Тинейджърите III

• 24 522
  • 477
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Благодаря на всички, които взеха отношение по моите писания.
Разбира се, че не е станало нищо трагично или абсолютно непоправимо, може би и аз засилвам краските повече от необходимото, но нали затова е форума.
xenia, логично е да мислиш така крайно за оставянето на деца при баби и дядовци, след като си се справяла сама в живота. Чувала съм го и от други хора, които по свое желание или по необходимост са били плътно с децата си. Лесно е да го кажеш, когато децата поотраснат и могат и сами да се гледат. Но дотогава? Немалко познати са ми казвали: Блазе ти, че имаш такава майка, че има на кого да оставиш детето...кой каквото ще да ми казва, човек има нужда да излезе до по-късно, да отиде на кръчма, на клуб и т.н.
Освен това, признавам че не мога да се сравня с нашите в някои аспекти - хранене, грижи за здравето и за ученето. Все пак те вече са отгледали 2, по принцип са много грижовни родители (дори прекалено по отношение на мен), а и какви други занимания имат на 70 години? И на всяко мое възражение се отговаря: Ами ти каква беше на нейните години? Чакайте бе, хора, аз не искам тя да е като мен... имам си доста кусури
Хайде стига засега, да не обсебвам темата. Като гледам вашите проблеми,  има ли кандидати да си сменим чаветата за няколко месеца?  Simple Smile

# 226

Като гледам вашите проблеми,  има ли кандидати да си сменим чаветата за няколко месеца?  Simple Smile
Внимавай какво си пожелаваш smile3503!

# 227

Като гледам вашите проблеми,  има ли кандидати да си сменим чаветата за няколко месеца?  Simple Smile
Внимавай какво си пожелаваш smile3503!

smile3521 smile3521 smile3521

# 228
 Shocked Shocked Не мога да повярвам как ни обясняваш че си си зарязала детето защото ти се излизало по заведения и кръчми. #Crazy :sick:70 годишен възрастен човек се справял по-добре от теб! #Crazy Sick ooooh!

Съществуват аборти за такива които не искат деца и отказват да се грижат!
Детето и било темерут.... ooooh!На твое място бих се вълнувала повече за собствената си душа. Ако никой не ти го е казвал в открит текст, аз ще бъда първата!

# 229
  • София
Shocked Shocked Не мога да повярвам как ни обясняваш че си си зарязала детето защото ти се излизало по заведения и кръчми. #Crazy :sick:70 годишен възрастен човек се справял по-добре от теб! #Crazy Sick ooooh!

Детето и било темерут.... ooooh!На твое място бих се вълнувала повече за собствената си душа. Ако никой не ти го е казвал в открит текст, аз ще бъда първата!

Май не правиш разлика между изоставяне на дете и някакво разумно съдействие, ако има нужда. Едва ли не излиза, че щом човек има дете - слага черта на своя живот и започва да живее само, единствено и чрез детето си?!
Що се отнася до кръчмите - имах предвид, че е добре да има кой да го гледа понякога, за да не става така, че таткото си излиза, а мама си стои с детето вкъщи...или варианта да ги водиш по задимени заведения, да не им е интересно и да им се спи...

# 230

Май не правиш разлика между изоставяне на дете и някакво разумно съдействие, ако има нужда. Едва ли не излиза, че щом човек има дете - слага черта на своя живот и започва да живее само, единствено и чрез детето си?!
Що се отнася до кръчмите - имах предвид, че е добре да има кой да го гледа понякога, за да не става така, че таткото си излиза, а мама си стои с детето вкъщи...или варианта да ги водиш по задимени заведения, да не им е интересно и да им се спи...

Твоята "нужда" продължи 11 години?  #Crazy ooooh! 70- годишните възрастни хора вероятно нямат други нужди освен да гледат чужди деца. Sick
Така и обясни на детето си, че си го зарязала на баба и дядо за да не го водиш по задимени заведения. Sick Ако детето някога ти прости, пред Господ всички си плащаме за греховете рано или късно.

# 231
  • близо до София
Момичета нека не разпалваме страстите толкова, въпреки че аз също мисля като xenia за това че децата трябва да живеят с родителите си, смятам че Cuckoo вече е осъзнала какво е пропуснала. Когато синът ми беше малък - на 2 години започнах работа и до вечерта едвам издържах докато дойде време да се прибера и да го прегърна.

Cuckoo, постарай се поне от тук нататък да бъдеш до нея, да вижда в твое лице приятел, с когото да може да споделя. А иначе всички деца , а и всички хора са различни, едни са по-самостоятелни, други по-общителни, всеки човек е уникален сам по себе си.

Момичета, може би не е за тук въпросът ми , ама все пак да попитам: синът ми е на 15 г. от една-две години има подуване на лявата гърдичка, ходихме на консултация с личната и каза ,че това е от пубертета, нормално било, щяло да отзвучи. Затова и изчакахме досега, ама това определено стресира детето и ми се ще да отидем при по-компетентен специалист, за да каже какво може да се направи. От две седмици пие Креатин, ходи на фитнес и иска да направи хубаво тяло, ама това с гърдичката го притеснява. Не е много , но го има. Не знам дали може да се говори за гинекомастия, но понеже от една-две години е и ми се струва ,че май няма да му премине от само себе си. Кажете към какъв специалист да се обърна - към ендокринолог ли? Креатина дали може да задълбочи проблема?

# 232
Креатина не би могъл да способства по никакъв начин според мен. Личната ви лекарка правилно ви е казала- това често се случва на тази възраст и отшумява впоследствие. Но ако прекалено ви притеснява, върнете се при нея да ви даде талон за ендокринолог.

# 233
Мамчета на тийнейджърки, някои от вас да се замислят случайно за ваксина против папиломен вирус (който причинява рак на шийката на матката)?
Нещо се замислих сериозно да не изпуснем момента докато още не водят полов живот, че после късно. newsm78 newsm78

# 234
Ксения, пожалИ ме веднъж поне  Wink  Wink  Wink и не ме пращай из нета да търся повече инфо за тази ваксина, а разкажи повече. Знам доста за ЧПВ, но за ваксината съм в мъгла. Плииййз.

# 235
Аз пък вижте какво копнах от в. Сега:

Задава се епидемия от безсъние
 Тийнейджърите трудно се разделят с любимите си играчки.

Снимка: Велислав Николов

Начинът на живот на съвременния тийнейджър е все по-обезпокоителен. И това не е заради вечния сблъсък между поколенията, а заради нездравословното всекидневие, към което привиква съвременният млад човек, твърдят британски специалисти. "Днешният тийнейджър взема от информационното общество всичко, свързано с най-авангардните технологии, като при това е готов без съжаление да жертва своето здраве", смятат те.
Британските лекари от медицинската организация Dream Council са извършили допитване до няколко хиляди момчета и момичета на възраст между 12 и 16 г. Почти 25% от тях признават, че редовно заспиват с включен телевизор, радио или компютър, защото не могат да се "разделят със своите любими "играчки", докато сънят не ги събори.
"Спалнята на съвременния тийнейджър е пълна с техника и прилича много повече на мултимедиен център, отколкото на място за почивка", коментират учените, цитирани от ВВС.
Разбира се, такъв начин на живот се отразява лошо на здравословното състояние. Около 40% от анкетираните признават, че се чувстват винаги отпуснати и изморени, а обяснението е просто - те спят средно от 4 до 7 часа в денонощието, т.е. доста под препоръчителните средно 8 часа. Същевременно само 20% от тийнейджърите заявяват, че разбират значението на здравия и продължителен сън.
Британските специалисти дори въвеждат специлен термин - junk sleep (глупав сън), за да илюстрират факта, че растящото поколение се отнася пренебрежително към съня и го счита за "загуба на време".
"Да се повлияе на разбиранията на съвременното младо поколение е практически невъзможно", признава проф. Джим Хорн, "каквито и съвети да им даваме, те ги пускат покрай ушите си и живеят според собствените си схващания, като нехаят за здравето си".
Според данни от статистиката в съвременния свят над 45% от възрастните хронично не си доспиват, а при 20% от хората нарушенията със съня придобиват признаците на заболяване.
Тенденцията, която се очертава при новото поколение, е още по-притеснителна, смятат британските специалисти, според които, ако човечеството продължава така, скоро ще може да се говори за епидемия от безсъние.

# 236
Мислила съм за тази ваксина ,но ми се струва ,че не е изследвана достатъчно за странични ефекти ,или поне аз не мога да намеря материали. 
Моята дъщеря нали е склонна към алергии, все се страхувам.
Ксения ,относно Сиско си много крайна.
По принцип си права, че децата трябва да се отглеждат и възпитават от родителите си .
Сиско е осъзнала грешката си ,времето не може да се върне .
Според мен нападки и упреци са излишни.
Тя търси подкрепа.
Сиско ,Силви ти е казала това, което аз исках да ти кажа.

Няма да ти е лесно да се сближиш с детето си, но по- добре късно, отколкото никога.
Ако нещата са по -сериозни, потърси квалифицирана помощ, няма нищо лошо в това .
Желая ти успех Peace.

# 237
Аз предлагам вместо да се обвиняваме и да се нападаме и да се обиждаме- нека си подадем ръка и бъдем полезни една на друга.Все пак родителите, които имат някакъв проблем с децата си, пишат тук,за да намерят решение на проблема  и нямат нужда да бъдат критикувани.Да си оставиш детето в дом и да не го потърсиш повече не е същото като да го оставиш при баба и дядо за малко.Има разлика и то голяма.
Малко по толерантно и с уважение, моля  bouquet!

# 238
Малко по толерантно и с уважение, моля  bouquet!

PeaceНе пропускам да ви изчитам всеки ден и сега изкам да се включа с абсолютна подкрепа на толерантността.  bouquetНещата не са само черни и бели и ако не гледаме конкретния случай със Сиско/при нея наистина е малко по-различно/ смятам че в никакъв случай човек не трябва да става "роб" на децата си-между другото тази мъдра мисъл съм я чула от свекърва ми,а и сама съм се убедила че е така.Рискуваме  да залитнем и в другата крайност и без да искаме да си отгледаме "неблагодарен тиранин",който и занапред в живота ще расте с мисълта че всички са му длъжни за нещо и че светът се върти около неговата особа .Crossing Arms Whistling

# 239
  • София
Да си оставиш детето в дом и да не го потърсиш повече не е същото като да го оставиш при баба и дядо за малко.Има разлика и то голяма.
За някои очевидно няма

Общи условия

Активация на акаунт