Тинейджърите III

• 24 510
  • 477
  •   1
Отговори
# 240
Ксения, пожалИ ме веднъж поне  Wink  Wink  Wink и не ме пращай из нета да търся повече инфо за тази ваксина, а разкажи повече. Знам доста за ЧПВ, но за ваксината съм в мъгла. Плииййз.

Единствената 100%-на защита от рак на шийката на матката. Но е ефективна само при млади момичета, които още не са водили полов живот. Ако не се лъжа долната възрастова граница е 9 год. Платена е ваксината и не е евтина. В София се поставя само в института по вирусология, който е край паметника Левски. Там се интересувай за цената.

# 241
# 242

Аууу, ужас. Shocked Sick Не ме плаши така, и без това ме е страх достатъчно от факта, че е нова. Sick newsm78 Май имаме време да поизчакаме още някоя-друга годинка, а? newsm78

# 243

Аууу, ужас. Shocked Sick Не ме плаши така, и без това ме е страх достатъчно от факта, че е нова. Sick newsm78 Май имаме време да поизчакаме още някоя-друга годинка, а? newsm78

Аз си мисля, че имам две-три годинки. newsm78
Всъщност ето ви нова тема за разговор.

# 244
Въпросът с ваксината и много дискутабилен.Не смятам , че е сто процента доказано ,че папилама вирусът е причинител на СС.Преди време от това заболяване загина момиче на 20 години- с детска  церебрална парализа, пълен инвалид , девствено разбира се.Знам за още  два случая на СС при момичета и жени , които не са имали полови контакти. За какъв причинител говорим, за каква профилактика... Със сигурност обаче говорим  за много пари  - три дози по 240 лв складова цена...

# 245
Въпросът с ваксината и много дискутабилен.Не смятам , че е сто процента доказано ,че папилама вирусът е причинител на СС.Преди време от това заболяване загина момиче на 20 години- с детска  церебрална парализа, пълен инвалид , девствено разбира се.Знам за още  два случая на СС при момичета и жени , които не са имали полови контакти. За какъв причинител говорим, за каква профилактика... Със сигурност обаче говорим  за много пари  - три дози по 240 лв складова цена...

Зависимостта е малко по-различна...Не всеки рак на шийката на матката е причинен от папиломавирус. Но той увеличава риска от 20 до 100 пъти, причинител е на повечето видове рак на шийката.

А за цената...предполагам на нас ще ни е безплатна. newsm78

# 246
Дано се оправдаят големите очаквания!!!  Истината ще бъде ясна след двайсетина години...

# 247
Мамчета на тийнейджърки, някои от вас да се замислят случайно за ваксина против папиломен вирус (който причинява рак на шийката на матката)?
Нещо се замислих сериозно да не изпуснем момента докато още не водят полов живот, че после късно. newsm78 newsm78
Чувала съм за тази ваксина, чела съм и не бих я сложила на дъщеря си. Не вярвам на ваксини , не съм убедена в ефективността на им. Много отрицателни мнения прочетох, консултирах се  с гинеколог....за мен по-скоро би била вредна, отколкото полезна.

# 248
Чувала съм за тази ваксина, чела съм и не бих я сложила на дъщеря си. Не вярвам на ваксини , не съм убедена в ефективността на им. Много отрицателни мнения прочетох, консултирах се  с гинеколог....за мен по-скоро би била вредна, отколкото полезна.
И аз така.Особено след като си отворих огромна беля на главата с прехвалена противогрипна ваксина.
Дъщеря ми води полов живот от около 2г.,аз купих презервативите,противозачатъчните хапчета,като се постарах да обясня(по-добре не мога),че презерватив се маха единствено при бебеправене.Да,знам-удоволствието,доверието и т.н....никакво доверие на 18.
Профилактични прегледи и Бога да ги пази!

# 249
Снощи някой гледа ли от 9 часа по канал1 "Уотърлу роуд"? Аз - да и да ви призная, като заспивах после си мислех, "Що ли рИва и аз, глей колко по-страшно може да бъде?" Laughing Laughing Laughing

# 250
# 251
Може ли във връзка с тази ваксина на рак на шийката да ви попитам, кога за пръв път заведохте детето си (момиче) на гинеколог?
Като чувам, че някой започвали полов живот на 12-13, косата ми настръхва.
И ако има и полезни книжки за деца за въвеждане в половия живот също така да споделите!

По-нагоре бях споделила, че съм видяла книгата "65 начина да предпазим от престъпление детето". Купих я и никак не лоша. Понеже е писана от руснаци психолози е малко пресилена (чета я в момента и за много неща не съм се сещала) по презумцията ми, че в Русия стават повече престъпления (може и да не е така разбира се).

Книгата е подходяща и за четене от тийнейджъри (там има правила и за децата и за родителите). Ако има интерес мога да пусна отделна тема, където да представя правилата и да ги обсъждаме. Има глави и за детето и приятелите,  детето и улицата, детето и насилието, детето и семейството....

# 252
Радмила ,на мен ще ми е интересно  Peace.

# 253
Радмила, не знам дали да пускаш отделна тема. Може би тук е добре.

# 254
65 начина да предпазим от престъпление детето
Олга и Юрий Дубягиниг

Детето и насилието

Как да избегнем насилието

Не само необмисленото решение на детето да тръгне с непознат може да доведе до насилие. Дори добре познат човек може да бъде провокиран когато възприеме невинното, според детето, кокетство като знак за активни действия. Тогава никакви увещания, че човекът не е разбрал правилно дадени действия няма да помогнат. Затова, опреди детето да предприеме каквото и да било, трябва да помисли как другият може да изтълкува постъпката му. И ако постъпката може да бъде изтълкувана двояко, по-добре е да не се извършва.

Правила за деца:
  • Не тръгвай на рисковано пътуване с непознат
  • Ако знаеш, че ще закъснееш, помоли свои близки да те посрещнат или да дойдат да те вземат
  • Ако предполагаш, че ще закъснееш, не обличай прекалено разголени дрехи, които могат да провокират спонтанно нападение. Избери по-скромно облекло.
  • Вечер не се обличай като модел, рекламиращ скъпи бижута на корица на списание, а ако се опитат да те ограбят, дай всичко което имаш-животът ти е по-ценен. Но ако решиш на всяка цена да отстояваш собствеността си, прецени добре силите си-дали ще успееш да окажеш необходимата съпротива?
  • Никога не подценявай противника дори ако изглежда слаботелесен. Телосложението не говори за неговата сила, още повече че в дадения случай той е господар на положението
  • Винаги избирай не най-краткия, а най-безопасния маршрут. Стреми се да вървиш по осветени, открити места, където по всяко време може да срещнеш хора, избягвай алеи и градинки. Съкращавайки пътя към вкъщи, може просто да съкратиш живота си.
  • Помни, че е възможно да избегнеш насилието, ако съумееш навреме да предвидиш последствията от действията си

Общи условия

Активация на акаунт