На море или на планина, НОЕМВРИйчето ни навсякъде е звезда!

• 11 753
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
Рени, Неда също е падала веднъж от проходилката- не знам как, но я намерих по корем на пода и сега я слагам там само под контрол и в краен случай. Забелязах, че вече й е ниска- стига и под гърдите и се катери и така на няколко пъти я спасих от падане. Много ме е страх и постоянно я наблюдавам когато съм с нея. Ако я оставя на пода си долазва до първата упора и се изправя. НЯма как иска си внимание детето- това е един от най- трудните периоди.

Софко, не знам дали съм права, но аз не оставям бебето да се дере в никакъв случай. Ран се будеше веднъж нощем, той беше кротко бебе, но айрян си пиеше докато навърши 2 години. Изведнъж му го спрях и нямаше проблем- вече си спеше екстра- сега и неда да реве- не я чува. така че ще изтърпя 1-2 години още неспане, ама АЗ не издържам да гледам детенце да плаче. Не че не е случвало- понякога ми е било невъзможно да й обърна внимание и при нас не работи- 40 мин рев- едвам я успокоих после...

# 256

Софко, не знам дали съм права, но аз не оставям бебето да се дере в никакъв случай. Ран се будеше веднъж нощем, той беше кротко бебе, но айрян си пиеше докато навърши 2 години. Изведнъж му го спрях и нямаше проблем- вече си спеше екстра- сега и неда да реве- не я чува. така че ще изтърпя 1-2 години още неспане, ама АЗ не издържам да гледам детенце да плаче. Не че не е случвало- понякога ми е било невъзможно да й обърна внимание и при нас не работи- 40 мин рев- едвам я успокоих после...
нали никой не се обижда от различните мнения Praynig Heart Eyesнали знаете,че в спора се ражда истината Mr. Green
та и аз като Цвети мисля-не бих оставила детенцето да плаче при никакви положения-според мен така се изнервя и ще стане още по-раздразнително-естествено трябва да се прави разлика между плач и мрънкане на инат,щото последното НИЯ вече много добре го владее-мрънка и вика-даже и в момента ме дърпа за стола за да я взема в мен и ако не й обърна внимание се заиграва след малко-ако плаче обаче зарязвам всичко и я взимам на секундата
тя също се буди през нощта по няколко пъти-при нас проблема е в бибероната-ползва го само като спи ама за сметка на това,като го изтърве и мрънка почти в съня си и си отваря устата да й го подам-та ми се налага да търча от спалнята по 4-5 пъти на нощ-също така и тя май огладнява по някое време защото ако й е останало каша в шишето,което е пила като заспива в лелото го намира и го допива и водата си намира и си цока-само тая пуста биберона не може да си я намери в тъмното и мрънкосва-ама няма начин-като й я дам поне заспива веднага-иначе даже става седнала или права и стои със затворени очи и си я търси Crazy

а за гърнето-и аз купих с мисълта да почваме да се учим и после реших,че е рано-та сега си играе с него-все й е на главата-лош навик като се има предвид ,че ще е пълно в бъдеще Joy-но дано й омръзне Crazy-щеше ми се поне акането да е там,но е невъзможно,защото тя ака винаги по време на ядене-пак лош навик ooooh!

ми това е....
Честита месечинка на СОФИ-да расте все такава смела ентусиастка и любителка на природата и естествената красота Hug
Мамаминьон, честит ви празник-бъдете винаги влюбени един в друг и в живота

# 257
Честита месечинка на малката планинарка Софи!
    Гери, направо нямам думи да изкажа възхищението си от вашите планински подвизи! Браво за ентусиазма! 
   и аз, и аз  Peace
mamaminion, честита годишнина   bouquet С пожелание да сте влюбени, здрави и щастливи поне до златните сватби на дечицата ви  bouquet
ragtime, дано Дани бързо се възстанови  Praynig
Ивиче, как сте? Дано на Ваяна и се е разминало  Praynig

# 258
Аз съм абсолютен скептик и не вярвам много в тая система, но ако наистина в срок от 7-10 дни се кротне и започне да спи нощем, както трябва, ще си променя отношението към нещата... След като со кротце и со благо не възприемаме, опасявам се, че обърнах дебелия край вече. Между другото сутринта, изобщо не ми изглеждаше сърдит, а ми се хилеше доволно от леглото вече изправен...
...  ако след 10дни пак се буди по повече от 2 -3 пъти на нощ- ще се върна към досегашния вариант н- кратно ставане, подаване на биберон и гушкане... Просто май вече съм готова на всичко за поне 4 часа сън всяка нощ...

Ей сега, за предиобеното спане- пак плака точно 20 минути... Не ме разстройва толкова реването, колкото вида, който добива горкичкия... ред сълзи, ред сополки... и прави една такава физиономия с устничките... ох...  Sad

МЕРЕЛИН, твоята Ния, поне се опитва сама да търси нещо в леглото, както разбирам успешно, а нашия мрънка и понякога дори сяда насън и ако ме няма с биберон или цица- рева продължава и той се събужда... мисля, че благодарение на кърменето съм го разглезила много...

Разбирам, че децата имат нужда от топлинка и гушкане, но на всеки 20-40- 60 минути посред нощ ми идва нанагорно...
Смея да отбележа, че не съм безсърдечна, а абсолютно изтощена майка, която вечер в 7 не помни нито коя е, нито какво е... и трудно му нацелвам устата с лъжичката даже, та вечерите ги е поел таткото... Някак си като тръгна да поднасям лъжичката и се успивам, не знам как да го обясня това явление, но само на вечеря става...

Все пак съм оптимист, че номер 2, когато му дойде времето живот и здраве, ще е с по- спокоен темперамент... и ще мога и да спя Simple Smile

Хич не съм по споровете, да знаете Wink... просто отбелязвам какво правя по лекарска заръка... ако на някой помогне- помогне...

dil
, за по- забавно посещение от свекърва, не бях чувала, да знаеш.... АМА, МНОГО МЕ РАЗСМЯ!!!!!!!  Joy Joy

# 259
Goris, евала на вашето планинарско семейство!  Hug Трябва да се учим от вас!

МЕРЕЛИН, хубав знак ти е избрал мъжо!  Peace Интересно, как ли стои на онова местенце?  Wink Престраши се, де...  Grinning

# 260

МЕРЕЛИН, хубав знак ти е избрал мъжо!  Peace Интересно, как ли стои на онова местенце?  Wink Престраши се, де...  Grinning
eheeee това ми прозвуча като покана да си покажа дупето Mr. Greenнедей,че малко ми трябва Joy

Софкобофко-разбирам те-и аз се чуствам скапана,когато ми се наложи някоя нощ повече да успокоявам НИя-обаче и аз съм забеязала това-че децата,които са по-дълго кърмени се пристрастяват един вид към циците и е по-трудно-една приятелка се върна от германия лятото и бяхме заедно по морето-децата са ни на една въздраст ама коренна разлика-нейното милото не иска да заспи по никакъв друг начин освен на цица,това му е и успокоителното за всякакъв вид плач-което автоматично означава,че са скачени съдове-съжалих я и те разбирам и теб
вече почвам май да се радвам,че кърмих само 3 месеца Crazy-до скоро толкова се обвинявах,че не бях по-упорита ама сега виждам плюсовете на шишето Winkми така де-да си успокоя съвестта Mr. Green

# 261
Момичета, понеже утре ще е жега, ще използвам Вали да си ме закара обратно в Младост! Кязи, извинявай, но нека го оставим за другата седмица! Надявам се да го прочетеш това преди да излезете утре  Peace!
  Лека нощ, сладурки  Hug!

# 262
Здравейте всички ноемврийски мами, ще се възползвам от официалната покана от далечна Америка и най-накрая ще се присъединя към хубавата ви компания. Отдавна чета - още от началото на бременността - и с четене на отчетните теми, както и незаменимата търсачка се справям чудесно с всичко, което ме вълнува. Вече повече от 1 година  се наслаждавам на компанията ви от растояние. Накратко - казвам се Цветелина, на 16.11. 2007 г. родих дъщеря си Ивана - 3050 гр.р , 49 см. Точно в деня на термина, в бившата Тина Киркова. Все още кърмя, на поискване, Ивана е късно захранена... Както повечето деца тук. Утре ще кача и нейни снимки. Много хубави емоции тази вечер. p.s. смених си ника с по кратък и лесен за запомняне   Grinning

Последна редакция: ср, 22 авг 2007, 23:29 от tzuky

# 263
Здравейте всички ноемврийски мами, ще се възползвам от официалната покана от далечна Америка и най-накрая ще се присъединя към хубавата ви компания. Отдавна чета - още от началото на бременността - и с четене на отчетните теми, както и незаменимата търсачка се справям чудесно с всичко, което ме вълнува. Вече повече от 1 година  се наслаждавам на компанията ви от растояние. Накратко - казвам се Цветелина, на 16.11. 2007 г. родих дъщеря си Ивана - 3050 гр.р , 49 см. Точно в деня на термина, в бившата Тина Киркова. Все още кърмя, на поискване, Ивана е късно захранена... Както повечето деца тук. Утре ще кача и нейни снимки. Много хубави емоции тази вечер.
браво бе Цвети-не те ли е срам Wink-четеш и чак сега се записваш-а колко срещи си изтървала знаеш ли Wink Mr. Green Hug-и аз раждах в тази болница и сме се засекли даже,щото бях секцио на 13 и стоях 5 дни Hug
ДОБРЕ СИ НИ ДОШЛА-СЕГА ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СИ ИЗКУПИШ ВИНАТА Е ДА ПИШЕШ ЧЕСТО И ДА ПУСНЕШ МНОГО СНИМКИ...А И ДА ДОЙДЕШ НА СЛЕДВАЩАТА СРЕЩА Wink( за която още малко ще почакам някой друг да се обади и ще пусна конкретна оферта Rolling Eyes Mr. Green)

# 264
И аз раждах в Тина Киркова може да сме се засекли Mr. Green

Това е моят бебчо на 2 месеца

Последна редакция: ср, 22 авг 2007, 23:23 от julia asenova

# 265
Привет, на всички!
На всички болни - бързо оздравяване...аз се помъчих да изчета всичко...
Ние сме много добре- мина ни разтройството и пак сме без пампи и обривът затихна. Ще си имам обица на ухото...
Ние искаме да ходим - такъв зор, отвсякъде става и тръгва и да падне, и все по често пази равновесие. Е още никак не може , но напредваме...
Така ми се ходи на море....да си почина и да съм по весела...
Това със къщата е много сложно...или ще трябва стара къща и да я ремонтираме, или нов строеж - но трябва парцел + строителство...
или пък парцел и сглобяема къща...и все е много скъпо.
Даже да се навием и за апартамент, трябва да имаме някакви пари в брой....
Много е тъжно, има такъв виц, но еточно за нас...
     Отначало можем, но няма с кой и няма къде...
     После има с кой и как, но няма време....
     А на края има къде има и с кой, но вече не можем....
Е тва е нашия живот, отначало можеше и под звездите, после с бебето вече трябва 1 000 неща, а като одъртеем и златна къща да имам...
Всички възрасни дето знам спят в отделни стаи че и в отделните си къщи....
Ама айде аз пак мрънкам
Я да се порадвам на живота...пък то нищо не се знае, аз и сега се чувствам богата щото имам бебето и е здраво и ме радва...
Лека нощ на всички.....ейййй одеве се чудех какаво щях да пиша - и ние се будим често, и понякога плаче, поняко почва волна програма песни и игри час два и накрая заспива....

# 266
Привет и от нас Simple Smile
Честита годишнина на Мамаминьон! Още дългииии години щастлив семеен живот    bouquet

Ние вчера бяхме на консултация - притесних се, че нали с таткото изкарахме по една хрема, а Алекс май е напът - зачервено гърло и сополи, дано се размине  Praynig Иначе тоя месец сме качили 750 грама  Shocked и сме пораснали с 2 см, та вече сме с мерки 8050 гр. и 71.5 см.  Като си представя, че той от 4-5 месеца качва по 300-400 гр. , това направо си е рекорд Simple Smile

Софко, мила, разбирам те напълно! И моя момък до преди месец може би нощуваше на цицата  #Cussing out и съответно спеше при мен. Но реших да взема мерки и вече не е така. Отначало като се разбудеше спрях да давам цица, гушвам го, обръщам го с гръб към мен и започвам да люшкам както си лежим за рамото и той след малко заспи. Та по това съдя, че не му беше толкова за яденето колкото до навика да си сукне 2-3 пъти и да заспи. И така изведнъж спря да мрънка нощем. Първата нощ помислих, че е случайно. Втора, трета, .... спря да се буди, дано и занапред е така.  Praynig А непрестанното будене и висене на цицата просто ме изтощаваше, на другия ден бях ни жива, ни умряла, няма какво да ти обяснявам  Sick А от скоро спи и в неговия си креват - това преместване стана по-повод две падания през нощта, таткото ни го нямаше и ние двамата, уж ограден, и друг път така сме спали, ама човека пада. Ооо няма да си троши главата сега я, хайде в кревата, първата вечер рева малко, а сега си спи като къпан, шава си спокойно и знам че няма страшно да тупне. Еее долепен е кревата до спалнята, ама всеки си е на мястото  Mr. Green Ако нещо се размърда само го галя по ръчичката или челцето и пак си заспива.
Ох много дълго стана, извинявам се за което.
А ето и малко снимки от нас - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=157495&photo=78
Лека и спокойна нощ  Heart Eyes

# 267
Здрасти банда  Simple Smile

Ние се завърнахме от една хубава почивка в Албена.Изкарахме си много добре две седмици.Хотелът беше страхотен, сядам в леглото и през прозореца виждам морето и плажа.Бяхме на all inclusive, така че не мислехме за приготвяне на храна, а само как да изядем повече от вкусните неща, които готвеха там  Wink Еййй, голямо разнообразие беше и аз както не обичам сладичко, по една чиния с пасти омахвах  Embarassed
А Теа се размаза от кеф миличката.Толкова емоции имаше, че не иска да спи, да не би да пропусне нещо.Много и хареса в морето и като я хванех за ръчичките да върви, все към водата ме водеше.А нагази ли няма излизане, голямо сърдене пада, иска само да цопка вътре.
Само дето малко се поодриска душичката и така и не разбрах дали е вируса, защото няма температура.И сега продължава да ака рядко, а уж е на диета  newsm78
Иначе изобщо не иска седнала, веднага ме хваща за ръцете и се изправя, след което вече крачи упорито.Като се хване за нещо си се изправя, обикаля си хваната и се крепи сама.Абе голямо шило е.
 Ето малко снимки от нашето моренце :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150210&photo=106

Преди да заминем за морето я кръстихме в Самоковския девически манастир.Така че вече си имаме християнче.Намаме много снимки от кръщенето, щотото тати снимаше с камерата през цялото време, а и малката хуна не се спря на едно място.През цялото време си приказваше и се изпъваше в ръцете ми, за да стъпва ня пода и да ходи.През останалото време дърпаше кръстника за ръкава, за да му хване свещта.След ръщенето останахме в Боровец във вила Стрезоф, заедно с бабите и дядовците и с кръстниците с тяхната бебка.Там също стрхотно релаксирахме, щото имаше два броя баби и дядовци, които само бебетата им дай да гледат, а ние като невидели се киснахме в джакузито и сауната.
Но все пак да ви покажа малката християнка Теа, въпреки оскъдния снимков материал :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=156057&photo=13

Извинете за дългия пост, но съм насъбрала материал за близо 3-те седмици отсъствие  Wink
Сега отивам да чета и да наваксам пропуснатото  Mr. Green

И да знаете, че много ми липсвахте  Hug

Лека нощ   bouquet

# 268
Добро утро на всички !  wavey Един път кафето да е и от мене:

Тази сутрин Дани е много жизнен и май вече си е моето здраво момченце Praynig. Пу-пу. Антибиотика май си свърши работата. Все още като се заиграе започва да кашля и му хриптат гърдите но като се успокои шума отихва. Точка аз преди това бях писала че Дани го заразиха. В един детски магазин едно момиченце му дойде до количката и се изкиха срещу него след което неистово се разкашля. Аз бях на 2-3 метъра и докато отида да си махна детенцето белята е станала. Майка му през това време гледаше и даже ме погледна малко кофти като тичайки си махнах количката. Потвърждението на това че е заразен е че и педито каза че е вирусно, защото Дани се влоши точно за 1 час.
Мами имам проблем Дани категорично ми отказва мляко вече от 1 седмица. Какво да правя. Яде всичко което е гъсто и с лъжица, но подам ли му шишето почва да си върти главата и да реве. Приемам всякакви съвети.
Лайтблу добре дошла отново свежа и отпочинала Hug. Честито ти христянче. Теа е голям бонбон.
Дани също се буди много през нощта и ако не отида при него и не му хвана ръчичката и да му дам бибата не заспива. Пробвала съм варианта да не ходя при него /имам книгата на д-р Спок/ но на 15 мин. винаги се предавам. Не издържам на вида му който придобива - почервенял, мокър от сълзи,, с кървясъли очи, набръчкана физиономия. Не мога просто ми се къса сърцето. Аз и по принцип съм си мека мара. Та Софко щом имаш силите и мотивацията давай смело  Peace.
Добре дошла и на престрашилата се мама tzuky Hug Аз раждах в Тина Киркова на 15 та също може и да сме се видяли.
Днес ще е топло затова който си има климатик да си седи под него, а който си няма като мен да му мисли Sick wavey

# 269
Добро утро!   bouquet
ragtime, много се радвам за Дани  Hug Благодаря за кафенцето - много освежаващо   bouquet
lightblue , да ти е живо и здраво прекрасното християнче!   bouquet Много сте хубави на снимките.
tzuky, добре  дошла официално!   bouquet

Днес Гого става на 10 месеца! Да ви е сладко!
За спането и буденето: Гого се будеше до скоро по 100 пъти нощем, но го отдавам на жегите /преди тях си спеше кротко и се будеше само в ранни доби за храна/ . Сега се буди 2-3 пъти, а тази нощ само веднъж към 4,30 за цица. Той си спи при нас  / от мързел - не ми се става/:oops:, но и батковците са минали от там и не съм срещала проблеми с преместването им, като по-големи. По този повод с мъжо се шегуваме, че скоро със снахите ще спят при нас  Laughing
Успешен и усмихнат ден!  Hug

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 09:15 от dil

Общи условия

Активация на акаунт