НОЕМВРИйче месец август най-обича, на морето по брега да тича

• 10 434
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте красавици и татко на такива!  bouquet
Честит 5 рожден ден на кака Макка /на патерици/  bouquet Да е здрава, щастлива, умна и талантлива /като мама/!  bouquet
Ивиче, браво! Невероятно парти!  И аз искам да гушкам такива медузи и русалки....
Честита месечинка на Дани!  bouquet  Карилче, какви са тези изкушения??? Имай милост  Praynig, аз и без това не страдам от липса на апетит  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Много се радвам за момчето, дано се срещнете отново, но само по хубави поводи!
Роня, браво -  много хубава снимка  Hug
Вени, как е Дарко?
Изабелка, ами така ще е, ще ни я отмъкнат момата под носа, като не си я пазим  Wink Нали ни е хубавица - няма да остане без обожатели, та ще ни се наложи по-често да сме с вас по разходки, та да си я пазим  Laughing   Heart Eyes Hug
Добре дошла Мария 86   bouquet
dreben78, Мишенце добре завърнали се  Hug
Sophi, стискам палци  Praynig
Аз май открих лесен начин за заспиване на дребния - просто го качвам в колата и след две обиколки около блока е заспал дълбоооко.  Laughing  Снощи до 00,30 ме е правил на маймуна - не ще да заспива и това е. А батко Митко е ранобудник и към 5,30 беше наспан и готов за бойни подвизи...
Приятни разходки! Hug

# 91
Това ми писа РОСИ за майчинството!!!!
Чл. 46. (1) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Отпускът за отглеждане на дете до двегодишна възраст по чл. 164, ал. 1 КТ се ползва въз основа на писмено заявление на майката (осиновителката) или на лицата, посочени в чл. 164, ал. 3 КТ. Предприятието е длъжно да разреши отпуска от деня, посочен в заявлението. Ако лицето няма право на този отпуск, предприятието е длъжно да го уведоми за това незабавно, като мотивира отказа си.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 96 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Когато заявлението по ал. 1 се подава от майката (осиновителката), към него се прилага декларация, че детето не е настанено в детско заведение и че майката (осиновителката) не е дала съгласие по чл. 164, ал. 3 КТ отпускът да бъде ползуван от бащата (осиновителя) или от някой от техните родители, както и че детето не се отглежда от безработно лице по програмата "В подкрепа на майчинството".

(3) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 96 от 2006 г.) Към заявлението по ал. 1 се прилагат декларация и справка съгласно приложения № 2 и 3 в 2 екземпляра.

Прил.2 и прил.3, които ти трябват. /според това, което успях да видя от страницата на НОИ - www.noi.bg.

# 92
Провокирана от Роси...ето как спи в момента Тедката  Mr. Green

karil, добре че попита, че Роси да ти отговори, че и аз да се усетя, че даже и да им кажа къде да търсят нашите счети-та...

# 93
Ивиче, за испанските обувчици...Как да ти обясня newsm78 На кръстовището на Графа и Васил Левски и Патриарха на един от ъглите \мъжо казва че е кино Дружба\ та там има клон на банка ДСК ли...др банка ли...ИМа банкомат \булеварда който идва от НДК\ и там ИМА магазинче за обувки, вносни има и детски. Само два модела - за момичета, един и за момченца един. Други по-евтини вносни обувки, мисля че гръцки има на Мадрид посока Подуянската гара вдясно. Магазина е голям, като влезеш от вратата се слиза две стъпала надолу и вдясно и напред е магазина. Продават и чанти и шапки освен обувки...Има мнооого неща - гръцки. И там са около 20-25 лв детските неща...Май имаше само сандали newsm78ама доста закрити\поне момчешките\

# 94
Дарко не е повръщал отново... и мисля че не е вирус, а просто единичен случай..
Мамета, всичко това за майчинството от НОИ е валидно за новите случаи - които си получавт парите директно от НОИ, нашите молби за отпуск се подават пред работодателя, не пред шефа на НОИ, и може да са в свободен текст, но тези прил.2 и 3 са добри като образци.

# 95
  • София - Дианабад
Привет и от нас! Grinning
Честити месечинки на порасналите дечица от последните няколко дни - да растат мнооого здрави, късметлии и щастливи!
Мина,  newsm59! Много поздрави и целувки от нашето семейство и се присъединяваме към пожеланията на Дил Wink!
Иве, честит рожден ден на Марена! Мнооого ми харесаха снимките Peace! Особено където се гушкат Ариел  и малката медузка. А точно си мислех, че тези дни някъде беше на Макка рождения ден - спомням си миналата година рисунките.
Добре дошли на новите мами! Приятно изкарване в нашата компания Grinning!
Дребен, Мишенце, добре дошли! Радвам се, че приятно сте си изкарали Peace!
Софи, стискам палци всичко да е наред и да не се тревожиш вече Praynig!
За продължаването на майчинството, освен молба-декларация, се носи и акта за раждане на детето. Само подсещам да не го забравите, че ние направихме точно така вчера и утре пак ще ходим да го носим. Не че там го нямат, ама...
И за финал едно предложение за заглавие на нова тема от мен:
На море или на планина, ноемврийчето ни е навсякъде звезда
Толкова от мен, че се борим със Софи на компютъра Grinning.
 Heart Eyes

# 96
здравейте, не знам дали ще съм гост или си личи, че съм ечи!

аз си мързелувам в сливен и сега прекарах 409 минутир м четене в един потен интернет клуб и не пускат тия хора малко климатик ще ме издушат!

липсвате ми, да си призная, макар да виждах Гадамер, а с Маша имахме едни-два мейл-сеанси!

гледам: лудите се все така щури, да се наналудувате, мили!

честито рожденни дни и месеци и нови къщи!

ние празнувахме също моя рожден ден ва двора в къщата на баба ми - беше прохладно и китаресто, съседите са се чудели кво полудя бабичката да събира шумпи компании на стари години!

Мишо ... мишо е екстра и мама му спи в отделна стая и бабата го носи за кърмене в 5 сутрин . кво да се оплача. ходихме по планини и сега в неделя заминаваме на море и там не знам как ще изкараме 4 дущи в една стоя, щото мултимедията се вклячва редовно къв 3, 4 и после 6 и понякота стои буден по едни час и мрънка - зъби отново и пак май!

Показва с пръстче "Боц" и маха с р ъка за довиждане, макар че не съм сигурно колко съзнателно за второто, но май е така. Което ми напомни за една англичанка, на чието бебе мои колежки веднага показали "боц" и тя тоблкова харесала непознатото за нея упражнение, че после се похмали - аз започнах движението "боц" във Великобритания...

исках и за наводненията да пиша ама, то стана война и мир. Целувки - до другия път . амй чак септември. Деничка - на 1 септември съмч на сватба в Ст Загора и ако си там - да пием кафета или бири или и двете!

# 97
... 
  Роси,какво стана с теб-направи ли си тест Wink
  ..
Ооо, да -  EFN Simple Smile. Ама аз си правя горе-долу 2 пъти месечно - както казах, гони ме параноя...  Embarassed

Дени4ка - много са сладки в какви невероятни пози заспиват... Гери беше заспала пак по корем, като и двете крачета бяха свити под нея... та я коригирах с риск да я събудя Wink.

Мария 86 -  Hug.

Доколкото прочетох тези са приложенията:
....
Прил.2 и прил.3, които ти трябват. /според това, което успях да видя от страницата на НОИ - www.noi.bg.
- дано не съм се объркала само... newsm78

мама Мони - явно много по-рядко ще се включваш... да знаеш, че ще те мислим!  Heart Eyes

Мишенце - звучиш много отпочинало и в добро настроение - само така!  Hug

Карил - ха честит 9-месечен юнак!   bouquet

# 98
karil, Честита ви месечинка! Simple Smile Дай някоя снимка че май отдавна не сме ви виждали!

ивиче, сигурна съм че си си 100% не-извънземна, макар че ако бе, щеше пак да е супер. Според мен е нормално човек да забавлява децата по свой си начин, как иначе?! Просто благородно "завиждам" на Марена и Ваяна, това е  Joy

Софко, това четене на приказки много ми харесва - бях го "видяла" за първи път в един много хубав филм "You've got mail". където в детската книжарница имаше "фея" която четеше. И въобще във филма ми хареса, как книжарница е място за общуване и забавление и не само щанд, но и библиотека...Кога ли и при нас ще е така?

Момичета, хубаво че сте харесали семейната ни сника в подписа ми. Откога се каних да ъпдейтна малко облика ни, но все не ми остава време. Иначе нямаме много "тройни" снимки. Все някой от нас е зад камерата.

Дима, снимките на Дариян не ги виждам, линка е сгрешен.

Весе, пристигнахте ли? Обади сее-е-е-е!

Маша, ами да - според моето педи нормално е засега дечицата да се изправят с помощ. Радвам се че Мишето го прави, че и повече. За работата - бравос! То и в твоя бранш, е добре да не се застояваш много-много в къщи. Успех! Това ме подсеща да питам Цвети какво стана с нейната?! Може и да си писала...

Роси,  Mr. Green

Мише, добре дошла. Докъде стигнахте със захранването и заместването?

Ох, още нямаме зъби, но като четох какво сте писали за Хамомилата се притесних  и няма да давам на своя глава, ами ще се консултирам с Доки.

Да ви разправя какво се случи днес : ). Отидохме рано-рано на плаж. Стояхме до обед и после двете спахме до 17 часа!!!. На плажа, по едно време оставих Лина без памперс, тя се заигра. По едно време,тъкмо си мислех, че много спокойно си играе това дете-без да иска внимание, и поглеждам зад гърба и - едно голямо кафяво ЕЗЕРЦЕ си стои там притихнало  Sick А тя доволна си го пази  Joy Та така де...днес ни е беше сефтето на акането без памперс Simple Smile

# 99
Роня, ами обедното хранене ни е заместено със зеленчуково или месно пюре. Сутрин хапваше 150 грама каша и после леко кърмене след около час, но тия дни децата се бяха поизнервили нещо и двамата и с Ники се върнахме назад със захранването за сметка на кърменията. Следобед хапваше 200 грама плодово или продово с каша, но и това ми отказа. Гледам че днес малко си е поувеличил хапването на немлечна храна, така че мисля че и Ники ще си влезе в релси като батко си. Тоест имаме 2 и половина заместени хранения, с тенденция да станат твърдо 3 хранения. Така ще го карам до към годинката, пък да видим...

А вие как сте с храната? Мина, а вие? Кърмещите мами, кажете как хапват дечковците?

За прегледност ще напиша нашия режим (ако всичко е спокойно, детето е на кеф и има апетит) :
7 - 7.30 се буди, пие вода
8-8.30 - 150 грама каша
10.30 заспива на гърдата
12.00 - 200 грама зеленчуково или месно пюре
14 - заспива (по-често го кърмя докато заспи, но може да изкара и без кърмене)
16.30 - 17 - 200 грама плод или плод с каша (кисел)
19 - кърмене
21-22 - кърмене и сън
нощем - кърмене 2-3-4 пъти

Последна редакция: чт, 09 авг 2007, 20:27 от Анонимен

# 100
  • Бургас
Здравейте  Hug
Вяснах се за малко само да ви изчета че за утре да имам по-малко.След малко ще започваме да къпем дребния и само исках още веднъж да ви благодаря за топлото посрещане  Hug

# 101
Сбъдваща мечти , привет на цялата банда!!!  Hug
Дани също отказва напоследък пуренцата...набляга на млякото...може от жегите да е, или период..КАкто е период - оказва се за трудното спане..Всички мами мрънкат..

РОНЯ , довечера ще накарам каките или мъжо да ме снимат с Дани и ще кача снимочен матРиал.

РОСИ, не си се объркала за приложенията за майчинството - това са. Нашата тъпанарка в канцеларията не знаеше кви са!!! Аз и викам дайте да си бръкна в нета и ще ви ги кажа....ама тя - НЕ та НЕ ..и докато от колежки разбере ...минаха два часа, а бебето с тати чакаха ли чакаха...

ЕЧИ, хубава почивка ви желая!

ГОРИС, харесва ми много ЗАГЛАВИЕТО НА НОВАТА ТЕМА!!!  bouquet

ДИЛ, блазе ти че имаш рецепта за спане..при нас возенето нажежава обстановката..То е рипане от столчето, потене, викове..нечовешки..

# 102
За майчинството - аз днес подадох молба, свободен текст, до моя работодател, че не съм дала детето за отглеждане в детско заведение. И от 15 август си пуснах 32 дни платена отпуска, тоест връщам се на работа. Имам общо 39 дни, но другите 7 си ги запазих засега. Реално ще съм на работа на 1 октомври - да дам рамо за местните избори. Счетоводителката ни, която се занимава специално с тоя ресор, обясни, че не е нужно да подавам заявление за получаване на 180 лв. до НОИ, тъй като, след като си пускам платения отпуск, тоест - връщайки се на работа, няма смисъл, подразбира се, че не удължавам майчинството, а го прекъсвам. Но, Карил, провери точно от кога трябва да подаваш документите, щото на мене ми се пада на 14 август да ми изтекат 315-те дни. Не е точно на датата на раждане на детето. Така август и септември, докато съм в отпуска, ще получавам парите си по трудов договор плюс 90 лв. - половината от 180. Докато после майка ще взима всичките ми 180. А акт за раждане трябва само ако в местоработата ви не си пазят ксерокопието от миналия път, когато подавахме декларациите за обезщетението Peace.
Мишенце, кога започнахте да пълзите, защото моят Мишо категорично отказва?!Днес рехабилитаторката вдигна ръце - каза, че е голям инат, с характер и не иска нито да стои на четири опори, нито да лази. Правел й напук... #Crazy
Тали, честита къща! Хубави сънища в нея и първия да го запомниш!  bouquet

# 103
...
А вие как сте с храната? Мина, а вие? Кърмещите мами, кажете как хапват дечковците?

Кърмене, кърмене и пак кърмене - вкл. и поне 1 нощно, като това към 6-7 ч. /както дойде/ го смятам за 1-во сутрешно. През деня - около 60 гр макс някакво пюре. Ха - да ви кажа - на р.д. на Марена на Ивиче направих опит за педагогическо захранване - със соленка - така бях изтрещяла  Confused. Много я хареса, после се замислих какво има в нея - сухо мляко, консерванти, сигурно и яйчен меланж... добре че нямаше последици /освен пръцкане през нощта/.

...
РОСИ, не си се объркала за приложенията за майчинството - това са. Нашата тъпанарка в канцеларията не знаеше кви са!!! Аз и викам дайте да си бръкна в нета и ще ви ги кажа....ама тя - НЕ та НЕ ..и докато от колежки разбере ...минаха два часа, а бебето с тати чакаха ли чакаха...
...
Аха, тя се е засегнала явно... Те и нашите хич не бяха в час, трябваше аз да си търся нещата... сега може им да са влезли де, това беше преди 6 месеца някъде...

...
Роси,  Mr. Green
...
Да ви разправя какво се случи днес : ). Отидохме рано-рано на плаж. Стояхме до обед и после двете спахме до 17 часа!!!. На плажа, по едно време оставих Лина без памперс, тя се заигра. По едно време,тъкмо си мислех, че много спокойно си играе това дете-без да иска внимание, и поглеждам зад гърба и - едно голямо кафяво ЕЗЕРЦЕ си стои там притихнало  Sick А тя доволна си го пази  Joy Та така де...днес ни е беше сефтето на акането без памперс Simple Smile
Добре де, само аз ли си правя редовно тестове?  newsm78
ronja - добре, че не е опитала произведението си, а само го е пазела...  Laughing

# 104
Здравейте и от мен!Аз пак се позагубих, но започнах работа- да, правилно сте прочели- пак съм работеща мама- до сега си траех, че кандидатствам на едно място, защото не беше никак сигурно- те пък ме взеха Simple Smile сега съм ПР мениджър на най- големия хипермаркет за мебели, който ще бъде открит след около 2 месеца. Много съм доволна- новите ми шефове за разлика от предишните изглеждат много мили хора- то вярно, че има една приказака на прасе и нов шеф да не се радваш- ама се радвам Simple Smile

Неда я гледа баба- чувства се добре Simple Smile на мен естествено ми е по- тежко

Вчера бях на рожден ден на детенцето на една приятелка и изведнъж  влиза едно познато момченце, а след него Веси с малкия Теодор- много се изненадахме. Беше супер приятно- само, че бабата на рожденика не можа да повярва, че Теди и Неда са родени в 1 и същи ден- мислеше, че имат поне 2-4 месеца разлика Simple Smile заради внушителните мерки на Теди и дребничката Нединка

и накрая да се похваля- сдобихме се с нова количка. След като за 2 години ми се счупиха 2  чиполино и едно Мони- си поръчах от германия ето такава количка  http://www.kiddies24.com/shop/product_info.php?cPath=18_1158& … d766cc3e6e4937809

Общи условия

Активация на акаунт