На море или на планина, НОЕМВРИйчето ни навсякъде е звезда!

• 11 780
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мами!
Ние днес ходихме до Витоша , до Рийвър сайд. И със слинга малко по нагоре...Но бях със фини сандалети  Flutter с камъчета... Laughingта неуспяхме да направим по-сериозен преход. Ама поне хубаво се наядохме, издухме шкембаци и обратно ..към манастирчето Св. МИна. Преди това Дани поспа в двора на параклисчето в парка Герена...Днес му се отвори апетит след планинската разходка. Омаа голямо 220 гр пюре на Сънвал - макарони с домати и незнам си кво, босилек и др. подправки...Вкусно!

РЕНИ, добре че е бил малкия дявол, наистина трябва да си отваряме на осем очите! Shocked

ЗА МАСАЖА, който си го може - го може..НО при нас това е абсолютно невъзможно, защото аз пампата едва сменям, камо ли масаж - като ШИЛО В ТОРБА Е!! не престава да се върти подскача, изправя се на бързи обороти..Чак ми е странно като го гледам отстрани, особено нощес като се събуди и веднага скача като на пружина Shocked

ЗА ТЕМПЕРАТУРАТА - 37 градуса е абсолютно нормална. При тези жеги особено..НО вече "прекрачи ли" тази стойност \даже в някои нови учебници съм чела за норма 37.2 newsm78\

ИЗАБЕЛА, това с аките е нормално, според мен. Децата вече ядат доста \повечето, де\ неща. Температурите се менят. ПОнякога пият повече, друг път по-малко течности..ТАка че..Не мислиш ли, че е излишно притеснението..Ако вече се касае само за разстройство, рядки изпражнения попиващи в памапата, неколкократно на ден и т.н..Това е вече обезпокоително..На коремчето се чува усилена перисталтика\бълбукане\

МАРИЯ, за наддаването на тегло, съм на твойто мнение...Дани яде нормално..но тооолкова енергия изразходва, че сигурно и като порастне ще е щиглец като мен. Mr. Green МНОГО СТЕ СЛАДКИ, незнам дали ти казах, ама все съм гроги и доста забравям TiredБлазе на тези от вас, които имат кой да им помогне с децата, за да изчистят..Аз затова не ЧИСТЯ  Joy Joy Joy

НАДЕТО ВЕЛИНОВА я имаше скоро в скайпа  Wink

РОНЯ, тия сухарети по градинките са ми меко казано отвратителни ...Тооолкова нахални са повечето, че нямам думи..Нито ще отстъпят, крещят като вапмипри в лятна нощ #Cussing outнедочуват ..сигурно, ама са и много егоистично настоени към младите мами. Блазе ви за морските разходки!

ЦВЕТИ, май само аз не съм ти честитила книжката! ЧЕСТИТО!!! Hug Hug Hug хАРЕ сега едно четриколче да вземе любимия и ..ще връткаме из Княжево на огледи за  hahahaкъщи  Whistling

Връщам се в предишните страници, за да прочета по-подробно пак, че някои постове съм чела по диагонал, не бях на кеф тези два-три дни и тук не ми се пишеше..

ЛЕКА НОЩ!!!

# 106
Намерих го.
Да знаете само - имаме разтройство, ама на всеки половин час сменям памперс - и пак получи обрив, на дупето. Изхарчих един пакет за няколко дена, и нямам - в кауфланд нямаше - доста странно???? да няма памперси...Намирисва ми на мръсни далавери - ей няма да гласувам и няма да гледам новини, това е нетърпимо. Ще дадат милиони за пореден път за избори, а ние няма къде да зимуваме. И щели да правят детските 30 лв. - подигравка - добре че си обичаме децата и изобщо сме се навили да имаме. Затъваме бавно и сигурно.
Ще се поболея аз вече, а бебето и не спира да кашля - пиеме Мукопласт, но кашля тежко. А още е август месец...

# 107
Pepipetia,мъчно ми е за теб CryНе ти стигат другите тревоги,ами и детенце болно...Дано бързичко се оправи.Този вирус с разстройството още върлува ooooh!

Изабела,малкия от две седмици е по този начин-ака 2-3 пъти на ден,един път нормално,един път рядко-чак през къдрите излиза Rolling EyesИ май ще се окажете прави-вероятно е зъбче,и без това е крайно време,че нямаме нито едно.Наистина педито не смята,че 37 е сериозна температура,но все пак се притесняваме да сложим ваксината.

Очите ни не на 8,ми на 20 трябва да са - всичко попаднало в ръцете му,първо минава през устата.Днес беше налапал малка ластичка и добре,че ревна и зяпна,че да я видя.А онзи ден си играе тихичко с дистанционното,аз спокойна готвя .Като го поглеждам - махнал капачето за батерийките и с пръстче човърка да ги изкара ooooh!

Абе мамета,бебетата ви изпадат ли в истерия,ако им вземете играчката от ръцете или им кажете "Не"?Моя ми прави едни чупки от сега...леле,мале,какво ли ще е  по-нататък? #Crazy

# 108
ДОБРО УТРО РАНОБУДНИЦИ!!!
 kaffeetrmker_2Аз вече си направих кафенце, че от един час сме будни  BulbМалкия човек ме побърква с това ранно ставане сутрин, а пък късно си лягаме вечер 1countingsheepБроя, броя ама трудно заспивам.

ПЕПИПЕТЯ,
това с детските си е чиста подигравка, всички го знаят.. wflagдържавата отдавна е абдикирала, ние сме никому ненужни твари. Трябва да има човек мноооого висока заплата, или странични доходи извън нея, за да не му пука колко са 30 лв за пакет памперси. ДА не говорим за майчинството.. Аз за трите деца нямам никакви облекчения. А и повечето хора биха казали и казват - Ама да не си ги раждала newsm29Да не говорим, че дори има реплики \не към мен\ но към други многодетни мами съм чувала и чела- "тая не знае ли че има предпазни средства?, "егати културата" и пр. Направи на малката хранителен режим, докато дриска. Съобразявай се да не даваш разхлабващи храни..Не съм прочела сигурно..но даваш ли лечебно мляко, лекарства някакви? С жилището какво стана? решихте ли проблема?

ТОЧКА, забравих да ти кажа, че е много приятно, че се завърна...По едно време в бременелския, пък и в ранен след родов период  Stuck Out Tongue Winking Eyeникаква те нямаше..Аз уж все гледам сина да не лапне нещо, да не се нарани. Добре, че имам и професионална деформация все да съм нащрек ..ама имам пропуски отвреме на време. Като да речем..държа си го аз снощи и му гледам вратлето, че му се е обринало...и докато правя прегледа той "разглежда" една туба с крем за лице..и изведнъж що да видя  devilмалкото дяволче яде от крема Joy дистанционното и при нас е главен фактор в заигравките..

Нашите каки пак са на лагер на море, изпращаме ги довечера.. sun
Желая на всички лек и спорен ден!!!

# 109
Леле  Shockedдокато пишех Дани оглозгал една книжка- с мнооого твърди страници \онзи ден с МАША я взехме от един магазин\ АМА ТОЛКОВА ОТ КОРИЦАТА Е ИЗЯЛ, че НАПРАВО СЕ УПЛАШИХ Cry Cry Cry

ТОЧКА, Дани изпада в ужас като му взема играчка, камо ли пък връзката с ключове, които \след измиване\ глозга ...

сетих се да питам - къде са Григ и Качка smile3530

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 07:43 от Кaril

# 110
Леле  Shockedдокато пишех Дани оглозгал една книжка- с мнооого твърди страници \онзи ден с МАША я взехме от един магазин\ АМА ТОЛКОВА ОТ КОРИЦАТА Е ИЗЯЛ, че НАПРАВО СЕ УПЛАШИХ Cry Cry Cry

Joy Обичат тия деца книжки, ей! И ние сме така...  Peace Даже се бъзикаме с Мама Мими, че Аличка я захранихме с хартия!  Joy

П.П. Аз пък да се похваля - имам си вече тату... Grinning

# 111
  • Бургас
Добро утро и от нас!

Ние се излюпихме към 8, сварихме си кус-кус и сега го чакаме да изстива.
Карил за ранното ставане ние през ден сме така и аз на знам от какво зависи.По едно и също време си ляга, обаче има дни в които като скочи в 6, 6:30 направо откачам.А ето днес си спа до осем.Чудна работа това дете newsm78.А за книжката  Joy Joy Joy.Велизар вчера го намирам в кухнята с една кутия прах за пране.Бяга с проходилката и мята кутията - голям кеф.Едната му ръка цялата беше в прах, но не мисля че е ял щото сигурно щеше да се запени (шегувам се проверих му устичката)

Пепипетя Ние дори не ги взимаме тези детски щото дохода ни надхвърля лимита им.То направо не е за говорене.А вие дано скоро да намерите разрешение на проблема, че малко дете е толкова трудно.Прегръщам ви и стискам палци  Hug

Точка Велизар започва да мрънка само за любимите си неща, но чак истерия не.Но те диванетата са си различни.Аз и като му се карам на него въобще не му дреме и си прави каквото си знае.Такива малки дяволчета са  Twisted Evil

Е това е за сега.Ние отиваме да се храним, после на разходка и като се прибера пак съм тук (днес мъжо е на работа, че от него не мога да се вредя)

Чао и лек ден на всички!

# 112
Здравейте и от нас. Мишо пък се събуди в 8 часа, яде кърма и пак заспа. Сега, в 10.30 закуси един банан, намачкан в АМ и две бисквити. Стана супер сладка и вкусна каша!
Карил, и Мишето гризе тези книжки. Особено глозга ъглите им. На две от тях вече са съблечени... #Crazy
Пепипетя, много ти се насъбра. Адски е неприятно. Запали си свещичка в някоя църква или параклис. Иди в Руската църква и пусни бележка долу, в криптата, на Св. Серафим. Peace
Кажете сега какво точно правят децата ви? Имам предвид двигателно. Пълзенето и седенето е ясно. Обаче от напълно легнало положение стават ли сами? Мишо седи седнал и прав, но само ако аз го поставя. Сам се набира донякъде от напълно легнало положение, но изцяло не може да се изправи. Само в количката го прави. Какво друго трябва да правят сега? newsm78

# 113
Хайде и аз да се включа с кафенце и цигарка Party

Карил,благодаря,мила HugПозагубих се из другите форуми,но отново съм на линия и то с удоволствие Heart Eyes

Маша,дребния е като пружина,не стой на място и секунда - постоянно движение.Баща му го сравнява с перископ на подводница - скача на крака за секунда и върти глава на 360 градуса,за да не изпусне нещо JoyНо ти не се притеснявай,че малкия не става сам! Племенника ми на тази възраст стоеше облегнат на едни възглавнички и не мърдаше.Нямаше такива изправяния,пълзене,обръщане...Ела го виж сега,колко е пъргав и палав.Докато го погледнеш обърнал /в устата си Mr. Green/ чаша вино или бръкнал в горящата печка ooooh!Всяко детенце си е с различен темперамент.

Отивам да приспивам малкия,че нещо търка очички.Приятна почивка Hug

# 114
 byeчакайте да се включа и аз,моя хубавец и него въобще не го свърта на едно място.В паяка  не иска,на ръце не иска,да пълзи не иска,а само да го държат да ходи,без кръст ще остана,че се и сърди когато го пусна.Ноемврийчетата от сега си личат че ще са с характер... smile3512По принцип с всичко си играем,обаче мерним ли някъде кабел,елате ни вижте,викаме му "майсторе",защото наблягаме и на ключове,отверки,чукове и т.н.Точка,може би Illнаистина е от зъбите,ние чакаме вече 5-я .До скоро мами. smile3552телефона звъни.

# 115
Здравейте и от мен!

Аз си направих едно 3в1 кафе и сега ще си го пийна във вашата компания.

Мария  спи до 8.30 но ако я взема при мен на спалнята и си цока, иначе в 7-7.30 най късно е кукуряк. Днес се събуди към 8.40 между двамата и започна да бърка на баща си в очите, носа, ушите - голяма е скица. А когато го пипа по лицето и той е с набола брада е голям майтап - хем и боцка хем пак го милва / те милувките и малко мечешки, ама карай.../. А любимата и част от моето тяло/ освен циците разбира се / е пъпа ми -  много и харесва да го чопли. LaughingОсвен това е забелязала че и тя има такова нещо и постоянно го изследва когато е гола.

masha, Мария се изправя сама от легнало положение до седнала. Но права не може, иска и се но и се огъват още краката. Освен това не е много добра в пълзенето, т.е. почти не пълзи само прави опити. Знам че има деца които пропълзяват след като проходят.
По този повод се сещам че майка ми едно време като е прохождала, е стъпвала само на пръсти , по никакъв начин не са могли да я накарат да стъпва на целите си ходила. Баба ми и дядо ми много са се притеснили, още повече че тя е била дълго чакано дете след 13 неуспешни бременности на баба ми. Води ли я къде ли не, докато накрая една лекарка ги успокоила че просто темперамента на детето е такъв и вярно тя била много сприхава, направо бясна... Laughingпосле си проходила нормално.

За пипането и лапането на разни неща, какво да ви кажа - шета като за световно. Особено с тази проходилка не мога нищо да опазя, всичко до което се добере е прекарано през устата. А като отворим хладилника е наредена на първа линия да гледа какво има вътре, ако може и да измъкне нещо. Добре че не можа да стига до там .Гледам да няма лесно достъпни неща около нея вече.

А за любимите си неща направо се тръшка / в буквален смисъл/ , когато и ги взема.
Много се радва и на други деца, чак пищи от кеф като види бебета като нея. Има един Наско тук в квартала и той ноемврийче, много му се радва.Пък той Мими като му изкрещи два пъти и за почва да плаче. Сега ни заобикалят като ни видят, само ни махат от далече. Е не сме се отказали да ги сприятеляваме, но ще чакаме на младежа да му мине страха от девойките Grinning

Май се отплеснах доста...

Приятен ден на всички!

# 116
ПепипетяHug

Dr Jend, честито ти тату! Няма ли да споделиш какво е?

Маша, нали знаеш, че и Моника е от нищо неправещите...Не се изправя нито от легнало до седнало положение, нито от седнало да право. Иначе като я изправя, се хваща за кошарата и стои права, и то много стабилно. Прави опити за пълзене, ама и това не го може. Ходи с проходилката, а най-любимото й занимание е да я държиш за ръцете и да ходи - това може цял ден да го прави, ама аз пък не мога, че останах без кръст  Grinning Та, в общи линии, това са нейните умения  Confused

# 117
  • Бургас
Уфф момичета направихме 3 опита с гърнето и нищо  Tired.Последния път го накарах да изтрае в него само 10 мин. иначе първите два само докато седне и иска да става.Занимавам го с играчки даже му дадох дистанционното да си играе но НЕ.Никаква не я свърши.Как ще се учим не знам.Вие как се справихте и как се справяте и до сега.Аз ще продължа да упорствам, пък да видим какво ще стане  ooooh!

Dr Jend честито тату и от мен.

# 118
  • София
Здравейте в този горещ летен ден и от нас  Hug

Първо да се извиня официално за провалената петъчна среща - ами аз не знам защо реших, че ми трябва потвърждение и като не видях такова, реших, че отпада и не отидохме. Рени, извинявай пак! Другия път ще трябва да измисля реванш  Confused Лелеееее, бая приключение сте имали снощи с Бу! Ох, добре, че не е толкова отровно това нещо... То и аз вчера се разсеях за малко и в резултат Станислава ядеше един жълт маркер... целия й език беше жълт. А преди няколко дни се беше омазала с крема си за дупе по цялото лице, имаше и в устата естествено, дрехите, изобщо буквално ЦЯЛАТА беше в крем (от вън и от вътре).

Днес бяхме на консултация. Резултатите: Станислава 8500гр., 72см; Юлияна 9250гр, 71см. Юли яде двойно повече и й личи  Grinning Ноооооо, и двете са малко под средното, а ядат каши всеки ден, така че - не се пълнее от кашите (Роня, нали бях казала, че ще проверя дали не са станали шишки в резултат на ежедневното ядене на каши). Слоижа им полиомиелитната ваксина и се прибрахме по живо по здраво.

Аз също не правя масаж нито гимнастика - първо те не се спират за секунда, второ аз нямам сили... С гърнето още не съм почнала.

Лек ден!

# 119
Уфф момичета направихме 3 опита с гърнето и нищо  Tired.Последния път го накарах да изтрае в него само 10 мин. иначе първите два само докато седне и иска да става.Занимавам го с играчки даже му дадох дистанционното да си играе но НЕ.Никаква не я свърши.Как ще се учим не знам.Вие как се справихте и как се справяте и до сега.Аз ще продължа да упорствам, пък да видим какво ще стане  ooooh!

Според мен е още прекалено рано за подобно възпитание. Никой не може да ме убеди, че на тази възраст едно бебе може да схване какво точно се иска от него като го слагат на гърне, а още повече да се научи да си контролира физиологията. Доколкото знам, родителите, които практикуват ЕБХ разчитат те самите да усещат детето, а не детето да се контролира само.

Има един Наско тук в квартала и той ноемврийче, много му се радва.Пък той Мими като му изкрещи два пъти и за почва да плаче. Сега ни заобикалят като ни видят, само ни махат от далече. Е не сме се отказали да ги сприятеляваме, но ще чакаме на младежа да му мине страха от девойките Grinning

Мдам, и Линката на Роня така взе страха на Марти - тя му се радва, издавайки силни писъци, а той реве та се къса. И така няколко пъти. Ама здраве да е - като порасне ще е по-смел Simple Smile

Да ви питам нещо - има ли бебета, които не се будят нощем? Ако да - какъв е рижима ви през деня, какво хапват, изобщо издайте малките си трикове за добър сън? Ако се будят - по колко пъти на нощ? Изобщо имате ли представа до каква възраст продължава това нощно будене? На мен не ми тежи особено, защото веднага го вземам да го кърмя и заспива, но напоследък имам чувството че започна да се буди още по-често. Понякога през половин час. Та ако мога да си спестя някои и друго ставане Simple Smile

Хайде лек ден от нас, ние чак вечерта ще излизаме, че сега е голяма жега!

Общи условия

Активация на акаунт