В отлично здраве и настроение е ЯНУАРСКОТО дете-творение

• 11 742
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
Бояна е украсила стените в кухнята с един молив  Mr. Green

Joy Браво на Боянка! Ами има си детето афинитет към изкуството  Hug

Алекса се ограничава само до рисуване върху покривката на масата за сега  Joy

galita, ходили сме на Витоша, но без Алекса. Въпреки това смятам, че можете да се качите с лифта на Алеко, да се поразходите, да хапнете на някоя полянка и така  Peace

# 241
Да се включа и аз за рисуването - рисува с маслени пастели. Онзи ден го строих на пода в кухнята да се занимава докато аз готвя и той взе че нарисува плочките  Shocked Ама после сам си ги бърса, та се надявам втори път да не му се прииска  hahaha

За говоренето - говори много, с изречения, повтаря всичко след нас. Едно само ми е чудно - как може да каже "слънчоглед, бормашина и жълтоклюно" (и то доста добре), а да не може да каже муха и вода  newsm78

# 242
  • София

ludmilana какво си нарисувахте вчера? Мъри не рисува ли и о забранени територии с боичките (стени например). Бояна е украсила стените в кухнята с един молив  Mr. Green Много хубаво за кърменето  Peace за съжаление ие не сме в тези редици вече.
Сега обаче най-близката ми приятелка си има бебче на 1 седмица и помагаме - със съвети най-вече.

Все още само драсканици и то доста кални, щото като хване четката бърка във всичките цветове подред и тогава "рисува" по листа. Често забравя да потопи четката в боя и маже направо с вода, но важното е, че му е много забавно. Накрая взе да бърка с пръсти по размекнатите бои и да маже по листа и масата и прекратихме творческия процес.  redecoration
Иначе вкъщи с фулмастер беше надраскал табуретката, но лесно се почисти с прах за пране...
Но масата сам си я бърса, много обича, всеки ден хаби по 3-4 мокри кърпички да бърше из къщи, голям е чистник... newsm75 newsm79 newsm28
А тази сътрин като му махнах нощния памперс (само пишан)не миряса докато не му дадох мокра кърпичка да си избърше бубата Rolling Eyes
Забелязах, че вече познава жълтия цвят - за него всичко жълто е "тси"(такси). Всяка жълта кола е такси според него, а като бърка в жълтата боичка вчера и вика "тси"(т.е. цвета на таксито или да му нарисувам такси)
Сега се опитвам да го науча на червения цвят, но малко странно се получава - ако има 2-3 коли на паркинга и го попитам коя е червената винаги посочва правилната, но когато има много коли и го попитам така, гледа, гледа и посочва която му падне и почти винаги грешна. Същото е и с кубчетата у дома - ако взема две и го попитам кое е червеното посочва винаги правилно, но като ги разхвърлям всичките не знае... newsm78що така не знам...

А от новите предложения за тема, най-много ми харесва на DIVA_ORHIDEQ това:

"Януарски бърборан е калпазан най голям"

като само мисля, че по-звучно ще бъде " Януарски бърборан, калпазан е най-голям"

Мъри нощес вдигна 38,5 температура и се въртя цяла нощ, скоро ще си има кътници newsm47

А, и още нещо се случи - днес трябваше да отиде на ясла за първи път, но от лабораторията нещо му объркали изследванията микробиология и сега ще почваме другата седмица след като станат новите Sad. Иначе влязохме вътре тази сутрин и той искаше да остане, но... Cry

Ми, това е засега, приятен ден на всички.  bouquet

# 243
  • Варна

А от новите предложения за тема...

Ама вие насериозно ли ги взехте заглавията? Да не би аз да съм в грешка, но мисля, че бяха написани, за да развеселят атмосферата и съвсем не насериозно. Laughing Пък и има мисля 3 заглавия на 1-ва страница, та идва техен ред.

За рисуването - чудните ни жъти стени вече са шарени. Има моливи, червен химикал и най-любимото ми: петна и пръстчета от Нескуик. Laughing Давам му голееееми листи от стари календари, но на нестандартните места е къде по-интересно. Rolling Eyes

# 244
А спора определно не ми се коментира...
Ами ти всъщност го направи.  Wink

petenceto, по повод накзанието. Едни колега на мъжа ми беше разправял в петък, че всеки път преди вечеря карат малкия (2.5г) да си събира играчките. Започнал да не иска и те го наказват да седи на едно столче. Та той започнал да ги събира. В един момент обаче решил, че е по-лесно да е наказан, от колкото да събира играчките. Сега направо им казва, че отива да седне на стола. Още не са измислили с какво да сменят седенето. Но пък децата са толкова хитри. Simple Smile

# 245
Ох, на кого да отговоря най-наперд... newsm78
Дес, Вивка, ОрхидейкаHug Заглавията ви мнооого ме разсмяха, но нали се сещате кви погледи ще съберем от останалите отчетни: Shocked Затуй, за да не ни коментират тук и там (все пак хората не знаят, че става дума за майтап), дайте да се придържаме към по-стандартните заглавия. Аз бях измислила две, но имам резерви и към двете:
1. Вън е вече златна есен, януарчето на ясла ходи с песен! - не всички са на ясла. даже са малко.
2. Есента цветни килими реди, януарска мама от хубост цъфти. - листата не са почнали да падат още, поне в Бургас не са.
Телма, у нас стените са надраскани от пролетта още. Embarassed Като се прибрахме при нашите, имаше нови платна за творческа изява, а аз дори забравих да почистя, преди да тръгнем! ooooh!
Людмилана, радвай се, че Мъри се кефи на яслата. При нас първият ден беше фиаско - ревал кажи-речи цяла сутрин!  Cry Отивам да си го взема на обяд и сестрата ми казва: Този е най-ревливият! Честно да си призная - изненадана съм! Цяло лято си игра с децата, пътува без мен, излизаше сутрин и се прибираше вечер - все без мен, а сега какво му стана? Може би го тикнах вътре някак изведнъж, може би ще свикне скоро... Кажете ми, че ще свикне скоро! Като отидох на обяд и ми го донесоха разреван, повтарящ "мама, мама", бях на косъм и аз да ревна! Ужасно е.
Орхидейка, при теб нещата как са? Да не съм пропуснала нещо или не си споделяла? Embarassed Извини ме, ако проявявам излишно любопитство.
Вили4ка, как върви подготовката? На мен най- любопитно е Али с каква рокля ще бъде като шаферка. Mr. Green

За говоренето - говори много, с изречения, повтаря всичко след нас. Едно само ми е чудно - как може да каже "слънчоглед, бормашина и жълтоклюно" (и то доста добре), а да не може да каже муха и вода  newsm78
rotfImbo Ще ме умориш! Браво на слънчото, какви думички знае! С Вяра двамата определено са най-напред!  bouquet

# 246
  • Варна

2. Есента цветни килими реди, януарска мама от хубост цъфти. - листата не са почнали да падат още, поне в Бургас не са.

Ммм, хареса ми. Права си, че някои не ходят на ясли, нека е по-общо заглавието.

А за Стефко не се тревожи, ще свикне, просто му е нужно време. Светлин не е ходил на ясли, тръгна направо на градина, но не стига, че боледува 1 и 2 група, толкова време му трябваше и за да свикне. После всичко е наред. Hug Hug

# 247
mom_an, благодаря, но първенството на Вяра не можем за сега да конкурираме - тя с нейните песни и приказки още е напред.  Peace В градинката има едно момиченце (2.5 месеца по-голямо), което също пее и хем се разбира текста, хем мелодията докарва. направо ме шашка  Mr. Green

Дано Стефко свикне бързо  Praynig Ние сигурно ще сме същото чудо Thinking Чувствителни са ни децата  ooooh!

Сега направо им казва, че отива да седне на стола. Още не са измислили с какво да сменят седенето. Но пък децата са толкова хитри. Simple Smile

Joy Вярно е, че са хитри. Мойте наказания са според случая "Няма да излезем, ако не събереш пастелите" или "Не искам да те гушкам, защото ти не искаш да....".

Виличка, за сватбата - и ние на "Леге" се бракувахме. А ресторант избрахте ли? При нас това беше най-сложната процедура  Embarassed

# 248
МОМ-АН не съм споделяла мила прекарахме един незабравим уикенд с моного секс Embarassed Rolling EyesНо не даде нито каза нещо за събиране.В сряда ще  ме кани да се видим.Дано има ефект от уикенда.Дано се върне Praynig Praynig PraynigНо може и това да е края за сега ми е много нервно и напрегнато нощес не можах да спя.Докара ме вчера и си отиде в квартирата каза че е п латил за 6 месеца ако е така #Crazy #Crazyнезнам дано  ме лъже.Аз мислех че докато пътуваме  когато ми  го каза че се маитапи но като ме изпрати и не каза н ищо ............ разбрах че  не ме бъзика.В срядата ще се разбере до тогава моля само да имам сили да издържа Sad

# 249
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте!!!!! Hug Hug Hug

Момичета "зашеметяващите " заглавията са само за майтап -няма да ги слагаме на темите! Wink

DIVA_ORHIDEQ, дано мъжът ти да се върне (струва ми се , че това искаш)!

# 250
Момичета, ето ме и мен да ви споделя моите перипетии с яслата, просто не съм на себе си от яд. Отиваме сутринта с мишките и с целия багаж и още по стълбите ни посреща главната сестра с прекрасната новина, че ОДЗ-то не работи, защото били в ремонт и не се знае кога свършва ремонта #Crazy Не им били превели навреме парите за ремонта на алуминиевата дограма и сега се забавили не се знае още до кога. Другата седмица да съм звъннела да видя докъде са я докарали. Питах прословутите изследвания какво да ги правя, казаха, че щели да видят как да ми ги признаят Crazy Как не съм се била обадила предварително #Cussing out Другите майки били звъннали и видиш ли само аз не съм знаела Shocked Да, ама видях още поне 5-6  семейства заблудени като нас. Толкова ли не можаха един телефон да звъннат, за да знаем #2gunfire

На входа срещам и директорката и тя ме започна с въпроса, ами вие защо не се обадихте #Crazy Аз ли трябва да звъня на тях или те на мен, след като сме уточнили дата и те не са коректни Close  Някои от майките трябваше да са на работа същия ден, как са се оправили с положението не знам, но на мен ми е бясно, пък на тях не знам. Какво е това безобразие не мога да разбера #2gunfire

# 251
Орхидейка, дано всичко се нареди Praynig Хубава промоцийка си му спретнала, дано даде резултат, ако и това не помогне, майната му! Мъжете на този свят не са свършили Twisted Evil Днес съм на вълна радикални действия, ШЪ МЪ прощавате! Twisted Evil

# 252
Орхидейка, дано всичко се нареди Praynig Хубава промоцийка си му спретнала, дано даде резултат, ако и това не помогне, майната му! Мъжете на този свят не са свършили Twisted Evil Днес съм на вълна радикални действия, ШЪ МЪ прощавате! Twisted Evil
Peace Peace Peace

# 253
Орхидейка, съгласна съм с Мишленце Peace Дано се вразуми и се върне, но ако не го направи - няма страшно! Ти си силна жена и ще се оправиш, пък и друг ще намериш като му дойде времето  Hug Hug Hug

# 254
Moмичета, искрено се забавлявах с вас и ми е много хубаво да ви чета. Аз се чувствам не на място да пиша отсега нататък(включквала съм се веднyж-дваж),но ще се пробвам.......

Колко са напред вашите малчугани с речта smile3501....ние сме само на думички и звукоподражания...,ама аз съм казала,че ще го правя борец Grinning...след като му купувам дрехи за 4 годишни и носи 27 номер обувки Laughing Sad...Успокойте ме,pls Simple Smile....
Oрхидейке,дано всичко се нареди по твоите очаквания

Общи условия

Активация на акаунт