Мина лятото на половина за АПРИЛската дружина

• 9 817
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Малката пак стана в 3 и до 6 се въртя, пя, мърмори, направо не знам какво да правиме с това будене newsm78
И аз не знам newsm78 И моя юнак не спи, поне не почнал да пее още. Събужда се и реве за мляко, ама  няма Naughty

# 121
Тони пак не спа, значи май е заразно - всички имат проблеми със съня. ooooh! Гушнах го с надеждата да заспи, но той пак започна терора - ритне, тишина, мръдне, тишина...завърти се, тишина...и така не мога да заспя, защото като кротува аз чакам да е поредното шаване. Накрая така ми писна, че подивях и с ужасен тон му казах да заспива моментално, сложих го в кошарата, завих до с дебело плюшено одеяло и той...след няколко минути мръдна, ама аз едно "шшш, не мърдайййй!" и той заспа. Tired А от сутринта 2 пъти к-ака ужасно, това са зъби, сигурна съм! ИМа разхлабване на коремчето, а нямам памперси, да стиска докато излезнем, за да му купя  hahaha

# 122
Добро утро и от мен!
Аги, честито ви приятелско бебче, да е живо, здраво и много много обичано!Много бебчета се зачеват и раждат, за което съм изключително щастлива.През изминалата седмица разбрах за две мои приятелки,че са бременни.Дано хубавите новини винаги са повече от лошите?
На всички болнички изпращам целувки и дано бързо да оздравяват, да свалят температурата и да се оправят от пъпчици и всякакви други болежки.
Аги, това с тръшкането и истериите и на мен ми прилича на избиване на зъбки,така че споко бързо ще мине този период. Калоян имаше един такъв период, който продължи около седмица, след което резултата беше два избили кътника /всъщност не съм съвсем наясно кътници ли се наричат или предкътници/.
Иначе на мен наистина не ми остана много време,т.е. вече влезнах в деветия месец и на практика може бебчо да се появи всеки момент.Аз предпочитам да си дочакам термина в началото на септември,тъй като лекарката ми в момента е в отпуска,но както дойде. По-рядко сядам пред компютъра напоследък,защото корема ми вече е доста голям и ми пречи като стоя седнала. Сега ще се върна малко по-назад да прочета какво сте писали,че отдавна не съм чела.

# 123
Ренка, единственото, което ми хрумва, е да го държиш гол без памперс, да му провериш устата за млечница и афти и да му правиш бани на дупето с разтвор сода и вода, докато се свържеш с лекар. По принцип обрив от претопляне минава много бързо, като държиш детето на въздух - щом вашият се разпростира, значи не е от претопляне. Още един съвет - не го подмивай с вода, като се наака, а ползвай мокри кърпи или соден разтвор и попивай много хубаво.

Краси, Иво не пие нищо нощем - откак се отучи от нощното кърмене, нищичко не давам. Даже и в жегите не съм давала - все пак вечер пие мляко, а като се събуди сутрин, пак пие мляко. Ако и през нощта му дам вода, ще стане наводнение в кошарата.

За спането при родителеите - аз винаги съм държала само на едно - да си ляга вечер в леглото (може да го приспивам на ръце или до мен на нашето легло, но след това винаги го слагам в кошарата). Идеята ми беше, че все някоя нощ ще спи от вечер до сутрин и няма да се прехвърля при нас. Така и се получи в един момент. А откакто изяви желание да си ляга директно в кошарата и там да си се приспива, сме много добре. Но не съм го насилвала за нищо и винаги оставам в стаята на моето легло (давам пример как се лежи кротко със затоврени очи), докато усетя, че е заспал. А командата "лягай долу" я научи още когато си доспиваше при нас и се опитваше да ме тероризира нощем, сега само като го чуе, пада на място и умира, само очичките му се мърдат  Mr. Green

# 124
  • София
Матей е спал от 19.30 до 8.45 с будения за вода, вчера нищо съществено не е ял и явно компенсира със сън! Сега пожела да яде манджа - хапна около 1/2!
Откакто е болен го взимам понякоге време през ноща или сутринта при мен - дано после не ми излезе през носа!

# 125
Краси, аз не разбрах защо искаш да го отучиш да пие мляко вечер или по-скоро имаш предвид нощем,след като вече е заспал и се събуди ли?
Калоян така се приспива вечер с бутилката с мляко, само че аз вече не му давам адаптирано,а кисело мляко и сутрин като се събуди също задължително си изпива една доза. До скоро почти не му се беше случвало да се събуди вечер и да не може да си заспи отново сам,но след последната криза със заспиването и избиването на двете му зъбчета започна да се събужда по един-два пъти и не иска да заспи докато не му дадем малко водичка.
А на нашето легло досега не съм го вземала да спи.Единствено като ходихме сега на почивка се наложи да спи при нас. Сигурно му се струваше доста неестествено,че не си е сам в леглото, защото заспиваше по-трудно.Както си лежи и стиска очички,се изправя в леглото,сяда и започва нещо да ни говори или да ни пипа по лицата,но ние с баща му упорито стискаме очи и се правим на дълбоко заспали и така докато и той се предаде.

# 126
Енви-Христо не е виждал памперс от поне 3 месеца през деня,а вечер от 2.Жегите ги понасяхме мнооого добре откъм чишкане.Сучеше по 10035 пъти,но чишкаше след като се събуди.Даже е имало дни ,в които не е чишкал повече от 12 часа.Бях се притеснила чак.Сега обаче като се застуди вечер си чишка.Не ми казва,а аз трябва да се досетя.Симптома е ,че запова да се върти и да мрънка за цици.През деня пък,както вече съм споменавала ,си казваше,но от известно време неиска.Аз обаче съм инат и памперс не слагам.Обяснявам!Понякога резултат има,понякога няма.
И ние будувахме от 1 до 3 #Crazy
Мога ли да го отуча от това непрекъснато нощно кърмене ,без да го отбивам???

Пастицио:
1п.макарони(спирали най-добре)
500гр. кайма
1глава лук
2 яйца
150гр.сирене(аз го слагам на око,така че грамажа не е абсолютно точен)
300гр.доматен сок
сол,ч.пипер,червен пипер,магданоз на вкус

Макароните се сваряват.През това време се запържва(или задушава в малко вода)нарязаният лук.Прибава се и каймата.След като стане на дрожди се разбъркват 2те яйца,а после и сиренето.Прибавяме и доматения сок.След като поври няколко минути изкл.котлона и прибавяме подправките.
В тавичка се нареждат ред макарони,ред паста и отгоре пак макарони.Това нещо се залива със сос бешамел и се пече на горна и долна фурна или само на вентилатор(като моя случай) около 20тина минутки.Отгоре се настъргва кашкавал и сирене!

Сос Бешамел
Към една супена лъжица разтопено масло,прибавяме брашно докато стане на буца hahaha(ама израз)
разреждаме постепенно с вода,бульон или прясно мляко!Бъркаме и чакаме да се посгъсти,докато стане като боза

# 127
Здравейте!  Hug
Ще си позволя за 1ви път да се включа директно с въпрос. На Али от зъбите - 4тите (излязоха всичките четири) - предкътници ли са, кътници ли са, идея си нямам, но постоянно си дъвче езика и устата все му е в кръв, а от 2 дни има 5 О Г Р О М Н И афти - по 2 на бузите до кътниците, по 2 отстрани на езика до кътниците и 1 под езика  Cry Confused Sad Огромни като казвам - разбирайте колкото нокътя на кутрето ми  Rolling Eyes Shocked Като знам как боли и лошо ми става направо, но пак не плаче много, нощем само проплаква, но постоянно се хапе. Та моята зълва каза да мажа или с Калгел/Дентинокс (не помага), или със Солкосерил /не става за деца/ или с Алоклер - прочетох добри отзиви за него. Та въпросът ми е - тези дечица, които имат вече хубаво избили кътници, не само наболи - имат ли същия проблем и какво правите?
Благодаря ви много!   bouquet

Набързо малко снимки от ССК във Варна http://www.snimka.bg/album.php?album_id=160731

# 128
  • Варна
Mum, отучвам от наливането нощем. През деня да си пие колкото иска, няма проблеми. Нощем да пие по 1 литър к.мляко си е проблем откъде и да се погледне. Ясно мие, че вината си е наша, но все пак нямам опит и съм малко жалостива и той ми се качи на главата #Cussing out
Сега вече съм повела "войната" и върви добре. Предполагам, че скоро ще се откаже.
Цвети, не знам как да го откажеш. То дали ще е кърма или к.мляко все едно и също. Така си успокояват и зъбите дори, но все пак нали и ние трябва да почиваме и да сме в кондиция цял ден.
Сминс, ужас направо! Дано се оправи бързо Praynig
Болничките дано оздравеят скоро!

# 129
Смин, афтите са замърсяване на устата от мръсни ръчкички + раничките от дъвкането. Не знам ползвате ли биберон - ако да, мажеш биберона с дактарин и даваш преди всеки сън да заспива с него. Ако не- ще трябва хубаво да мажеш с пръсти. На указанието е описано по колко пъти на денонощие, какво количество и къде точн ода се маже. Тъй като кърмиш, ще трябва и ти да се мажеш, тъй като даже и да нямаш признаци на възпаление, просто ще си прехвърляте заразата един на друг.
На Иво афтите бяха отпред (+ висока температура посред нощ, за да е по-интересно), понеже си перфорира долната устна със зъби при един челен удар. Имам предвид, че ако вдигне температура, да не се чудиш от какво е. 

# 130
Смини, аз също съм ползвала Дактарин гел, обаче е ужасно трудно за мазане с пръсти, при което ефект особен нямаше. Дано бързо отшумява, че звучи ужасно! Praynig

Мамче Heart Eyes, имаш нашата априлска подкрепа! Всичко ще е наред, бъди убедена! Peace

Цвети, браво за изцяло махнатия памперсPeace Това е изключително постижение. А постилаш ли нещо, когато спи, да не мокри матрак и пр.?
Мисля, че е напълно възможно, да не отбиеш и да не кърмиш нощем. Вили беше така около 2-3 месеца, преди да я отбия. И можеше да си продължи така, ако аз не исках отбиването. Но за целта вече доста сериозно си хапваше вечеря от твърда храна, след което заспиваше сучейки. А и съм чела по форума, че дълго кърмещите и работещи майки практикуват кърмене само сутрин и вечер.
За рецептата много благодаря!   bouquet Много вкусно звучи, но ми се вижда трудоемко - варене, пържене, печене. Обаче ще я пробвам непременно.  chef

Вили отдавна не се буди нощем. Само в горещините си искаше вода, а иначе ако се пробуди, си смуче палеца, което пак не е добре. Rolling Eyes

Като нямам отговори, приемам, че вече никое априлче не спи по 2 пъти дневно. Mr. Green

# 131
Като нямам отговори, приемам, че вече никое априлче не спи по 2 пъти дневно. Mr. Green

Енви, Вяра спи два пъти по три часа  Shocked
Изобщо не виждам варианти да се откаже от сутрешно-предиобедно-обедния си сън  Tired

# 132

Аз като секретарка на Роди да кажа - Теди спи по 2 пъти също  Grinning

Юлче, не ползваме биберон, но просто е невъзможно да го намажа, стиска устенца и... Rolling Eyes

# 133
Добро утро,

днес пак валииииии  Confused   ooooh!  Аман ве4е.

Красе, ли4ното ми мнение е, да не му даваШ ниЩо преz ноЩта. Ако zаместиШ кис. мляко с вода, каква файда Ще има? Ще пие едното вместо другото, но Ще продължава да се буди  Outta Joint  Та аz на твое място, Щом съм тръгнала на война, бих обявила война на всякакви ноЩни екстри  Peace  Споко, няма да остане жаден. Милена ниЩи4ко не пие преz ноЩта. Като видя, 4е ниЩо не полу4ава ве4е преz ноЩта, спря да се буди  Mr. Green

Цвети, zа кое то4но се притесняваШ, zа лактацията или 4е Ицо може да откаже да су4е денем? Според мен няма проблем, оту4и го от ноЩното су4ене и му дай само преz деня. Ние бяхме обратно, преz деня не су4еШе, само преz ноЩта  Wink

Като ви 4ета направо се плаШа. Да не 4уе дявола, Милена нито се буди, нито иска да спи при нас, но сега се притеснявам да не би да е период който и на нас ни предстои  Thinking

Сминс, на Милена вси4ките предкътници (това са кътниците, които са то4но след ку4еШките, zад тях Ще дойдат кътниците) са 100% иzлеzли, но нямахме такива проблеми  Confused  Дай му да пие 4ай от лайка  Peace

# 134
Татянче, благодаря! За лайка не се бях сетила   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт