МАРТ-2006г.

• 10 498
  • 278
  •   1
Отговори
# 135
Аз за пьрви пьтр чувам за РОЗЕОЛА. Да нямаш предвид РУБЕОЛА?

# 136
Аз за пьрви пьтр чувам за РОЗЕОЛА. Да нямаш предвид РУБЕОЛА?

Не, точно роЗеола. Има вече обсъждани теми във форума, но не се казват тези неща, които мен ме интересуват. Ето:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=110703.msg2006559;topicseen#msg2006559

От това, което изчетох по разни чужди сайтове, разликата м-у рубеола и розеола била че при рубеола има специфични грипоподобни симптоми и Т продължава и след като избие обрива, има подути лимфни възли и налепи по гърлото. А при розеолата Т спада и след това се появява обрива, няма други съпровождащи обрива симптоми.

# 137
Деси, няма страшно, Алис я изкара тази 6-та болест на връх рождения си ден, не знаехме какво е, докато не избиха обривите, добре че не се лекува с нищо, че щях да й извадя очите иначе на педиатърката. Тогава беше контактна с братовчед й, който по принцип е адски прилепчив, но нищо не му стана, доколкото разбрах избият ли обривите, вече не е заразно.

# 138
Дейзи, благодаря за успокоението.   bouquet 

# 139
Деси, и ние сме така. Нашият обрив е само по гърдите. Значи казваш, че така ще мине? Дано, че се измъчиха дечица. Алекс вече има страх от сиропите. Аз днес изпрах всички дрешки, с които съм я обличала, но сигурно утре пак ще трябва да пера тези от днес. А за колко време минава този обрив?
Лека вечер

# 140
Силве, обрива минава за 3-4 дена, всъщност симптомите са следните - първите 3 дни висока Т, липса на апетит, раздразнителност, разстройство /дотук може да се обърка с разстящи зъби/, на 4 ден избива обрив по гърди, лице и гръб /без крайниците /, щом избие обрива, Т спада...той държи пак 3 дни и после нищо не е било. След като изкара тази болест, Алис почна да яде като невидяла в продължение на месец. Не се лекува изобщо, може да се дава само витамин Ц за подсилване.

# 141
Дейзи, мерси миличка за отговора. Алекс от днес почна по-нормално да яде и дано всичко мине. Как върви търсенето на работа при теб и каква точно търсиш? Ако мога да помагам с нещо.  Ако знаеш много добре английски, мога да ти предложа на лични едно място за администратор. Пиши, ако искаш.
Лека вечер на всички

# 142
И Дани я изкара тази розеола преди време и обрива му мина много бързо за 1 или 2 дена.Стскам палци Алекс и Криси бързо да оздравяват Praynig

# 143
здравейте мили мами,

ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА КОНСТАНС! ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА, МНОГО ДА ВИ РАДВА И ИМА МНОГО КЪСМЕТ В ЖИВОТА!

Розеолата я изкарах преди две години със същите симптоми, които описвате, не е нещо сериозно. Само дето тогава бях в Белгия и там лекарката се кълнеше, че възрастните не боледуват от шарка ! и ми предписа антибиотици, от което се влоших и добре, че сама се усетих и ги спрях. Та ще си мине от само себе си. Пожелавам бързо оздравяване на болничките.

Аз се изгубих, защото в понеделник ме приеха в болницата за задържане, получих лек кръвоизлив и отлепване на плода, не знам от какво. В петък ме изписаха и сега един месец няма да ходя на работа и само лежа и спя. Т била нормална от бременността. Продължава да ми се гади, но пък не повръщам и се държа. Но да не ви занимавам с моите болежки, всичко ще мине  Simple Smile
целувки!

# 144
Честита дьщеричка на Констанс и от мен.

Безмерна
почивай си и се наслаждавай на бременността.

# 145
Стискам палци на Алекс и Криси да изкарат леко болестта.И аз за пръв път чух за тази болест newsm78.Лошото е че май и лекарите доста я пренебрегват.

На Ели и избива кучешки зъб и от три дни е много кисела.Но поне кризите са денем и нощем си поспива.
Сега ще се заровя да търся денонощни лаборатории , че трябва да и се взема секрет за Ясла , а тя напоследък ака само вечер Thinking
Ако се сещате за някоя - помагайте

# 146
Ей Дани милата  Confusedпочивай си, дано да нямаш повече проблеми  Praynig

# 147
Безмерна стискам палци да нямаш пове4е проблеми по време на бремеността Praynig
Калина на кайо поразгледах 4аст от снимките ти в подписа,впе4атлена съм smile3501

# 148
  • София
Привет,милички! Hug

Дани,и аз ти пожелавам вече всичко да върви "по мед и масло",пази се и почивай повече! Hug

Явно почти всички дечица са я изкарали тая Розеола,Дани беше на 5 месеца като се разболя от нея.Бързо да се оправят болничките! Hug

Ние пък утре ще ходим на лекар,че напипах на едната ръчичка на Дани някакво топченце,в дълбочина.Чудя се какво ли може да е и ми е притеснено...

Айде лека нощ на всички и цунки!

# 149
Безмерна,стискам палци всичко да е наред.Пази се и почивай повече .
И Виктор изкара 6 тата шарка в България,Т и обрив и за два -три дена всичко минава .
Избиха му кучешките зъби и два кътника и явно още се засилват да пробиват #CrazyСъответно от 4 дена е само ина Ам,друго не може да му вкарам в устата ,нитовода,нито сок,отказва съвсем лъжицата .Дано след зъбите пак прояде,ама така само на АМ като новородено е . newsm78
Бързо оздравяване на всички .

Общи условия

Активация на акаунт