"Лято е и слънце грее, ДЕКЕМВРИйчето пее и се смее-II"

• 12 981
  • 282
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз дадох готов чай от шипки, поради липса на домашен Wink

# 256
здравейте!Пиша май доста рядко,но така е  като мишока е решил още от сега да ми почва тренировките Joy Нашето ако цяло лято е малко по-рядко от обикновенното,но се започвам да се птитеснявам само ако е като водичка или има слуз.  имахме един такъв случай,аз му назначих диета,щото на педито доверие нямам-два дена само на попара без масло,лечебнахумана и чай от шипки.Общо взето така се оправяме винаги.Иначе ние сме вече 10.5кг.,76см.От вчера сме на 4 хранения,Хита в момента са пълзенето след мама/неотлъчно дори до wc-то/,изправянето по мебелите и не винаги безаварийното приземяване.Еха,като чета сме имали гости чуждоземци у Бургаса JoyА аз пак изтървах,но така ще е като блея байрите ooooh!Моондей,добре,че си ти да отсрамваш положението newsm10.Надявам се като позахладнее да се виждаме по-честичко Grinning.Ти в Лазур ли беше?Момичета я ме светнете как да си кача снимки на поста?Чай от само от шипки  само на плодчета,за да има ефект.Продават го в аптеките!

Последна редакция: ср, 22 авг 2007, 15:07 от magika

# 257
Аз правя от истински шипки, купих ги от билковите аптеки  Лечител.Инес много го харесва, но не смея да и давам много, че нали запича.
Днес си направихме една страхотна среща с elielibg(за тези които я помнят, че тя не е писала скоро) в Борисовата градина и се наприказвахме.Малките се наиграха, пореваха, поспаха и си тръгнахме.После ще кача снимки.
Хайде хубав ден! Hug

# 258
  • Русе
Ей,момичета!Кои раждаха в Стара Загора,че искам да ги питам нещо?Пишете ми на лични.Благодаря!
magika тъкмо се зарадвах ,че не сме най-тежките ,а вие сте с един месец напред newsm78 Браво на момчето ! А нашия дундю не се сеща ,как се пълзи ,а ако има движение е назад Simple Smile

# 259
 smile3514 Неще да яде това детенце,направо вече откачааааам.Сега му направих поредната манжа и чакам да изстине.Направих и чая от шипки.

# 260
Благодаря ви много момичета за отзивчивостта за хапчетата. Hug Още не съм намерила обаче. Sad

Сега друга треска ме затресе от днес. Малката вдигна 38`5 днес и повърна здраво на фонтан. Акъла е около 5 пъти от сутринта, ама не е разстройство....какво всъщност е бебешко разстройство? Бая миризливо е, ама не е от най-редките....сори за оакването.
Сега давам ефералган свещички, витамин С и глюкоза, която тя отказва да приеме. На диета е - само кърма!
А ефералгана колко често се дава....на 4 или на  часа?
И на мен като споделилите майки ми е много притеснено....това е момента от майчинството от която най- се притеснявах. И то от тоя тъп вирус летния, защото често вкарват в болница заради него и направо ми настръхва косата. #Crazy

Маги, да, от Лазур съм. Малката като се оправи и ще излезем. Между другото след 2 месеца се местим в Славейков, така че ще сме комшийки. Hug

И накрая да се похваля, че и ние от днес сме мобилни, купихме си Форд Ескорт 96 година. Малко не мога да му се порадвам сега, ама като се оправи малката.......

# 261
Дадох му една лъжичка разтворено във вода нишесте.Сега сложих да свара оризова вода.Дано се оправи,че дупето му е станало червено на миличкия.

# 262
moonlady,срещу повръщане са много ефикасни свещички "Вомитусхийл"-хомеопатични са.слагала съм ги и на себе си.доволна съм.стават и за нашите деца.дано и вие ,като нас,карате вируса по-леко.соня не вдигна Т.за разстройството давах Ентерол,Смекта и печени банани и ябълки+лечебна хумана.държа ни около 5-7 дена.надявам се при вас да мине по-бързо.
 liletka,на нас за дупето много ни помагат кремчетата на Бюбхен и Хип срещу подсичане.за едно денонощие дупето е готово.
бързо оздравяване на болничките!

# 263
Здравейте момичета. Аз да ви питам нещо не по-темата за бебоците.
Закъснява ми цикъла и си правя вече втори тест за бременност който е отрицателен. Не мога да определя дали имам някакви признаци на бременност, но със сигурност липсват и такива за цикъл.
Та моля мамите, които са минали по тоя път два пъти да ми разкажат как са се чувствали втория път.
И има ли сред вас такива дето тестовете са им били първо отрицателни. Благодаря ви предварително. Лека и спокойна нощ за вас и бебоците.
Ох чета тука едни страшнеи неща за извънматочна бременност и се стряскам .
Утре ще отида на лекар...

Последна редакция: ср, 22 авг 2007, 22:19 от gery_bery

# 264
Хай на всички !
Няма изчитане, затуй не се и пъна. Освен, че се завърнахме вече от републиканската обиколка искам да се похваля с днешните постижения на Дани. Сутринта след като го оставих в леглото му, бях повикана след 5 мин от балканския му рев. Отивам и виждам как моя син стои изправен, стъпил на двата си краката и реве та се къса. То зора за мама ще го накара и да проходи след някой ден.
И следващата изненада беше по-късно през деня, когато една жена от магазин му каза "Чао бебе" и той си вдигна ръката и помаха за чао. Брех, аз му бях показала как да го прави, но явно е станала и връзката в главата му - ситуация и реакция.
Искам да ви кажа, че срещата е била супер и трябва да отразим и една по-късно по повод прибирането на всички в София от родните места, хехее ...
Tini-mini специална молба имам да пуснеш пак какви документи си подготвила за след изтичането на 315-те дни, понеже не успявам да намеря къде видях че беше помогнала с това инфо. Благодаря много.
Мagesta още ли се кърмите нощем?
Споделете идеи за отказване на тоз каприз на малкия, понеже много се кахъря нощем, докога ще я караме така ?!? Докато дойде
снахата да го вземе ли ?!?
Лека нощ на мами и бебчовци и целувки по малките спящи оченца !

Последна редакция: ср, 22 авг 2007, 22:36 от poli.jekova

# 265
Добра ви вечер момичета !
Тъкмо реших да седна и да драсна някой ред с основно питане как се справяте с жегите, защото се чудя дали съм слънчасала днес : в най-големия пек опънахме крак на яка обиколка на квартала .... и гледам / привижда ми се сигурно  newsm78/ другарката jeckova - poli се появила .... Wink
Та питането ми е : слънчасала ли съм наистина или вярно poli-то се натъкмила да пише ... Wink Laughing
Уелкоме, дарлинг !  Hug
Ако ми кажеш , че не сте качили малкия на парапланер още - не те признавам ! Laughing Naughty
Браво на младежа за уменията  Peace - каним ви на гости официално , да гледа Жижи и да се учи, белким прихване и той нещо от Данката  Grinning
/ Сорри за отклонението, просто се зарадвах на попълнението  Praynig Grinning/
Та ... утре го дават още по-топло, просто незнам как ще се кара  ooooh!
По "цикличните" въпроси ... при мен от два месеца отчитам месечно появяване, но много слабо течение, кратко и без болки .... newsm78
Корем имам като за пети месец, та и мен понякога ме гонят разни опасения .... но се надявам , че всичко е О“К.... пожелавам така да е и при теб gery_bery ! Peace
Болните да оздравяват бързо, здравите да се пазят такива  Peace
moonlady, честито ви возило !  bouquet
p.s. Aпропо, пред заключване сме  newsm78 .... дали има някой готовност за нова темичка, че Никито я няма, а Майче и тя май не се е весвала скоро .... Confused newsm78

Последна редакция: ср, 22 авг 2007, 22:56 от Magesta

# 266
На Теодора за разстройството ни изписаха Хидрасек, защото си е специално бебешко прахче против разстройство. Ентерола и Смектата все пак си е за възрастни, с тях се лекувахме ние. Та освен това мина и на диета детето, само мляко и оризова каша с пюре от шипки, както и чай от оризова вода и отново шипка. За един ден я спекох малката  Laughing
Гери-Бери ми тя моята хубавица се появи с отрицателен тест за бременност, но и на мен ми е безумно нередовен. Май и аз съм от 2 месеца без овулация, но пък ми текът разни странни неща.
Аз пак да ви питам за обувките: Как се мери по дяволите обувка на дете. Казаха ми, ще като обуе обувката и трябва да можеш да си пъхнеш пръста отзад на петата. Но аз си мисля, че ще и пада така чепикът  newsm78 Вие как мерите обувките?

# 267
Magesta, мерси за честитката.

Борим се ние с температурата, ужас!!!! 39 и едва я свалихме, но май пак почва да се вдига. Ще дежуря цяла нощ около малката, съответно като съм будна и тук във форума.
Майките с по-големи дечица или минали вече през това знаят.....МНОГО е страшно, може би само първия път, ама.....Като парцал е малката, толкова отпусната.....тоя гаден вирус!!! Иска да суче от време на време, ама след това повръща.  И за какво уж я кърмя?!?! Нали да си спестим терзанията около болестите най-вече!?! Нали антитела, антивирусни, антибактериални уж!  #Cussing out
Простете ми, не съм на себе си! #Crazy

# 268
  • София
moonlady, споко ще мине! - гушкай я малката - нека да спи в тебе, ако не ви е много топло, разбира се!

МНОГО е страшно и то всеки път - поне при мен, и за това кърмя, давам всеки ден сурови плодове и баткото не съм го пускала на ясла.

Ето една статия за повръщането: http://www.biberonbg.com/info/povrashtane.htm

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 01:50 от bla_bla

# 269
За отбиването нощем не знам - скоро при нас няма да стане. Поне тия дни, да не чуе зло, папкаме само по два пъти нощем.
За болестите - то си е до дете. Баткото ходи на детска градина от 2-годишен. Боледуваше много в началото, но не ми е вдигал температури. Само кашлица и хрема.
Мagesta, ти не лъжи - пети месец друг път! Нали те познаваме и лично, не можеш да ни метнеш Hug!
Гери-бери - лекар най-добре, мила! При мен и двата пъти си беше много ясна ситуацията - на 1-2 ден закъснение тестът си беше положителен.
Поли Жекова, добре дошла отново сред нас! Браво на младежа!
Аз още съм от неоциклените мами и поради наличието на коремче също от време на време изпадам в чудене. Особено ако червата ми решат да се бунтуват и все се чудя - бебе ли е, черва ли newsm78? Joy  Но трички ще ми дойдат в повечко!
В тоя ред на мисли - къде е Пешеходката, пак зачезна нещо?
Венета, повлияна от Жижо, научи къде е лампата! Правим и боц с пръстчето, и бръм-бръм - аз й бръмкам с пръст по устенцата, а и също като индианците - тупам с ръка по устата, а тя вика аааааа!  И все повече стои сама - доставя й удоволствие да се пуска и само ни гледа и се смее.  Освен това, Жижо, настигаме те - вече имаме 5 зъбчета! Wink
Приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт