Новини за катастрофата причинена от Максим Стависки

• 28 456
  • 686
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Случилото се трябва да ни накара да се замислим за това,как 30 секунди невнимание преобръщат целия ти живот.От любимец на народа,Максим се превърна убиец,макар и по невнимание.Много ми е мъчно за този млад човек,който загина.Моля се Мануела да се оправи.Моля се и за Максим,дано му простим някога....
Ама как така 30 секунди невнимание!!!Той ,за да има 1.1 промила се е насмукал като черничево буре и какво значи убиец по невнимание, като е бил пиян като кирка и се е качил да кара.Как да внимава като е имал кръв в алкохола, а не алкохол в кръвта?
Стига бе, чак пък толкова явно не е бил пиян.

# 301
По новите закони над 1,2 промила се влиза в затвора нали? Дано не съм в грешка,но има ли смисъл да говорим колко точно изпито спиртно питие води до такъм показател... Мисълта ми е,че след като този голям човек имма глава на раменете си , все пак е мислещо същество с какъв акъл тръгва да кара с такава скорост...
Наскоро като пътувахме до Варна и приятелят ми вдигна 130 кг на магистралата щях да умра от страх... Незнам много тежко го изживявам, тук в нашия град няма много касатрофи с трагичен завършек,но ти стига да гледаш ТВ. Винаги си представям,че това може да се случи и на нас и което е по-жалкото ние няма да сме виновните, но може би ще умрем....

# 302
И аз не мисля, че подписа на Бухтичка трябва да е грижа на съфорумките, ама... Rolling Eyes Всеки може да си сложи какъвто си сика подпис, стига да отговаря на определени условия, нейният на кои точно не отговаря?  newsm78
...

"Ние сме с вас" и снимка на хората, измъчвали медиците ни в Либия ... ми не върви, има И морални условия, които няма да намериш в Правилата.

Klemy, хората носят различно на алкохол, не съди по себе си. Отделно от това - има си закон, там 1.1 е далеч от разрешеното.

# 303
Какво значение има, дали му е влиял алкохола? Ако ще и в мобилния телефон да е ровичкал, докато е карал, пак е престъпление, защото е забранено.
Никой не може да каже точно за абсорбацията на алкохол и най-вече за реакциите след употребата му. Аз се чувствам всеки път различно, но съм замервала веднъж след 2 малки водки и отчете 0.9. А видимо нищо ми нямаше...

# 304
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Сега си помислих - какво значение има дали си пил щом поведнието ти е по- неразумно и от на пиян човек. Алкохола може да е обяснение за случилото се, но е още по притеснително на трезво да се държиш като пиян с поне 3 промила.

# 305
  • София
Хъх...И така да е, не е бил смъртно пиян, както писаха много хора. Че на бутилка бяло вино аз мога да кажа, че не съм пияна....

0.5 promila e razreshenoto ot zakona, nali taka?
всичко останало са интерпретации на кой как му понася алкохола.
голямото геройство, като не се чувстваш пияна след бутилка бяло вино.
Чак пък геройство.  Wink Има мъже във форума, нека кажат дали са смъртно пияни след бутилка вино. Няма значение де, изясних си за себе си това което исках. ЗА МЕН тази катастрофа не е в следствие на алкохола.

# 306
  • София
На мен лично дрегера в "Брилянтин' ми е показвал 1.2 след 50 гр водка.Не знам до колко е верен,аз хич не нося на алкохол,но пък си мился,че там може показателите да са изкуствено завишени,за да стряскат клиентите.Но все пак си мисля,че Максим далеч не е бил мъртво пиян,а по-скоро основната причина е високата скорост.И колкото и всички да крещят за спрведливост и правосъдие,в което няма лошо,не мога да приема факта,че да си двукратен световен шампион на България е отежняващо вината обстоятелство.

# 307
  • До хладилника, който обичам
Хъх...И така да е, не е бил смъртно пиян, както писаха много хора. Че на бутилка бяло вино аз мога да кажа, че не съм пияна, та чак пък и смъртно.
Не знам... мъжът ми е 85 кг, 186 см. От малка водка пада като покосен.

Няма никакво значение колко носи Стависки на алкохол. Ни-как-во. Законът предвижда наказание за над 0,5 промила - какво остава за 1,2 + смъртен случай като резултат?!

Цитат
В момента има разделение - водач с от 0,5 до 1,2 промила се наказва с глоба, а с над 1,2 промила - освен с парична санкция и с до 1 г. затвор по НК.

# 308
1.1 са 3 големи водки точно.

# 309
  • Добрич
След като прочетох за Лора. Откаде може да сме сигурни, че е имал 1,1 промила. Може да са оповестили толкова за да отърве затвора.

# 310
1.1 са 3 големи водки точно.
Peace сложи и още една,дето се е изпарила до пробата.
На моя мъж толкова отчете на 4 джина,преди десетина години.

# 311
  • София
Има начини, за понижаване на тези показатели - явно ченгетата не само ги знаят, а ги и прилагат! А Максим е далеч по - известен от Лора, и колкото и цинично да ви звучи, вероятно са пресметнали , че ще бъде и далеч по - "благодарен".

# 312
  • София
След като прочетох за Лора. Откаде може да сме сигурни, че е имал 1,1 промила. Може да са оповестили толкова за да отърве затвора.

Ми, не сме. Даже е ясно, че резултатът е 1.1 за да не блести медала в някоя килия....

# 313
Темата адски се опорочи, между другото.

# 314
  • До хладилника, който обичам
Има начини, разбира се. Навремето ми обясниха, че и пушене на силни цигари кара дрегера да отчете като алкохол. С кръвната проба няма да има грешка, но с всяка изминала минута алкохолът се абсорбира и всякакви методи на изчисляване колко е бил преди това вероятно дават грешки.

Общи условия

Активация на акаунт