Отговори
# 300
Здравейте на всички,

От 1 седмица се опитвам да се храня разделно според табличката и дано успявам, защото още хич не ми е ясно точно кое какво е и с кое. Например кои са кисели плодове и кои точно са скорбялни зеленчуци и зеленчуци с млечна киселина???
И искам да попитам нещо, което ми е страст и сега не го практикувам, но... Пречи ли много ако с храната пия по 1 чаша бира?  Embarassed
И още нещо: забранено ли е кафето и какаото???
Благодаря предварително за помощта.
Лек и упешен ден на всички. Hug
Добре дошла ,миличка  Hug Hug Hug Hug Hugbouquet
 http://razd-hranene.hit.bg/Tablica.htm -виж тази табличка ,мисля, че тя дава отговор на повечето ти въпроси.
За бирата -не е разделно, ако целта ти е по -бързо сваляне на килограми ,откажи се засега.
Казват ,че биреното коремче не ставало от бирата ,а от мезето, което поглъщаме с нея Laughing.
За кафето -лично аз съм кафеджийка ,пия го горчиво, без мляко или сметана ,чисто и после- чашка минерална водичка.
Важно е да си съставиш едно примерно меню и да се стараеш да го спазваш,
например :за закуска -плодове или зеленчуков сандвич.
Обяд -салата и месо.
Вечеря -салата и нещо постно, а може риба или пак месо .
Разгледай и рецептите на Ками ,те вкусни и помагат да си разнообразяваш менюто.
Успех ти желая и ако иманещо неясно ,момичетата ще помагат Hug.
Като имам повече време, ще ти напиша кои са скорбялните зеленчуци ,киселите плодове и тнт...

# 301
Здравейте момичета  Simple Smile!
И аз съм от около седмица на разделно хранене, и има резултат, но!...сега имам малък проблем  Confused Не мога да ходя нормално до едното място от около два дни  Sick и не ми харесва...Освен това съм леко отпаднала, понеже от около месец отказах и кафето...по здравословни причини, но ниското ми кръвно понякога ми играе разни сценки  Wink..Не пуша, ама си пийвах на два пъти по чаша бяло вино, че в работата ми идва малко множко  Rolling Eyes...Имали ли сте тоя проблем? И още нещо, ако имате някоя домашна рецептичка за очистване...ще съм благодарна   bouquet
Хубава вечер на всички!

# 302
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile!
И аз съм от около седмица на разделно хранене, и има резултат, но!...сега имам малък проблем  Confused Не мога да ходя нормално до едното място от около два дни  Sick и не ми харесва...Освен това съм леко отпаднала, понеже от около месец отказах и кафето...по здравословни причини, но ниското ми кръвно понякога ми играе разни сценки  Wink..Не пуша, ама си пийвах на два пъти по чаша бяло вино, че в работата ми идва малко множко  Rolling Eyes...Имали ли сте тоя проблем? И още нещо, ако имате някоя домашна рецептичка за очистване...ще съм благодарна   bouquet
Хубава вечер на всички!
Добре дошла при нас!
По  принцип плодовете са най-доброто решение за твоя проблем - ако ги хапваш сутрин, на гладно, би трябвало да ти помогнат. Бих ти препоръчала също ленено семе - много добър помощник, защото няма разхлабващо действие, както повечето чайове или медикаменти, а по-скоро има регулираща функция. Хапвай го смляно или счукано, като добавка към храната. Друго, за което се сещам, са овесени или пшенични трици - аз ги харесвам разбъркани с кисело мляко, но това не разделна комбинация. Може да ги хапваш, накиснати във вода.
Ами, това е от мен. Другите момичета може да се сетят за още нещо.

# 303
Благодаря на всички за милите думи и пожелания.Ето и няколко снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174039&photo=3
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174039&photo=2
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174039&photo=5
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174039&photo=6
Утре повече ,сега отивам да  smile3524

# 304
 Heart EyesЗдравейте момичета,редовно ви чета още от началото на май месец.Тогава бях бременна в седми месец. На 27.09 бебето ми ще направи 2 месеца. Книгата Сила за живот на Харви и Мерилинд Даймънд я имам още от 1994г.,но разделното хранене започнах да го правя откакто ви чета.Много ви благодаря,благодарение на вас качих само 12 кг.,когато излезнах от болницатабях вече на стартовите си килограми.Сега продължавам в същия дух.     Сега спирам да пиша ,защото Богомил се събуди.                                                                                                 

# 305
Добро утро момичета,

Юзърче, страхотно парти. Снимките са супер - сладка малка госпожица с много красива мама  bouquet

Добре дошли на новите момичета. Надявам се да ви е приятно в нашата компания Hug

Днес ще се опитам да изкарам на плодове Sick, не ги обичам, ама са полезни...А за вечеря си мисля за едни пиперки със сирене...

Приятен ден на всички

# 306
Юзерче, много хубави снимки! Много е сладка София! Ти преполагам си с черната блестяща блузка? Ако е така, наистина се радвам да те видя и изглеждаш много добре наистина. Ти сега само поддържаш кг, предполагам. От това, което се вижда си изглеждаш достатъчно слаба. 10 кг ли каза, че си свалила с РХ?
А1Петрова, добре дошла! Наистина РХ е супер за бременни и ти си се справила доста добре само с тези 12 кг. Честито ти бебче!
Сладуне, според мен РХ би трябвало по скоро да регулира "нередовния стомах" както казват по рекламите  Laughing. Аз нямам този проблем, но Верчето ти е писала правилно. А освен това всички използвали го казват, че лененото семе е и много вкусно. Успех!
Терси, аз си пия кафе без никакви ограничения-обикновено 3 понякога 4 на ден. Чисто, без захар и сметана, но аз така си го обичам от край време, не е специално заради РХ.
Алекс  Hug
Лек ден, момичета!  Heart Eyes

# 307
  • Варна
Юзерче изглеждате страхотно на снимките, да ти е жива издрава малката красавица. Личи си, че сте имали много хубаво парти.
a1petrova първо честито ти бебче, радвам се много за това, което си направила за себе си, а и за бебето, защото хранейки се здравословно ти си осигуряваш здраве и най-добрия старт в живота на бебето ти. Включвай се често при нас с въпроси, ако има нещо неясно или пък просто за да споделиш  bouquet
Sladune, Верчето вече ти е написала какво би могла да пробваш, аз лично съм почитател на зеления чай и бих го прибавила към списъка, но не говоря за ситайския Сание, а истински зелен чай, действа тонизиращо и регулира обмяната на веществата.
sneji_suni менюто ти е много хубаво, продължавай в този дух.
djini_selena по принцип се опитвам да хапвам рано, още към 4-5 следобед и да не вечерям повече, но доста често хапвам и по нещо с мъжа ми към 9.
Терси добре дошла при нас, Алекс е отговорила на повечето ти въпроси, само да добавя за скорбялните зеленчуци, това са - картофи, царевица, боб, леща и т.н. Бирата в комбинация с вечерята не е разделна, кафе и аз пия сутрин по едно без нищо в него, какао не пия и не съм се замисляла даже дали може, чесно казано не знам.
Реге много се радвам, че постигаш резултати с тая диета, сега остава само да ги зъдържиш с РХ  Peace
Хубав ден ви пожелавам момичета Hug Hug Hug

# 308
Здравейте момичета Laughing.
Добре дошли на Сладуне и Петрова  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug.
Ндявам се, че ще се чувствате комфортно тук, при нас Hug Hug.
Сега, както бях обещала на Терси повече информация...
Шарли ти е написала скорбялните зеленчуци.
Безскорбялни са-краставици, домати, марули ,спанак, целина, магданоз, бамя, сладки пиперки ,репи, кресон, листа от цвекло, аспержи...
С малко съдържание на скорбяла са -моркови, цветно зеле ,зелен фасул ,грах ,корени на целина, артишок ...
Кисели плодове -кисели сливи ,малини, ягоди ,капини ,боровинки ,портокали, лимони,грейпфру,мандарини ,нар, кисели ябълки...
Сладко- кисели - череши ,кайсии ,грозде, киви ,ананас ,папая, ябълки, нектарини ,праскови ...
Сладки плодове- банани, фурми, смокини ,сладък сорт грозде ,стафиди ...
Дини и пъпеши се ядат отделно Peace.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 09:45 от aleks

# 309
Добро утро, момичета  Grinning Много ви благодаря за съветите, ще пробвам веднага със зеления чай и лененото семе. Имам един въпрос: как обикновено консумирате високоскорбялните зеленчуци- на пара, печени..? И какво мислите за твърдението, че вечер е най-добре да се консумират белтъци?  newsm78
иначе и аз се присъединявам към комплиментите: снимките са чудесни  Wink Дано винаги изглеждате толкова добре и умсихнати!
Слънчев ден от мен   bouquet

# 310
Юзерче ,снимките са страхотни  Hug Hug Hug Hug Hug!
Дъщеря ти е много слънчево дете   love001,за теб ...просто нямам думи- красавица Hug!
Сладуне ,отговорили са ти изчерпателно, може би се иска време ,за да свикне организма ти на новия хранителен режим.
Ако наистина имаш сериозен проблем и след като изпълниш всички съвети, пробвай със сена ,но не бива да прекаляваш, защото е доста силна билка. За кафето мога да ти кажа ,че една чашка сутрин не вреди, но все пак аз не зная какъв ти е здравословния проблем.
Мади ,сещам се за моята етърва, която отслабна с 10 кг, като през деня се хранеше само с плодове, а вечер си хапваше нормално, но не по късно от 18 часа.
Верче, аз се старая да вечерям до 19 часа, но понякога не ми е възможно.
Снежи ,до много късно работиш, на смени ли си ?
В 24 часа имаш предвид нали, много е късно за вечеря, организмът се товари, а по принцип тези часове на денонощието са за почивка.
Реге ,а твоите колеги къде се хранят?
Ох ,трябва да свършвам, затова ви оставям и ви желая прекрасен ден Hug Hug Hug.
Целувки на всички  love001  love001  love001  love001  love001  love001

# 311
Сладуне ,аз предпочитам зеленчуци на пара, но също така много са ми вкусни на барбeкю .
За белтъчната  вечеря - не се съобразявам с това .
Ако на обяд съм яла месо, старая се вечер да е зеленчук и обратно .

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 13:21 от aleks

# 312
Алекс, ние сме общо 5 човека в Бургаския офис. Колежката е в майчинство и сега аз съм единствената жена. Мъжете, знаеш ги-я пица, я мекичка. Понякога ходят в Българска кухня или някоя кръчмичка наблизо.
Шарли, благодаря! И аз съм доволна от резултата от диетата засега, още повече съм още в началото. Вчера бях по-ентусиазирана, днес даже очаквах да видя нуличката на кантара  Sad, но вече задържам теглото. Предполагам причината е в МЦ, който чакам до 2 дни. Малко ме е яд, че се случва точно сега, когато съм се заела така сериозно. Но, няма да се отказвам, нито отчайвам  Naughty. А и 51 ми стоят добре  Wink. Основният проблем при мен е явно задържането на течности. Още преди месеци когато ходих на масажи масажистката ми обърна внимание на това. А и самия факт, че за три дни мога да кача или сваля 3 кг показва, че това не са мазнини. Чудя се обаче каква би могла да бъде причината  newsm78, като все пак наблягам предимно на плодовете. Вчера четох тук във форума за някакъв чай от глухарче, който действа регулиращо на течностите в организма и се чудя дали би имал ефект  newsm78. Ако е така ще се прежаля и ще пробвам, въпреки че само мисълта за чай, особено такъв неприятен, какъвто го описват... Sick. Някоя от вас знае ли нещо по този въпрос?

# 313
Регенце, погледни тук http://verbena-m.com/index.php?item_id=5

# 314
Благодаря, Алекс! Това е по-добре от чай, че поне се преглъща бързо. Надявам се да няма някакви странични ефекти-гледам предимно е полезен за черния дроб. Ще го потърся в аптеките.

Общи условия

Активация на акаунт