Отговори
# 45
С тези "гости" и "новаци" тук, тая работа ми намирисва на безплатна реклама.

Моите близо 1400 мнения дават ли ми право да се изкажа положително за Иванови? Laughing
Ако да, то искам да кажа, че там намерих нещо, което в елитното 134 то липсва, а именно внимание към детето ми и непрекъсната комуникация с мен относно проблемите, които възникват по време на обучението му.

# 46
Мисля си, че сме прекалено разумни всички тук(или поне се надявам и така ми се иска), за да продължим да се въртим в този омагьосан кръг. Ясно е, че винаги ще има мнения и "За" и "Против" по различни съображения. Защо точно  Иванови, а не например и останалите школи за подготовка на седмокласницине са подложени на дебатиране,за мен си остава загадка. Всъщност имам си ясно мнение, но ще си го премълча, за да не продължавам кръга. Мнението си за школата обаче ще кажа и то е много положително. И то не защото дъщеря ми учи там, а защото ще продължи да се подготвя в тази школа. Доводите си за това съм изложила по- горе и мисля да не се повтарям.
Всъщност имам едно предложение... Тъй като вече е прекалено късно за който и да е(имам предвид положително или отрицателно настроен) да записва детето си там, да превърнем тази темичка от  негативно закачлива  Wink , в позитивно полезничка  Grinning Полезничка за всички нас, чиито деца учат в школата или училището, тъй като проблеми има навсякъде, въпроси също, недоразбрали нещо пък- с лопата да ни ринеш. Та мисълта ми е да си споделяме тук неясноти, радости, надувки  Joy и гордости  bowuu относно обучението на децата ни там.
Мисля, че ще е по- разумно, а и много полезно.   bouquet

# 47
Тъй като виждам и дечица тук, бих искала да попитам : на някой ясно ли му е как ще се почива и дали изобщо ще се почива около Нова година? Ако някой сподели миналогодишен опит, ще бъде добре..или ако някой е разбрал или слушал повече от мен  Rolling Eyes Знам, че училището ще си почиват, както си е предвидената ваканция, но школата? Бях чула, че изобщо нямат пропуск. Пък аз съм резервирала едно СПА за 2- 6 януари   newsm43

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 11:51 от didkapitka

# 48

Моите близо 1400 мнения дават ли ми право да се изкажа положително за Иванови? Laughing
Ако да, то искам да кажа, че там намерих нещо, което в елитното 134 то липсва, а именно внимание към детето ми и непрекъсната комуникация с мен относно проблемите, които възникват по време на обучението му.

А от кой клас приемат деца в тази школа? Само в 7-ми преди кандидатстване или и по-рано?

# 49
Дивана, мисля, че школата приема от 6кл, т.е. има 6 и 7 кл.
Моят син е в училището. Там вече има 5.6.7 и 8 кл.
По принцип в сайта им пише, че приемат ученици от 1 до 8 кл в училището, но не съм сигурна, че има ученици във всички випуски.

# 50
Аааа, има и по- малки. В справката на децата без домашно най- малкия човек, който видях е в трети клас. За по- малки не зная. Това за училището.
Школата са само шести и седми клас.

# 51
Дивана, в училичето има ученици от втори до осми клас,а в школата има петокласници,които учат БЕЛ, математика и природознание,шестокласници, за които нз каво точно учат и седмокласници-Бел и математика.

# 52
Първо не сматам, че "иванови" имат нужда от реклама.Второ не смяташ ли, че сред толкова положителни мнения няма малко истина smile3506 ????

# 53
  • в моя свят на мир и любов
Фло73 мисля,че това дето си написала  е много глупаво и невъзпитано.Школата не е инквизицията на 21 век и Иванов е толкова добър,че си нямаш идея!!!! Ако 1 година поне си учил там ще знаеш дали е мъчение!!!!! #2gunfire #Cussing out
Е това е вече малко пресилено.

Ето какво знам за "Иванови":

Моят племенник изкара тази школа. Той поначало си е доста лигав и дисциплината му се отрази добре. Но и баща му много строго подходи, все пак пари дава човека.

Ученето е нон стоп. Племенника ходеше едновременно на обикновено училище и във школата. Включително в събота и неделя, в празнични дни и ваканции, от сутрин до вечер.
Направо ми дожаляваше за него. Но пък на родителите му не им пукаше и може би това го накара да се отнесе сериозно към школата.

Имат много наказания и за най-дребни провинения, като се започне от закъснения и  ненаписано домашно. Моят племенник събираше джобните си пари и тези, които му давах за храна, за да си плаща глобите.
Въобще там доста пари трябва да има човек, или наистина да си скъса  д-то от учене.

Едно от наказанията си имаше и специално наименование, което забравих в момента. Но представлява оставане след часовете и работа по даден предмет. Случвало се е доста пъти моят племенник да го приберат от школата след 23 часа когато му изтича наказанието. 

Обаче резултата беше зашеметяващ.
Като имате пред вид, че това момче, дори представа си нямаше от математика, въобще не му идваха отвътре решенията на задачите и не се сещаше и за най-прости логически решения. На изпита за кандидатстване тази година зае едно от челните места в цяла София.

Евала на тия хора.

# 54
Фло73 мисля,че това дето си написала  е много глупаво и невъзпитано.Школата не е инквизицията на 21 век и Иванов е толкова добър,че си нямаш идея!!!! Ако 1 година поне си учил там ще знаеш дали е мъчение!!!!! #2gunfire #Cussing out
Е това е вече малко пресилено.

От това , което прочетох по-долу не ми стана ясно , кое точно е пресиленото в написаното от bobymad ? А относно оставането след часовете - това не е наказание , а доучване т. е. работят по преподаденият материал докато го разберат ! И още нещо - нито веднъж до този момент не ми се е ноложило да плащам глоба !

# 55
някой ще ми обясни ли какво представлява школата днес Rolling Eyesразбирам че вече има и някакво частно училище, не мога да разбера цялата система... имал съм честта Laughingда посещавам школата на Иванов може би в едни от най-силните й години. Тогава нямаше такива неща, подготовката беше само и единствено за седмокласници и то по куп предмети, не само математика или БЕЛ (поради причината че тогава имаше и общообразователен тест). В крайна сметка от школата имам само добри спомени, наистина те научава на много неща и не съжалявам изобщо за времето, прекарано там Whistling

# 56
Та така.... За прочутата Школа Иванови?!? Да споделя и аз нещо от собствения си опит. Майка съм на умно и нормално дете, вече осмокласничка. Та реших и аз да пробвам в 6 клас, т.е.  септември 2006 и я записах в школата. След първите 5-6 съботи какво ми каза дъщерята:

1. През целия ден "тичаме" през материала да вземем за един час това, което се взима за цяла и повече седмица. Ако си го минал в твоето училище ти е по-лесно, но ако с някой предмет си по-назад - ужас.
2. В края на часа те изпитват на взетия материал, то нямаш време да го осмислиш, камо ли да го запомниш. Дъщеря ми е с логическо мислене, не е папагал.
3. В края на деня всички отиват в една зала и следва голямото изпитване. Иванов започва гавра с децата, изкарва ги пред всички и ги спуква от подигравки и обиди ако не знаят нещо от взетия през деня материал. Дъщеря ми казваше, че повечето деца адски се страхуват и шашкат от това.
4. Материала, който се преподава е нищо повече от този в училище /още едно голямо разочарование за дъщеря ми, тя очакваше нови и интересни неща/
5. Дословно цитирам "Изобщо третират ни като идиотчета, а има доста умни деца, които не го заслужават".
Повярвах на детето си, още повече, че през цялото време, докато беше там нямаше проблеми със самия материал, изкарваше си контролните и беше в А група /които не знаят - това били "генийчетата"/. Каза: "Те не ми дават нищо повече от моето училище, само тормоз и затъпяване ".
Много се гордея, че послушах детето си и я отписах. Следващата година в 7 клас намерихме прекрасни частни учители  и ... на тестовете се справи отлично.
Влезе в I НЕГ на първо класиране без притеснения.
В заключение: Мили родители, слушайте децата си Wink Те понякога са по умни от нас.
А за себе си знам - един частен учител е 100 пъти по-добър от най-великата школа, защото учи и проследява развитието на 1 дете, а не на 100.
Успех на всички умни тинейджърчета тази година!

# 57
Krisi0,

Много ми е чудно с каква цел изрови тема, по която не е писано цял месец и как дъщеря ти е била 6-ти клас септември 2006, а сега е в 8-ми клас.
Аз реклама на Иванов повече няма да правя, но се вбесявам на глупости писани за школата и училището

# 58
Извинявай, печатна грешка. Дъщеря ми беше 6 клас 2005/2006 г.
Това, че не е писано по тази тема от един месец е вярно, случайно попаднах на тази тема.
Предполагам, че не е забранено да се пише в по-стари от месец теми  Laughing
Рядко изказвам мнение по форумите, провокира ме темата, а и този форум много го уважавам. Миналата година покрай кандидастването получих много помощ от форумките   bouquet.

А за нещата, които съм написала съм напълно отговорна и ги отстоявам. За тези, които имат съмнения съм насреща.
Чувала съм и много по-лоши неща за школата, но "Чувала" не се коментира от мен,.
Коментира се само "Видяла със собствени очи и чула със собствени уши"  Laughing

Аз също се вбесявах на школата, така както ти се вбесяваш на моя пост, може би и затова пуснах коментар.
Не се нервирай, всеки има право на мнение.

# 59
  • с/у ОколоМръсТното
извинявам се, но се записвам и аз.
И питам - тази школа има ли филиал някъде по Младост?

Общи условия

Активация на акаунт