Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как реагираха лекарите и медицинският персонал на ситуацията?
Как реагираха другите потребители на форума?
Какви са възможните причини за запушен нос при бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как реагираха лекарите и медицинският персонал на ситуацията?
-
Как реагираха другите потребители на форума?
-
Какви са възможните причини за запушен нос при бебета?
Причината за запушения нос на бебето не е ясно установена, но изглежда, че това се дължи на проблем, който не е бил адекватно разпознат от лекарите в началото. Възможните причини за запушен нос при бебета включват алергии, гъбички и инфекции. Някои родители съобщават, че техните деца са имали проблеми със запушен нос поради алергии или гъбични инфекции.
-
Какви процедури са били извършени в болницата?
-
Какво се случи с бебето на NikiFin в болницата?
. Като видях и веднага махнах електрода. Виждат, че спира да визуализира и търчат пак. Казах им, че не искам този електрод да мъчи детето ми. Едва ги убедих. Казаха: Добре, тогава ще му вземаме кръв по-често за да следим въпросния показател, който иначе следят с електрода. Избрах този вариант пред горещия електрод на телцето му, които седи залепен през цялото време и го гори. Къде денонощно бдим с майка ми над леглото му и не спим, къде сестрите непрекъснато влизат и излизат и човек и за 1 мин не може да си затвори очите. Аз виждам как майка ми клима глава и заспива над детето и съответно не мога да мигна от страх да не заспим и двете и да го изпуснем. От ядове прокървих отново (та до ден днешен, 2 месеца след раждането аз съм с лохии) и ме заболя жлъчката. Майка ми от преумора и се сгърчиха краката и изобщо не можеше да се мръдне, камо ли да легне на матрака на земята - седеше на един корав стол през цялото време. Ева, близначката започна да кашля от вятъра от тавана, който вее право в нас и не можем да избягаме от него. А Теди все така си беше със запушен нос. Идват непрекъснато капят физ разтвор, смучат с аспиратор, сонди бутат за да изсмучат от вътре уж но то си няма нищо, просто носът е запушен без всякакви секрети ама те де ли ръгат ония сонди - съсипаха ми детето. Помолих ги няколко пъти да пратят УНГ да види кво му е на носа. Не пожелаха. Правят поредната безсмислена рентгенова снимка да не е хванал пневмония, въпреки че очевидно не е, няма температура, преслушват го и му няма нищо, но въпреки всичко решават да ми облъчат детето. За всеки случай представете си. Накрая ми писна. Изпаднах в нервна криза и им казах, че искам да си ходя. Разбрахме се да махнем въздуха и да видим дали детенце може да живее без него. Тук пък казаха, че ако може да суче най-добре е да го кърмя. Айде демонстрира им че може да суче. И сондата махнахме. Така лека полека разкарах всички жици. Убедиха се, че как с тях така и без тях - детенце си е здраво, само дето носът е запушен и няма нужда от сонди, системи, маркучи и жици. Започнах да си го кърмя, да си го нося, да си го успокоявам и най-после ги убедих да ме пуснат да си ида. Казаха, че напускам на своя глава, те препоръчват да остана за всеки случай. Абе да са им чисти ръцете. Но аз реших че няма смисъл повече да ни мъчат всички и изобщо да не ни помагат и си тръгнах на риск.
. Преглежда Теди и решава, че трябва да се върне в болница. Казах и че го следи УНГ и че няма нужда да постъпва в болница и че няма да го заведа пак там и си тръгваме. На др ден на вратата ми цъфват 3 овци - личната се обадила в общината и ги пратила да ме закарат насила в болницата с детето, щото аз съм била луда и му рискувам живота. И двамата с мъжът ми избесняхме. Обяснихме им как стоят нещата, ама кел файда. Аз пак се развиках и доказах че съм луда отново. Казах им, че ми губят времетъо и да ме оставят да си гледам децата. Но те си знаят тяхното. Накрая с мъжът ми решихме, че на глава с прости хора се не излиза и склонихме да идем в болницата да го прегледат. Загубиха ни 3 часа. Но поне прегледът показа, че не за хоспитализиране и си ни пуснаха в къщи. Междувременно общинарките ми предлагат помощ, щото виждат, че едва се оправям с тези бебета. Казах им че майка ми ми помага и от др нямам нужда. Те и не предлагат нищо всъщност, само ПСИХОЛОГ за мен моля ви се.
Горките вие, измъчили сте се всички!