В отлично здраве и настроение е ЯНУАРСКОТО дете-творение

• 11 783
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте красиви!
Не знам от къде да започна,много съм изтървала.Досега ви четох.
Вивка,благодаря,че попита за нас  Hug  Hug  Hug
Орхидейке,дано всичко се оправи при вас.  Praynig 
Жени,честито ти християнче,да ти е жива и здрава и много да те радва.  newsm44
Покрай нас няма нищо интересно.Освен,че сме за никъде.Все не сме на кеф и ревем за щяло и нещяло.Дано като ни изникнат всички зъби всичко да стане като едно време.Да сме весели,засмяни  Praynig .Ще видим.И ние почти нищо не говорим.Тоест бръщолевим непрекъснато,но нищо не и се разбира.И аз се надявам след месец,два да започне да и се разбира повечко.Това е от мен.Целувки на всички и дано най-после се разхлади това време,че да ни минат пъпките.Тъкмо минат и спрем да се мажем и хоп нови жеги и айде пак пъпки.Лека вечер ви желая.

# 196
  • София
Вивка,и аз благодаря за вниманието! Hug
Ние доста време бяхме извън дома и затова ни нямаше.Обиколихме родината и обикнахме доста кътчета!Има ли мами от Трявна?
Сега почваме подготовка за ясла и аз като тръгна на работа ще съм по дейна форумка.Доста съм изпуснала,няма наваксване.
Новото при нас е ,че Камен е кръстен. На 15-ти беше събитието и той се държа като истински мъж.
Т.е.рева през цялото време Joy Затова снимките са оскъдни,но може да кача по късно.
Другото ново е ,че къдриците са вече в семейния архив ,а не на главата му. И при фризьорката се държа мъжествено-рева,та се съдра докато не почна да му пее и да го свали от стола.Та горката на колело го слага, клекнала го подстригва докато й разпиляваше ролките, даде му метлата и тя ходейки след него-кръц от тук -оттам. Та за около час добихме момчешки вид. Аз още не мога да прежала буклите, ама...
Напоследък е отказъл храненето,предполагам заради никненето на кътниците му. А и ми се струва ненормално да ако по 4-5 пъти на ден без да е разстроен. Споделих с личната и тя каза ,че го смята за ненормално и дотам. Какъв е този метаболизъм незнам.При вас как е?
Имам и още едно въпросче, като се извинявам ако се е обсъждало. Слагахте ли противоминингитни ваксини и   кога, колко струват и каква е била мотивацията. Чувам различни мнения и съм объркана.
Поздрави и целувки на всички-голями и мънички!

# 197
petenceto, впечатлена съм , че разбират вече от наказание. Аз все си мисля, че са малки още. Crazy
И май си права - универсален метод няма. Според майка ми трябва от време на време да прилагам 3 стадий Макаренко (тя използва този термин за тупа-лупа). Но аз не мисля, че е нужно наблюдавайки Борко.

Rosita, вкъщи "не"-то работи  без проблем. В нас е дете-мечта. Много слуша. Кажеш ли не, не пипа или каквото е там.
Но не и навън. Ако му кажеш "не" за посока - започва да се дере да реве. С мен веднъж плака 20 минути на едно кръстовище (изчаках го там, защото беше по далече от блокове). От тогава не се е инатил толкова дълго, но не се е отказал напълно. И това при положение, че до преди да си идем в България слушаше и навън. Явно е на периоди. Пробва се.
Виж с баща му е друго нещо. Днес му каза, че няма да ходи по колоездачната пътека, а по тази за пешеходци. И той потегли правилно. А мен ме разиграва здравата все още. Баща му също не го бие.
За локвите - имеме ботушки. Само трябва да ги дебне човек да не седнат в тях, както ни се случи веднъж.

likaааа!  Hug
И аз броя...  А баща му започва да брои преди да излезнем... Laughing
За говоренето. Борил още не говори. Казва "ам" и "даах". Второто е здравей и чао на холандски (идея си нямам как го е научил). Съчетава го с помахване, като срещнем или се разделим с хора. И то не винаги. Говорих с  родители тук и почти всички деца са проговорили към 20 месец. Все пак ще имаме извънреден час с педиатъра през октомври. Може да ни препрати към логопед. 
...И честито да е името на Алекс!

mom_an, на историята и липсва края. Какво стана, като видя мъжа ти на другия ден?  Wink

bordima, много си хубава! Могат да илюстрират Снежанка с теб.

Радвам се да видя, че с идването на есента все повече хора се появяват на хоризонта.

А при нас е 16-22 градуса и ви съчувствам за жегите. Поне на нас не ни се отразиха добре.

# 198
bordima , честито и от мен! Желая ви много щастие и хармония! Страхотна булка си, всички сте много хубави.

Дес при вас е много весело значи и все по-весело ще става, като чета и mom_an. И аз на Бояна съм и обяснявала, че бебетата растът в корема на майките си първо - понеже имахме няколко бременни приятелки около нас де и сега от време на време като види малко бебе си гали нейния корем и казва бебе.

mom_an в яслата, в която трябва да се преместим от 10 искат освен вода, салфетки, тоалетна хартия, мокри кърпички, лигавници и забележете чаршафи  Crazy

Neda давай да видим младежа без букли.
За акането - Бояна до скоро си акаше най-редовно по 3 пъти на ден без нещо да и има - за мен е нормално. Щом не е рядко и с остра миризма... Но действително преди да изникнат няколко кътника и се беше засилил този процес  Laughing
Вече сме горди собственици на 11 зъба.

За наказанията и пляскането да взема и аз да се изкажа  Laughing - определено всяка дете и ситуация е различна и не може да се реагира еднотипно, но и аз залагам на обясненията преди всичко, наказване ако може да се смята за такова е да и взема от ръцете нещо, което упорита да кажем пъха в уста (камъчета примерно). Следва рев и след малко сме открили нещо по-интересно.
Определено не съм привърженик на потупването, макар, че се случи вече веднъж да я шляпна по ръката (след като ми изключи пералнята за незнам кой си път...) - след това се чувствах ужасно, но станалото станало, то си беше и най-вече заради моето псих. състояние  в този момент. Определено е по-добре да изчакаш или да спреш за малко работа за да насочиш вниманието на детето в друга посока. За съжаление не мога винаги да бъда майка като по учебник.

Такааа "наприказвах се" сега да се залавям за работа и после да отиваме в някой парк, че вече малкия тигър е на вратата.
Най-добре владее думичките - ни мога,  нискам и аде  Mr. Green

# 199
Неда, честито ти християнче и на теб! Да ти е жив и здрав и Господ да го пази!   bouquet

mom_an в яслата, в която трябва да се преместим от 10 искат освен вода, салфетки, тоалетна хартия, мокри кърпички, лигавници и забележете чаршафи  Crazy

Буах! Това пък вече е... На мен не са ми изброили тези неща, но аз ще ги сложа за всеки случай, да не вземат да ме върнат.

mom_an, на историята и липсва края. Какво стана, като видя мъжа ти на другия ден?  Wink
Ако имаш предвид дали сме се сбили - не сме. Laughing Бях прекалено радостна да го видя след двуседмична раздяла. Heart Eyes Той си ми е злато, само дето понякога не мисли, ама то май всички мъже са така. newsm78

А при нас е 16-22 градуса и ви съчувствам за жегите. Поне на нас не ни се отразиха добре.
Има за какво да ни съчувстваш, наистина! Sick Отврат беше до скоро. От днес го дават уж захлаждане, но на мен пак ми е горещо. А снощи беше просто непоносимо! В Бургас уж нощите са прохладни, но снощи беше всичко друго, но не и прохладно. Освен това всички, без тати, сме изпонахапани от комари! Sick
А тази сутрин Стефан изяде първия си плесник по бузата... Cry Не беше силно, но ми дойде отвътре. Много ме ядоса. Поне 5 пъти го помолих да не размахва пръчка около бебето (аз го мажех с лосион и целите ми ръце бяха омазани). В един момент видях как пръчката се засилва към главата на Максим и докато посегна, Стефан го фрасна. Просто полудях от яд и замахнах към лицето му. Не искам повече да го удрям. не го заболя, но разбра, че е лошо и взе да реве като бебе. Веднага отиде да го гушне баща му и аз, естествено, бях лошата и за двамата. Гадно е да се удрят децата, дори и само да са леки плесници, но казвам ви, направо пощурях. Ох, дано вашите са по-послушни, че тоя Стефан... А за дупето не се притеснявам - той и без това с този памперс нищо не усеща. Така че не се втелявайте толкова за някой и друг плесник по дупето!

# 200
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте , момичета!

bordima,много красива булка си! HugИ хубав шафер си имаш! Hug

Neda, да ти е живо и здраво християнчето! Hug
Калоян ми е акъл по 3-4 пъти без да има разтройство , но за няколко дни и после пак по веднъж на ден!Според йогите , човек трябва да ходи толкова пъти , колкото пъти яде!Всичко останало е запек! Wink

Най-добре владее думичките - ни мога,  нискам и аде  Mr. Green
Те са най -важни! Mr. Green

Ох, дано вашите са по-послушни, че тоя Стефан... А за дупето не се притеснявам - той и без това с този памперс нищо не усеща.
Joy Joy JoyИскаш ли да ги трампим за малко (така всяка ще оцени колко е послушно нейното)!

БОДЛИВКА, не казваш как върви обзавеждането на новия дом!

Да се оплача -Калоян е със страшна алергия и съм направо болна (как ще побелея иначе не знам) Mr. Green!

# 201
  • там където ме зове сърцето!!!

Доскоро казваше че има диня Mr. Green,защото една съседка дето роди преди 20 дни,докато беше с корема (дооооста големичък) и нашта все се лепеше за нея.Та тя и казваше че вътре има диня,а Вяра поглажда коремчето и и вика "оооо диня,диня",всички падаха от смях.Аз реших обаче да си му кажа на детето,че мама няма диня,а бебе и тя от време на време го гали "бебто" Laughing
Joy Joy JoyДиня ааааааааа????Тя бърбори много така , че няма скрито покрито , добре , че си и обяснила да не се обърква детето! Hug Hug Hug

Telma, голяма сладурана е Бояна! Hug

# 202
Вивка, каква алергия има Калоян? Sad много са гадни тези алергии. И аз все треперя да не изскочи по някоя. Ние с баща им уж не сме алергични към нищо, но то не е гаранция, че децата няма да имат. Дано се оправи бързо мъника!
Ето ви тука едно линкче със снимки на малчуганите, ако ви се гледат.
http://s168.photobucket.com/albums/u174/anetaz/Stefan%20and%20Ma … rent=IMGP0366.jpg

# 203
Момичета, нямам време много да чета  Rolling Eyes но се включвам с новина - днес се записахме най-после за сключване на граждански брак  bowuu Ще бъде на 20.10.2007 в 16:20 ч. в ритуалната зала на "Леге"  bowuu Лелеееее, ще ставам булка наистина  Crazy

# 204
бордима, наистина си много хубава  Hug А как се спря на този цвят? Вчера по новините гледах Жени Живкова - и тя беше в същия цвят рокля.Такава е модата сега ли?Сподели, че ми предстои и на мен да тръгвам за рокли Simple Smile

Неда, честито ти християнче!   bouquet

Деска, тая Вяра много сладки ги приказва беееее  Joy Joy Joy

Орхидейка, как са нещата при вас? Дано сте се разбрали и да си си отдъхнала поне малко  Praynig

mom_an, дечицата ти са много сладки  Hug

VIVKA, каква алергия? С пъпки и петна ли е ? Уххх, бързо да минава!  Praynig

# 205
Честит имен ден със закъснение на всички деца, които носят името Александър и Александра Simple Smile Heart Eyes
Аз най-после разгледах малко снимки.
Галита, детската стая е страхотна, много ми хареса.
Вивка, Кико много е пораснал, голям мъж е вече Simple Smile Дано бързо да се отърве от тази алергия, а знае ли се от какво е причинена?
Лика  Hug
Телма, добре си се завърнала!
Jeni23, мисля че и Бояна е кръстена в същата църква в Русе. Кръстихме я малко преди да стане на годинка Simple Smile При нас обаче пяха и двата попа и бяха много добри.
Bordima, много красива сватба! Поздравления!
Пеперудка, все забравям да те питам, оправи ли се оченцето на Симона? Нали щяхте да прилагате някакво лечение?
7оf9, много ми харесаха двете снимки на Борката, мисля че от юлското албумче Simple Smile
Ето най-после малко снимки и от мен
http://s138.photobucket.com/albums/q260/RosiGeorgieva/Boyana%20Burgas%202007/

# 206
Вили,много се радвам за вас.Ще чакаме с нетърпение да се похвалиш с всичко около сватбата и естествено със самата сватба Hug
Ани,тъкмо гледам снимките ви,направо ще го изям тоя малък пухкавел през монитора,ама много ти е сладък бе.И толкова голям ми се струва,че май наистина ще има спаринг срещи в скоро време с хитрягата бати Стефан.Ама наистина много хитър поглед вади Стефко,сякаш всеки момент ти гови изненада.Пу,пу,пу,пу,пу......да са ти живи и здрави и двамката Hug А Максим прилича ли на брат си като се роди.Тук съседката ми казва,че бъзикали мъжа и ,че на огледало да ги бил правил двете деца нямаше да ги издокара толкова еднакви,като бебета Joy А и често чувам колко много бебето прилича на по-голамото дете.
ВИВКА скъпа,стискам палци да се оправят бързо нещата с Кико,че и ти и той се измъчихте Praynig Hug

Неда,честито християнче!
Аз не съм слагала противоменингитна ваксина и не смятам да я бода излишно,след като не е задължително

Баща му също не го бие.
Сигурна съм,че нито един баща не го прави,нито пък майка Rolling Eyes

# 207
Виличка, стискам палци сватбата да бъде много весела:) Heart Eyes
Дес и на Бояна не е слагана противоменингитна ваксина.
Мислили ли сте с таткото как ще кръстите бебка Simple Smile Извинявай, ако проявявам излишно любопитство.

# 208
Роси,честно казано не сме обсъждали тази тема много,но аз имам вече нещо наум Wink Изобщо не се притеснявай,не го приемам за любопитство,а по-скоро проява на внимание Hug

# 209
Момичета, избягвайте слагането на голи снимки на децата си в интернет.
И на момичета, и на момчетата. Явно някои от вас не могат да си представят какви идиоти има. Аз съм попадала на отвратително двусмислени коментари под снимки на познати. И като влезнеш в профила на писалия, можеш подробно да разгледаш какви точно фотоси са му били интересни. А колко ли има, които просто зяпат и свалят.
Явно в България или не се говори, или малко, щом почти във всеки личен албум има голи снимки на хлапето на плажа...

Rosita , благодаря!

Последна редакция: сб, 01 сеп 2007, 18:45 от 7of9

Общи условия

Активация на акаунт