Новини за катастрофата причинена от Максим Стависки

• 28 260
  • 686
  •   1
Отговори
# 90
Децата не правят татковците супер-мъже и не-мухльовци.
Чела съм в други подфоруми, че има и татко-мухльовци.
Винаги съм гледала на колите като куп ламарина, каквато те са. Това, че някоя каруца е по-лъскава от друга няма да ме направи по-щаслива, а и са толкова неЕКО, колкото са по-едри.
И аз нямам нищо против собствениците на Хамъри.

# 91
... Исках да видя видеото ...

Дай мейл да ти го пусна.

shiny_girl@gbg.bg Peace - с долна черта м/у shiny и girl, но тук не се вижда. Има го в профила ми

# 92
Аз ли не гледам където трябва или постингът, който бе цитиран в началото е изтрит преди минути.... Исках да видя видеото, за което Монда спомена, че е видяла, но на човека са изтрити всички постинги от темата .....
Ако е така - нямам думи просто   Sad - до там ли стигнаха, че и от форумите да трият мнения. 
Да ,изтрито е всичко .Що ли да се чуди човек ?

# 93
момчето писало постинга е сериозно и интелигентно, както се вижда и от стила му на писане. Пише редовно в този форум и освен това ако погледнете малко по надолу в темата от БМВ форума ще видите, че има и видеозапис от мястото на катастрофата. Тоест ............ фактите са си факти.

Продължавам да съжалявам  Cry Cry Cry
За погубения без време живот на момчето, което загина..............

За момичето, чийто живот виси на косъм и дали въобще ще има вече живот и след събуждането и....

За Максим и Албена .......... Много ги харесвах, много направиха за спорта, но това което Максим е допуснал да се случи ............. не ми се коментира.....

................
Бих искала този списък да свърши най-накрая.
По принцип ми се е случвало след среща в квартала да карам на една бира / по принцип не пия и не ми пречи/ Днес бях на имен ден и понеже се наложи да отида с колата отказах да близна дори и глътка алкохол.
Докато всеки от нас не разбере, че не е застрахован, докато всеки от нас не спре за се заблуждава, че може без проблем да кара и на чаша вино/бира, уиски и т.н./  такива неща ще се случват за жалост.
Лично аз вече няма да близна грам алкохол ако съм с колата!
Ако всеки прочел тази тема направи същото съм сигурна, че ще помогнем поне един живот да продължи по-дълго - помислете за това!!!

# 94
Казаха, че са наясно, но това не е тяхна работа... ми не е.
Паркира се автомобилът пред питейното заведение и шофьорът оставя ключа. Когато си тръгва, го получава само срещу проверка с дрегер. Ако резултатът е положителен, не му дават ключа, а му поръчват такси.
Едно от условията в някои страни,за да бъдеш сервитьор,управител или собственик на заведение,в което се сервира алкохол,е да имаш лиценз и право да сервираш.Изкарват се специални курсове и едно от най-строгите изисквания е именно да възпрепятстваш клиент да напусне заведението,когато е употребил повече от допустимия алкохол.В противен случай и сервитьорът и управителят могат да поделят наказанието с шофьор,който е причинил щети или е наранил някого при инцидент.Най-малкото,което могат да направят е да информират полицията за марката кола и номера й...Сервирането на алкохол не е само успешен бизнес,но и отговорност...Дано и ние някога разберем това и прихванем малко и от другите...

# 95
Моля и на мен .
в подписа ми е .

# 96

и сигурно ходят напред-назад из населеното си място сигурни, че ще оцелеят при сблъсък с голфче, или друг танк  Laughing

Ами то това е въпроса - как караш. На подобни хора не им се налага да мислят за сблъсъци, защото ги избягват, а не ги търсят  Peace

# 97

Едно е да караш Хамър в населено място , друго на такава отсечка, каквато е Созопол - Резово.
Естествено че джипа в София спира да минат хората, няма да ги мачка, я.

Но, там на пътя не е в града, майки с колички няма. Има някакви които хем са с по-малки коли, хем се движат по-бавно, пък и му се пречкат. И в сремежа да задмине тези които му пречат той не преценява дали ще се удари в този отсреща.
Просто тези коли не са за нашите пътища. Ти докато набереш до 100, те са вече на 200 и ако могат ще те прескочат. Държавата няма изградена пътна инфраструктура за такива автомобили. Не става въпрос кой колко добър шофъор или баща е.

# 98
Да, странна народопсихология, че като караш "джип" и вече си голямото  "добро утро"...

И защо при 100 км/час, оборотите да не са 2000?
Вече писах, че този тип измервателни уреди са за показване на моментни показатели, и при силно сътресение показанията не отговарят на истината, както и при откачане на подвижната система. Ако тя не е откачена, уреда показва 0, или застава в средно положение(това зависи от това дали показва само положителни, или положителни и отрицателни стойности). Т.е. вероятността поkaзанието в момента на откачане на подвижната система да е истинско е много малка. За истински поkaзатели се приемат само тези, от специално пригодените за това записващи уреди, подобни на тези в самолетите. С такива са оборудвани напр. полицейските коли в Германия.

# 99
Аз знам на кой е този подпис, но нека да не се обръща темата срещу тези, които подкрепят Максим и са "с него". Всеки има право на избор кой да подкрепя или не. Подкрепящият убиец не е убиец сам по себе си, така че не насочвайте натам яда си от цялото това безумие и гавра, според мен.
Напълно съм съгласен с теб. Всеки, дори и най-злия убиец, има право на защита. Перефразирано казано "Всеки има право на своята Бухтичка" която да го защитава....

# 100
Съгласна съм, че всеки трябва да носи отговорност за действията си, но ..... тези показания са ми странни.
Вече стана ясно, че Максим е бил пиян и е причинил катастрофата. Достатъчно основание да отиде на съд. Чудя се кому е нужно добавянето на нови щрихи към образа му, като наличие на дрога, оръжие, "наточена мадама" и т.н. На мен всички тези неща на куп не ми звучат достоверно. И най-вече няма да върнат живота на загиналото момче

# 101
Той сам си ги е изтрил  Rolling Eyes

# 102
Ето го тук въпросното клипче.

Момчето наистина е много интелигентно, честно и няма интерес да лъже, дори напротив. А защо всичко е изтрито... може да се сетите и сами  Embarassed Някой определено има интерес да се мълчи по случая и успява да постигне мълчание по един или друг начин...  Twisted Evil

Но ви гарантирам, че този разказ е най-откровения и неукрасения, който ще прочетете някога по случая! Познавам автора и знам какви чувства го разкъсват в момента.  Cry

# 103
Biskara,
Шофьорът е един и същи човек, независимо дали е в града или извън него. Въпрос на възпитание и характер. Или е отговорен и спокоен или е келеш и бърза за никъде и всички му пречат.
Но съм абсолютно съгласна, че инфраструктурата ни е Sick И то независиомо от колата  Peace

# 104
Той сам си ги е изтрил  Rolling Eyes

Даам, явно някой му е "подсказал" това да се случи ...
Четох онзи ден за 2 подобни случая, когато е имало участие на някоя известна личност, убит е човек и после всичко е било потулено. Единият е с Георги Калоянчев, но доколкото разбрах не по негова вина, а другият случай е с участието на Кирил Маричков. Последният пак е консумирал алкохол .... но са успели да потулят нещата много бързо. Статията мисля беше във в-к Стандарт, 1-2 дни след катастрофата.
Въобще какво да коментираме, една определена група хора т.нар. "елит" винаги ще има чадър над себе си.

Общи условия

Активация на акаунт