Хайде на море с ОКТОМВРИйското дете

• 11 527
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Добро и от мен и Криско Hug

Мире,моя нахвален лакомник беше много труден докато се научи да яде - благодаря на мъжа ми, че го научи да си отваря широко устата-стоеше пред него зяпнал и викаше АМ...Сега обаче от няколко дни и ние имаме промяна в храненето. Криско отказва кухнята и попарите и постоянно се лигави с лъжицата, стиска я със зъби и истрелва манджата или крема към мен. Реших обаче, че не му е омръзнала кухнята, а е заради зъбите, защото все гледа твърда храна и храна от нашата. Без значение какво ядете му предлагай от вашата храна и яжте пред него, може да прояви интерес.Друг е въпроса, че Криско е захранен с всичко и не от скоро, както и че е дразнещо ако някоя баба или "доброжелатека" дава умишлено на детето нещо което не е препоръчително или за което ти си предупредила...Онзи ден например, мъжете ме забраха от работа и отидохме в една кръчмичка да пием с таткото по 1 бира, беше към 6, а детето не беше яло от към 1.30...и така имахме пюре за Криско, солетки и бисквитки с нас и седнахме. Да, ама не-той като види масата на големите и не иска ни бисквитки, ни солетки, а пюрета вече ни стана ясно, че да го убиваме няма да яде Mr. Green Извинявай мила за дългия постинг, желая ви бързо да се научите да папкате и ако можеш го остави известно време да яде само това което иска и когато иска, и най-важното - да не нервничиш пред него, когато отказва да яде-тогава въобще пък не мога да го накарам. Heart Eyesна Калоянчо Hugна теб.
за страха - при нас май не съществува. Криско много обича животните, плюшените играчки и пеещите също. Като види нещо такова и скимти като кученце от кеф.
Фрики, добре дошли от морето!  bouquet
Зеле, ами идея си нямам, колко е далеч Русалка, ама за купона - повторете Hug

Весел ден на всички!

# 76
Не се кахари Зеле, ако с Митака се разминат работите ша ти дам Мишо, и дет вика Хера мой да ми го върнеш след 18 години (аре 17 от мен да мине), нали тъстовете трябва да изхранват зетя:)

Тамън както отвяря устата ша научи и Пламена да яде, обаче мъж ти не трябва да се прибира изобщо за да ги изхранвате.. То мойто кво таквоз яде, ноищо не откзва даже и каши прояде пак пък елегантно (не кат майка си дето и една троха и се лепи на задника)

# 77
  • Откъм Варната
АААА не ги слушайти тез Зелета и КОТЕта, уж децата им много ядяли, а са в една категория с Митака дет почти се изхранва само с кърмица, бисквити и хляб, пък Вики на мама Маца и тя каква мома става с едни таквиз дълги крака ми се види ще бъде, мацка направо   Mr. Green

# 78
Любопитка,Ели благодаря ви за окуражителните думи.Ами така ще направя и ще го оставя да яде пък колкото толкова ....Не мога повече да хабя нерви и да плача многоооо ми дойде.И аз когато се нервя усещам че той се ядосва още повече и не иска и да отвори устата така че ще го давам по-спокойно или поне ще се опитам.
Още веднъж благодаря ви.. Hug Hug Hug Heart Eyes
Фрики добре дошла  bouquet
КалиМа я кажи как я подържаш тая кърма бе мацо че поне това да му давам че то и тя горката ми кърмица вече на изчерпване.Цедя се от време на време да я стимурирам като не яде ама резултата не е кой знае какъв и се тъпча с какви ли не течности ама май притесненията са ми в повече.... ooooh!
Днес поне на закуска хапна малко кисело мляко с бисквитки и банан а сега да видим на обяд как ще е.
Иначе бяхме и на консултация за 1 месец 260гр и 1 см.Не е кой знае какво ама тия дни си е поотслабнал май.
Айде че пак досадих.Приятен ден на всички ви и само усмивки..  bouquet  bouquet  bouquet

# 79
  • Откъм Варната
mira sm ами никак не я поддържам, то си има, пия само мнооого вода, Митака като неще да яде не го карам, оставям на масата някоя бисквита и ако иска си я гризка, ако вземе да се сърди го кърмя и това е, друга храна после давам, ако пак не иска махам я и го оставям да си се забавлява, обаче мойто чеде е криво само когато е гладен и от зъби, и понякога ако му се спи и нямам проблеми с него, лесно разбирам какво му е и бързо отстранявам проблема

Сигурно си пробвала всичко де се яде и пие за стимулиране на кърмата, така че незнам какво да ти кажа, но най взжното са течностите поне 1,5 л на ден

дано да съм ти помогнала  Hug

# 80
  • Варна
mira sm и аз да добавя нещо за кърмата . Моето диване яде само легнал и по едно време цокаше само ако е полузаспал . Иначе защото си е любопитен и не ще да цока , да не би да изтърве нещо . Сега цока и като го гушна, но го полюшвам , иначе пак иска да става и да ходи да си играе . Абе на маймуна ставам , само и само да яде . Тъй че виж при какви условия суче най-много и гледай така да го кърмиш колкото може по-често през деня . Иначе 260 г за месец си е съвсем добре , мене ако питаш . Митко предния месец наддаде няма и 200 , е и какво от това Hug

# 81
Здравейте,
честито на кръстените и ималите имен ден!!!  bouquet
Теди, дано на адашката й хареса в училище и малко проблеми да имате.
Различни неща се обсъждаха, ама повечето не ги и помня, така че каквото се сетя.
Овесени ядки - най-ги яде задушени с вряла вода (слагам от фините и не варя) и объркани с пюре или плод. Повече плод, по-малко ядки и да преседят поне 24-часа та да не личи овеса.
Мира, мисля, че Борислав преминава през такива периоди. Аз му давам кора хляб, докато го храня и по-си отваря устата. Може и Калоян да иска да участва в храненето. А и да си кажа, че доста си изяжда и хляб и плод като е хладен и сам си взема. Е, после хвърля, ама няма начин. И се омазва доста.
Кали, гласувах.
Лови, ще пратя и моето дете при теб да го учиш, че аз съм некадърна в това отноение.
За буйките - навън не му давм да ходи, а в къщи е по чорапи. Много му е голяма още фонтанелата и мисля да позачака с ходенето.
Фрики, Мхаела , вие учехте. Я кажете кога имате време за четене, а работещите да кажат кога намира време да работят. Нещо не мога да се организирам, та събирам информация.
Трябва да свършвам. Приятен ден на всички.

# 82
Кали,Любипитка наистина съм пробвала какво ли не но не отсвирва ме то и за това така ми намалява.Ама карай ще карам докато мога и няма толкова да се тормозя.
Майката му е сучене знам амамааа... #Cussing out

# 83
Румена, аз съм и от двете и работна, и ученичка (оная дофтор на техн. науки ша става, уж, някой ден). За сега ученето е отсвирено, бача е след 21:00, когато дзвера заспи. Когато е много зор (като предната седмица) го гледа баща му или го пробутвам на леля му,..За сега ще е така от дома, но не знам дали няма да ми дадат зор да се връщам другия месец, е тогава ще я втасаме

За сега чао, че дава зор да пипа клавиатурата, вече единия клавиш даде фира

# 84
  • София
mira sm - знам, че е много трудно детето ти да отказва да се храни. Та нали възприемаме храненето като признак на здраве и живот. Донякъде е така, но не бива да приемаме това абсолютно. Няма бебе останало гладно по свое желание. Понякога когато Кали откаже да яде се чувствам безсилна, сякаш ме отхвърля, отхвърля грижата ми за нея. Пази се далеч от тези чувства, доколкото можеш. Може просто да е период заради зъби или друго. Или ако го кърмиш по-често и режима се обърква, а и ако кърменето му харесва, може да си търси това. Може да потърсиш причината, но се опитай да запазиш себе си спокойна. Ако направим яденето фикс идея и само ги следим колко ядат и сме напрегнати, това е пътя към злоядите деца. Ох, май прекалих, дано ти бъда от полза.
А за кърмата, аз кърмя само сутрин и вечер и обмислям постепенно отбиване, но незнам точно как. Ако някой има опит, моля да сподели....

Калина нещо заскимтя много...пак ще пиша утре!

До скоро на всички!

# 85
Румена, аз уча след като заспи малкия.Важното е не колко, а как учиш и по два часа вечер стигат Peace.Само, че този комп ще го хвърля, защото много ме разсейва hit.
Аз да ви се похваля, че моите очни почват другата седмица, а през това време малкия ще си има нова майка dancing(баба му) и аз се надявам малко да се разнообразя-млади хора, кафенца това, онова yesyes.

# 86
Мира, при нас ситуацията е същата с яденето. Днес и аз крещях по Стела, защото ме подлуди направо. И през нощта не сме спали, защото й избиха горните зъби и през деня като почне номерата с неяденето и нямам нерви просто. Изяжда точно 5 лъжици, около 20 гр. пюре и почва да крещи насреща ми като смахната и хвърля всички играчки, вече не мога да я залъжа с нищо. И направо спираме с яденето, след час пие малко мляко и това е. Днес следобед изяде само 40 гр. каша от тези на хип за лека нощ, а преди ядеше по 100гр. Единствено вечер изяжда по 200мл мляко с плазмон. Този месец е качила само 100 гр и е 8.600. Направо ми иде да се гръмна вече толкова съм изнервена, че добре че имам баби да ми я махат от главата от време на време  Blush

поздрави на всички!

# 87
Тя и моята Симона от месец е скарана с яденето.Само мляко сутрин и вечер,попара преди обяд и това е за цял ден.Само ходим да вземаме кухнята.Преди седмица ядеше десертите,а сега и на тях се мръщи.Мисля,че не трябва да се притеснявам след като спи по обяд по 2-3часа и си наддава.Ако е гладна и съседите ще разберат Joy
Ако и при вас е така,то няма защо да се притеснявате.Спокойствие!
Това може би е някакъв период било заради зъбчетата или от времето,или кой знае...,но ще проядат някога Hug

# 88
  • Откъм Варната
Зъби май ще е общата болест, и Митака дето реве адски тихо така огласи махалата, 1 час се дра като магаре и нищо не помогна, накрая прибегнах до лекарства Калгел и Панадол и се кротна, и понеже от толкоз рев каталяса и докато го сложа на цицата и заспа, сега спи стискайте палци да го държи до сутринта за да мога да си поспя и аз малко по спокойно, че вече едвам гледам от деноспив

Лека вечер на всички
 Hug

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 09:05 от KaliMa

# 89
Еее,айде сега без вина виновни...Вкарахте ни в интригата...Какво да направим,като ни налитат ергените Laughing
КОТЕ,ти недей пробутва Мишо на Зеля,щото и вие ни налетяхте веднъж на Аквариума.Само че тогава нямаше свидетели.Аз обаче всичко съм документирала:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141817&photo=74
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141817&photo=76
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141817&photo=78
За яденето: Мира,съчувствам ти! Ние вярно че сме от фините (8,450 на 11 месеца и 74 см),ама по принцип ядем с охота.На кухня сме и няма нещо дето да не ни харесва.Е,много рядко се случва да си изяде цялата порция,ама и аз не я насилвам.Като бяхме с температурата обаче отказваше изобщо да яде всичко,освен млякото.Тогава се опитвах да я накарам сда яде,щото бяхме и на антибиотик,но опитите ми бяха неуспешно.Така че и аз разбрах,какво е това детето да отказва да яде.Съчувствам ти,мила и се надявам това да е само временен период! Praynig
А Кали,ти недей връзва Мира с тия фалшиви рецепти за кърма.Каква е тая вода дето я измисли?!? ShockedКолкото пъти сме излизали заедно,аз теб друго освен бира не съм те видяла да пийваш,как ти хрумна пък тая вода?!?Тъй че Мирка,туй ша да е рецептата:наблягай на биричката!!!  beer2 Ето и доказателство за думите ми:  smile3508  smile3503
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141817&photo=65
Айде да отивам да се хоризнотирам,че мойто диване тая сутрин ме вдигна в ранни зори: в 5:45,представяте ли си?!?И категорично отказа да заспи,а да ме остави да се излежавам поне и дума не можеше да става.А и трябва да събера сили за утре да се защитатам пред Кали и КОТЕ,че след тия компромати...ще ми набиват канчето. fight
Айде лека и спокойна!До утре!

Общи условия

Активация на акаунт