Кръстова гора

• 155 210
  • 349
  •   1
Отговори
# 285
  • Другата България
 Laughing Ухааа, отдавна мъж не беше ми правил такъв мил жест, благодаря ти Defender  Embarassed Flutter

# 286
Laughing Ухааа, отдавна мъж не беше ми правил такъв мил жест, благодаря ти Defender  Embarassed Flutter
Hug

# 287
Аз отдавна искам да посетя това място, може би ще стане това лято. Искам да попитам - колко точно е разстоянието от с. Борово до самия манастир и дали е добра идеята да се наеме стая в селото а да се ходи до манастира пеша? Например след литургията да се слезе до селото? Притеснявам се дали ще намерим къде да оставим колата ако има повечко народ и затова ми се иска пеша да отидем. Пък и да пробваме да си запазим стая в самия манастир, защо не? Но за там разбрах, че трябва на място и по-отрано да стане това. Та това ми е питането - от селото до манастира за колко време се стига?

# 288
  • Другата България
3 км. са от Борово до манастира и е изкачване, за колко ще стигнеш си зависи от теб Peace

# 289
3 км. са от Борово до манастира и е изкачване, за колко ще стигнеш си зависи от теб Peace
А, това е добро разстояние, дори и за връщане през нощта след литургията. Благодаря много.

# 290
  • Другата България
Пътя е със завои и стръмен, за изкачване не е много комфортно... Confused поне за мен.

# 291
Борово-Кръстова гора са 6 км а не 3 .....

# 292
  • Другата България
Борово-Кръстова гора са 6 км а не 3 .....
newsm78 Да съм объркала ли? Възможно е....

# 293
Здравейте!

Аз днес видях,че Катедралния храм в Русе организира на 29 и 30 юни екскурзия до Кръстова гора и Бачковския манастир..

Ако може някой да ми обясни,кога и къде да поръчам да ми четат молитва за здраве?

Дрехи да ги оставям ли на кръста и въобще не знам какво да правя?

Интересно ми е и за Бачковския манастир и чудодейната икона на Богородица?

Въобще с радост ще приема всякаква информация..

Благодаря предварително  Hug Hug

# 294
  • София
Кръстова гора е вълшебно място- там се усещат някакви особени вибрации.
Хубаво е да се ходи в петък следобяд или привечер, за да се заеме място за петъчната нощна литургия. Тя започва в 12 часа и продължава до към 2:30- 3:00.
Всичко, което се носи за кръста е добре да е в торбичка и се оставя да престои там известно време.
След литургията се спи в параклисите, около параклисите или просто не се спи Ние се разхождахме цяла нощ- интересно е, че там не се чувства умора.
Хубаво е да се отиде 3 пъти.

# 295
Ние отиваме организирано от Катедралния храм в Русе..Ще пътуваме на 29.06Петровден,ще спим на Кръстова гора,а в неделя ще посетим Бачковския манастир и Рибната църква в Асеновград..

Та ме интересува събота срещу неделя има ли литургия на Кръстова гора и кога,и къде мога да поръчам да ми се чете молитва за здраве.

# 296
в събота няма служба,има само вечерна както във всеки храм,петъчната е уникалната служба,записваш си в храма имената за четене ...за година за  петъчната служба,хубаво е петък вечер да се преспи там..

# 297
в събота няма служба,има само вечерна както във всеки храм,петъчната е уникалната служба,записваш си в храма имената за четене ...за година за  петъчната служба,хубаво е петък вечер да се преспи там..

А дали ще може да ми се прочете молитва за здраве и каква са цените ако някой може да ми каже?

# 298
  • София
Там, където продават свещи се записваш. Там можеш и да питаш за всичко, което те вълнува.
В Бачковския манастир- също. И там е много силно място.

# 299
цените са символични а за служба отделно колкото оставиш,инак записване 1-2 лв.

Общи условия

Активация на акаунт