Отговори
# 285
Честит празник на всички празнуващи и от нас!!!Бъдете здравички и много щастливи!

# 286
Честит празник на всички празнуващи днес

Юзърче, Софи, да са ви живи и здрави дечицата и много радост за вас покрай тях  bouquet  bouquet

# 287
Реге ,ти колко си висока?
Вчера случайно попаднах на една статия за диетично хранене или по -точно с какво може да се замести примерно една кифла.
Стана ми интересно, защото заглавието е "Офис диета". Grinning
Например :закуска -вместо маслен геврек ,филийка пълнозърнест хляб, две парченца кашкавал, една круша и чаша портокалов сок.
Обяд: вместо дюнер -доматена супа ,зеленчуци на тиган ,едно блокче шоколад някаква безалкохолна напитка.
Вечеря: вместо пица -салата с домати и моцарела,спагети "Наполи" плодова салата и безалкохолна бира.
Има и други варианти.
Не всичко е разделно но с интервали може да се нагласи

# 288
Алекс, аз съм висока 163 см.
А това за офис диетата не ми стана много ясно, то при мен точно това е проблема, че не излизам на обяд от офиса и ако ще обядвам нещо-трябва да си го нося от къщи.

# 289
Здравейте на всички,

От 1 седмица се опитвам да се храня разделно според табличката и дано успявам, защото още хич не ми е ясно точно кое какво е и с кое. Например кои са кисели плодове и кои точно са скорбялни зеленчуци и зеленчуци с млечна киселина???
И искам да попитам нещо, което ми е страст и сега не го практикувам, но... Пречи ли много ако с храната пия по 1 чаша бира?  Embarassed
И още нещо: забранено ли е кафето и какаото???
Благодаря предварително за помощта.
Лек и упешен ден на всички. Hug

# 290
Алекс, аз съм висока 163 см.
А това за офис диетата не ми стана много ясно, то при мен точно това е проблема, че не излизам на обяд от офиса и ако ще обядвам нещо-трябва да си го нося от къщи.
Реге ,така беше озаглавена статията.
Може би трябва да напиша и другите възможности.
Искат да кажат, че вместо да се ядят пици, дюнери, кифли ...,може да се замести с нещо по- качествено.
Ето друг пример:кифла със сирене я дават 506 ккал , със същата енергийна стойност са пълнозърнесто хлебче или филия с извара ,портокал и кафе с мляко .
Това ,за разлика от супа или готвено ястие е по -удобно да се яде в офиса.
Миналата година дъщеря ми започна да се храни разделно и за една седмица свали 5 килограма.
Беше качила и не, че е пълна ,но искаше да си върне фигурата на манекен.
Сутрин хапваше ябълка в къщи .
В голямото междучасие -банан.
За обяд си носеше печено месо със салата от къщи и вечерята заедно хапвахме.
Така продължи около един месец ,дори зарази и други деца ,но и омръзна да носи храна от къщи и се отказа.

# 291
...но и омръзна да носи храна от къщи и се отказа.
Ами то и аз за това не си нося нищо-все ме мързи, все нямам нищо подходящо за носене. Времето ми сутрин е много малко, освен ако не ставам в ранни зори и най-лесно ми е да грабна торбата с ябълките  Rolling Eyes. Ако ходех на обяд  някъде с колежки нямаше да имам проблем. В заведенията винаги си поръчвам правилните комбинации, а и една салата ми е достатъчна. Сега след края на диетата наистина ще се заема сериозно с менюто си, че се плаша вече колко малко ям и колко бързо пълнея, покрай това нередовно хранене. А по принцип кг-те ми не са много. Освен това изглеждам доста по-слаба, отколкото моите 50-53 предполагат и понеже имам много фини кости (за което съдя по почти детските си китки и тънки глезени) явно просто съм доста стегната, набита ли (да не кажем мускулеста  Laughing). Пък и аз чрез непрестанните си диети всъщност се боря с една генетично заложена несъвършеност на тялото ми (широкия ханш)  #2gunfire , затова се старая да поддържам по-ниско от нормалното тегло  Sad.

# 292
Реге ,това че се придържаш към определени килограми е добре Peace.
На тази височина 50 кг със сигурност са идеалния вариант/ поне аз така си мисля/.
Виждала съм те на снимки и се чудя къде го видя този широк ханш newsm78 Rolling Eyes?
/колкото и моя е широк  Mr. Green/
Kогато дъщеря ми си носеше от къщи храна, приготвяхме я от вечерта и- в хладилника .
Сутрин само я поставяшe в найлонов плик и така...
Лошото обаче е ,че ако си сам, в един момент ти писва,иска ти се да отидеш с другите до заведението или закусвалнята и при аромата на прясно изпечена пица .... Sad

# 293
  • София
Оф, и на мен ми омръзна това мъкнене на храна от в къщи. Всеки ден разнасям торби. Иначе, и аз от вечерта си приготвям. Например, ако за вечеря ще правя салата от зеле и моркови, правя повече и в една кутия си отсипвам за обяд на другия ден. Аз тази салата я обожавам, когато е престояла - сякаш по-добре се овкусява като поседи една нощ в хладилника. Към салатата си добавям 2 варени яйца - докато съм сутринта в банята яйцата са се сварили. Wink Това е един от възможните варианти. Друг път набързо си нарязвам един домат, една краставица, овкусявам с малко зехтин, прибавям една плочка сирене, всичко това в една кутия за храна и айде в торбата. Ако пък нямам време сутринта да правя салата, направо слагам в торбата домат, краставица, сирене, може и 1 чушка. Горе-долу така процедирам с обяда през седмицата. Още една салата си правя - настърган морков, настъргана краставица, копър, овкусено със зехтин, прибавям извара, може и съвсем малко натрошено сирене, обърквам и става нещо доста засищащо, разделно и в същото време вкусно. Но тази салата я приготвам сутринта, защото не съм сигурна, ако стои цяла нощ, дори и в хладилника, на какво ще прилича на обяд.

# 294
На мен пък престоялата салата от зеле ми докарва на кисело и не ми харесва. Ама да ви кажа, не е проблема само в носенето на храната-направо ми е смешно/неудобно да си изкарам кутията с храната на бюрото или да се скрия в кухненския бокс. Някакси като си измия плодове, слагам ги в една чиния на бюрото, предлагам и на колегите да си вземат (как да им предложа да си опитат от забърканите ми салати  newsm78 или от нагризания ми домат  Mr. Green) и не ми е притеснено, макар че се шегуват с мен: "Пак пасеш, а?!"  Laughing

# 295
Момичета, споделете за вечерното хранене. В колко часа ви е най-късно вечерята?

# 296
Различно-обикновено към 8. Понякога се връщам от работа примряла от глад и се наяждам още в 4.30 следобяд. Понякога решавам, че няма да вечерям, но огладнявам много или ме обхване пристъп на лакомия и ям в 10.30 вечерта. Така или иначе нямам строг час за вечеря. Но колкото е по-рано толкова по-добре. А според някои вечерното/късното хранене изобщо не е толкова страшно ако се състои от белтъчини и салата.

# 297
  • Варна
да ви пиша днес какво съм хапвала до сега и да ми кажете дали е правилно.Сутринта едно парче варена тиква-това имаше на бързото хранене до мен.На обяд свинско със зеле.Слетобед една чепка грозде.Към 17ч смятам да хапна пак нещо разделно.И чак вечерта във 12ч като се прибера пак  bouquet

# 298
  • София
Момичета, споделете за вечерното хранене. В колко часа ви е най-късно вечерята?

Аз обикновено вечерям към 20 ч. Нямам възможност за по-рано, защото се прибирам след 19 ч.

да ви пиша днес какво съм хапвала до сега и да ми кажете дали е правилно.Сутринта едно парче варена тиква-това имаше на бързото хранене до мен.На обяд свинско със зеле.Слетобед една чепка грозде.Към 17ч смятам да хапна пак нещо разделно.И чак вечерта във 12ч като се прибера пак  bouquet

До тук менюто ти е ОК.  Peace

# 299
  • Варна
ВЕРЧЕ-благодаря ти за бързият отговор  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт