МАРТ-2006г.

• 10 428
  • 278
  •   1
Отговори
# 15
Герчо това беше много тъпо от твоя страна.
И колкото и да ти е чудно, да от продавачка и шофьор може да излезе много по-умно дете, от дете на по-образовани хора. Това съм го видяла с очите си.

# 16
Здравейте на всички!

Ние се върнахме от нашето малко пътешествие. Прекарахне страхотно, само дето  дните за пътуване бяха съпроводени с мрънкане, дърпане, хленчене и спиране на всяка бензиностанция Sad Но през останалото време - супер  Hug

Честито на Дани за страхотното нещо, което й се е случило  Heart Eyes Още не съм изчела всичко, но то такове нещо пропуска ли се   bouquet Лекарството е Деган (една приятелка е бременна и й се гади и го пие). Ама опитай това, което Дейзи ти е препоръчала с водата, може да помага  newsm78 Аз, слава богу, подобни грижи нямах  Grinning

Зори, пожелавам ви най-хубавата сватба  Heart Eyes Hug

За това кое дете какво разбира, с риск да вляза в мелето  Laughing - ами различни са децата ни. Какво толкова го дъвчем, не знам. И защо постоянно всяка подобна тема се превръща в спор и голям проблем... Като преди време за кърменето и АМ.  newsm78  Rolling Eyes

Веси, ние преди 3г ползвахме Интерин на Оргахим. 2 ръце след грунда и покрива идеално дори гипсокартон (а той, ако не знаеш, попива и се покрива доста трудно). Освен това после се мие лесно. Ние преди да родя михме стените и таваните. Много лесно се чисти. Но предполагам, че сега може и друго хубаво нещо да има. Ако искаш, мога да питам майка ми, тя работи в Оргахим и може да пита колеги кое става за препоръчване   Peace

# 17
Оф, пак се бръкна в "старата рана" работещи-неработещи  Tired Аз мислех нищо да не кажа този път, но все пак ще напиша два реда.

Аз, като една работеща мама, която си "заряза" детето на 7м, мога да кажа, че има истина и в двете гледни точки.
Да, като тръгнеш на работа се отдалечаваш от детето, определено. Определено не са достатъчни няколкото часа сутрин и вечер, за такава връзка каквато има, като си по цял ден с него. Определено нямаш време да му покажеш и научиш на много неща. Сега това го прави майка ми. Догодина ще го  прави в яслата.
Но да си кажа честно еднообразието от седенето в къщи не ми понася много  Rolling Eyes Сега се радвам на Маги много повече. И определено съм доста по-спокойна към проявите й на характер  Laughing
Освен това нещо не мога да си свия бюджета до майчинските, защото съм свикнала на друго. Така, че няма как да си седя в къщи, а трябва да работя. Но второто бебе мисля да си го гледам до към 1год, ако има възможност.
Така, че и двете ситуации си имат плюсове и минуси. Аз отдавна съм се убедила, че няма смисъл от сравняване между децата. Имам племенница, която на 1год правеше не прости изречения, а съвсем спокойно си водеше разговор...Простите изречения бяха на 10м. Е, аз да се гръмна ли, че Маги на 1.4год си говори на нейния си език и аз нищо не й разбирам.
Но категоризирането на хората според професията им е адски тъпо и няма нищо общо с болезнените амбиции на някои родители...Образованието, професията и интелигентността на хората нямат кой знае каква връзка. Има много примери за това.
Аз предлагам просто "онези от отчетната" да изчезнат /както ти предложи ЕкатеринаМ/ и спираме да си тровим взаимно нервите и да си пълним темата с простотии. Освен това, Герчо, ти не веднъж си разказвала как си избутала техникума и УНСС и ходиш на срещи с преводач, защото не знаеш език....Да ти кажа теб те давам за пример на моите познати, как добрата работа и високата заплата не винаги зависят от доброто образование, а просто от късмет, като начало...
Мисля, че е време да се сложи точка на тази история  Stop

Деси, много ще съм ти благодарна, ако питаш майка ти за нещо по-контретно  Hug

# 18
  • София
Цитат
Оф, пак се бръкна в "старата рана" работещи-неработещи 
Не,Веси,аз изобщо не подхващам темата работещи-неработещи,просто посочих темата ,в която ни обсъждат и обиждат,тези които пишем тук.Никога не съм осъждала майките ,които по каквито и да било причини са се върнали на работа,дори не съм си го помисляла,камо ли да го пиша тук,всеки сам решава какво да прави.Просто се издразних,че Герчо пак заформи кавга ,обвини ни,че заради нас си е мъкнала детето по лекари,изкара някои от нас лъжкини,които преувеличават за децата си и накрая и ни заобижда в друга тема.Това е проблема,а не кой работи и кой не.Айде и аз спирам вече,повече "гък" няма да кажа по въпроса.
Лека нощ на всички! Hug

# 19
Здравейте! Доста време нямах интернет и сега искам:
- първо, да поздравя Еми с доста закъснение за рождения ден! Бъди жива и здрава и много щастлива!;
- второ, да поздравя Дани за прекрасната новина! Лека и безпроблемна бременност и едно прекрасно малко бебче напролет!;
- трето, да поздравя Зори за подписването! Щастлив семеен живот!
Честно казано не мога да разбера защо трябва понякога да се караме. Нито има какво да делим, всички сме доста различни, ако искате четете и пишете, ако не искате недейте. В крайна сметка мисля, че тук трябва да се разтоварваме, а не да се натоварваме. Искам да ви кажа, че аз в момента си търся работа и не е толкова лесно, колкото и да ми се иска да започна бързо, т.ч. избора докога ще си гледаш детето понякога зависи и от други фактори, не само от твоето лично решение. А за говоренето зад гърба на другите няма да коментирам.
Аз доста се притеснявах, че Алекс не ходи, но дойде и този момент, ще дойде и с говоренето. Аз съм проговорила много малка и съвсем сериозно на година и малко съм знаела една книжка наизуст, но детето не е такова, е и какво. Живи и здрави, всичко ще се нареди.
Лека вечер

# 20
Герчо,аз пък се чудя защо продължаваш да ни четеш и пишеш тук,в отчетната тема,след като сме под нивото ти,прости продавачки с мъже шофьори (както ни определяш в темата на работещите майки) и явно сме ти неприятни newsm78,доста лицемерно от твоя страна.КатетоМ явно е на същото мнение,но тя поне спря да контактува с нас тъпачките ThinkingИ не съм съгласна,че тая тема тук е за да си говорим само за лайна,храна и да спорим,както казваш пак на същото място,ти си единствената ,според мен,която има нужда вечно да се кара и да спори с някой.Колкото пъти е имало някакви пререкания тук,все ти си ги подхващала.Това си е лично мое мнение!Само се чудя как ви остава време да си чешете езиците и да сипете обиди срещу нас, като сте толкова ангажирани и затрупани с работа,ама това е друга тема...,айде да не ставам жлъчна като вас.
smile3501 smile3501 Браво Тася за този пост,защото много хора си го мислят,но не смеят да го кажат.
Аз ли4но нито съм преувели4авала,4е синът ми проходи на 8м,нито пък се параноясвам,4е още не говори.
Спретнахме си в4ера една срещи4ка с една българка,която е тук на по4ивка ето малко снимки на които му се гледа.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=156105&view=1&photo=9
Моят син пък сега е с манията да имитира баща си,снощи го намирам с о4илата на главата,телефона в ръка,цигарата в устата и се опънал пред телевизора,направо се 4удех да се смея ли да пла4а ли.

# 21
тея в отчетния са му хванали някак цаката как от продавачка и шофьор да се роди дете, което да пише литературни анализи на по една година... smile3555 smile3555 smile3555
Нямам думи просто.....Що така стана ?Не съм продавачка , домакиня съм все още ,а и мъж ми не е шофьор .......А и да сме за мен няма срамен труд . Познавам хора ,родени точно в такива семейства ,които са много напред в живота,шапка им свалям .Аз съм разочарована като чета такива работи и всички хора под един знаменател.И не мога да се стърпя,казвала съм го и друг път .Няма по-хубаво нещо да си гледаш детето и да го възпитаваш ,ако имаш тази възможност да си стоиш при него .Всеки момент ,всеки час с детето са незаменими ,казвам го ,сигурно някои ще разберат какво имам в предвид .Има си и плюсове и минуси ,аз лично в момента съм в безизходица и не работя,градините за мен са убийствени на сегашния ни стандарт на живот .Има и друго, ако зависи от мен бих работила почасово ,за да бъда по-спокойна ,по-полезна за мен и за семейството .Всичко с времето си .Никога не съм си  и поисляла ,че работещата майка е по-лоша от домакинята .Винаги ще има обидени и неразбрали ,всеки гледа от своята позиция .

# 22
Грозно е да се категоризират хората по този начин  #Crazy И не е приоритет на интелигентните хора да говорят така :
тея в отчетния са му хванали някак цаката как от продавачка и шофьор да се роди дете, което да пише литературни анализи на по една година...
Naughty

Е определено е най-лесно като завиждаш на някой да го оплюеш.

Май вече трябва да спра да се впрягам за такива неща  newsm78

# 23
Ger4o, предполагам, под това което описваш, разбираме че "децата всичко разбират". То както беше казала една майка, естествено че на тая възраст няма как да пише бизнес планове. Пример: Деница разбира, като й кажа "Прибери си играчките" или "Ела при мен", " отивай да се обличаш за разходка" "къде скри ключовете, донеси ги", все неща от този род. Разбира ясно кое може и кое не. Друг е въпроса колко изпълнява

Я кажи как накара щерка ти да разбира и това  Laughing Че моята се прави на разсеяна, като й го кажа и аз ходя по нея и й събирам кочинката  Laughing А, като тръгна да прибирам, тя сякаш го обръща на игра и започва тотално да разхвърля всичко до което се докопа  ooooh!
разбира тя разбира, ама друг е въпроса колко изпълнява /както писах вече/ като е на добрите изпълнява, а ако не е просто седи и ми се хили насреща. Но даже и аз като й събирам играчките я карам и тя да събира с мен и тя по се включва. После разбира се ако си ги събера не й се спестяват поздравленията и така до след малко докато пак не ги пръсне. Понякога имам чувство, че нарочно ги пръска и ги събира отново само за да ме чуе да й казвам "Браво"

# 24
  • София, център
Здравейте мацки,

newsm53
Ихаааааа тук е станало много цветно … хахха!!!

Честито на всички за приятните поводи, коите сте имали!!! Пожелавам ви най-, най-, най-хубави изживявания…

Мария каза два пъти  2 словосъчетания или там каквото е „едно бау бау” и „дай вУда” и това е…иначе казва само отделни думички, дърдори си нейните си неща…

Чакам с нетърпение морето през септември… сега сме по парковете и на вилата в жегите…

Аз пък се кефя, че си гледам детето … искам да се занимавам професионално с хобито си ( шиене, дизайн на дрехи и чанти, графичен дизайн- е последното го и уча), но за да превърнеш хобито си в работа и да можеш да се храниш от него … ще мине време, но ще видим… Трябва и да приключа с двата изпита, които имам да взема в университета…Така, че времето което прекарвам сега с детето , ми дава възможност и да приключа и да започна нови задачи по моето бъдеще, което е перфектния вариант за мен!!

Целувам ви…

# 25
Цитат
Оф, пак се бръкна в "старата рана" работещи-неработещи 
Не,Веси,аз изобщо не подхващам темата работещи-неработещи,просто посочих темата ,в която ни обсъждат и обиждат,тези които пишем тук...

Не, Тася, аз нямах предвид теб  Grinning А точно това, което си прочела и това, което се пренесе от там, тук  Tired
Аз да ти кажа за това и вече не чета в тази тема  Tired Няма смисъл  Tired Не знам защо стана това разделение, при положение че никой в нищо не е обвинявал, заклеймявал или линчувал...На мен ми струва, че просто стана "Гузен негонен бяга"...

# 26
Много кофти е станало тук  Confused най-важното е да сме живи и здрави, пък кой какво казал /написал са бели кахъри. Аз сега като съм работила и като продавачка да не ме отритнете ей  Laughing

Зоуи, много хубав плаж бе, той у ваше село  ли е, или сте мръднали нанякъде. А затова, че Дани имитира татко си, сега е момента да го стимулираш да спре цигарите, за да не се учи детето един вид  Laughing

Силве, ти в каква сфера търсиш работа? Щото и аз гледам обяви и пускам СВ-та, че нещо май ще се отдръпна от проекта с детската, че разминаванията станаха повече от единодушието.

Друго, друго.... а да, хванах се преди 3 нощи да отучвам Алис  от нощните й изпълнения, първата нощ се събуди три пъти и искаше да суче, аз й казвах да заспива и да ме остави на мира, тя ревваше, но аз се правех, че не я чувам, след 5 минути си заспиваше сама, следващата вечер- същото нещо един път, снощи пак се събуди, но като й казах да заспива си заспа без протести, чудно ми е дали ще се научи или просто уцелих момент, в който не растат зъби.

# 27
Здравейте!
Дейзи, аз си търся работа или свързана с база данни, т.к. съм завършила бакалавър "Информатика", но не ми идва присърце програмирането, или нещо свързано  с мениджмънт, и аз незнам точно, но ако харесам обява, пускам автобиография, пък ако ме викнат на интервю, преценявам дали ще се справя или не.

Дано не ви прозвучи лошо, но заради клюкари и завистници, сме на това дередже в България. Все се надявам нещата полека да вървят към по-добро, но като чета изказванията на някои от нас, направо ми прилушава. Не е хубаво така, все едно си нямаме друга работа. Всички сме различни, за едни аз съм добра майка, за други вероятно съм лоша. Не ги упреквам, аз съм такава, каквато съм. Затова едни хора са ни близки, други приятели, трети познати, а на четвърти въобще не обръщаме внимание. Няма смисъл от спор. Едно да ви кажа: "всичко се връща". Всеки има глава на раменете си, да прави и казва каквото иска, в крайна сметка не ми е в семейството или в кръга от приятели, т.ч....
Хайде, лек ден

# 28
Друго, друго.... а да, хванах се преди 3 нощи да отучвам Алис  от нощните й изпълнения, първата нощ се събуди три пъти и искаше да суче, аз й казвах да заспива и да ме остави на мира, тя ревваше, но аз се правех, че не я чувам, след 5 минути си заспиваше сама, следващата вечер- същото нещо един път, снощи пак се събуди, но като й казах да заспива си заспа без протести, чудно ми е дали ще се научи или просто уцелих момент, в който не растат зъби.

Дейзи, аз един път имах такива изпълнения от Маги. Бяхме на Велинград и нещо само ревеше, като я сложих вечерта да спи. Не искаше в леглото и това си е. А й се спеше, та две не вижда. И накрая я пльоснах в леглото и започнах да й се карам  Laughing Ама аз ще се спукам от смях, като й гледам "умната" физиономия, но "строго" продължавам. Говорих й сигурно 10 мин, като й обяснявам, че е голяма за такива изпълнения и т.н. Абе, като на голям чавек. Не знам какво разбра, какво не, но накрая не само, че не ревеше, но и си вдигна ръцете да я завия  Laughing Точно за 2 мин заспа.
Така, че според мен, просто вече си е дошло времето и тя е разбрала, че номера не минава вече   Peace

# 29
Привет! Hug

Айде стига вече сме се занимавали с глупости  Peace И във форума неможахме да не се заплетем в "кавги" и без това в ежедневието не ни липсват  Wink
Герчо, може попринцип да си е по нетактична в изказванията,ама изглежда си е такава.Голяма работа кой какъв е и как си гледа децата  Joy Ей,..няма да се бием я.. Wink малко по хумористично! Wink

Аз да ви кажа Юджи вечер заспива супер лесно,но на обяд едвам го слагам да спи  ooooh! то е реееев то е чудо!Сега го оставих да се нареве и накрая заспа със сто зора.Ама сега от толкова рев спи и хълца,голямо е инатче значи.. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт