Отговори
# 225
Здравейте, момичета  Grinning.
Тези дни имам проблеми с нета .
Какво ли ще е зимата, щом сега с един вятър не могат да се оправят Thinking....
Lennyx,според   книгата която имам , кашкавалът ,за разлика от сиренето клони повече към неутралната храна.
Сандвичи с кашкавал са ми любимите ,препечени на тостер - преса.
Мистика ,аз също много обичам плодове .
Мади ,никакви плодове ли не харесваш?
Юзерче ,ти май си най стриктна напоследък от всички нас. Браво smile3501.
А на рождения ден разбира се че ще си хапнеш от всичко .
После пак ще си влезнеш във режима Peace.
За киселото мляко мога да кажа, че най -добре се комбинира с кисели плодове.
С мед не е добра комбинация ,но да си призная, аз честичко си хапвам ,че много я обичам Blush.
Успокоявам се ,че употребявам чист мед Laughing.
Снежи ,завиждам ти благородно, че си на моренцето  Hug.
Да си изкарате супер Peace.
Времето е по- хладно, но пък сигурно няма много хора и в това е очарованието на Слънчев бряг.
Реге ,да ти кажа честно, и аз се чувствам напоследък така .
Такова състояние не е характерно за мен, но явно всеки има такива моменти.
И остави детето на мира  Angry
Още от сега ли ще го тормозиш със задачи?... smile3534
Донесоха ми страхотна тиква и днес мисля да си опека за вечеря.
До сега съм изяла една голяма ябълка ,кофичка кисело мляко .
След малко ще обядвам печени зеленчуци на фурна от снощи .
Чао милички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 226
  • София
За киселото мляко мога да кажа, че най -добре се комбинира с кисели плодове.
С мед не е добра комбинация ,но да си призная, аз честичко си хапвам ,че много я обичам Blush.
Успокоявам се ,че употребявам чист мед Laughing.

Алекс,според моята табличка няма проблем да се комбинира мед с кисело мляко.Но колкото хора-толкова варианти май.Мистика е права Laughing

Мади,мерси HugЧета ви постоянно,но рядко имам муза да напиша по нещо.

И Калида липсва ConfusedСъвсем ни забрави Outta Joint

# 227
Moмичета,моята таблица е тази,вие друга ли ползвате?
http://razd-hranene.hit.bg/Tablica.htm

# 228
Всъщност, Ками,права си за меда  Peace.
Не е добра комбинация с прясното мляко, а не с киселото.

# 229
Момичета, нова съм във Вашата темичка, но ви чета отдавна. Запозната съм със РЗ доста подробно, но ме притеснява това, че в книгите, които съм чела понякога пишат противоречиви неща за съчетаването на някои продукти - доматите напр. Имам въпрос може ли мед върху филийка хляб?
Иначе от две седмици се храня разделно, като не прегрешавам, защото съм си поставила амбициозната задача да смъкна 10 кг.
А заквасената сметана с какво я съчетавате, че много я обичам?

# 230
Здравейте пак.

Не мога да се откажа от 1. картофи 2. сирене... #Crazy

Какви комбинации са позволени за тях ?  Simple Smile

Извинете а ко сте го коментирали вече ...

# 231
Мистика ,табличката ти е добра  Peace.
Джини ,Саманта, погледнете табличката на Мистика, малко преди вашите публикации.
Не е необходимо да се отказваш от тези вкусни храни .
За съжаление мед с хляб не е добре.
В готварския има рецепти за разделно хранене.
Ками и още няколко мами са се постарали да съставят богато меню.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=168884.0

# 232
За сметаната не ми ясно. Тя нали е млечен продукт и като такъв би следвало да е със съдържание на белтъчини. Защо тогава я комбинират със скорбялни зеленчуци?

# 233
Другото, което искам да си изясня е за пържените храни. От това, което съм чела разбрах, че при пържене храните вече правят кисела реакция в стомаха /дори и картофите /, затова май не е много разделно разни панирани неща да се ядат, пък било и то и панирани само със жълтък. Защото брашното пък, което се изплозва при панирането е въглехидратно.

# 234
Привет, мацки!
Как сте?

Алекс, разсмя ме пак  Hug. Тормозя я аз Грета, ама така е като толкова я мързи  Crossing Arms. Добре, че не съм станала учителка-че като малка имах такива мераци. Но каквато съм взискателна  ooooh!. Едно по-малко зло сега на тоя свят  bowuu. Я, ми кажи как ги правиш зеленчуците на фурна. Аз обожавам всякакви зеленчукови сачове и подобни и винаги си поръчвам такива, ако фигурират в менютата на заведенията, където ходим. В къщи не съм правила. Но на фурна е интересна идея  Thinking Аз знам, че ти хлябът го комбинираш с кашкавал, но на мен ми е съмнително  нещо толкова вкусно да е диетично  Crazy. Обожавам сандвичи с кашкавал, но така се подувам от тях, че за себе си го броя за нарушение.
А по въпроса на Саманта картофите ги комбинирам със зеленчуци (без домати, най-често защото според мен си подхождат по вкус - задушени или варени картофи със салата от зеле и моркови). Сиренето го ям с домати, краставици и чушки обикновено. Аз сиренето го смесвам и с кашкавал-може и да не е правилно (и определено е доста калорично  Tired), но обобщавам "сирена" и това е  Crossing Arms.
Леникс, браво 1 кг е нищо за отпуската!
Юзерчето, да браво и на теб! Наистина напоследък си образец.
Ками, защо не пишеш? (то и аз много не пиша вече, но ти пък съвсем). Първият учебен ден за Калоян наближава. Ти как се чувстваш. Предложения за работа нови?
Мистика, мисля че тази таблица е доста разпространена, поне като формат така ми изглежда, но не съм правила сравнения, а колкото до въпроса на Джини_Селена и аз съм виждала противоречия, ама е въпрос на избор дали ще приемеш доматът за плод, а тиквата за зеленчук. Просто приеми тази теория, която по ти допада  Wink. Сметаната се прави от мляко, но спада към мазнините-затова се комбинира със скорбялните зеленчуци.
Между другото имам една табличка точно като за новобранци, много си я харесвам-там направо са назовани продуктите. Ще се разровя да я пусна, че е много лесна за ползване. Моя приятелка даже като започваше режима си я беше намалила на компа и си я носеше винаги в себе си.
Целувки на всички!!! Heart Eyes През деня съм все така на плодове, вечерята ще я мисля довечера.

# 235
Ами аз разбира се ще приема тази теория, която ми допада, но ме притеснява ефекта в цялата работа. Нали имам пусти 10 кг. за сваляне. Не искам накрая да се окаже, че понеже съм комбинирала храните по грешната теория, съм развалила цялото начинание. Затова ми е интересно момичета, които наистина са свалили много килограми да споделят как комбинират храните в спорните случаи.

# 236
Регенце ,аз зеленчуците на фурна ги приготвям по най -мързеливия начин  Laughing.
Измивам ,почиствам ,нарязвам и поставям в плик за печене, подправям с малко сол и зехтин ,затварям плика и мятам във фурната .
Преди много често готвех с растителна сметана, но откакто Ками написа някои лоши неща за нея и намерих още информация в интернет, този продукт вече не фигурира в моите любими рецепти.
Наскоро ми трябваше сметана и останах шокирана от цената на животинската Shocked...
Джини ,на първо време, ако искаш да отслабнеш ,си направи схема на хранене.
Например -до обяд само плодове или разнообразяваш със зеленчуков сандвич.
На обяд започваш с голяма салата и някякво печено или варено месо.
Вечерята отново започваш със салата и постно ястие .
Между храненията може да си хапваш кис .мляко или плодове.
Разбира се количествата не бива да са големи ,а също трябва и да спортуваш ,ако искаш качествено сваляне/ имам предвид и стягане/.
Спорните случаи ги подминавай, има толкова варианти  Hug...

# 237
Алекс, дай пример какви зеленчуци например направи последно? Все пак да си подхождат по вкус. Как пък не съм се сетила за тези пликове  ooooh!? А не стават ли прекалено меки? Колко време ги печеш?
За сметаната аз използвам течна готварска Хопла ли беше или нещо такова в кутии като прясно мляко.

# 238
Точно такава ползвах и аз ,но тя е растителна .
Влез в Гугъла и намери за нея какво пише.
А зеленчуците- каквото имам, например :моркови ,чушки ,тиквички ,патладжан ,гъби ,карфиол ,брюкселско зеле и изобщо всички вариации на зелето, бамя ,прибавям целина ,магданоз ,копър и гювеча става.
Не пека много дълго ,около 20 минути в загрята фурна, но все пак зависи от фурната .
Така приготвям разделно пиле със зеленчуци, пилето в отделен плик и го оставям още около 40 минути .

# 239
За сметаната не ми ясно. Тя нали е млечен продукт и като такъв би следвало да е със съдържание на белтъчини. Защо тогава я комбинират със скорбялни зеленчуци?
и аз това забелязах още в началото на моето РХ,но се чувствах зле,когато ги смесвах, и вече не го правя отдавна...Така че, организма явно сам се настройва  PeaceТова за пликчетата е много рационално,иначе....няма кой да готви двойно,я Peace

Общи условия

Активация на акаунт