НОЕМВРИйското коремче вече е голямо,бебче шава непрестанно

• 13 580
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
Сладурка имах само два вътрешни шева е то заради гадната гинеколожка която ми следи бремеността.А за други поражения нямах и два часа след това се чувствах чудесно.Да ти кажа по страшни ми се видяха болките при бъбречната криза която получих 6 месеца след това.Засега ви казвам лека нощ и ви желая приятни сънища.

# 46
Абе все чета за вътрешни шевове,ама все така не мога да си обясня как точно се чият навътре ShockedИ то сигурно се повтарям,ама наистина ли няма смъкване на влагалището и изпускане на урина? Наистина ли всичко си става както "преди"? Питам много щото се колебая вече как наистина да родя...

# 47
Абе все чета за вътрешни шевове,ама все така не мога да си обясня как точно се чият навътре ShockedИ то сигурно се повтарям,ама наистина ли няма смъкване на влагалището и изпускане на урина? Наистина ли всичко си става както "преди"? Питам много щото се колебая вече как наистина да родя...
Здравейте за днес! Аз също раждах нормално първия път, сега съм се спряла на секцио, така за третия път ще имам обективно мнение и база за сравнение Mr. Green.Самото раждане премина много бързо-на обяд бях на рожден ден при баба, освиних се зверски от ядене и ме заболя стомах. Реших, че този път прекалих с храната, и легнах да спя. Станах, а коремът още ме болеше, а болката просто напомняше за себе си -не беше голяма. Така цял следобед и вечерта, когато изведнъж ми просветна , че тези пристягания някак си са много регулярни и през точен интервал от време.В 9.30 се изкъпах, в 10 бях в болницата, минах през различни манипулации-бръснене , клизма, пукнаха ми водите, системи-и в 10.30 бебо изплака.Дотук добре-болки като болки-имам операция на черния дроб и 1-2 пъти годишно получавам злъчни кризи-е тогава ми иде да умра. Но при раждането болкатка е друга-силна, но някак мотивираща, и това я прави поносима, просто човек си знае, че утре по това време ще се чувства по съвсем друг начин. При мен по проблемно възстановяването-шевове и външни, и вътрешни, нито права да стоиш, нито седнала...а като видях любимия с каква ниска спортна кола беше дошъл да ме вземе от родилното, нали да се изфука, направо се разплаках от ужас колко ще ме заболи , докато клекна да седна.Следващите 2-3 седмици шевовете дърпаха ужасно при всяко едно движение, а също като ходех и в тоалетната. Но и това премина, и сега няма никакви изпускания на урина, смъквания и други. И не забравяйте-каквото и да споделим като опит ние раждалите, всяко раждане си е строго индивидуално , и всеки организъм се възстановява по различен начин!
Диана, ние бяхме на къмпинг с бунгала на язовир Тича,а теб предполагам те интересуват къмпинги по морето...

# 48
 Hug Веднъж и аз първа да кажа добро утро  Wink
Да се похваля, Електрото са ни редуцирали сметката, бреййй да се ненадяваш, и сега от 190 лв всъщност се оказаха 37 и нещо! ох, олекна ми да ви кажа, че вече се виждах как ще се простя с креватчето на бебо и ще трябва да дам тия пари за надхвърлена сметка  Shocked
За кърменето - искам да кърмя, дано има кърма  Praynig по-хубаво няма от това за детето  Peace
Sladurka, не се притеснямай, рядкост са тези които се изпускат след нормално раждане или имат смъквания. Имам позната, която е с две вече големи деца, едва сега й се наложи да прави операция за коригиране на смъкнати женски органи. Аз също раждах нормално първия път и то без особени оплаквания. Дори малкия ни изненада 3 седмици по-рано, но то като е тръгнало няма как да го върнеш обратно  Mr. Green Отидох си на рутинен преглед просто, а се оказа, че имам 5 см разкритие и никакви контракции. Системка почти веднага и така за 3 часа и 40 мин родих. 2 вътрешни, 2 външни шева, малко нагревки в болницата, но бързо минаха. Иначе контракциите си бяхаааа яка болка, но в момента в който видиш бебока си, всичко се забравя  Peace

# 49
Добро утро, момичета!

Пишете повече хубави неща за естественото раждане, мамчета!Много ми е приятно да ви чета! Hug Много искам да родя естествено, ама много ме е шубеее..... Crazy Дали ще изържа на болката? Дали ще напъвам правилно? И после с тези шевове...Една моя прияетлка ми каза нещо много хубаво за раждането...тя има две големи момчета..тя каза така: "Боли, когато си чупиш крака...боля ме много, когато ми правиха операция на коляното...боли много, когато имаш бъбречна криза, но...болката от раждането е друга болка. Ние жените сме направени за тази болка. Тя е нормална за нас. Тази болка не може да се сравни с друга..." Окуражително ми дойдоха тези нейни думи. Peace

# 50
  • София
добро утро и от мен  Laughing
у дома вече нямаме цяла седмица нет, но пък и вие снощи не сте писали много /сутрин като идвам на работа, веднага правя "преглед" на темичката/
аз също мисля за раждането и само разпитвам познатите си, но всеки си е с различно мнение и си има "+" и "-" и за двата варианта.
моят лекар не ме остава и да спомена за секцио /била съм висока и най-вероятно нямало да имам проблеми за нормално раждане/, не искал лиготии и така... Cry, а на мен ми се искаше поне да имам избор и да ми обясни защо е толкова против.
но ...ще видим, има време.
аз даже мисля да стискам малко, за да докарам бебето до "стрелец"  Grinning, ама...ще я видим и тая  работа.
 Joy Joy

# 51
Добро утро! Ditta твота приятелка с право ти го е казала тази болка е търпима защото идва най хубавото след това не се страхувайте момичета от страх само ще си навредите и нищо добро няма да стане това го знам от опит.Сега ви пращам много прегръдки Hug Hug Hug и ви оставям за днес ще отида да си видя мамето как се оправят с новия апартамент и утре като се върна ще пиша.

# 52
добро утро,мам4ета!в4ера ме няма6е и докато из4ета вси4ко ....... Thinking
всяко раждане е разли4но,но нее страшно-вайен е резултата -здраво и хубаво беб4е/макар 4е новородените не са особено красиви/ Blush
аз преди 8 години родих секцио,6те ви разкажа малко;отидох в болницата касно ,за6тото по закона на марфи нямаше кола с която да отида.но аз си ходих с акошеркта/сасетка/в 19 4еса постапих с 10 см.разкритие и болки на 4-5 мин.направо за родилна зала,но парво  в предродилна ми спукаха водите и от там по4наха маките.по4наха напаните,но това дете не излизаше.болките не бяха стра6ни-тарпяха се.но бебо непомрадваше.след 2 4аса напани ,доиде една докторка/да е жива и здрава-д-р Янакиева/и тя ми обесни човешки 4е детето ми е застанало в родилния канал с изпаната глави4ка/лицево прилежание/и се налага  секцио.после упоика-спинална в гарба и след 30 мин .извадиха да6щеря ми.цялото и 4елце беше синьо от това дето са я опипвали да разберат как е разположена.но беше добре.
Мами, ништо на света неможе да се сравни с парвата преградка на толкова далго 4аканата рожба.вси4ки болки се изпаряват.. Heart Eyes  Crazy Blush Blush

# 53
Е с добро утро няма да ви поздравявам,че хич не утро,ама като се излюпих чак преди пловин час Tired,снощи ме боля стомаха и имах колики за съжаление без резултат Twisted Evil и се налагаше да ставам през 15 мин.,а така ми се спеше Tired.Не можах да разбера каква беше тая работа,но мен явно разтройство няма да ме хване,това поне е ясно.Сега си пия кафето,закуска,това-онова и се чудя какво ще правя днес...вкъщи работа винаги имам и ще си намеря,ама по принцип не съм се чувствала така свободна и не знам какво да правя...не е ужасно горещо навън,ама аз наплашена от жеги преди 5-6 поне не ми се излиза Naughty
Момичета,дали е опасно да се пътува? другата седмица ми почват очните и трябва да гоня двама преподаватели да ме изпитат за миналата година,защото тогава не можах да пътувам..

# 54
sladurka,трябва да питаш лекаря.аз обиколих Балгария,през тази бременост.ако по принцип не ти става лошо от пат ,няма проблеми. Partyодеве повдигна темата за карменето,много е ьубаво да кармиш-чуството е незаменимо,но наистина трябва да се спазват определени правила.аз сашто имам добре оформрни зарна,но да6теря  ми от ''дафкане''бяьа станали ужас Whistlingполу4их-рагади/израниха ми се зарната/много боляха.сега са ми дали едно крем4е и ми препора4аьа да запо4на да се мажа са него още от сега,за да нямам пак проблеми. Embarassed
Ме4тание благодаря за книгата.ти сварза ли се с д-р Корсемов? Blush
dan4e02,kato se pribere6 pi6i mi da se vidim nqkade. Whistling

# 55
Здравейте:)
Аз 100 % ще кърмя бебчето си колкото се може по-дълго, стига да не се появят независещи от мен пречки. И сина ми исках да го кърмя поне до 1 г., но на 6 месеца той категорично отказа да суче повече. Какви ли не методи и техники пробвах, но ефекта беше нулев. Сам си се отби.
За спането на бебето - мисля само първите 1-2 месеца да е при нас, после да го отделим. Малкия спа при нас първите два месеца и после си го преместихме в неговата си стая. Свикна много лесно и е нямало проблеми. И сега не иска да заспива ако има някой в стаята. Трябва да си е сам на затворена врата за да си заспи.
За раждането - аз раждах нормално. Приеха ме в 6 ч., спукаха ми водите, клизма и в 10,30 бебо изплака. Има си болки-да, но всичко се забравя. Мен ме боля повече шиенето след това. Имах безброй вътрешни шевове и месец след това не можех да си седна на дупето, а ходененто до тоалетната направо си беше кошмар. Но всичко си зарастна и сега се чувствам все едно не съм раждала.
Няма нищо по-хубаво от това да си гушнеш за пръв път бебчето, което си носил. Никоя болка не може да се сравни с това чувство.
Пак ще раждам нормално.

Последна редакция: чт, 09 авг 2007, 11:54 от gybka111

# 56
  • Варна
Здравейте и от мен  Hug

Аз също смятам да кърмя, е стига да имам кърма де. Някъде до около май месец догодина. Казаха че бебета се отбивали пролет или есен. А на есен ще е вече почти годинка и зъбчета може да има.... Crazy

А бебето ще си бъде при нас - поне за сега нямаме избор. Надявам се след около 2 години да си имаме свой дом и тогава ще отделяме мъничето.

# 57
  • Разград
Здравейте и от мен! Благодаря на всички, които споделиха мнението и опита си по моите притеснения. Освен това мисля, че е много полезно опитните мами да ни разказват за техните преживявания. За кърменето, живот и здраве и аз мисля да го правя възможно по-дълго, въпреки че най-вероятно ще ми се наложи да започна работа. Но дори тогава мисля да изцеждам мляко и да го оставям за бебо. Четох за някаква отпуска за кърмене - 2 часа дневно. Смятам да се възползвам и от това.

# 58
  • София
Здравейте момичета Hug
И аз да се включа - още нямам комп, но лаптопа на мъжо също върши работа - ако има правописни грешки, прощаваите, но не мога да пиша фонетично Embarassed
Та да изкажа и аз мнение - определено искам много да кърмя и то докогато най-дълго може - всичко, което зависи от мен ще направя Peace
А за това дали се харесвам като бременна - ами повече от всякога се харесвам...кожата ми е по-префектна от всякога, косата също, целулита ми е повече от всякога - обаче въобще не ми пука, защото като се погледна в огледалото, се виждам по-хубава от всякога Blush
За раждането - продължавам да съм за секциото, но да видим....смея ли и аз да кажа нещо
Да ви споделя и нещо друго - в последната седмица постоянно сънувам бебчо под една или друга форма. Ето тая сутрин например раждах...ужас ви казвам...миналата вечер пък бях на преглед и лекаря ми разправяше някакви абсурдни неща...направо сутрин като се събудя и се схващам направо от шантавите ми сънища #Crazy newsm78

# 59
mishunka, Laughing,не само ти раждаш насън Laughing,аз почти през вечер,ама няма как да е иначе то това основно ни е в главата и колкото повече време ще минава по-честичко ще сънуваме.
Относно кожата-харесвам си я,защото почти не ми излизат пъпки в сравнение с малко преди да забременея не знам защо,ама ми беше "пъпчив" период,косата ми верно е по-хубава,все пак и аз откривам нещо положително  тая цялата работа с външния изглед Grinning,другото няма да го коментирам,то на снимките се вижда...

Общи условия

Активация на акаунт