Ние НОЕМВРИйки сме щастливи,а в коремите ни - бебчета игриви

• 10 078
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
  • Разград
talyyy, спокойно, аз си правя списък, защото не мога да започна да пазарувам още, иначе може би щях да си купя всичко, което си харесам. Пък и то в движение ще прецениш какво ти трябва. С тези Интернет магазини може да си пазаруваш от къщи.
Дес, може би майките с опит могат да помогнат, за да махнем излишните неща. Аз лично нямам никакъв опит и ще се радвам да отсеем ненужното и да добавим други важни неща. Мисля, че на всички ще им е от полза.

# 61
Здравейте и от мен!
Честит имен ден на всички именници и честит рожден ден на детенце!На всички честита Богородица! Да сме живи и здрави и само такива хубави теми да ни събират!
Отдавна чета форума, но чак сега се реших да се включа...Може би защото искам да споделя, че вчера бях на 4-измерен видеозон. Видях мъжа в мен:) и знам, че вие ще разберете колко се развалнувах и колко се радвам.

# 62
Извинявам се за грешките, но пиша на латиница по принцип и все забравям, че има буква "Ъ"

# 63
Ето това мога да кажа аз по списъка от скромният опит който имам.Хайде и другите давайте да направим списъка стегнат без излишности за да може всеки да се ориентира.В никакъв случай не твърдя,че трябва да се водите по моето мнение,но аз за себе си така ще постъпя,даже има още неща за отсяване.
Моите коментари са в наклоненият шрифт Peace

ДРЕШКИ И ДРУГИ ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ
•   Комплект за изписване – пелена, боди, горна дрешка, шапка и буйки
•   Боди – 5-6 бр. (дълъг или къс ръкав според сезона)
•   Камизолка прегърни ме  – 5-6 бр.  - след като ползвах няколко пъти с Вяра такива камизолки ги насъбрах в една торба и и ги махнах,щото изобщо не виждам смизъла в тях.Бодитата вършат чудесна работа в замяна Peace
•   Памперс-гащи (нужни са когато се използват камизолки) – 5-6 бр. - и такова не съм ползвала
•   Гащеризон – 3-4 бр.
•   Комплект жилетка и ританки – 3-4 бр. - ето това беше нещото което носехме най-много и имах няколко в различни цветове,детето ми винаги изглеждаше добре Wink
•   Ританки – 3 бр.
•   Пелени комплект (2 бархетни и 2 тензухени) – 1-2 комплекта - и в това не виждам смисъл
•   Памучни пелени - не съм ползвала
•   Чорапки – 3 бр.
•   Терлички / буйки – 2 бр.
•   Шапка за след баня – 2-3 бр. (някои майки не използват) - аз ползвах,особено през зимата сле баня винаги и слагах
•   Шапка за разходка – 1-2 бр. според сезона
•   Ръкавички срещу драскане – 2 бр. - не съм ползвала,но много мами ползват
•   Лигавник –    памучен – 1-2 бр.   - в първите няколко месеца не ми е трябвал
•   Непромокаема подложка за преповиване 1бр. (може допълнително и една преносима за в количката) - не ми беше нужна
•   Зимен космонавт
ЗА СЪН
•   Креватче
•   Матрак
•   Протектор за матрак – 2 бр.
•   Обиколник – нужен е след третия месец – 2 бр.
•   Олекотена завивка – 1 бр.
•   Спален комплект чаршафи – 2 бр.
•   Калъфки за възглавница – 2-4 бр. - до годинка и нещо спяхме без възглавница и сега все още рядко спи със
•   Одеало – 1 бр.
•   Тънко одеало - пелена – 1 бр.
•   Възглавничка след 3ти месец – 2 бр.
•   Чувал за сън – също е необходим едва след третия месец, за това трябва да се съобрази какъв ще бъде сезонът тогава и да се подбере подходяща материя - в такова чудо моето дете отказа да спи
•   Чувал (торба) за в количката – порт-бебе
•   Пижамка – 2 бр.
•   Бебефон
•   Нощна лампа
•   Овлажнител за въздух
•   Играчка за легло
 АКСЕСОАРИ за хранене
•   Шишета – едно голямо (250-260мл) и едно малко (120-150мл)
•   Четка за миене на шишета и биберони
•   Резервни биберони за шишетата с различни отвори – по-удачно е да се взимат с израстването на бебето и съобразно с неговият естествен ритъм на развитие
•   Залъгалка – 1-2 бр.
•   Кутийка за съхранение на залъгалката
•   Термобокс или термочанта за пренасяне на храна в шишета, термос
•   Стерилизатор за микровълнова печка / таблетки за студена стерилизация
•   Нагревател за шишета
•   Електрическа кана за вода

ХИГИЕНА
•   Хавлия бебе – 2 бр.
•   Корито/ ваничка за къпане
•   Каничка за поливане
•   Кофа за вода
•   Шезлонг и стойка за вана
•   Шампоан за коса и тяло (удобни са разфасовките с дозатор) – Bubchen, Kloran, Nivea, пяна за вана Sebamed
•   Бебешки сапун
•   Бебешко олио или масажен балсам; зехтин
•   Крем срещу подсичане
•   Бебешка пудра - педито ми каза никаква пудра Peace
•   Гъба за баня - според мен за малко бебе е ненужна
•   Стерилни компреси за пъпче
•   Бебешко гребенче и четка
•   Анатомични клеки за уши и обикновени
•   Мокри кърпи - Памперс
•   Ножичка или нокторезчка
•   Термометър – за вода и за въздух
•   Аспиратор за нос
•   Памперси за новородено – по 10 бр. На ден
•   Прах за пране за бебе
•   Сапунерка
•   Маса/ шкаф за преповиване
•   Непромукаема постелка за преповиване
•   Тензухени пелени
•   Легенче
•   Ново въже и щипки / простир за сушене
АПТЕЧКА
•   Капки против колики – Babynos, Sab Simplex
•   Бебешки термометър – дигитален на Chicco
•   Физиологичен разтвор – Стеримар
•   Лепенки за пъпче
•   Спирт 70% за пъпчето – обикновени клечки за уши за почистване на пъпчето
•   Топоцин – антибиотично прахче за пъпчето
•   Сироп за температура
•   Памук

ЗА РАЗХОДКА
•   Количка с чанта
•   Столче за кола – 0-13 кг
•   Дъждобран
•   Чадърче за количка
•   Одеалце/ чувалче
•   Кенгуру – след 2 месец
ДРУГИ
•   Музикална игра за над легло
•   Дрънкалки
•   Други музикални играчки – за предпочитане е да са с ярки цветове и нежна музика
•   Кофа с капак за мръсните дрехи

ЗА МАЙКАТА
•   Еднократни, стерилни следродилни гащи - не съм ползвала
•   Помпа за изцеждане на кърма
•   Подплънки за кърмачки
•   Протектори за зърна – силиконови зърна - чела съм че те влошават нщата с разранените зърна
•   Крем, пластири или компреси за разранени зърна (ако е нужно) – Лансинох, АВЕНТ
•   Крем за подготовка на зърната за кърмене - Гермастан
•   Крем срещу стрии
•   Колектори за кърма (ако са необходими)
•   Канапе и възглавничка Joy
•   Сутиен за кърмене – 2 бр.
•   Масажно олио/ стягащ крем за след раждане
•   Крем за уморени крака
•   Ластичен колан

В 2 чанти – за раждането и изписването

ЗА РОДИЛНОТО - вече има списък на първа страница,можем да добавим нещо изпуснато Peace
•   Обменна карта
•   Лична карта
•   Направление за хоспитализация
•   Кръвна група и др. Изследвания
•   Нощница с копчета отпред
•   Чехли за стаята
•   Дебели чорапи – 2-3 чифта
•   Джапанки за баня
•   Хавлия за баня
•   Халат или жилетка
•   Памперси за новородено и мокри кърпи
•   Превръзки памучни нощни – 4 пак.
•   Лигнин
•   Ластици за коса
•   Мин.вода
•   Прибори за хранене
•   Чаша за вода
•   Помпа за кърма
•   Бельо – дълбоки памучни гащи и по-големи сутиени с предно закопчаване и без банели
•   Тоал. Принадлежности – четка, четка и паста за зъби, сапун, крем, шампоан, тоал.хартия, дезодорант
•   Телефон и зарядно
•   Влажни кърпички
•   Книга, списания
•   Тетрадка и химикал
•   Хавлиени кърпи – 4 бр. нови
•   Подплънки за кърма
•   Гермастан, обезболяващи свещички Профенид
•   Фотоапарат или камера
•   Залъгалка за бебо
•   Комплект за изписване
•   Спрей Бивацин – 1 флакон
•   Салфетки
•   Джобни пари
•   Нещо за хапване
•   Отвара от смрадлика
•   Свободни и удобни дрехи
•   Обувки
•   Бебешки сапун
•   Ръкавички за бебо
•   Чай Hipp за кърмачки

ЗА ИЗПИСВАНЕТО
•   Боди с къс/ дълъг ръкав
•   Официален тоалет – гащеризон или от 2 части
•   Терлички
•   Ръкавички
•   Шапчица
•   Одеало
•   Памперс
•   Шише с преварена вода - нали знаете че световната педриатична асоциация не прпоръчва вода да се дава на новородени,моето я пропи след 6 месеца някъде.Кърмата замества водата напълно!
•   Столче за кола
•   Фотоапарат

# 64
  • Хасково
•   Шише с преварена вода - нали знаете че световната педриатична асоциация не прпоръчва вода да се дава на новородени,моето я пропи след 6 месеца някъде.Кърмата замества водата напълно!

Ей това с водата не мога да разбера какво става newsm78
Новороденото бебе на моя позната остана в микрото още три дни след нейното изписване, защото не давала вода на бебето първите два дни #Crazy
Това за световната педиатрична асоциация и аз го знаех и бях сигурна, че на новородено не се дава вода ама след този случай... #Crazy

# 65
Честит имен ден, Приказливка! Да си жива и здрава!

# 66
  • София
И аз мога да се поразвъртя с метлата, ако някой има желание и стига да няма обидени Blush
Мисля, че доста разходи ще бъдат спестени, а други отложени във времето.

Почти съм съгласна с Дес, само за пеленките не съм...точно тях използвах най-много, включително и за лигавник. Попиват и се перат лесно. Засега това, а за останалото после, като седна на спокойствие  Wink

# 67
Благодаря на всички за пожеланията   bouquet

За списъка - много дълъг ми се вижда и сега ме мързи  Embarassed да коментирам всяко нещо поотделно, по-късно ако ме хване музата ...

Само за дрешките да кажа - моля ви, не си купувайте от най-малките дрешки за новородено, много са сладурски едни такива мънички, сладички, но само пълните джобовете на търговци и производители. Омаляват за отрицателно време. Моето синче на 2 месеца беше 62 см и 6 кг - така че дрешки поне размер 62 (ако са на ръст) или 24 - 26, ако са с такава номерация. За памперсите също - 3-6 кг е идеалния размер, освен ако бебчето не е наистина много малко - под 3 кг.

# 68
Честит празник на всички който днес празнуват
Аз бях на черква запалих свещичка после бях при личния пипнала съм бронхит
изписа ми сироп и антибиотик много ме е страх да го пия но прябва да изтрепем
тия гадинки #2gunfire
някой от вас пил ли е антибиотик през бременноста дано само да няма проблем за бебето

# 69
някой от вас пил ли е антибиотик през бременноста дано само да няма проблем за бебето

Пих Зинат заради едни бъбречни проблеми 11-та седмица, надявам се да няма.

Миналата бременност пих на 2 пъти пак Зинат и пак заради бъбреци, мисля че на Ники нищо му няма

# 70
Аз пих до днес сутринта Аугментин,заради нередности с урината ми Peace

# 71
Е днеска определено сте пописали Laughing
Добре дошли на новите мами!
Аз днеска бях на консултация,май засега всичко е ок,лекаря сам пожела да ме види на УЗ тоя път,мале колко голяма ми се стори "малката" Crazy,каза ми да си почивам повече,защото му се оплаках от една болка отдясно на пъпа ми,която се появява по принцип след малко повече ходене. И сега още нещо да се похваля-теглиха ме и бях....58кг #Crazy А преди няколко дни при личната ми лекрка бях 60! Един от двата кантара не е верен,ама така по ми хареса Laughing Акушерката ме предупреди да внимавам обаче с кг и да не се радвам предварително,защото бебка почвала да трупа мазнинка,а и мама също Laughing
Гледам сте започнали вече списъците да обсъждате-ама аз наистина не знам нищо за бебешките неща,нито за какво служат! Shocked Наистина! Почти всичко ми е непонятно,каква е разликата м/у камизолки и бодита и гащи за памперс,ами за мамите в родилното колко неща трябват-оле #Crazy Аз нямам нищо и нищо не разбирам,откъде ще почвам не знам.А днес говорих с акушерката-секциото почваме да го обсъждаме следващия месец...не знам в потрес съм кога ще се напазарува всичко...
Количката поне категорично съм решила да е Чиполино-нали са хубави Thinking Ми все пак ще ми е подарък и реших,че като цена и качество е най-добре,не смея да искам нещо повече.
Та...такива неща! Ходих на църква,запалих свещичка Peace
Обаче ей сега следобед малко ми се сдуха еуфорията от днес,малко се разочаровах от едни неща...аман от човешка злоба злободневни глупости,но реших,че най-важното е да сме живи и здрави!

# 72

Ей това с водата не мога да разбера какво става newsm78
Новороденото бебе на моя позната остана в микрото още три дни след нейното изписване, защото не давала вода на бебето първите два дни #Crazy
Това е много странно и едва ли водата е била причината.Освен това според мен докато са в болницата не майките,а персонала се грижи главно за бебетата Thinking
Аз лично на моето дете няма да давам поне в къщи.Всъщност майка ми се инатеше и и даваше,но детето си знае какво му е нужно и никога не пожела да приеме шишето с водата.В крайна сметка всеки си решава разбира се,не натрапвам мнение в никой случай Naughty

# 73
Аз пих до днес сутринта Аугментин,заради нередности с урината ми Peace

На мен ми изписаха същияАугментин, Ох благодаря ви че ме успокоихте хич не ги обичам
тези антибиотици

# 74
Аз също четох за водата,че няма нужда да се дава,ако се кърми,но имало деца,които пиели вода с охота   newsm78  Ако и мойто е така не мисля да не му давам...ще му давам по мъничко. А и преварена вода с копър май си е един от добрите начини за премахване на коликите... Абе не знам - ще му мисля после,но за сега съм на това мнение.

Списъка много ми допада,защото е много пълен! Браво - от него всеки ще може да пропусне само това,което смята за ненужно! Мерси!  Аз сега започвам да го запълвам със съответните марки - с/у всяко нещо ще пиша ТОЧНО какво съм се ориентирала да взема.

Приказливка  това,което си отбелязала е много точно! Особено за тези,които чакат момчета! Браво! (имам в предвид това за номерата дрехи,от най-малките нужда няма)

Дита,ами да аз ще шофирам ... ще си направим хубаво пътуване,защото ще спираме често и ще разглеждаме разни неща! А вечерта в петък съм запланувала да съм много изтощена и да спя като 2 бебета! Simple Smile

Сладурке - доста си ми слабичка ти,а само се оплакваш! Simple Smile

Мишунка и аз съм се ориентирала към Авент - стелиризатор,помпа,подгревател и др.

Общи условия

Активация на акаунт