадат детето, ако настоявам, не знам. На мен ми я доведоха няколко часа след раждането, аз нормално родих, имах шевове, бяха ми били някви успокоителни за болката и отделно хапчета някакви за разкритието, че бавно ставаше. 20 часа ми се струва адски много. Как решават на кой да го дадат 5 часа след раждането, на кой 20...мн ми е странно. Аз родих в 6:30 сутринта и към обед или май ранния следобед ми я донесоха. Но тя се роди 3600, без проблеми, нормално..може би има такива фактори, които определят. Не знам. Засука веднага, но мен много ме болеше...Никой не ми е показвал, една акушерка видя, че стават нещата и ме остави. Ама търпях на болката в началото много и усещах много гадно и болки в стомаха, нали кърменето правело да се свива матката и да се върне в нормално състояние... Година и полвина си я кърмих, разбира се след годинката беше по 1-2 до три пъти на ден, накрая само преди заспиване и то я имало я не... Имах ужасно много проблеми - запушване на каналчетата, предмаститни състояния. Ако трябва 6 месеца до година ще се изчеждам и ще се мъча, но не бих почнала адапте, лично мнение. Говоря за второ раждане евентуално.

Гретхен, аз много бих се разправяла честно, ако трябва ще ги заплаша, че ще им викна медии и прочие. Ако кажеш още преди раждането, че много държиш да кърмиш и си имала проблеми с Димана и че знаеш за тяхната програма и бля бля бля... Естествено, че витаги могат да си намерят оправдание и причини, но все пак...

Мацки, среща утре в 10 сутринта с децата в Пещерата на детския кът? Или ви е по-удобно като се наспят следобед?

# 133
Мацки, среща утре в 10 сутринта с децата в Пещерата на детския кът? Или ви е по-удобно като се наспят следобед?

Аз съм за.

# 134

Аз в 10ч. имам среща с Валенцето и velmar пред пощата. Който няма да митка из Кайлъка, хайде с нас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт