На море или на планина, НОЕМВРИйчето ни навсякъде е звезда!

• 11 747
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
Мина, много ти благодаря   bouquet Тъкмо си гледам личната амбулаторна карта - от 13.10. съм излязла в 45-дневния отпуск  Peace

Значи от 24-ти август трябва да излезеш в отпуск за отглеждане на малко дете.

# 46

Кязи, все ще ти казвам - Каан е много лъчезарен и има на мама трапчинката като се усмихне  Hug!

Рени, благодаря. Взел е нещо и от мама!!! Hug  bouquet Hug
За срещата аз съм- за. В 10.00 часа може да се видим в парка срещу УНСС. Но и вие си кажете все пак, аз съм лесна. Жалко, че нашия батко го няма, можеха да си поиграят с Вили.

# 47
Мина, благодаря   bouquet

# 48
Привет и от мен   wavey
Да се отчетем след днешната консултация     8.500-73см
ЦЕли 500 гр.за един месец,направо е супер на фона на 150гр  който беше качил само  предния.
Вчера обикаляхме цял ден по църкви и манастири да харесаме къде да кръстим Дариян и затова сега на патерици да почерпя за месечинката
 beer2 beer3 beer       cook cook

(срам-не срам и аз още не съм се научила как да качвам картинки(но след малко ще се образовам благодарение на ВечеПетя))
Да е живо и здраво името на всички вчерашни именнички и именници  smile3521 smile3525
пак със закъснение,ама кво да правя,напоследък времето все не ми стига за много неща

Малееееееееееее,аз като си сметнах сега дните излиза че още на 02.08 е трябвало да си пусна молбата.Дали е фатално моето закъснение   Sick #Crazy newsm78 newsm78 newsm78
Ама и нашта счети е толкова зле горката.Досега за всичко все аз съм се оправяла,че даже е била и изненадана от някои неща(за какво повече да говорим)
Дано да няма проблем с това закъснение.
Момичета почнахте ли да слагате беболаците на гърне??
Аз почнах от месец и повечето дни сменям само по два памперса,ако няма разстройство от зъбите.Сутрин като се събуди веднага на цукалото и се изаква и изпишва,преди хранене и след пак го слагам,и винаги в единия случай пак ака,той си решава кога. Grinning
След всеки сън ползваме гърнето и съм доволна.Още нищо не разбира,ама става като кучето на Павлов(условен рефлекс)СЕга даже чакам да се събуди и затова ще приключвам.
Лека вечер на всички.
Ако ми дойде музата пак ще пиша

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Софко-поправих се,пиша по инерция и толкова ми се спиииииииииииииии........
(А Павлик е едно детенце на моя приятелка(Павел)

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 15:41 от dima_dari

# 49
 Laughing ох, не мога да не те поправя, че кучето е на Павлов  Mr. Green... аз хич не се занимавам с гърнето, защото всяка манипулация свързана с дайпери и обличане ми е жива мъка... и предвид ежечасното будене нощем, което незнам докога ще продължава- гледам да я карам по-леко- за мен в случая...
Чао, че пак заспахме в онзи уред, докато пишех...

# 50
Днес ходих да си взема еднократната помощ. Служителката ме предупреди да следя пресата, защото се очаквало детските недбавки от 1 януари да не са обвързани с доходи. Щяли да са за всички деца под 18 години , независимо от доходите на родителите и в размер на 30 лева на дете. Все още е неофициално, но щяло да бъде прието есента.
Някой знае ли за това, щото аз на обещания на Масларова не вярвам.

Рени, поздравите е трябвало да бъдат от Щатите, но нищо, голяма работа... Важното е че сте останало доволни и ви е харесало гостуването при тези добри хора.

За гърнето - аз пък съм в другата крайност. Ще сложа детето си когато бъде готово за това, но не преди 2 годишна възраст. Преди тази възраст си е чиста дресировка, детето не разбира и не осъзнава какво се случва. Против това съм.
С баткото процедирах по същия начин и нещата станаха много бързо и спокойно, с минимални усилия и неудобства и от страна на детето и от моя страна.

# 51
Здравейте на всички. Много за кратко влизам, по-късно ще чета. Нямаше ме, защото компа беше на ремонт.
Честито Успение Богородично и честит имен ден на всички , които вчера са празнували!
Да са живи и здрави мами и дечица-именници!

Докладът от вчерашната консултация гласи: 3 см напредък - вече сме високи 73 см и тежим 8360. Наддали сме 380 г, но предвид тежкия вирус, който изкарахме, и предвид факта, че направо смъкнахме крачета и бузки, съм доволна...

За рехабилитацията - днес бяхме на контролен преглед. От централно координационно смущение 2-3 степен сме намалили на 2-ра степен. Имало голям напредък. От няколко дни сяда сам в количката, дори без да се държи за дръжките отстрани. и вече седи без да му се огъва гърба и на пода, и на дивана, и в леглото... и без опора даже. Нещо, което не можеше да прави преди. Ще ни уредят за още един тур гимнастика. А преди час Мишо слезе сам от повивалника, който е разположен върху рамките на леглото, в леглото. И го намерих прав, почти стъпил вече... Като цяло е станал много по-подвижен. Лекарката каза, че смята, че може би по време на раждането е направил малко мозъчно кръвоизливче от адаптацията към атмосферата. Но, разбира се, недоказуемо е, още повече, че на 50 дни беше гледан мозъкът му на ехограф.  Praynig
До скоро. Hug

Последна редакция: чт, 16 авг 2007, 20:10 от masha

# 52
Маша, и аз за моя дето толкова се притеснявах, че не обича по корем, не пълзи, не се изправя по мебелите, един месец не разбра за какво е проходилката, и че не се въртеше в леглото- от десетина дни насам започна да прави всичко това изведнъж, и направо ме побърква... както и подозирах- не се е сещал за повечето работи, ама вече нахитрява и опитва от всичко...
Супер за Мишо, че напредва толкова добре!!! Продължавайте все така!!!  Heart Eyes

# 53
  • София - Дианабад
Привет и от нас! Grinning
Честит имен ден на всички именици от вчера - да са живи и здрави, да имат благополучие и късмет!  bouquet
Честити месечинки на празнуващите в последните дни! Да растат здрави и весели!  bouquet
Цвети, честита книжка! Очакваме включване в скоро време! Grinning
Маша, браво на Мишето! Абе аз не мисля, че има за какво да се притесняваш, ама като ти кажат нещо, и... Shocked Между другото ти писах на icq-то и на ЛС.
За детските
не съм разбрала такова нещо, ама то какво ли не обещаваха тези дни.
За гърнето - аз я слагам София от доста време вече. Интересното е, че седи на него когато й се пишка и като свърши работа, става от него. Ако не й се пишка или друго, си става веднага.
Доста интересна става напоследък. Оня ден например пляскаше на един, дето ни направи път да минем. Вдигам му аз ръка за благодарност и гледам, Софи му пляска също Grinning.
А снощи както си играеше, почнаха новините - тя спря да играе, ръкопляска на Ани Салич, гледайки я, и продължи да играе Grinning.
А като я сложа в количката на двора, само се закача с хората и те спират да се занимават с нея Grinning.
Във вторник направихме една разходка до Белмекен - уж за боровинки, ама вече бяха обрани. Качихме се почти до върха. Бяхме с кума и тяхното детенце, на 3,5 години. Тоя път обаче Софи не хапна почти нищо, само вода пи.
Хайде толкова от мен, че нещо се размрънкахме - време е за къпане и после спане.
Приятна вечер!
 Heart Eyes

# 54
  • София - Дианабад
Още две думи:
Ренка, Мариянче - страхотни сте, смели и очарователни с малките бебунчета Peace!
За срещата - ние за съжаление няма да можем да присъстваме Sad, тъй като няма да сме в София.
За общия рожден ден - ние сме ЗА, но ако е на 1-2 декември. През ноември имам изпити и не знам кога ще са датите.
Лека нощ!
 Heart Eyes

# 55
Привет и от нас !

Честито на вчерашните именници !   :  bouquet  извинявам се за закъснението  Embarassed

Нашия татко беше със хрема минала седмица, и успешно успя да накачи и мен, в резултат на което от днес следобяд се чувствам ужасно - носа ми тече, гърлото ме боли, кихам, кашлям, ужас, навън е 30 градуса, а аз ходя с маски да пазя дребния, абе бясна съм просто  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Канех се за срещата утре, ама пак няма да стане, че с тоя сополив нос съм за никъде  Sick

За гърнето - ние го ползваме по предназначение от почти 3 седмици, ноооо само за голямата нужда  Mr. Green. Пишкането минава по някой път, но мисля, че е случайно, ама да видим.

За майчинството - не съм подавала още нищо и никой не ме натиска, ама тя шефката ми понеже фирмата е счетоводна е толкова завеяна, че незнам кога ще се сети за молба, по скоро трябва аз да питам.

Ох, хайде ще отивам да полягам, може пък да поспре тоя нос  ooooh!
 Heart Eyes

# 56
 Честит рожден ден Злати! Бъди здрава и щастлива!
Маша, браво на Мишето!  Heart Eyes
Сбъдваща мечти, и аз дочух нещо такова, но докато не го обявят официално си е само слух  Wink

http://images19.snimka.bg/003720724.jpg
Спокойна нощ и сладки сънища!  Hug

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 00:26 от dil

# 57
Честит рожден ден, ЗЛАТИ! Бъди жива, здрава, обичана, щастлива...

Спорен и усмихнат ден на всички! Heart Eyes

# 58
Честит рожден ден, Злати  newsm59 Много здраве, щастие, любов и късмет   bouquet

# 59
Добро утро мами Hug!
Честит рожден ден на Злати!

Желая  много здраве и щастие на теб и цялото ти семейство!
Честити месечинки!
Тази нощ реших твърдо че Дани ще си спи в кревата и резултатът е кървясъли очи и на двама ни така че предлагам заглавие за следващата тема - "Спала недоспала е ноемврийиската ни мама Tired!
За гърнетата - и аз като Софко гледам да не си усложнявам живота излишно, но задължително след следобедния сън като се събуди сяда и ми вика " ъ-ъ" с напъване /така му казвам като го сложа на гърнето/ и се изаква. Но ако го сложа през друго време на гърне веднага става.
За режима ни:
6,00 - ставане
7-7,30 - АМ 150 мл
9-10 - сън
11,00 - плодово пюре + 1 бисквита в движение
13,30 - зеленчуково, местно или рибно пюре
13,30-15,00 - сън
16,00 - плод и бисквита пак в движение
17,00-17,30 - плодово пюре йогурт или с извара или каша
20,00 - къпане
21,00 - 150 мл АМ + 1 л. каша в него и сън
от тук следва будене през 1 ч. + рев + биба + присипване + клатене
Маша много се радвам че Мишето толкова бързо напредва.
За съжаление не мога да дойда на срещата защото съм в Люлин Tired

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 08:39 от ragtime

Общи условия

Активация на акаунт