Кръстова гора

• 156 120
  • 349
  •   1
Отговори
# 240
още една идея четвъртък на борово а петък рано сутринта на кр.гора и ще има места Simple Smile

# 241
Благодаря,byba75 дано да отидем и дано стане и при нас чудото ще пиша пак .

# 242
Zadraveite, skoro s priqtelq mi skliu4ihme grajdanski brak i ni se iska6e curkovniqt da bude na Krustova Gora.Za sujalenie oba4e ne otkrivam nikakvi kordinati za tam, a mi se iska6e da razbera dali vuob6te   se pravqt takuv tip rituali tam!Molabata mi e ako nqkoi moje da ni pomogne s nqkakuv telefon ili kakvoto i da e! BLAGODARQ PREDVARITELNO

# 243
Момичета ще ходим в петък на Кръстова гора-нямам търпение да се докосна до този Рай.Ако някой е ходил тези дни ,дали е много студено?Дали ще може да се издържи само с чувал или да взема и надуваем дюшек? Другата ми питанка е дали има автомати за кафе/ще ходим група и се чудим как да решим проблема с кофеиновата зависимост Embarassed/

# 244
ivelina z,
виж какво намерих:  http://oggin.net/video/krystovagora-video/
Надявам се да ти свърши работа - малко под видеото има телефон.
Дори да не попаднеш на точния човек, предполагам, ще те насочат.
Успех!  Simple Smile

# 245
io6ka, здравей!
Ние с мъжа ми ходихме на 19-ти срещу 20 август. Пристигнахме там към 21:00 часа, може и малко по-късно да е било. Имаше много хора - някои с надуваеми дюшеци, други с одеяла, трети - само със спални чували, всякакви варианти ще ти свършат работа, без одеяло - според мен не е много за одеяло на земята.
Студено беше вече към 23:00 часа , 23 и нещо.. аз бях с потник, отгоре само един шушляков анцунг, но когато човек стои на едно място, определено замръзва, ако е облечен така. Вземи си яке - зимно даже, може и вълнена жилетка, или някой ватиран анцунг. Щом ще преспивате там, задължително е зимното яке.
Мисля, че имаше кафе-машина, не съм много сигурна, но видях барче, или нещо като павилион за закуски и напитки, няма начин да няма и кафе.
Отивайте докато не е застудяло...

Поздрави!  Simple Smile

# 246
Момичета ще ходим в петък на Кръстова гора-нямам търпение да се докосна до този Рай.Ако някой е ходил тези дни ,дали е много студено?Дали ще може да се издържи само с чувал или да взема и надуваем дюшек? Другата ми питанка е дали има автомати за кафе/ще ходим група и се чудим как да решим проблема с кофеиновата зависимост Embarassed/
здрасти ,има кафе спокойно,а за времето дано случите толпа вечер но се пригответе и за по хладно ...

# 247
Zadraveite, skoro s priqtelq mi skliu4ihme grajdanski brak i ni se iska6e curkovniqt da bude na Krustova Gora.Za sujalenie oba4e ne otkrivam nikakvi kordinati za tam, a mi se iska6e da razbera dali vuob6te   se pravqt takuv tip rituali tam!Molabata mi e ako nqkoi moje da ni pomogne s nqkakuv telefon ili kakvoto i da e! BLAGODARQ PREDVARITELNO
на кр.гора не се извършват венчавки тък като няма свещеници а са монаси..

# 248
Може ли някой да сподели свързвал ли се е на този жсм
номер и на кого е той?Как се казва човека?Може и на лични.

# 249
Здравейте момичета!Посетих Кръстова гора-наистина е невероятно красиво,Божие място.Останах много очарована от всичко което видях и се докоснах.За тези които са ходили имам едно питане:След като свърши Светата Петъчна Леторгия отидохме да си вземем Светена вода и за раздаване на анафора или антидор (осветен хляб, който замества причастяването, при християните, които не са се подготвили за него телом и духом.),и там присъствах на един ритуал,в които свещеника ни каза :Коленичете!така коленичели и с приведени глави ни хвърлиха на главите нещо като расо/беше облечен с тази небесно синя дреха свещеника/и каза :Дръжте се.Всеки ,за който стигна одеждата се хвана и така се получи като опънат квадрат над главите ни.После хвърли още една одежда и същите думи,този път дрехата беше пред мен/останах с впечатлението,че този ритуал бе поръчан и изпълнен за хората пред мен,защото погледнах за секунда от любопитство и видях,че сложиха на приведените им глави и по точно в тилната зона някакви небесно сини извезани със златисто кърпички,бяха същите като одеждите на свещеника.Той говореше много тихо и неразбираемо за мен.Така след около 4-5 минути каза :Станете.Всички станаха и мълчаливо си тръгнаха. Ако някой може да ми обясни какво точно означава това -много ще съм му благодарна!    Praynig          Има разлика между Тайнства и Обреди, макар че и двете са свещенодействия. При тайнствата се получава Божията благодат чрез невидимите дарове на Светия Дух, а при обредите се измолва чрез молитви укрепване на вярата, милост, помощ и закрила от Бога. Обреди са: водосвет, молебен, опело на починал, панихида, петохлебие.

За разлика от тайнствата, които са установени от Христа, обредите са определени от Светата Църква. Те са наложени от самия живот. bishop

# 250
ние бяхме на 29.07 и ни го направиха заради децата бяхме 5 семейства,да тази молитва е специална ,отеца хвърля одеждите си с които е водил среднощната служба и чете молитва ,много е силно ,за здраве се прави и за болнички хора,но не се поръчва просто се помолих да го направи за децата,много малко хора знаят за това ,а аз го научих от игумена отец Висарион . 

# 251
Момичета, всички сме чували и сме чели много за чудесата на Кръстова гора. Нека споделим някой от тук, има ли близки получили изцерение след посещение на Кръстова гора. Чували сме че слепи проглеждат, болни оздравяват, сакати прохождат, но дали това са само предания или има и истински случаи?!?

# 252
да със сигурност има, но твърде лично е да се споделя с голяма аудитория,едно от нещата е че детето ми проговори там ..

# 253
  • ES
В сряда е Кръстовден. Някой ще ходи ли да нощува там?

# 254
здравейте.иска ми се и ние да отидем до Кръстова гора,но в момента сме в болница с детето.как трябва да се направи според вас -да иде сега само мъжа ми или да чакаме детето да се стабилизира и да ходим тримата?има ли значение датата.трябва ли дз е някой църковен празник?

Общи условия

Активация на акаунт