Тинейджърите III

• 24 523
  • 477
  •   1
Отговори
# 135
KRIVONDELA   ,наистина оправно момиче имаш.Друг някой на нейно място щеше да пие една студена вода и да се прибере в къщи.Тя е подходила много творчески в ситуацията,браво,само така  Laughing

# 136
Аз не съм бягала от къщи като тийн,но и да го бях направила,едва ли щеше да ми стане нещо кой знае какво навън.Тогава нещата бяха под контрол-не е имало случай сестри Белмейски,дрога,изнасилвания,отвличане на момичета.Сега нещата-поне в БГ-са опасни и различни.Дъщеря ми е на 18 и не я спирам да излиза нощно време,но винаги знам кои и кога ще дойдат да я вземат,в кое заведение отиват и имат ли запазени маси,телефоните на приятелите й,в случай,че закъснее,а нейният мобилен не отговаря(това да ти се случи в 2 през нощта ти докарва инфаркт автоматично),точно кой ще я изпрати(до вратата) и таксиметровата компания,от която ще поръчат такси.Тя сама ми е казвала,че извън заведението сама не излиза и стои далече от пиянски компании,които често стават агресивни и после ги казват по новините.От нас-толкова,по нататък Господ да я пази!
А и,честно казано,някак много неуважително,долно ми се струва да ми се измъква нощем като крадец и то при положение,че винаги се старая да я разбера и помогна да е доволна.Преценя ли обаче,че трябва да кажа не,то трябва да си остане не.

# 137
Тогава нещата бяха под контрол-не е имало случай сестри Белмейски,дрога,изнасилвания,отвличане на момичета.Сега нещата-поне в БГ-са опасни и различни.

Имаше. Но бяха по-рядко и не се разчуваха много-много. Само в пресата ги нямаше. Но пък и хванеха ли извършителя, ако не смърт, то поне доста годинки му лепваха, та нямаше шансове да повтори деянието си.

# 138
Тогава нещата бяха под контрол-не е имало случай сестри Белмейски,дрога,изнасилвания,отвличане на момичета.Сега нещата-поне в БГ-са опасни и различни.

Имаше. Но бяха по-рядко и не се разчуваха много-много. Само в пресата ги нямаше. Но пък и хванеха ли извършителя, ако не смърт, то поне доста годинки му лепваха, та нямаше шансове да повтори деянието си.

Абсолютно е права как"Сийка - както винаги де!
Още не мога да се съвзема от снощи. Седяхме до късно в едно квартално заведение с приятели, върнахме се и понеже срещата беше по-особена пообсъждахме малко с мъж ми подробности и си стана късно вече. Легнали сме някъде към 1.00.
В просъница чувам че плаче дете, моите сладурковци са вече големи, но навика си е навик отивам в детската спят си спокойно децата. Плача обаче ясно го чувам. Отидох до кухнята поглеждам през прозореца /блока ни е на самата улица/ и виждам на самото платно седи момиче - явно съвсем детенце. Седнало и реве - оглеждам се кола няма наоколо, а улицата точно там прави завой и въпросното тийнче е много опасно седнало, защото ако идва кола отдолу няма да го види - направо настръхнах! Вече си мислех че го е ударила кола и бях решила да скачам в маратонките да сляза до долу и да звъня на бърза помощ, когато отдолу някакви фарове се задават и детето скочи на крака - втурна се да пресича. Не е истина как вървеше - или беше много пияно или друсано просто не мога да преценя. Тича и пищи и реве. Добре че отстрани точно до блока имаше спряла полицейска кола - един от полицаите излезе и се опита да спре момичето, но то му се отскубна и побягна между дърветата. Накрая излезе и колегата му и май успяха да настигнат момичето и да го качат в колта.
Направо не ми излиза от акъла цял ден днес - само момиче посред нощ в 2 часа. Ужас дано поне са го прибрали в къщи накрая, не ми се мисли родителите му какви ги преживяват .........

Последна редакция: ср, 22 авг 2007, 10:53 от Lennyh

# 139
Направо не ми излиза от акъла цял ден днес - само момиче посред нощ в 2 часа. Ужас дано поне са го прибрали в къщи накрая, не ми се мисли родителите му какви ги преживяват .........

Кой го знае дали не е избягало от нещо вкъщи...  Tired

# 140
За пореден път се замислям колко е важно взаимното доверие в отношенията ни с децата.
Дори и да направят грешка (ами ще грешат, я, ние да не сме безгрешни или сме се родили научени?!), да знаят, че могат да си признаят. И че няма да бъдат изядени заради това признание.

Mika^_^ , ти от дъщеря ти ли научи за бягството?! Ако да, според мен би трябвало по - скоро да си поговорите и ясно да изразиш отношението си по въпроса, както и да я предупредиш, че следващият път ще има наказания. Оцени факта, че си е признала. Можеше и да не ти каже (другия път може и да не го направи).
Мен едно време ме наказваха така. Призная си - хоп, ядосат се какво съм направила, хоп - накажат ме! И кво?! Ми спрях да им разказвам и си живеехме спокойно.
Не че тази грешка и аз не я правя... ама съм убедена, че не е правилно.

KRIVONDELA, оправно ти е детето, браво. Това е много ценно качество, по ценно от послушанието! Wink

М/у другото, едно време на село това с бягствата през прозореца си беше хит.
А колко сме пътували на стоп.... леле, сега като се сетя и косата ми настръхва.
И не си признавам, че съм правила подобно нещо.  Naughty
Кой, аз ли?!  smile3506 Аз имах само шестици и  винаги правех ,каквото кажат татко и мама!!!  Laughing

До нас минава една "река", т.е. канал, водата от тоалетните се изтича там. Няма нужда да описвам колко е опасна.
Ама на мен детството ми мина в таз река, бре, хора!!!
А сега от дребните само като чуя нещо по въпроса и  smile3511.
Добре, че има много плъхове, та я е страх щерката и не експериментира.
Едно време ги нямаше тез плъхове.   Thinking

# 141

Именно!

# 142

Именно!

И това ми мина през акъла, ама все пак .... знам ли детето беше видимо много разстроено и неадекватно. Поне от висините на 8 етаж ми се видя наистина много зле с реакциите. Ужассс дано е добре сега поне!

# 143
  • София
KRIVONDELA, тази история е за "Наръчник за оцеляване". xenia беше писала, че на децата в Канада им показват филми за нужното  поведение при различни критични ситуации - катастрофи, отвличане, нападения(да пази Господ). По нашенско се справяме индивидуално - кой както може (инстинкти!), но от грешките ни няма кой да се поучи  Crossing Arms
Lennyh, това момиче е било и пияно и дрогирано(мисля). Добре е, че се е намесила полицията - родителите му ще разберат за това - дано да вземат мерки, защото има и такива родители, които ама хич не ги интересува къде е и какво прави дъщеря им (голяма е - да си чупи главата -аз имам проблеми).

# 144

Именно!

И това ми мина през акъла, ама все пак .... знам ли детето беше видимо много разстроено и неадекватно. Поне от висините на 8 етаж ми се видя наистина много зле с реакциите. Ужассс дано е добре сега поне!

Ужас, но и на мен това ми бяха първите мисли. newsm78 Колко деца живеят в семейства с насилие, с пиянски истории, та не ми е чудно че им възникват мисли за самоубийство посред нощ. newsm78 Жалкото е че в България няма оправия с такива семейства и няма ефективна помощ за такива деца. newsm78

# 145
За пореден път се замислям колко е важно взаимното доверие в отношенията ни с децата.
Дори и да направят грешка (ами ще грешат, я, ние да не сме безгрешни или сме се родили научени?!), да знаят, че могат да си признаят. И че няма да бъдат изядени заради това признание.

Mika^_^ , ти от дъщеря ти ли научи за бягството?! Ако да, според мен би трябвало по - скоро да си поговорите и ясно да изразиш отношението си по въпроса, както и да я предупредиш, че следващият път ще има наказания. Оцени факта, че си е признала. Можеше и да не ти каже (другия път може и да не го направи).
Мен едно време ме наказваха така. Призная си - хоп, ядосат се какво съм направила, хоп - накажат ме! И кво?! Ми спрях да им разказвам и си живеехме спокойно.
Не че тази грешка и аз не я правя... ама съм убедена, че не е правилно.

KRIVONDELA, оправно ти е детето, браво. Това е много ценно качество, по ценно от послушанието! Wink

М/у другото, едно време на село това с бягствата през прозореца си беше хит.
А колко сме пътували на стоп.... леле, сега като се сетя и косата ми настръхва.
И не си признавам, че съм правила подобно нещо.  Naughty
Кой, аз ли?!  smile3506 Аз имах само шестици и  винаги правех ,каквото кажат татко и мама!!!  Laughing

До нас минава една "река", т.е. канал, водата от тоалетните се изтича там. Няма нужда да описвам колко е опасна.
Ама на мен детството ми мина в таз река, бре, хора!!!
А сега от дребните само като чуя нещо по въпроса и  smile3511.
Добре, че има много плъхове, та я е страх щерката и не експериментира.
Едно време ги нямаше тез плъхове.   Thinking

Всъщност не от нея разбрах за "геройството",но тя не отрече.Каза,че никога не съм я пускала на купони и съм единствената майка,която я прибира в къщи рано.
Иначе имаме много близки отношения, познавам всичките и приятели,тя ми разказва за тях ,споделя много неща.Може би точно затова останах толкова шокирана,защото не очаквах такова нещо.Аз не успях да реагирам адекватно в момента,само и съобщих,че зная какво е направила и не искам дори да ми се извинява,защото това няма да изкупи вината и.Тя ми каза "Добре" Shockedи разговора приключи.На другата сутрин заминаха на гости при баба си и оттогава не съм имала възможност да остана насаме с нея,за да поговорим.Сега си мисля,че трябваше да реагирам по-остро и да я накажа на момента.

# 146
KRIVONDELA, тази история е за "Наръчник за оцеляване". xenia беше писала, че на децата в Канада им показват филми за нужното  поведение при различни критични ситуации - катастрофи, отвличане, нападения(да пази Господ). По нашенско се справяме индивидуално - кой както може (инстинкти!), но от грешките ни няма кой да се поучи  Crossing Arms
Lennyh, това момиче е било и пияно и дрогирано(мисля). Добре е, че се е намесила полицията - родителите му ще разберат за това - дано да вземат мерки, защото има и такива родители, които ама хич не ги интересува къде е и какво прави дъщеря им (голяма е - да си чупи главата -аз имам проблеми).
Мисля,че наистина има много такива деца,на които им се позволява всяка нощ да се шляят навън, докато не решат сами да се приберат.Родителите им казват,че ако са си наумили да правят нещо нередно,могат да го направят и през деня.

# 147
Цитат
Всъщност не от нея разбрах за "геройството",но тя не отрече.Каза,че никога не съм я пускала на купони и съм единствената майка,която я прибира в къщи рано.
Иначе имаме много близки отношения, познавам всичките и приятели,тя ми разказва за тях ,споделя много неща.Може би точно затова останах толкова шокирана,защото не очаквах такова нещо.Аз не успях да реагирам адекватно в момента,само и съобщих,че зная какво е направила и не искам дори да ми се извинява,защото това няма да изкупи вината и.Тя ми каза "Добре" Shockedи разговора приключи.На другата сутрин заминаха на гости при баба си и оттогава не съм имала възможност да остана насаме с нея,за да поговорим.Сега си мисля,че трябваше да реагирам по-остро и да я накажа на момента.

Това е добре, че в момента е далече. Ще имаш време да "прекипиш" и да помислиш на спокойствие. newsm78
Може би е права че я държиш прекалено строго и не я пускаш на купони? Нормално е на тази възраст да се излиза. Ако не сега, кога? Мен така ме държаха вързана като кученце. Всички приятелки излизаха, а аз молех като луда и оставах да си рева в стаята докато приятелките ми се забавляват. Sad И после майка ми цял живот разправя каква ужасна тинейджърка съм била и как съм бягала по нощите през прозореца. Laughing Ами естествено. Ако ме пуснат на дискотека, задължително баща ми се появяваше по някое време да провери с кого съм там. Laughing Умирах от срам. То не стига че рядко се случваше, но и постоянно следене. ooooh!
И...няма да забравя случай точно като гостувах при братовчедка си, си поизбягахме тайничко една нощ. Laughing Беше незабравима нощ, страхотен купон и се влюбих от пръв поглед в момче, с което после се целувахме до сутринта по пейките. Laughing Само дето леля ми после не можеше да ме гледа, наклепа ме на нашите и ми излезна през носа, но...Бог им е съдия. Crossing Arms
Определена възраст си има своите потребности, които не могат да се игнорират заради спокойствието на родителите. Ако на 15-16 годишна възраст си нямате доверие, то за кога тепърва да се изгражда? Ако на тази възраст детето си няма акъл в главата да се пази само, майка му ли цял живот ще трепери над главата му да го пази? Няма начин. Това са вече достатъчно зрели хора да се пазят сами и да мислят с главите си в какви истории се забъркват. newsm78

# 148
Права си за доверието,полагам много усилия за това WinkПритеснява ме това,че купоните се правят до късно през нощта,и дори тя да има акъл в главата си,не зная дали няма да има алкохол там и да и се случи нещо лошо Thinking
Винаги ме гони параноята,ако закъснее,май съм голяма паника.
Мен също не ме пускаха никъде,като бях на нейната възраст,макар това да не ме е притеснявало много.

# 149
  • София
Mika, според мен можеш да насочиш разговорът за случилото се в по-друга посока. Изкарай се страдаща (те много се впечатляват от такива реакции, но си зависи от детето). Кажи и, че се чувстваш наранена, съкрушена, страдаща(нали си имате доверие), измамена от най-скъпото - детето. И обещание да даде (дали ги спазват е друг въпрос), че никога повече няма да използва лъжа и да се измъква  така тайно.И пак обясни за притесненията си (макар, че всичко минава от едното ухо-през другото).

Общи условия

Активация на акаунт