Тинейджърите III

• 24 433
  • 477
  •   1
Отговори
# 330
Аз нямам специални стратегии за да я накарам да споделя. Когато и ако има нужда, ще си каже. Някак не опитвам насила да и "влизам в личното пространство", а рано или късно тя проимва сама желание да говори. Само ловя моментите. Вечер като ми се каже "полежи с мен", значи зарязвам всичко и съм готова да слушам. Laughing
Не мисля че има вече кой знае каква нужда от съвети и напътствия. Достатъчно зряла е, че и по-зряла от мен. Няма нужда да бъде предпазвана от нещо. Споделянето ми е важно дотолкова, доколкото да не губим приятелска връзка и за мое спокойствие. Rolling Eyes
Ние хората сме толкова различни, затова и реакциите ни в дадена ситуация са различни .
Ксения, в твоето изказване откривам противоречие .
Ще те цитирам :"...  но да си нарушава някой собствените планове заради детето ..."
Дали ще легнем на леглото с децата си ,или ще излезем по магазините ,или ще отидем на кафе, целта май е една и съща-да се доближим до тях ,да ги предразположим да споделят, да сме по- близки .
Просто гледаме от различни ъгли.
Знам, че сега ще скочиш да ме опровергаваш, но не си ли забелязала ,че ако някой сподели нещо, с което ти не си съгласна ,веднага му опонираш с доста рязък тон ?

Чак пък да опонирам с рязък тон....Опонирам когато намирам даден подход много погрешен. Като фактите на дундуркане до тинейджърска възраст примерно. Като фактите на глезене и подтискане на собствени нужди заради него, на прекалено попечителство и контрол, на лишаване от възможности за самостоятелност. Просто знам че няма начин това да не се излее в някакъв проблем в последствие.

Колкото до думите ми, не виждам противоречие. Едно е да излизам с нея, друго е вечер, когато и без това нямам друга работа да полежа преди сън, да се погушкаме и да си поговорим.

# 331
  • Ямбол
Разбира се, че всеки по различен начин разбира нещата и решава как да контактува с детето си. Тук сме, за да споделяме кой как го прави, а не да си търсим кусури. Ако някой може да помогне със съвет или нещо друго - идеално.
На мен пък вечер не ми е чак толкова удобно, защото тогава си чета книги, гледам филми и това си е само моето време, а щерка ми тогава излиза с приятели (през лятото) или учи (когато е на училище).
Но начина на Ксения ми харесва и може да пробвам  Wink

# 332
Ксения, в много от случаите ,когато изказваш мнение ,съм съгласна с теб ,просто тонът ти е по -рязък ,а в темата влизат и майки ,които имат сериозни проблеми с децата си/ което пък е доста относително/. 
А колкото до противоречието- пак изхождаме от своята си позиция.
Може би се хванах за думите "зарязвам всичко" и "да си нарушава някой собствените планове".
Лично за мен винаги ми е било приятно да изляза с дъщеря си, да пазарувам или да седнем някъде на кафе, но най -приятно ми е вечер, когато се гушне до мен ,тогава наистина стават много задушевни разговори.
Идеята ми е ,че тук всеки споделя и търси помощ ,а понякога утеха .
В отделни случаи разтърсването може и да помогне ,но ние всъщност не се познаваме и не знаем как би ни се отразило.

# 333
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте !

balonischreier , Честит Рожден Ден! baloni
Пожелавам ти здраве , късмет ,любов и много търпение !
Относно родителския контрол -Имам приятелка със 16 годишен син , която преди 4 години (моята беше на 10 години и още си беше малка) ми разказва как рови в нещата  му и  проверява  с какво се занимава на компа докато нея я няма!Аз бях толкова стъписана от липсата на доверие и я питах дали не се чувства виновна!Тогава ми разказа историята за нейни приятели -лекари с един единствен син , обграден с внимание ,"споделящ "с родителите !Те решили да му имат доверие , докато не се наложило да го прибират от килиите надрусан със самочувствието , че света му принадлежи и  лошото се случва на другите !Та хората  минали през ада и казали  , че по добре тайно да ровят в нещата му отколкото да се стига до там!Признавам си , че сега и  аз го правя(според мен съвета на патило е безкрайно  ценен) -въпреки , че дъщеря ми споделя много неща с мен!
И ние вечер се гушкаме и си приказваме -това е времето, в което е само нейно -през деня или я няма или бебока е центъра на внимание!

# 334
schreier,Честит Рожден Ден и от мен 

Желая ти от здраве оттърване да няма Hug.
Щастие и радост да изпълват твоя дом  Grinning.

# 335
  • София
schreier , Четитоооо!

Пожелавам ти здраве и слънчево настроение. И много изненади на празника  Wink

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 11:34 от bigcat

# 336
schreier, честито и от мен!!!  Пожелавам ти множество приятни емоции!!!   party023

Извинявайте за оффа, ама не мога да се въздържа и да не попитам xenia: Каква зодия си? Везни?! С тази любов към спора...

Иначе съм принципно съгласна с мнението ти:

Опонирам когато намирам даден подход много погрешен. Като фактите на дундуркане до тинейджърска възраст примерно. Като фактите на глезене и подтискане на собствени нужди заради него, на прекалено попечителство и контрол, на лишаване от възможности за самостоятелност. Просто знам че няма начин това да не се излее в някакъв проблем в последствие.

newsm10

# 337
  • През девет планини в десета...
Страшно ми е интересна темата.Синът ми е на 13 и половина.
От повечето отговори обаче ми прави впачетление,че мамите на момичетата тийн са по активни. Въпрос към майките на момчетата: Важно ли са татковците в тази възраст и с какво се включват най-вече за "оформянето" на тяхното момче?
Имат ли силна връзка между тях и трябва ли майката да отстъпи място на бащата за някой "мъжки" работи? newsm78

# 338
3 теми и никой не каза: "Знаток, ела тук. Имаш дете в тая хахава възраст. Ела, оплачи се."  Crossing Arms

# 339
  • там където ме зове сърцето!!!
3 теми и никой не каза: "Знаток, ела тук. Имаш дете в тая хахава възраст. Ела, оплачи се."  Crossing Arms
Добре дошъл!
Оплачи се ! Hug

# 340
О ,Знаточе, не знаех, че вече те вълнуват тези проблеми  Hug.
Добре дошла   bouquet.

# 341
  • София
schreier,
това е за теб!!! 
Hug Hug Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

Македонците имат едно много хубаво пожелание
"Що ти сръце сака
у раце да ти скака"

Весел празник ти желая!!!  Hug Hug Hug

мини парче - добре дошла  welcome
Както и на другите нови мами  Hug Hug Hug

Страшно ми е интересна темата.Синът ми е на 13 и половина.
От повечето отговори обаче ми прави впачетление,че мамите на момичетата тийн са по активни.  newsm78

Ако щеш вярвай,
скоро се замислих по този въпрос  Thinking Thinking Thinking
Предполагам, че е от очаквания .........
Аз лично, страдах истински, че детето ми НЕ споделя  Confused
Най-добрата ми приятелка беше и Е майка ми.
Някакси бях убедена, че връзката между мен и дъщеря ми,
ще е естествено продължение на отношенията ми с моята мама ........
За жалост, природата си направи шега с нас  Wink
Майка, с диагноза Козирог и детенце РАК,
целия свят наопаки, те на терсене Joy Joy Joy

Въпрос към майките на момчетата: Важно ли са татковците в тази възраст и с какво се включват най-вече за "оформянето" на тяхното момче?
Имат ли силна връзка между тях и трябва ли майката да отстъпи място на бащата за някой "мъжки" работи? newsm78

Ние имаме дъщеря, но искам да отговоря на въпроса ти  Hug
Това на което, баща и я научи,
на мен не ми е по силите!
Не става изобщо дума за авторитет,
а за различните възгледи за живота.

Преди години, почти всеки ден имаше
тихата война на вождовете  Wink
Той я напада, аз след това, НЕ пред нея
го нокаутирам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Да, ама я научи!!!
Дори сега щерката ме плаши, понякога  Close

Да ви развеселя с един пример
На морето, преди две седмици,
вече лимита ми е изчерпан,
готова съм не да избухна,
а направо да се взривя
и казвам
Така ще те отвъртя, че не зная дали ще останеш жива.
Ходиш по тънък лед и направо ми идва да те ударя  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
А диването му, с диване
с дълбокомислено изражение казва
Родители, удрящи децата си са неуравновесени   #Crazy #Crazy #Crazy Shocked Shocked Shocked ooooh! ooooh! ooooh!

В първия момент направо щях да я смачкам  Mr. Green
После избухнах в смях и откровено и се възхитих  newsm20  Hands Clap  Hands Clap  Hands Clap  Hands Clap

# 342
  • София

Знатокова,
че ние знаем, че твойто е генийче мЪ    Wink Peace
Добре дошла миличка  Hug Hug Hug

Тук не само се тъжим,
ами се и хвалим ........ понякога де  Joy Joy Joy

# 343
Знаток е мъж !!!
Така ми се вижда от ника. Sick

# 344
Знаток ,сподели със нас какво и колко ти е голямо детето.Ти като татко правиш ли нещо по-различно от периода преди пубертета.Изобщо как се справяш с положението? Интересно ми е мнението на мъж. Hug

Общи условия

Активация на акаунт