Новини за катастрофата причинена от Максим Стависки

• 28 456
  • 686
  •   1
Отговори
# 255
Нямам време да изчета всички страници и може би ще повторя някой, но искам да попитам:

Бухтичке, нека само за секунда си представим, че на мястото на загиналото момче е седял Антон. Подписът ти щеше ли да е същия?

Това е просто отвратително, който и да е Антон (предполага се, че е някой близък на бухтичката)

# 256

Не съм съгласна. Направи ми впечатление във фен-форума, че бяха писали хора, загубили много близки хора при подобни ситуации. Даваха си сметка, че вероятно любимецът им носи вина... и търсеха някак начин да я прехвърлят другаде - на полицаите, които са го спрели и пуснали, на загиналия шофьор... КЛОНКА е права в цялото си писание - и за феномена 'фен' и за Стависки като рекламно лице на кампанията, най-вече.
Жалко за проявеното безкрайно недомислие и безочливост на Максим Стависки да пие и кара. Жалко за отнеитя живот и почернените семейства. И жалко за провалените спортни успехи - нещо, което доскоро ни караше да се гордеем, а сега носи много горчив привкус.
Сигурно си права, аз не изчетох цялата тема в онзи форум. Точно в тази връзка казвам, че почти ще накара човек да разбере. То, ако трябва да бъдем честни, изобщо никой не може да се постави на мястото на друг изцяло.

# 257
Доста неща прочетох в темата и мисля ,че се вече мненията се повтарят...а според мен от това няма смисъл Thinking Факт е, че мнението ни за Стависки се промени, факт е че загина едно момче....жалко за този млад човек  Cry

За мене най-циничното в случая е фактът, че Стависки е бил лице на кампанията против шофирането след употреба на алкохол.

Изкривените ценности в обществото ни, липсата на закони, които да се следват стриктно и да са с еднаква тежест за всички - ето това са нещата, които ме тревожат.

Точно така #Crazy

# 258
Бу, не знам за какъв фен клуб става дума, говоря за Бухтичка и мотивите й да сложи това нещо в подписа си.

ivonska, въобще не ме интересува що народ чете тука.  

Брутално е да се насвяткаш и да се качиш на ТИР, всичко друго, което сега си дрънкаме тук са празни приказки ...

# 259
Това е просто отвратително ...

И за мен е отвратителен подписът на момичето, надявам се близките на потърпевшите не ползват нет.

# 260
между другото от снимките на Хамъра ,се вижда,че не е чак толкова бетониран ,ми той направо си е смачкан,което ме учудва,като се има предвид естеството на самата кола Shocked
е при челен удар с такава скорост- няма как да не е така.... все пак се е ударил и в малка кола и съпротивлението не е било толкова голямо. Ако беше  камион, щеше да е друго.

Именно това, че при челен удар предницата на колата се смачква, предпазва до известна степен пътниците в нея. Това омекотява силата на удара за тези в купето. Става въпрос за обикновена физика.
Виждали ли сте на какво прилича мерцедес след челен удар? Обикновено на баница, само че гредите на купето не са усукани и самото купе е цяло целеничко.

Това OFF.

Чудех се дълго време дали да пиша по темата или не.
За пореден път виждам нагледна демонстрация на един от основните проблеми на българина. Ако някой има различна позиция, няма право на уважение. Повечето от постингите тук са тип "линч". НЕ смятам, че щом позицията на Бухтичкасе различава от масовата, тя трябва да се разпъне на кръст и да бъде публично линчувана. Щом е преценила, че това е нейната позиция, поне уважавайте правото й на лична такава. Това все още не е престъпление.

Не ме разбирайте погрешно - аватара на Бухтичка не ме радва, а Максим колкото и да ми беше/е симпатичен и колкото и да го уважавам като спортист, смятам, че трябва да понесе последствията на безумието си. И още повече, защото е публична личност, защото много хора му се възхищаваха и му се радваха. Много логично някой може да ми опонира, че толкова престъпници се разхождат безнаказано и продължават да вършат престъпления, а точно един такъв младеж-символ да го отнесе ... Само че освен престъплението на пътя, Максим е извършил още едно - разочаровал е и е излъгал доверието на толкова много хора, опорочил е и една от малкото смислени социални кампании у нас.

# 261
Защо лъже Максим,а не поеме вината като мъж!Харесвам го и ми се иска да постъпва по-отговорно
http://sportni.bg/?tid=40&oid=1085399

# 262
  • Чикаго / София
Брутално, но понякога необходимо! Всеки си мисли, че на него няма да се случи, но понякога живота ни изиграва лоша шега.... Sad Темата за пияните шофьори ми е много болна и не мога по никакъв начин да оправдая когото и да било, щом се е качил пил зад волана! Ако ги нямаше, сега майка ми щеше да е жива, а не да е останала завинаги на 29г., а аз 3 месечна да съм претърпяла зверска катастрофа заради пиян шофьор! Айдееее, Максим ли е, Пижо ли е, все ми е тая! Никаква подкрепа за такива!  #Cussing out

# 263
КЛОНКА, и на мен ми е болна тази тема, меко казано! А съм и фен (и на тях, но на други хора повече, тази психология ми е добре позната, нищо че отдавна не съм тийнейджър)
Подкрепям мнението ти. Аз също по-напред в темата се опитах да обясня как бих се почувствала като фен, че също се потресох от разминаването между участието на Максим в една хубава кампания (очевидно се е включил САМО заради доброто име, което товаще му донесе) и действията му, но съм и майка, това вероятно ни разграничава силно от феновете като Бухтичка, които може би са все още само идеалисти. Само за тях паралела между фена и майката е релевантен. Колкото и да не обичам изрази от този тип, сега ми идва да кажа ще разберат като станат родители.

Бухтичке, не се засягай, знам какво е да си фен, но това, което Максим е извършил няма оправдание. Пак казвам, ако не беше пил можеше да те разбера донякъде, но да се качиш с ясната идея, че си пил, това - не. Казват, че е бил с бащата на Албена, как е могъл той да му позволи да кара... А и знаем отдавна, че дори Албена се притесняваше от начина му на каране, помня някакво интервю като се върнаха от Щатите, че е била доволна, че там има строги закони и е карал бавно, но после е наваксал тук и в Русия. Неговият проблем не е от вчера, точно затова всички тук казваме, че безотговорност е слаба дума.
Никол се изказва брутално наистина, но аз самата имам ужасната склонност да "визуализирам" опасностите и често в такива ситуации "виждам" мой близък. При всяка катастрофа, която съм видяла съм изтръпвала, че можеше да сме ние...
Болна тема ми е както казах.

# 264
  • Кори Селести
Аз някак си не я разбирам дискусията.
Има факти.
 1. Много пиян човек се качва на много голяма кола и я подкарва.
 2. Кара с превишена скорост
 3. Убива човек и тежко ранява други двама.

Има и закон.

Теоретично, би трябвало всякакви подробности относно личността на този човек да са без значение в случая.
На практика, знаем че всичко ще отшуми неусетно.
Например: Случката с Кирил Маричков, тази с Георги Калоянчев (дано не бъркам, мисля че и той беше прегазил човек).

От там натътк кой какво бил писал някъде и какви подписи си слага - не ме трогва никак.
Мисля си, дали засегнаните не биха могли да се обърнат към европейският съд, ако тук претупат нещата...?
Има ли някой светнат юрист да каже?

# 265
Мисля си, дали засегнаните не биха могли да се обърнат към европейският съд, ако тук претупат нещата...?
Има ли някой светнат юрист да каже?

Не съм юрист, но се надявам да имат право. Иначе си е безочие! Ако го потулят имам предвид. А те на там отиват  Rolling Eyes

За разпъването на кръст съм съгласна с теб и писах 2 много обстойни постинга по-нагоре по въпроса. И аз съм фен, както казах.

# 266
  • Кори Селести
Някой въобще съмнява ли се, че ще го измъкнат?
Аз съм убедена, че ще замажат очите на хората със смешна глоба и фиктивно наказание тип "условна присъда" или нещо подобно.

Затова ми се иска да има възможност делото да продължи по европейски.

# 267
  • София
Доколкото помня, Калоянчев беше сгазил пешеходка, пресичаща на Цариградско, в частта където няма пешеходни пътеки, а подлези. Затова не го осъдиха - по закон не беше виновен, а и не беше пил. Виж при Маричков и Лора Караджова е друго - и двамата бяха пили и им се размина.....

Имат право, да, но трябва да се изчерпят всички съдебни инстанции в БГ, а колко време ще отнеме това, никой не може да каже. 

# 268
Аз съм убедена, че ще замажат очите на хората със смешна глоба и фиктивно наказание тип "условна присъда" или нещо подобно.

И аз  Sick И ми е гадно от сега  #Cussing out

# 269
  • Чикаго / София

Затова ми се иска да има възможност делото да продължи по европейски.

За съжаление, точно така ще стане! Sad

Общи условия

Активация на акаунт