На балкан или моренце, ще отиде ЮНСКОТО детенце

• 14 190
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Мили момичета, толкова рядко пиша тук, но от време на време прочитам по някое и друго коментарче. Много ви благодаря за поздрава послучай Рожденият ми ден! Много мило ми стана! Благодаря ви!

# 196
Еле, честит рожден ден и от мен!
Здраве, щастие, любов, късмет ти пожелавам!

Покажи ни поне снимчици на Владислава, ако нямаш време за писане. Гледам на аватара, голяма кокетка станала. Цветя за теб!

Вили
, добре си се завърнала. Събери сили, климатизирай се, както ти така и голямата вече Нана  Hug

Айде, лека-полека се събираме и редовно да го караме, че от 15 пишеме отсъствия .

личи кой е даскал тука[/i].умен даскал и зелен кон да сте виждали  Mr. Green

Любе, а да ти е честит нощния спокоен сън на Ивчо, не само на тебе, а най-вече на него. Е естествено чукам 100 пъти на дърво. Аз вече не вярвам в тия чудеса. вярвах до първата година на Стефан. Буди се по n-пъти, като най-неприятното е че не суче, а ме ползва за залъгалка (отказа биберона към 9-10 месец). Накъсва си ужасно съня, до сега става цели 2 пъти. за моя сън няма какво да коментирам, него кучета го яли.

Айде, че девети септември настана.

Лека и спокойна нощ

# 197
  • Бургас
Привет и от мен

Честит празник на всички,които са имали поводи.Нека са здрави,усмихнати и много много щасливи.

Ние сме добре с изключение на сополите дето ни текат от снощи.
Изкарахме си едно страхотно лято,но и аз се бях зарекла да е такова,защото ми е първото лято с моето малко момиченце.
Йоанна е станала много самостоятелна- ляга си сама и си заспива,опитва се да се храни,облича и съблича сама ,като второто го умее много добре,преспива си куклите люля ги и ги вози с кола.Казва доста думи,като напоследък се опитва да прави и словосъчетания,а каква имитаторка е думи нямам ,като чуе как говори някои и тя е следващата,но поне на интонация го докарва.
Купих и гърне-пеещо,но малката маймунка установи,че като го бърше с мокри кърпи и то пее,а тя танцува някакви индиански танци околонего,освен като радио го ползва и като каубойска шапка.

За мое голямо съжаление се оказа,че е наследила и моята гадна анемия,но здраве да е.
Целувам ви всички мами и сладури и обещавам по-често да се отчитам.
А ето и някоя и друга снимка,че сигурно ни забравихте физиономиите:
http://images19.snimka.bg/003929301.jpg
http://images19.snimka.bg/003929307.jpg

# 198
  • Варна
Здравейте момичета!
Виждам, че още никой не се е разписвал и искренно се надявам да сте си поспали до късничко Heart Eyes

Честит рожден ден на патерица на Елето! Много здраве, щастие, късмет и слънчево настроение да изпълва живота ти! Искаме снимки на малката ти принцеса Владислава!   bouquet

Добре сте се завърнали Вили и Нана! И бързичко да се настройвате на вълна София, за да се разписвате и по-честичко тук  Heart Eyes

Ани от Бургас, по снимките ви личи, че сте прекарали страхотно! А и Никола доста се е забавлявал. Като гледам планината имам чуството, че съм там дори усещам чистия и свеж планински въздух. Дари още си яде храната от кухнята без претенции за нашата храна. Но когато ядем от любопитство иска да опита от нашата храна. По принциип я храня сама, защото ако има нещо друго започва голямо мрънкане и не се наяжда спокойно. Блазе ви  за многото зъбки - ние все още сме само с 5, а гледам, че отдолу е започнал да избива 6-ти.

Любе, много се радвам, че все пак сте успели да си направите разходка из Родопите. Айде чакаме си обещаните не много снимки от Смолян и региона. Mr. Green
Аз утре ще ходя да проверявам как стоят нещата с яслите при нас. Искам от догодина когато ми свърши платеното майчинство да се върна на работа и отсега ще трябва май да подавам документи и ако има места, разбира се  newsm78 Или ако не съм закъсняла  newsm78
Любе, много хубаво си го написало това с разделянето на детето сутрин преди градина. Скоро в едно списание четох абсолютно същото. Амо то си е казано - да питаш патило  Peace

Елиа, малката - голяма Йоанна е станала голяма сладурана. Че тя вече е станала една голяма и самостоятелна госпожица. Радвам се, че лятото ви е било наистина незабравимо. И аз искам такава зелена и чиста тревичка  Heart Eyes

После пак ще пиша, че да си погледна малката терминаторка. Започнала е да руши апартамента, а аз се чудих защо преди малко ми се умилкваше и ме целуваше толкова нежно. Намерила си е начин да ме умилостивява и да си проси позволение за непозволени неща  Naughty

# 199
Привет мацки!
Вили  Hug добре дошла душицо,липсваше ми ,и чакам да покажаш колко е пораснала Слънцеса,и повече никакво отсъствие Peace
Любе, и аз се возя отзад при децата в колата,а ми се иска като теб,да съм отпред,но ако не съм там,на 10-та мин започва една борба с коланите на столчето и едно хленчене да става,та в чудо се виждам #Crazy А за повръщането в колата ,аз го преживявам само като карам аз,иначе става лоооошо Naughty
За заспиването ,при нас от месец насам Тея идва на коленете ми ,слага си главичката и казва 'нани",след което аз я слагам в кошарата и тя си заспива,но и ние все още се будим вечер,давам биба,която вече искам да махам,но в момента ни растат два пред кътника и един кучешки зъб,та незнам дали е удачно сега.,а сутрин спи до около 8.-8.30ч,вечер в 21ч е заспала.Е, щеше да е супер да спи толкова без да се събужда Sad,но и това ще стане.
Нас вече ни тресе училищнта треска,само като си помисля за домашни и уроци  #Crazy,а как ще опазваме учебниците от малката терминаторка,незнам Sick
От няколко дена Тея се опитва да се храни сама и е много сладка защото държи лъжицата като лопата или по-скоро като копие и ако нещо успее да вкара в устата си сама си пляска Joyняма да казвам как се чисти след това.......,но не мисля да и убивам желанието да го прави.
Хубав ден   bouquet

# 200
Много ви благодаря за пожеланията! Ето я и моята госпожица:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=147822
Лека и успешна седмица!

# 201
Скъпа ТаталинкА Hug Hug Hug
Честит рожден ден  bouquet

Букет от нежни пожелания, дарила бих ти с две ръце,
 щастие и радост желая ти от все сърце!

Живот и здраве, любов и дълги дни
 и нека с рози е окичен живота ти до старини!

# 202
Здравейте момичета  bouquet
Елето много пораснала твойта госпожица и какви опашчици  връзвате само Grinning и ние скоро като вас ще връзваме Wink
Йоана я отбих преди около 10 дни и днес усетих прилив и боцкане в гърдите и си викам,да и дам да суче,тъкмо беше време и за следобедния сън и предлагам и аз ,а тя извръща глава и не иска,даже отиде при татко си и се гушна в него #Crazyмного ме изненада.Ама съм и доволна де,не търси вече и край на млеконадоя Wink Laughing
Следобед аз я приспивам,като лягаме пред телевизора и се гушкаме.Става лесно
Вечер с татито отиват към 22.00 и до 22.30 най-късно е заспала.

През нощта се буди към 2-3 часа и след като я гушна и пийне вода заспива за около 5-10 мин.Другото будене е към 7.00 пак я гуша пие вода и заспива за около 10-15 мин.Ако е много ядосана я взимам на спалнята и я гушкам и така заспива лесно,но гледам да не го правя,че и на това ще се научи,много са хитри тези деца ooooh!
И така с две будения изкарваме нощта....
Сутрин иначе спи до 9-9.30ч.,което напълно ме устройва Peace
Ние сме все още с 6 зъба,които не сме усетили кога са пораснали
 Grinning
сега ви напускам,че ще почва филма 4400
лека вечер  bouquet

# 203
...здравейте  Hug ...ако все още си спомняте за нас Wink

Не съм писала доста отдавна, имахме малко премеждие.
Вики "докара" една кашлица от яслата в къщи и зарази Шоши, който заболя от пневмония Cry

Бяхме 11 дни във болница, не искам да описвам какви мъки и болки изживя мъничето ми Sad от пустите абокати, които не можеше да поняся нежната му кожичка Tired Единият ден се обезводни и бе 2 дни на системи...не ме питайки как се усмирява малко дете да стои на едно място с абокат в главата и система в ръката....но всичко отмина и сега се гледаме в къщи Hug
За капак на всичко Вики изкара един бронхит, а от болницАТА прихвана бактериален вирус и всичко повръщаше...абе маНИ ooooh!

Много целувки от нас на всички МАцки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes...а да, да се похваля, че му изби и 3-тото зъбче Mr. Green

Лека  bouquet

Ето един болничък бонбон

# 204
Здравейте!
Дидолинко, Hug
Дано да няма вече болни между вас, че хич не е хубаво Sad Sad. Нас се опитва да ни гази някаква настинка и тримата сме на различни етапи на разболяване. Преди седмица ходихме на море и като се прибрахме татито пипна хрема и ден-два след него и Деница се разсополиви, след което започна и да кашля. Някой може ли да похвали ефикасни капки за нос (ама да не са много агресивни). В момента съм се осмъртила с чесън и клюмам пред монитора, че по друго време малката хуна не ме оставя на мира.
За храненето - всички хапваме заедно, като Деница понякога иска да си взема и от нашите чинии, въпреки, че манджата е същата. Храни се сама, с малко помощ от нас, но понякога се глези и не иска да си стои в столчето, а да я гушкаме, или пък си грае и се появява за по някой залък и пак задува на някъде.
Щях да пиша още нещо, ама забравих какво. Отивам да спя, че след малко ще ме призоват...

# 205
  • София
Добра нощ, момичета!

Като по-разумни от мен, сигурно вече спите. Завиждам ви. Аз не мога да преодолея интернет крастата и се моткам из разни теми. С удоволствие разгледах и всички снимки, които сте пуснали - лятно заредени и по детски ведри. Имаме страхотни деца, нека им се радваме всеки миг, че ей сега ще пораснат Simple Smile

Дидко, разплака ме... милото Мишенце, как само са го надупчили с абокати... ох, свива ми се сърцето като си представя какво сте преживели и двамата. Но затова майките сме два пъти по-силни - за да зареждаме и лекуваме с любов не само себе си, но и децата си. Бъдете здрави всички и дано повече да не се повтаря това неприятно изживяване.

Вили, добре сте се завърнали с Нана. Нямам търпение да ви видя  Hug

Агнешка, радвам се да те видя отново сред нас. Хрис е пораснал много, сладур. Да са му честити новите зъбчета! За яслата стискам палци да мине всичко успешно и да не е травмиращо за двама ви.

Ани, чудно разказче за планинската ви почивка, видно е от снимките, колко хубаво ви е било. Приходи ми се и на мен из балкана. Пък и виждам порасналия Ники добре се е справил с преходите, браво на него! Как се придвижваше той - с количка или вие го носехте? А в кой хотел бяхте? Доволна ли си от него? Събирам мнения за такива местенца подходящи и за Ени, та за това питам така подробно.

Елето, е как можа толкова време да "криеш" тази приказна Владислава? И колко е артистична само... пу, пу, да я нацелуваш и по-често да се включваш. Видях на една снимка част от кабинков лифт - Симеоновския ли е? И как го прие дребната? Аз много се чудя дали да кача Ени на него.

Елиа, браво на чаровната и самостоятелна Йо! Simple Smile

Саси, хитруши са ни госпожиците Wink Ени е същата - като й се скараме с баща й за нещо и тя с усмивка се измъква, все е дно не е била тя  Simple Smile

a witch, бързо оздравяване на всички ви! Как Деничка прие плажа и морето?

Спокойна и уютна есенна нощ!

# 206
Ама какво виждам  , едни прекрасни госпожици са станали Влади и Йоанна ! Страхотни сте малки сладурчета!- едни кокетни,модерни и много усмихнати дечица!

Еlia - каква умна госпожица си имаш, оле ние сме на светлинни години от вас, но нали сме мъже ,та май по-бавно всичко правим, ние сме по белите по разхвърлянето и цапането... Laughing

Привет на Дуцка - много съжалявам за това което сте преживели , дано да няма вече подобни моменти, и да сте си здрави  Hug!

A witch - ние също бяхме със запушено носленце, но явно беше от промяната на климата , аз ползвам само стеримар, незнам за капки. Айде и вие да се оправяте скоро  Hug!

Tatalinka - мерси   bouquet, беше наистина много вълнуващо за всички ни. И едно голямо предизвикателство за нашия тати - той носеше малкия планинар през цялото време на преходите, тъй като терена не беше подходящ за 1г.дете, тесни планински пътечки, стръмно и  страшно...Но пък важното е ,че беше с нас през цялото време, само на поляните бягаше с огромно удоволствие. Отседнахме в хотел Здравец, приятно и уютно беше, за самото обслужване - всичко бе ок, но храната в някои случаи не бе много на ниво. Но обстановката в района просто си заслужаваше.

Опа, имам посещение от едно малко момченце,което взе да мрънка за мама...Онзи ден трябваше да го оставим на леля ми за няколко часа, и познайте така се беше разстроил, не бе ял ,нито пил сокче,само ни чакал и жалко скимтял...Доста е трудна раздялата му вече с нас,голям глезан ...
Хайде,ставам,че няма как...

Целувки и хубава вечер!

# 207
  • Бургас
Пиша само набързо,че ми хрумна заглавие за нова темичка:
Юнчетата вече са големи и събират есенни листенца позлатени

По-късно пак ще се включа

# 208
  • Варна
Здравейте, липсвахте ми..

Първо да честитя изминалите рожденни дни на Таталинка и Елето Мили момичета, бъдете щастливи, обичани и обичащи!

Ние сме все още на вилата, но като ме стегне шапката идвам до града за по няколко часа през деня. През почивните дни имахме весела компания на гости- още две приятелски семейства с децата си. Общо 3 малки /до 2г/ и две големи на по 7 и 8 години. Снимки никой не се сети да направи, толкова бяхме погълнати от лудориите на хлапетата. А и те не се спираха на едно място, че да бъдат заснети.

Вили, добре завърна ли се с Нана bouquet Хайде настройвайте се по-скоро, че ни липсвахте. А за  smile3509 си знаеш- чакаме  smile3503

Елиа, много се смях с твоето разказче за гърнето. Браво на детето smile3501 за забавлението, а и за уменията и говоренето. Децата ни растат с дни и стават все по-интересни, нали? Както казва Крис "налиииииии"

Дуцка-Муцка, много ми е тъжно за Миши. Направо се просълзих като гледах снимчиците. Тъжните очички, абокатите, мизерията... Дано не ви повтарят вече такива болести и прежиявания. Ти как си? Надявам се бързо да забравите шока от болницата  Hug

За храната- при нас вече има сериозна промяна. Като ми казваха "като проходи и ще намали яденето" не вярвах. А то така стана. След боледуването миналата седмица вече не иска да яде и 1/3 от детско пюре или каквото аз съм му направила. Яде само ако той сам си слага вилицата или лъжицата в устата или е от нашето. Попара вече трети ден не правя сутрин, а сандвич като на нас. Днес за обяд двамата ядохме мусака -почти безсолна и без запържване, но само така яде. Явно ще минаваме на обща храна вече.

Подреждането - и Криско има понякога такива мераци. Обича да прибира щипките в кошничката, памперсите си в шкафчето или понякога някоя играчка в коша /това по-рядко/.

Съня- спи си в кошарата, и естествено се буди няколко пъти вечер. Когато ми писне да ставам го взимам при нас, като се старая да не е всяка вечер. Снощи дори ни подмокри чаршафите, че беше пил много сок и вода вечерта.

Яслата- аз си мислех, че документи се подават само на първия работен ден от новата година. Явно съм се заблудила заради детските градини. Ще се пробвам и аз тогава за след няколко месеца. Не искам да го давам по цял ден, а може би само за по няколко часа на ден да свикне да се отделя от мен, че е станал голяма лепка. До тоалетната не ме пуска да отида сама.

А съм се разписала като "Мара подробната" днес. Дано не съм досадила с дългия си пост, но така е, като пропусна няколко дни.

# 209
Ели, хубаво заглавие - хареса ми!  Peace, май ние стоим ,стоим и все за нашата си темичка мислим  Grinning!
Анитка - чета и не мога да повярвам, храненето на Криско е точно като на Никола, уж бяха големи пухчовци, а сега едвам го карам да си изяде неговото ядене.Е,като се запъне...И ние започнахме със сандвичи ,сега обожава такива с кашкавал,преди 20 дни го опита за първи път и няма спиране. На почивката опита и сладко от ягоди  Embarassed/май не му е времето на него/,но го обожава ...От щъкане и бели няма време на ядене.

Днес да ви разказвам, голям смях сама съм се смяла на поредните пакости : Бях се забляла да говоря по тел. , а Ники мълчи и си играйка уж със списанията , поглеждам изведнъж ,а той отворил шкафа и намерил шоколадови бонбони , налапал една и вече дъвче...Едвам успях да я извадя, не беше се разтопила,само я намачкал ...Ужас! После хукна към кухнята , и докато отида, имах тиган с олио/но не горещ/ , докопал се до него и го обърна на земята, килим и под всичко в олио. Докато изчистя, той взел чашата ми с вода /ама как я стигнал ,вече незнам/ и уж пие.Изведнъж хоп изля я на пода и се гмурна в локвата с вода....  #Crazy Цял ден съм така  ooooh! #Crazy...
Ама че кълпазанин!

Общи условия

Активация на акаунт