Недоносени деца-3

• 28 287
  • 349
  •   1
Отговори
# 135
Записвам се за да следя темата.Гери и Ади се запи4аше с нан.Сменихме го с фризовом/дано съм го написала вярно/като го разреждах с вода в която съм сварила една лъжица овесени ядки.На нас ни помагаше.Моля се за Жорко дано нещата не са толкова сериозни както ги описва вики и мама Praynig

# 136
palikarova.br жорко вече е добре и не се запича от нан!преди време и ние бяхме на фризовом но педи ни каза да я сменяме вече Simple Smile viki i mama второ крио няма да ни правят  защото нямало нужда  ,а що се отнася до николова аз мисля че е добър специалист и вярвам в способностите и .  Hug все пак ти благодаря за съвета   bouquet

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 09:05 от GERI844

# 137
viki i mama второ крио няма да ни правят  защото нямало нужда  ,а що се отнася до николова аз мисля че е добър специалист и вярвам в способностите и
ОК , ще се моля всичко да е наред,насила никого не мога да накарам да направи второ мнение,ти си рашаваш Peace

# 138
GERI844 Hug, нищо не губиш от още една консултация, мила!Д-р Николова наистина е добър специалист, но предвид диагнозата на детенце по- добре послушай Viki i mama - относно очни проблеми тя е достатъчно навътре в материята!И по- добре да е било напразно ходенето при доктора Praynig, отколкото някога да се обвиняваш, че не си направила нещо което е можело да се направи...Аз и сега и сега се обвинявам, че не съм била по- информирана, достатъчно запозната с нещата, за да преценя че моето детенце изостава- и чак на 9 месеца да и се постави диагноза ДЦП и да се започне рехабилитация ooooh!

# 139
Hana13 , моята Теа е голяма бърборана в момента, пее песнички на сестричката си, знае стихотворения, разбираме се като големи...мисля че самата недоносеност не предизвиква късно проговаряне Wink; децата просто са си различни- и рано или малко по- късно идва ден, в който  просто се "отключват" и започват да говорят "нашия език" Joy 

# 140
Здравеите.Трябва пьрво да уточня/вече знам точно тогава не ме вьлнуваха 1-2 сед./,че моето Мони се роди вьв 28сед.. А    сега аз сьщо сьм на мнение като Иви,че недоносенността няма нищо общо с проговарянето.Мони проговори на годинка и след това много бьрзо усвои и останалите думи и ги казваше правилно.Едно знам сьс сигурност.Няма значение доносено ли е или не.Когато на детето се говори много и правилно/не по бебешки/то по-лесно ще проговори.За тези деца,които вече разбират-обясняваите им всичко.Та и на тях светьт им е интересен.

# 141
GERI844 Hug, нищо не губиш от още една консултация, мила!Д-р Николова наистина е добър специалист, но предвид диагнозата на детенце по- добре послушай Viki i mama - относно очни проблеми тя е достатъчно навътре в материята!
Peace (Аз я послушах и не съжалявам!)

# 142
Здравейте отново от мен. ))))

При нас всичко е наред по думите на лекарите. Наддали сме с 10гр и вече сме 1855гр, радвам се, че тенденцията продължава, макар и с по 10-20гр, но все е нещо. ))) Все още я държат на антибиотици, бог знае вече защо. Всеки ден пускат изследвания и всеки ден всичко е отрицателно и няма инфекции, но изглежда се подсигуряват.

Сега имам няколко въпроса, макар че е малко рано за тях, но все пак. ))))
Бих искала да ви попитам каква козметика използвате - бях се насочила към Мустела, не знам сега дали е достатъчно удачно, все пак е медицинска, но знам ли.
Следващият въпрос е относно извеждането навън. Предполагам нищо, че ще бъдем по-малки, когато ни изпишат няма да има проблем при хубаво време (стига да не е дъждовно, ветровито и т.н.) да излизаме на разходка. Нямам намерение да стоя като побъркана в къщи един месец.

# 143
ок мами съгласна съм с вас !!! viki i mama-къде мога да намеря  д-р митов къде работи той?искам само и да ви попитам калко степени на ретинопатията има?

# 144
ок мами съгласна съм с вас !!! viki i mama-къде мога да намеря  д-р митов къде работи той?искам само и да ви попитам калко степени на ретинопатията има?
0888923198- доц.Тошо Митов,настоявай лично той да види детето Peace
Ретинопатията има 5 степени,даже напоследък се говори за 5 и порловина,като всяка от тях също има подстепени.Аз затова ти казах ,че трета е относително понятие.Искрено се надявам всичко да е ОК,но никога не се доверявай само на едно мнение,в БГ все още не са съвсем наясно с Ретинопатия на недоносеното,а Митов е председател на асоциацията на офталмолозите в България,членува и в редица световни организации,специализирал е и работил доста години в чужбина,той поне ще ти каже какво да правиш от тук нататък.

Тук работи-
http://www.st-petka-eyeclinic.bg/
Успех  bouquet

В Гугъл излиза доста инфо по въпроса,ако имаш проблеми с английския обаче по късно ще пиша на БГ точно за степените,но в темата за Ретинопатия,за да не пълним тук с такава информация при положение че има специализирана тема Peace
http://www.google.com/search?hl=en&sa=X&oi=spell&res … urity&spell=1

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 19:30 от Viki i mama

# 145
viki i mama благодаря ти!!! Hug  bouquet

# 146
здравейте мами искам да питам някоя от вас на колко месеца започнаха да се преобръщат бебчовците моя влади се мъчи горкия ама много рядко ще се случи да се обърне по тежък ли е или мързелив незнам или има проблем личния лекар нищо не казва и аз незнам взех пак да се шашкам

# 147
Здравейте отново от мен. )))

Малката принцеса днес е 1905гр, но отново е имала проблем със стомахчето. Повърнала е през нощта и след това стомаха е балонирал и са и направили клизма. За втори път се случва, предишният път бяха пратили проби за изследвания и всичко беше наред. Сега отново са взели проба и ще видим какви ще са резултатите.

# 148
Ето тук описах подробно степените на ретинопатията,както обещах,дано не се наложи на никой да ги чете Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205505.new#new

# 149
viki i mama това е много полезна информация за мен-благодаря ти още веднъж!  bouquet  mirama искренно се надявам всичко да бъде наред Praynig и скоро да се гушкате у дома с беба  Hugстискам палци за изследванията -да са добри!!!

Общи условия

Активация на акаунт