Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 9

• 37 435
  • 311
  •   1
Отговори
# 30
  • Czech Republic
БРАВО МОМИЧЕТА!  bouquet

Hot momma, прекрасна Барби! Много добре си се справила! Сигурна съм, че ще е един от най-възхитителните подаръци за партито!  bouquet

alexsb, лъвчето е чудесно! Много сладка торта!Браво! Hug

Porsha, чудесно си се справила и с възглавницата и с короната! Направо майсторски! Отдаван и се каня на таз възглавница, но няма "принцеси" около мен... Освен една футболна топка да сложа отгоре! Mr. Green Heart Eyes

# 31
  • У дома
Assinka, мерси за съвета, горе-долу попрекрих кръпките на моя Франкенщайн. Laughing А ти пиши за циците, че моят син това си е поръчал за рд.
Ванчето, благодаря. Аз съм хвърлила око на рулото, ама нещо не са по десертите вкъщи. Аз затова гледам при повод да си поиграя, че да има кой да я хапне тортата. А мъжът ми мисли, че ще убия гостите, та ще видим Confused
Леле, Porsha, никота няма да ви стигна...красота Simple Smile
Ох, natalyna, мерси  Simple Smile  но да знаеш, че и ти си една от виновниците дето ми палите фитилите и на всяка парти съм със зачервени от безсъние очи. Tired

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
здравейте момичета, най-накрая да покажа и аз нещо тук.
тортата е по рецепта на Хот мама от миналата тема...

украсата не се получи много добре, хареса ми, че е изчистена, харесах си е от Галерия Торти, надявам се да не се сърдите... Rolling Eyes

иначе се получи вкусна...

надявам се следващия път да изглежда по-добре Whistling

благодаря ви за вдъхновението  bouquet

# 33
  • на брега на Дунав
Хайде запис и от мен. Утре ще си доврша тортичката и ще пусна снимки.
Хот мама, браво за барбито    bouquet Огромна си я направила наистина тая торта.
alexsb, тортата е супер няма спор.  Peace
Ванчето, ох какво рулце. Много апетитно изглежда.
Porsha има защо да си горда с направеното. Супер си се справила, а короната е направо уникална. Браво!
asyalein На мен ми харесва украсата незнам какво не си доволна, но мисля, че си се справила супер с шоколадовите листа. Не бъди толкова критична, много си е добре. Браво!
Имам въпроси,момичета. Ще правя тортата с рула на Лео за имен ден и ми се иска да я покрия с чаршаф.
 1. Трябва ли задължително да има маслен крем под чаршафа? (не ми се връзва много крема под рулата с маслен крем)
 2. Кое е по -подходящо и лесно за работа -фалшивия марципан или марципан Варна? ( да става и за чаршаф , цветя и панделка ,ще го правя за 1-ви път)
3. Решила съм след получаване на основната форма на тортата (купол) да и направя отстрани периферия,защото идеята е за торта шапка.Та в този смисъл чаршафа се поставя изцяло или първо полагам за изпъкналата част и режа и после на периферията? Не се ли получават гънки и как ги изглаждате?
...
bilqna_69, виждам, че други мами са ти казали, ама и аз да си кажа как процедирам.
1.Винаги когато правя тортата с рула на Лео никога не слагам маслен крем под чаршафа. Правила съм вече няколко такива торти и никакъв проблем не е имало с чаршафа. Аз лично като нареждсм рулата запълвам дупките между тях с парченца руло и като излея крема той не минава между дупките, така че като обърна тортата и чаршафа дефакто се поставя върху сухи блатове, а това мисля не е проблем за чаршафа.  Peace
2. Аз с фалшив марципан не съм работила, но с марципан Варна се работи много лесно и мисля, че няма да сбъркаш ако работиш с него.
3. Не съм правила шапка, но аз бих покрила първо тортата и после бих сложила периферията. В основата на самата торта, където ще се съединят двете парчета марципан бих сложила някакъв елемент за да скрия снадката. Примерно два цвята усукани нишки марципан да обвият и да ги заступоря на панделка накрая. Незнам дали ме разбра, но може много да се импровизира. Иначе обикновенно торта с тази форма (полукръг) рядко стават лоши гънки. Аз лично да си призная така и не се научих да ги изглаждам тия гънки като правя стандартна торта. Незнам къде бъркам ама винаги се налага да режа и да замазвам положението някак за да скрия дефектите. Ако някой даде акъл ще съм много благодарна и аз.

# 34
здр момичета,
ех колко бързо свършват хубавите моменти! партито стана супер и с тортата си изненадах гостите! мерси за похвалите! обаче.....беше станала ужасно сладка, направо натъртваше и накрая си пратих започнатите парчета на гостите в чинийки за вкъщи! ами то кремове - млечно-маслен с малини и мус с боровинки, сиропиран блат, марципани и така.
да, лъвчето е трансфер и понеже правих 2 опитни, по-лесно ми се отлепи това от оризовата хартия, на която точих и блата и съм доволна! но и на фолио ще опитам.....следващия път!  и съм по-доволна от контурите да са с масления крем, отколкото с разтопения щоколад!
ето и малко снимки.
4ао за сега от мен...до следващия подвиг!

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3688770

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3688771

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3688773

# 35
# 36
извинявам се, но нещо не мога да кача снимките! ще пробвам утре пак!

# 37
# 38
alexsb, много сладко лъвче се е получило.

ето и една тортичка от мен   :chef
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=115787&photo=26
Кумата ми имаше днес РД и реших да се отчета с подобаваща за повода торта. Вътре е тирамису по рецептата на Танита. Много вкусно се получава  bouquet Правих го вече поне четири пъти и се изяжда за отрицателно време. Отгоре е готова бавносъхнеща маса.

# 39
  • У дома
http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/Barbieparche.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/Barbiein.jpg
http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/DSCF0021.jpg

Показвам и вътре самата торта. Много беше лека и обрах овациите днес. Понеже блата ми стана по сух и не можах да го навия на руло, реших да го нарежа на ленти и облякох тортата. Пускам две от тортите, които сложих. Единият мус е на Танита, а другите два са моя измишльотина. Simple Smile

Шоколадова торта

4 унции не много сладък шоколад
3 с л мляко
10 с л - 2/3 ч ч- масло
3/4 ч ч кафява захар
3 яйца
1 3/4 ч ч брашно с набухвател - аз сложих обикновено
1 с л какао

Стопявате шоколада с млякото. Разбивате маслото със захарта и добавяте яйцата едно по едно. Добавяте шоколада. Слагате и брашното с какаото и разбърквате. Пече се 35-40 мин в 2 седем инчови тавички на 350 градуса Фаренхайт.
Кремът е по желание. Оригиналния е маслен.

Бананово-лимонена торта

2 ч ч брашно
1 1/2 ч л бакпулвер
1/2 ч л сол
8  с л - 1/2 ч ч- масло
1 ч ч захар
1/2 ч ч к. захар
2 яйца
1/2 ч л лимонов зест
2 банана - намачкани
1 ч л ванила
1/4 ч ч мляко
3/4 ч ч начупени орехи

За мазане
8 с л масло
5 ч ч пудра захар
1 ч л лимонов зест
3-5 с л лимонов сок

Намазнявате 2 девет инчови тавички и слагате хартия на дъното. Биете маслото със захарта, добавяте яйцата едно по едно и зеста. Мачкате бананите с млякото и ванилията. Смесвате всичко плюс орехите, разделяте в тавичките и печете около 30-35 мин на 350 градуса Фаренхайт.

Последна редакция: пн, 13 авг 2007, 07:40 от Hot momma

# 40
  • под тепетата
Благодаря,КорНиШонка!
 Приемам всяка помощ, че да не се изложа  Embarassed И аз така смятам, да скрия всички възможни дефекти с украса-панделка и цветя. Днес ще се захвана с тортата, а утре с чаршафа и другите елементи. Надявам се, да имам повод да се похваля на 15.08.

# 41
  • на брега на Дунав
Имам спешна питанка  Cry. Поредния неупсешен опит с трансфера ми се очертава май и незнам какво да правя. Всичко вървеше по план трансферите ми са готови от 2 дни и стоят във фризера и сега трябва да ги сложа на тортата и се оказва, че белия шоколад е направо като кайчук не се е втвърдил въобще  Shocked и сега дума не може да става да отлепя трансферните плочки от канцеларския джоб. Направо съм в ужас защото довечера е РД и трябва да направя нещо по въпроса а незнам как да процедирам. Някой има ли идея. Заляла съм трансферите с достатъчно количество бял шоколад, но пак не ще и не ще тоя бял шоколад наистина е много капризен. Единствено малко топло мляко и боичка съм слагала в него и не ми е ясно защо не се в втърдил. 2 дни във фризера всичко би се втвърдило, но той не и не. Давайте идеи моля ви, че съм толкова притеснена  Confused

# 42
  • В кошера...
Момичета, искам да покрия торта с рула на Лео с нещо, но нямам време да меся теста и смеси. С бала ледена глазура става ли! Директно върху рулата, или е много течна тази глазура и ще попие в тестото. Ако я сгъстя? Гледам рецептата от 1 стр. Дайте идеи за бързо покритие. Благодаря.

# 43
  • под тепетата
medunka, с крем сладолед на Биосет няма ли да стане? На кутията пише, че освен за сладолед става и за гарниране на торти и за йогурт-сладолед. Навкус са много хубави,особено шоколада.
Бялата ледена глазура става твърда като засъхне и после трудно ще се реже, Ще се напуква.

# 44
корнишонка и при мен маслениа, че и другиа трансфер се отлепиха мн.трудно, но като го сложих в/у тортата и притискам леко с едната ръка отгоре, а с другата с едно тънко остро ножче сантиметър по сант отлепях!
желая ти успех!

Общи условия

Активация на акаунт