В ЯНУАРСКИТЕ тумбаци, ритат напето моми и юнаци!

• 15 502
  • 295
  •   1
Отговори
# 45
  • до една звездичка
*dega*, симпатичната мацка, която ми записваше данните каза след 4 работни дни - т.е. в сряда - 15.08.( навръх празника на Мариите Simple Smile, дано ни е на късмет).

да, дано  newsm20

# 46
  • София
Ако резус факторът ти е (-), 3, 5, - 7 месец се праевят изследвания за антителата. След това се правят по 2 пъти на месец, а последния месец всеки ден. Така поне четох. Но моята гинеколожка не смята за нужно да ми го обяснява и във вторник като отида на преглед - евентуално, ще и държа сметка за доста неща!!!!

Това го имаше някъде в библиотеката, но аз го копирах от един друг форум:
изследване за  наличието на антитела при резус /-/ или АВО - несъвместимост, в следните срокове на бременността:
   - от 9 до 12 г.с. - на бременни с обременена акушерска анамнеза: предшествуващи спонтанни аборти, мъртвораждания, раждания на деца с хемолитична болест на новороденото, установени антитела при предшествуващи бременности / независимо от Rh фактора им/, при престоящи инвазивни пренатални изследвания в І-ви или ІІ-ри триместър;
   - от 17 до 20-та г.с на бременни с необременена акушерска анамнеза, но с отрицателен Rh фактор
   - от 26 до 28 г.с. на бременни с отрицателен Rh фактор на които при първото изследване не са открити антитела.
   При Rh - отрицателни бременни без данни за антитела при изследването между 26-та - 28-ма г.с. се предлага профилактика с една ампула анти-Д - гама глобулин в 28 - 30 г.с.
   При доказани Rh антитела бременните се насочат за консултация със специалист акушер-гинеколог.

Дори и да не ви дават направление, можете да си ги направите за ваша сметка, но са скъпички - около 20-30 лева (не помня точно). Ако това ви е първа бременност не е толкова важно, но при втора и следваща си е важно.

# 47
Знам, че е важно за това и ще почакам само още една седмица, след това ще си потърся гинеколог с който още в началото ще правя уговорка да го вземе под специално внимание, защото е нормално ако си лекар, да лекуваш а не да бездействаш!

# 48
Ох, мами да ви се оплача малко как одеве ми вдигна кръвното една колежка на работа. Точно в обедната почивка тая като се развика по мене през пет маси: "абе ти в кой месец си, че не знам?" Shocked Направо се шашнах, че аз по десет пъти на ден най малко влизам в тяхната стая и тая не ме пита дори и как съм, и се сетила да задоволява селското си любопитство пред половината завод. Twisted Evil Ама направо се учудвам на простотията на някои жени, ми то и младо момиче с детенце #Crazy
не знам реших да споделя с вас, много ме ядоса тая, то човешката простотия край няма  #2gunfire

# 49
няма смисъл да се нервиш, кажи и "задай си въпроса човешки" тя нека сама си направи извода какъв въпрос селски ти е задала. Аз съм с остър език и много много не смеят да ме "питат" подобни неща, питат възпитано и отговарям възпитано, иначе отговора ми е лош....ахам ....
Бебето ти е най важно не се ядосвай помисли си само, че му вредиш и веднага ще се поуспокоиш!

# 50
Ох какво да ти кажа Шушони, в заводите е така, и ние сме тъй, ото толкоз народ за съжаление повечето за психари Shocked
Не се дразни и я пускай да се пързаля!
Аз да се похваля, че от вчерашния ни преглед всичко е 6, с изследванията съм отличник, и най-хубавото е , че за сега не се налага серклаж, което много ме успокои, защото не че е кой нзае какво, ама си е шев.
Височината на матката е добре, въобще всичко.
Не сме гледали бебето на видео, защото по здравна каса ми се полагало другия път, аз си знаех, ама малко се издразних, но нищо, дано другия път като е по-голямо да го видим по-добре.
Като имам толкова зор ще ида някъде на частно да ме видят.
За сега съм доволна, че серклажа отпадна, дано и по-късно да не се наложи.

# 51
Здравейте, мили момичета, радвам се да се присъединя, макар и по-късничко сред вас.  Simple SmileТерминът ми е на 8 януари, на 32 год. съм, първа бременност.  Вчера доктор Марков видя момиченце . Госпожицата, обаче, още не е започнала да ме рита; нямам търпение да я усетя.  Embarassed

# 52
  • до една звездичка
Ох, мами да ви се оплача малко как одеве ми вдигна кръвното една колежка на работа. Точно в обедната почивка тая като се развика по мене през пет маси: "абе ти в кой месец си, че не знам?" Shocked Направо се шашнах, че аз по десет пъти на ден най малко влизам в тяхната стая и тая не ме пита дори и как съм, и се сетила да задоволява селското си любопитство пред половината завод. Twisted Evil Ама направо се учудвам на простотията на някои жени, ми то и младо момиче с детенце #Crazy
не знам реших да споделя с вас, много ме ядоса тая, то човешката простотия край няма  #2gunfire

Разбирам те и ти съчувствам - аз също се чувствам адски неловко и ми е неприятно, че колеги, с които доскоро не съм имала какво да си говоря почти, сега са адски заинтересовани от състоянието ми.
Безкрайни въпроси - за пол, месец, термин и прочее, вече ме изкарват от нерви!
Но явно ще трябва да се търпи, деликатно е.

# 53
  • Карлово
Блуайс, добре дошла! Hug
Шушони, излей си яда тук и бързо да ти минава, да не ядосваш и бебето. Нали знаеш, че простотията по гората не ходи.

# 54
  • Варна
Браво на момиченцата, увеличава се бройката! Чудесни новини от прегледите, и занапред само такива да се чуват!

Шушони, неприятна случка, тепърва ще се сблъскваме с такива, не всички хора са съобразителни, а и опира до възпитание...

Добре дошла blueeyes !

albenapd, ние си мислим за същото женско име  Hug

# 55
Добре дошла blueeyes.  Hug
Да ви кажа, днес корема на два пъти ми се изкривява на дясно . И усетих нещо като придърпване там където изпъкна (в дясно). Дали съм усетила бебето?   Thinking
Като разказвах на таткото той много се смя.  Joy Joy

# 56
  • Варна
Добре дошла blueeyes.  Hug
Да ви кажа, днес корема на два пъти ми се изкривява на дясно . И усетих нещо като придърпване там където изпъкна (в дясно). Дали съм усетила бебето?   bouquet
Като разказвах на таткото той много се смя.  Joy Joy

Zaika, според мен е било бебето. И моето прави така, разхожда се из корема и току се подуе от някоя страна. По-нататък ще става още по-смешно  Joy

# 57
Шушони, не се ядосвай за такива глупости, гледай по-отвисоко на нещата. На някои хора може точно това да им е целта - да те подразнят, така че не им доставяй удоволствие да се връзваш.

Аз пък от 2-3 дни получих контракции и ми изписаха конски дози магнезий и лежане. Затова днес не отидох да си взема резултата от БХС. Оставих за понеделник, понеже не се чуствам добре. Дано да се оправя, защото от понеделник съм 3 седмици отпуск и мисля да го изкарам на село с децата, а и да отидем до морето за 5-6 дни.

Честито на момиченцата!

# 58
  • до една звездичка
Шушони, не се ядосвай за такива глупости, гледай по-отвисоко на нещата. На някои хора може точно това да им е целта - да те подразнят, така че не им доставяй удоволствие да се връзваш.

Аз пък от 2-3 дни получих контракции и ми изписаха конски дози магнезий и лежане. Затова днес не отидох да си взема резултата от БХС. Оставих за понеделник, понеже не се чуствам добре. Дано да се оправя, защото от понеделник съм 3 седмици отпуск и мисля да го изкарам на село с децата, а и да отидем до морето за 5-6 дни.

Честито на момиченцата!

zimna prikazka, с извинение за невежеството, как "се чувстват" контракциите? какво представлява това усещане?

# 59
Здравейте, бъдещи мами!!! С огромно желание бих желала да се присъединя към вас. На 26 години съм,това ми е първа бременност, а терминът ми е на 11.01.2008. Освен стандартните кръв и урина, до момента съм правила БХС с резултат 1:10 000. Пол все още не знаем, тъй като докторът ни е в отпуск до края на август. Някой да е забелязал подуване на вените си? Моите на лявата ми ръка ми се струват някак по-изпъкнали Thinking

Общи условия

Активация на акаунт