Хайде на море с ОКТОМВРИйското дете

• 11 498
  • 284
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Мире, стана ми много кофти, докато ти четох постинга. Не се ядосвай - всичко ще се нареди в един момент. Пък и дано храната от детската кухня му хареса. Някои неща просто не зависят от нас!  Hug
Симона, можеш спокойно да даваш чай от шипки. Има витамин С. Пък и има голямо разнообрази на чайове на Хипп или Блевит. Трбва само да си избереш - те са си специално за бебета.

# 271
Здравейте момичета!
Да ви кажа дребният какъв номер ми спретна - тамън му сервирам обяда и той гладен - стигнал с ръчичка купичката на масата и я обърнал. Целият ми под стана във фасул, но което е по-кофти - изпоцапа ми тапицерията на столовете и изпръска чак стената. Два часа чистих след него, а той за наказание яде само супата и после мляко. Гладен трябваше да го оставя като разсипва храна, ама сърцето не ми даде  Thinking . Дано да не ми останат петна по столовете.
Има много болни дечица - да оздравяват бързо!  Hug Hug Hug Мире, твоите патила край нямат.  Hug
simona06, аз съм давала чай с мед по изключение. По принцип медът не се препоръчва да се дава на толкова малки деца. Когато давах Благун имаше един период с жесток запек и го давах вместо лекарства за разхлабване. Само 2-3 пъти ми се наложи, после стомахчето му се нормализира. Чай му давам редовно и много обича. Варя му билки или ако нямам време давам готов на Хип. Обожава шипков чай.
Лек ден и  Hug!

# 272
  • Бургас
Най-сърдечно благодаря на всички, които честитиха рождения ден на моето съкровище Иван!Прегръщам ви  Hug и ви изпращам една виртуална почерпка за негово здраве!

# 273
Ч.Р.ДЕН и на първият ни рожденник Иван-Да е жив,здрав и много да радва мама и тати.

# 274
  • Откъм Варната
krasito ама и ти пиши по често при нас  Wink

# 275
ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА БЕБЕ ИВАН!  newsm59

КРАСИ,ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ЮНАК И МНОГО ДА ВИ РАДВА,ДА ИЗПЪЛВА ЖИВОТА ВИ С НЕПРЕСТАННИ УСМИВКИ И БЕЗБРОЙ ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ!

# 276
  • Стара Загора
Честита първа годинка на малкия мъж на мама - Иван Heart Eyes

Момичета пуснах нова тема като се изпише тази бегом към другата Mr. Green http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=222984.msg4948359#msg4948359

# 277
  • Стара Загора
Абе забравих да се похваля и тука бе...кръщелницата ми днес се роди...Емануела 3 700кг...голяма мома голямо нещо Mr. Green

# 278
Честит рожден ден на бебе Иван да е жив и здрав Hug
Честито и на Галя , голяма мома е родила  Hug Херич кога ще черпиш  Rolling Eyes

Мире - кураж, все някога ще прояде  Hug

Мед- знам че е арлерген и не се дава поне до 1 година, чайчета не правя  Peace но по принцип си пие много вода, е не сме като Ема на Миринда ама тя бие всички рекорди Laughing

оставям ви за сега чао от мен  Heart Eyes

# 279
Мишка,Мира стискам палци да се оправят бързо малките бебоци
ЧЕСТИТ ПЪРВИ ПОЖДЕН ДЕН НА МАЛКЯ ЧОВЕК ИВАН,ДА РАДВА МАМА И ТАТЕ И ДА ПРАВИ МНОГО  ПАКОСТИ
Евелина,аз купих за тези случай една чинийка която се залепва с вакуум за масата специално заради тези случай,че напоследък нищо не ни се задържа в ръцете повече от две секунди.Всичко се запофичва към земята със светлинна скорост.
Яденето гледам обсъждате.Андрес хич не е от ящните Sad,но колкото толкова).Например биберон повече от 60,90 мил много рядко изпива Cry.Каши,попари,овесени ядки,юфка,грис и кус кус не яде.От зеленчуковите пюрета според зависи от деня.От 80 до 150 хапва и задължително трябва да има твърди елементи в лъжичката освен пюрето като хляб, зеленчук,рибка или от пилешкото бутче.Бисквита давам изключително рядко в пюрето,но не го яде.Виж хляб яде като за световно CrazyНа трошички и си го взима той....голяма занимавка пада Mr. Green,но го обожава.Без значение дали е бял или черен хляб.Другото което много е да хрупа пъпеж,круша и грозде,но да са на големи парчета и той да си гризе Mr. Green.Забравих да кажа,че сутрин изпива сока от един портокал,който също много му харесва.Иначе вода......надали му се събира по 80 мл на ден.Вечер върви само цица....нищо друго не се признава,нощем също.....как ще се отказаме от това ми е много чудно,ми той не знае да заспива без гърдата,само реве newsm78
Момичета,мен ме сполетя неприятност.Купих си течния сапун на Clean & Clear за почистване на лицето,мих се два пъти и се изприщих много жестоко,поду ми се лицето,почервенях.Някакъв ужас е защото страшно хапе,излезнали са ми хиляди миниатурни пъпчици ,някой от който с бяло връхче.Страшно е неприятно.Вчера ми биха инжекция Поларамине и ми да доха същото лекарство на хапчета,който обаче няма да пия заради кърменето ами си взех Поларамине на крем.Искаха и някакво лекарство с урбазон да ми бият,но ми казаха да не кърмя детето известно време и аз се отказах.Цял ден ходя с мокри салфетки по лицето и една заледена течност в найлон,че да ме успокоява,че е толкова неприятно,че искам да си сваля кожата чак.И най на края,решиха да ми правят изследвания за алергий,че това чудо за четвърти път ми се случва.И все винаги когато си купувам нови такива препарати Sad.Веднъж от мустелата,веднъж от един сапун  течен за лицето на Шанел и още веднъж,но не си спомням на коя марка беше.Дано с тези изследвания да се намери причинителя вече,че е неприятно

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 20:57 от friki

# 280
Четит Първи рожден ден на Иван (какво ви бебе, той е батко на 1 година) !!!
Да е здрав и да слуша мама и тати. С белички само да развеселява всички, които го обичат

Ние вече спим и сънуваме.. Хера, честита ти кръщелница, ако още малко се бяхме застояли в Максим и за снаха щяха да ми я обещаят Simple Smile

# 281
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ИВАН! Да е здрав и много радост да носи на мама и тати!

Хера, честита ти кръщелница!  Hug  Hug  Hug

На Калоян съм му давала да пие и мурсалски чай докато беше с ларингита. Не знам дали точно чая помогна, но се оправи за 3-4 дни, а докторите и с болница ме бяха уплашили, че хрипаше мъничето, да не се задуши. Други чайове, които съм давала - лайка, шипка. С мед го приучих към биберона (ама беше малко и за кратко), а сега се въздържам да му давам, че нещо му хвана шубето с тези алергии. По тази причина и риба още не съм давала. Вие дадохте ли вече риба?

Мира, ама не се притеснявай толкова много. Ще прояде детето.  Hug Дано бързо преборите хремата.  Praynig  Hug
Евелинка, ако знаеш какви бели още ни чакат.  ooooh! А теб Х 2.  Mr. Green
Фрики, явно си е алергия. Дано открият към какво е. Мъжът ми има някаква, но от години докторите само изследват и накрая нищо... Не се знае от какво. Като се обрине и минава на кортизонни лекарства, че само те помагат. Толкова лекарства е изпил, че сега хич и не ходи на лекар, знае какво му помага, купува си го, пие го по схема.  ooooh!

# 282
Ч.Р.ДЕН и на първият ни рожденник Иван-Да е жив,здрав и много да радва мама и тати.

Мира- знаеш че и Жаки беше в категорията на супер злояди,от както ходи на кухня прояде,за сега всичко много и харесва и всичко си изяжда(пу пу да не и уроки Mr. Green)е разбира се  пак се правя на клоун ама има защо този път Crazy Дано и при вас така да стане
чай-давам от щипка и лайка
за меда-още е рано,знам че след 2 годинки
frinki-много неприятно,най вероятно е алергия,дано се оправиш светкавично Hug
мише-абе тая свекърва много лоша бе,голям страх ти е взела,я не и се впечатлявай така #Cussing out Crossing Arms Дано се оправи бързо малката душичка Praynig повече целувки и по бързо ще мине Hug Wink
зъби-и аз още не ги мия защото са ни само два Laughing

ЗА друго не се сещам,лека нощ ви желая  bouquet Hug  bouquet
 Blush Blush Blush

# 283
Да наминем и ние преди лягане.
Херка,честита ти кръщелница! smile3525Да ти е жива и здрава и на тебе да прилича!
 smile3521
Sleepy
,аз риба дадох на Виктория още като беше на 8 месеца и доста и хареса.Бях и взела пюре на "Ганчев" риба със зеленчуци,а после и с картофи и капия.Реакции никакви нямаше,освен че се озърташе за още.
Friki, и аз взех такава купа с една гума отдолу.Добре вакуума хубаво-не може да я объре,ама идва другия проблем-почваме да бъркаме в купата и представи си за какво иде реч.Така че да е в ръцете на мама най-добре.
Тия обриви на алергия ми намирисват-дано разберат скоро причината за тях.На мен също ми излизаха доста време едни петна,които ставаха алено червени и доста ме сърбяха.Бях малка.Постоянно казваха,че е от харана-от шоколад,от ягоди,от боб,а накрая се оказа,че съм алергична към Аналгин.От тогава-не съм се обривала.
Миринда,аз още не съм почнала да мия зъбите на Виктория.Имаме 4,ама голям зор виждам да и бръкна в устата.Аз не мога да проверя до къде я докарахме с петия зъб,пък камоли да пъхна четка в устата и.Мисля да поизчакам малко с тия процедури.
Симона,за чая-аз освен тоя на Хип против колики и тоя за храносмилането против запек,друг не съм давала.Пробвах веднъж да и направя попарата с чай от шипки-категорично ми отказа.Ние сокове също не пием-само гола вода,ама за сметка на това в промишлени количества.На нас 2 шишета от по 300 на денонощие не ни стигат.Само през нощта изпиваме повече от половин шише.Будим се доста-пием една вода и отнасяме пак плувката,пък майка и да му мисли.
За меда-изобщо не съм давала и поне в близко бъдеще не мисля да давам.Има време и до него да стигнем.
Айде да си надигам аз ханша от стола и да се ориентирам към банята и празното ми семейно ложе... Cry

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 23:52 от matsa_gk

# 284

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ИВАН!
Много здраве, късмет и само радости да носи на мама и тати!

Честита кръщелница на Хера! Hug 

за рибата - и аз отдавна давам,а на Ганчев има и хек с картофи, моята него повече го харесва
зъбите - с пет сме ама не съм почнала и аз да ги мия, а нямам идея дори и как ще стане, аз сега като й текна нослето не мога капки да й сложа, все с някой трябва да съм ... не мога да я удържа

Момичета, да ви питам кой как смята да празнува РД  newsm78, че вече наближават. Laughing
Аз умувам още и събирам идеи - за детски кът не е ли малка, пък и гостите й половината ще са такива  Laughing. Говорих с аниматори - трудно било с такива деца и почти нищо не ставало, не разбирали и т.н....Пък в къщи... Thinking

Хайде лека и от мен  Hug
И болните да се оправят бързо Naughty

Общи условия

Активация на акаунт