Няма плаж и море август щом дойде , бебевалежът ще ни отнесе!

• 11 647
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
  • вкъщи
гита,аз го знам този гранулирания на хип.ама той не е ли за бебета.а ирра май има предвид ,4е тя пие някакъв и затова ще избеге даването на другия 4ай на бебето.аз така разбрах поне newsm78
а за килата,аз съм 72,имам 10 за сваляне,ако продължавам  с това неспане и разнасяне може и д а ги сваля.добер,4е излязохме малко навън,4е нерви4ките ми хи4 ги нямаше.а вие какви акпки давате.казаха ми,4е бейби нос били най ефикасни,да взема и тях ли да пробвам?

# 136
бейбинос имали алкохол вътре  newsm78

# 137
Благодаря за подкрепата, момичета!Утре ще им дръпна едно конско на всички и без това ми се носи славата на по-сопната, ще го преживеят. Като си помисля и аз още не съм я целувала.
Sirenna довечера ще те прослушам, мила. Някъде между ютията и метлата, тача че се готви за дълбоки излияния от моя страна.
От цялата ситуация, само мъжо е доволен, защото от утре ще си има бебе и тъща вкъщи и щял да наддаде  Joy hahaha Joy.

# 138
ОКИ скъпа Елисче в очакване съм!!!Хайде стискайте ми палци отивам при свеки,че е именничка,дано не ме вбеси с нейните съвети и наставления!!!

# 139
  • ГОре на черешата...
Мамчета, още веднъж ви благодаря за пожеланията     bouquet !
Разчувствахте ме!

Незнам какво ми става, аз и в църквата докато палих свещичка се разревах Rolling Eyes...май хормонална буря...

# 140
  • Ланкър, планините Овнерог
Момичета, можете ли да ми помогнете? Става въпрос за болничните. Сама си изчислих колко трябва да ми плащат от НОИ и определено трябва да е повече. Как се пише жалба за преизчисление, какво се прави по принцип? Къде мога да прочета инфо за това нещо?

Благодаря предварително!!!

# 141
Саше, там няма събота и неделя, седмия ден след термина там когато ти се пада тогава е.
А иначе щом са ти казали от женската консултация, че трябва на 7 ден да те приемат, те ще си те прехвърлят към предродилна при който е на смяна, не е нужно да имаш лекар.Като им кажеш, че преносваш, от там на татък те те поемат.

И мен ме е много страх да не пренося, като изключим онези контракции онзи ден, други признаци никакви, а страшно много се изнервям от това чакане и все по-страх ме хваща, дори и за бебка не мога да мисля вече. #Crazy

# 142
на ва случвало ли ви се е да ви опъва бебето от вътре и пъпа да ви хлътва 4ак мие болезнено newsm78

# 143
  • ГОре на черешата...
Гита, питай тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145822.0

# 144
Ади, за неделята имах предвид, че не знам дата на термина брои ли се(според акушерката да)тогава 7-мия ден е неделя, ако не се брои значи понеделник отивам и се зареждам пред кабинета квото искат да ме правят не мърдам, все пак дано родя до тогава.

# 145
Франи пита за беб, как я рита, а на мен ми дойде мензиса  Joy hahaha Joy. Чудничко се подредих, за утре. Тъкмо бях забравила приятното чувство.

# 146
Ми дано, ама 1 ден не от особенно значение, споко.

# 147
# 148
Здравейте, мами, как сте?   Laughing
Искам да се похваля, че раждането ми мина страхотно. На 07.08 - една седмица преди термина - отидох в Шейново на консултация и лекаря ми каза, че съм с 5см разкритие и че ще родя до края на деня, най много до следващия ден сутринта. Аз като чух не можах да повярвам, много се притесних. Да не говорим, че не чувствах абсолютно никакви признаци, че раждането започва, даже напротив - все си мислех, че ще пренося. И така, разбрахме се да си взема багажа (слава богу си бях приготвила всичко предварително) и до час, два да се върна в болницата да ме приемат. Оттам нататък всичко се разви много бързо. С мъжа ми изхвърчахме с едно такси до нас, казахме на шофьора да почака. Грабнах си сакчето и хайде пак към болницата. Приеха ме, направиха ми всичките там подготвителни манипулации и към 6 вечерта влязох в предродилна. Там вече имаше две жени и като ги чух как викат всичко ми се сви на топка. Сложиха ми система с окситоцин, спукаха ми мехура и водите изтекоха. Лекаря ми беше много спокоен и през цялото време ми обясняваше какво ми правят и как всичко напредва добре. Контракциите постепенно станаха доста осезаеми, но благодарение на някакви венозни обезболяващи, които ми сложиха (забравих какви точно) болката беше поносима. И така, към десет и половина лекарят каза, че съм с пълно разкритие и ме инструктира как да дишам преди наближаващата контракция и да напъвам по време на нея. Най-трудното беше да изчакам до започването на контракцията и едва тогава да напъвам. В един момент ме пренесоха до родилната зала и точно след три напъна, в десет без петнайсет, се появи моят син. Усещането в този миг е незабравимо. Малко след като изплака го доближиха до мен и го пипнах за ръчичката! Не беше лилав както очаквах, а един такъв беличък  Simple Smile  После разбрах, че се е наложило да ми направят малка епизиотомия и че имам няколко вътрешни шева. Но един ден след раждането вече можех да ставам от леглото и да се разхождам. Сега, седмица по-късно, се справям с всички неща, които съм правила и преди без никакво затруднение. Корема ми се прибра почти напълно и за мое голямо учудване си влизам дори в тесните панталони и поли  Joy
Но най-важното от всичко е, че малкото съкровище е добре и суче всеки път с охота (пу пу!) Става все по сладичък с всеки изминал ден! Изпълва дните ми с такава радост!
Разказах ви това, за да окуража всички мами, които още не са родили и да им кажа, че не е толкова страшно. Но дори и нещата не винаги да минават така гладко, всичко се забравя на фона на емоцията, че даряваш живот.
Стискам ви палци!

# 149
 ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МАМИ, БЪДЕЩИ И НАСТОЯЩИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ НА ТОЗИ ХУБАВ ПРАЗНИК!

А като именничка, благодаря за пожеланията.
Да ви кажа, че снощи и тази сутрин моята бебка е толкова активна, сигурно вече и е много тесничко. Но иначе признаци за раждане все още никакви. Иска ми се да изчака до петък, защото тогава съм напреглед в Пловдив и с мъжа ми смятаме след това ако все още няма нищо да останем там за няколко дни и да изчакаме големия ден там. Така поне ще отпадне притеснението ми за пътя от Стара Загора до Пловдив. Но то всичко е божа работа може до петък и да родя.
 На неродилите мами като мен стискам палци.
 А другите да нацелувате малките бебоци.
 И също честит имен ден и бебоците, ако сред тях има именници.

Общи условия

Активация на акаунт