ЮЛЧЕ сладко вика и беснее, а мама нервите си пилее!

• 12 403
  • 304
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Добро утро!
Жоржи какво е това вадене на зъби ooooh!? Направо ви съчувствам и на двамата Hug.
Тошето за 1м извади 3 зъба без да разбера Mr. Green.  Е случвало се е по някога да писне за кратко, а ма наистина за кратко Laughing.
Тази седмица реших да се прижаля и да походим по-активно на плаж, че срам ooooh! - на морето сме, а пък децата ми само го помирисват Laughing, а те така обичат и двамата да се цамбуркат във водата, а пък аз..... последния път като ходихме даже не се съблякох по бански. ooooh!
Лек ден на всички!  bouquet

# 76
 newsm59 newsm59 newsm59  ura newsm18  bigdance2 newsm38  4uu Фиона!
Много много здраве, щастие, Любов,Дълголетие и деца!

Сега пък кашляме,вчера до Бачково с колата на климатик и готова,сега кашля а аз съм била я разболяла,ама кой говори спри климатика,сега не се сеща нашия тати! #2gunfire

Вашите деца сещат ли се да се обличат,четох във Спок че след 1,5 години се сещат и опитватс по лесни дрехи, чорапи, а до 4-5 се научават и със по сложните дрехи!Ние пък сега обуваме чорапи на куклата от 15 мин това прави,много интересно и се е видяло! Laughing

Юл пие нестле джуниър ,беше и на фризо но сега на нестле!няма проблем!Пие и кисело мляко като няма! Wink

Hug

# 77
Честит Рожден Ден, Фиона!Желая ти здраве и мнооого щастие да струи от очите ти!
Подарявам ти този водопад!Дори ако искаш можеш да  му станеш и директор....директор на водопад
Grinning

Ели, забелязала съм, че Мария се опитва да си облича якето, но все не успява горката Tired

Жоржи, малкия от кога пие Фризо?Да не би от там да идва проблема наистина newsm78Този Фризолак аз нещо хич не го долюбвам.Мария първите месеци повръщаше от него, че после се лекувахме с Фризовом(хи-хи хората дори измислили  мляко с коета да лекуваме децата си от собствения  им Фрозолак Confused).Когато преминахме на Аптамил, проблемите изчезнаха като с магическа пръчица.

Пепи, за смокините знам, че най-рано след годинката се дават.Трябва да се белят и много внимателно да се подбират узрели плодове, защото от неузрелите смокини се получават хранителни алергии.

А при вас как върви обучението за  самостоятелно хранене?Мария, само един път направи опит да лапа лъжицата, сега само бърка и маже Confused
Аз съм си поставила за цел до втората й годинка да съм я научила да се храни сама, защото съм принудена да я дам на ясла.А там минава една лелка бута 3 лъжички на едното, бута 3 на другото и прибира паничките.Ще ми умре детето от глад Sad

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 10:41 от Asya_

# 78
Здравейте юлски мами!

Дидка – разсмя ме с това как попа започнал да чете по-бързо.... JoyЧестито ти християнче! Да ти е живо и здраво и много щастливо!! Супер е и че сте проходили самостоятелно.
Пепи – май трябва да се обелят смокините първо, но не съм сигурна дали семките няма да им подразнят коремчетата...  newsm78
Ели – оздравяхте ли? Афтичките минаха ли? Ние сами си събуваме чорапките. Аз го оставям да ходи в къщи бос, но за да не е съвсем бос му слагам едни леки чорапки... е познай как ходи само с един чорап... след малко е съвсем бос – дърпа ги от пръстите... Grinning но за дрешките - още не се е пробвал.
Морска сирена – така си е... срамота и аз докато се наканя да отида на плаж... добре, че е мъжът ми и големите да ме накарат да се вдигна в почивните дни... иначе изобщо не ми се ходи. Ама си взимам един сгъваем стол, хладилната чанта с биричка вътре, чадър... и познай. Нека таткото и батковците тичат  след Ванко... Mr. Green
Аsya – аз май съм закъсняла с обучението за самостоятелно хранене.
Рени – /имах приятелка през ученическите си години – Рени/ така като си мисля, ако пробваш да не му даваш известно време храна. Покажи, че не държиш много много на това той да яде. Ти си хапвай сладко сладко пред него, но без да му предлагаш на малчо. Аз дори когато искам да го накарам да си играе с играчките и да ми остави чиниите  Sick– започвам да си играя сама с някое негово камионче и когато той дойде при мен аз не му го давам веднага, дори му казвам да не пипа камиончето, докато не видя, че наистина го иска. Тогава, като го получи е много щастлив и си играе доста време със същото това “забранено” камионче.
Е знам, че ще ти е трудно един два дена, да се примириш, че ще му даваш да си хапва много малко, но може и да има резултат.
Между другото Ванко, има дни почти не яде, но аз не го карам по никакъв начин. Хапвал ми е за цял ден по 2-3 лъжички на хранене. Но когато реши, че не иска, казвам добре... и чак на другото хранене му предлагам отново храна. И там ако откаже – пак добре. Да видиш на другия ден как си хапва... Всичко си изяжда. Тези злояди дни са ми много малко – просто му показвам, че това, не е от кой знае какво значение за мен. Да знаеш, че малчовците са големи манипулатори, и ако разберат, че това е важно за теб, могат да искат да ти привлекат вниманието, като отказват да го направят.

Хайде, чао за сега, че и работа ме чака!   bouquet Успешна седмица на всички!!

# 79
# 80
Здравейте, бе ,хораааа Heart EyesКак я карате?
Честито християнче на Диди и на Синеочка.Честито кръстница на Попова.Поздравления за Рожденния ден на Фионката!!!  bouquet
Жоржи , мила, все нещо и при вас трябва да има пфуууу....сега пък с тези зъби Tired #Cussing out И ние сме така, мине едното, хоооп нещо друго... #Cussing out #Cussing out сега пък някакво чревно разтройство, имало вирус, даже педиатъра каза, че и дизентерия имало тук #Crazy.Пази Боже! Praynig Толкова го боли коремчето, че спря да върви,няма сили .Иначе вече работят с Приорикс за 13 месец (направо съм очудена), и полито вече е убита(ние никога не сме слагали жива)Поне вече ваксини да не купувам. ooooh!
  По отношение на  непукист-майките дето си оставят децата да налагат другите , без да правят забележка, без да се извинят или някаква си реакция, е, и аз не съм от тях.И аз като Нарина мога да кажа,че детето ми е от кротките и като го ударят-дреме горкия и ме търси да се гушне.Иначе и аз имам много случаи , в които Марти е бил бутан, пада ,удря се , а майката на другото хлапе  си пуши цигарката и се смее-нито забележка, нито да му обясни, не така т'ва онова....да се оправят,както искат да си ги възпитават,аз с гледам моето да не прави така Wink
 Много се разписах,отивам да легна до Марти, голям съм мързел в тая жега Tired
 Целувки Heart Eyes

# 81
  • somewhere over the rainbow
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ФИОНА!  bouquet Hug  bouquet
Ели, Дая се опитва да си облича разни дрехи - най-вече мои. Стига до там, че си ги мушка през главата и така си ходи...доволна, че се е облякла. hahaha И обувки обува - пак наши - чехли, маратонките ми. Ходи много наперено с тях, а като й паднат от крака, и тя усети /щот' не винаги усеща hahaha/ почва да реве.

Ася, със самостоятелното хранене сме стигнали само до голяма омазвация ooooh! Иначе много държи и тя да има прибор.

Бо, много ми харесаха съветите ти относно храненето и игрите Peace Абсолютно си права, че дечицата са големи манипулатори Crossing Arms

# 82
 bdbaloniЧестит рожден ден на Фиона! bdbaloni
Честит рожден ден на патерици на Попова newsm51, Нарина newsm51, Бо newsm51, Дунда newsm51, майката на НАН newsm51, мъжо на Иси smile3525 и  smile3525 ако някой съм пропуснала.
Честито и на проходилите децича -  smile3539Гергана, Алекс  Heart Eyes и Ева  smile3539
Ася - готвя само на обяд и супа не правя. За разходката - Калоян като е със свекър ми и свеки (рядко се случва), също не им създава проблеми. Седи и си играе с тях може и 2-3 часа, но до момента, в който не ме види. Тогава се залепва за мен и повече никой не признава.  
Рени - съчувствам ти мила.  Hug Не знам какво да ти кажа - освен да запазиш спокойствие, колкото и да е трудно. Калоян отказа да се храни 5-6 дни. Случвало се е да прави така, като му избива някой зъб, но за ден, два и не му обръщах внимание. Но сега, направо си счупих нервите  smile3511 - не ще да отваря устата и това е! Мислех, че няма да си гоня детето с лъжицата, но и това стана.  ooooh! Накрая се обадих на педито и тя ми каза, че щом не отказва кърмата - "Кърма до дупка!".
А това с лъжицата и ние го прилагаме - ту храни мен, ту себе си и става мазало.  yes
Нани - понякога хапва по-едра храна, но повече предпочита пасирана. А кашата наистина става сива, особено ако престои повече от половин час.  Peace
Дидка, синеоче - честити ви християнчета - да са ви живи и здрави.
Попова - и на теб честито  newsm51
Дидка - и аз се чудех как ще кърмя като му поникнат зъби, ама проблеми нямам. Е, понякога се случва да ме стисне по-силно.  Whistling
Ели - и аз бих реагирала остро, ако някое дете удари Калоян. За сега доста го пазя от другите деца, особено от две, три годишните - за мен, те са непредсказуеми и опасни. Правя забележки на децата и обяснявам защо не се прави така и те ме слушат.  Whistling
Юл и Митето бързо да оздравяват.
Иси - както винаги, първа страничка е чудесна   bouquet   

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 19:36 от Nita

# 83
  • Варна
Асе,като започнах да дохренвам,дадох Аптамил.Повръщаше го на фонтан Confused.После пробвах с Фризолак,пак същото и накрая проБвах с Фризовом.Той му понесе много добре, и до 5 месец беше на него.след това започнах да го смесвам с Фршзолак,след това минахме само на Фризолак,след 6тия месец на Фризо2,а като стана на годинка го смених с Фризо 3,и мисля че тогава стана нещо/почти сигурна съм/.като се комбинира и със зъбите Confused Close Sick #Cussing out.След диетата сега сме на Фризо2.Обаче нещо не ми харесва пак,май се въртим в порочен кръг.и лек обрив има,и не мога да разбера от жегата ли е,алергичен ли е.................. newsm78

Моя мъж ми вика,че само съм се психясвала,нищо му нямало на детето и че колкото повече го пазя,по кофти става.другите майки които дават всичко,май нямат моите проблеми Thinking

Бо,много добре си го написала Peace.личи си опита с децата,едно е а гледаш първо,друго е с трето.Големи манипулатори са,няма спор.ей,сега ми направи истерия като го изкарах от легена./сред смяната на 342345606 насран памперс/,и като крещя и вика 100часа,го оставих в кошарата,излязох от стоята и затворих вратата.сега аз си пиша тук,а той си пее оттатък ooooh!

Ние не сме почнали да се храним сами,ама то и с тези диети,сухари и ориз Sick.иначе му взех едни много сладки лъжички на Чико,да се учи да се храни сам.като се замисля ще му ги връча тези дни,да му гледам сеира Laughing

# 84
За самостоятелно хранене аз лично мисля, че е още рано. От 10 месечен Криси си хапва, като държи чиста лъцичка и си бърка в празнакупичка или чашка. Доста пъти олучва моята уста или на някоя играчка, за сега обаче не мисля да му подхвърлям идеята да си яде сам. Достатъчно ми е че имам минимум една изплюта лъжица на фонтан на ядене  Joy. Той яде колкото яде и последната лъжица я лапва и веднага я плюе. Това е винаги така най-демонстративно ми заявява че е приключил с яденето.  Crossing Arms
Ренка и ние сме като вас злояди, но с малко залисване и по голям интервал между храненията успяваме. Ядем на около 5-6 часа и задължително той прави и нещо друго на столчето. Като празната чаша и лъжичка, която споменах, или салфетка с която старателно си бърши масичката, преди бяха щипките голям хит, взема пуска в кошничката. Измислям разни неща за да се занимава.
Незная вие поне едно любимо ядене няма те ли, на нас ни е любима попарата. Понеже я давам винаги в 8, стане ли 8 той идва при мен бърка ми в устата и казва мляс, мляс с устата. За нея е нетърпелив, ако предлагам от време на време някоя глупост (солетка, бисквитка, гризинка) край повече няма да лапне през деня.

Джорджи не мисля, че се в телясваш верно е че майките, който дават всичко нямат проблеми, но те именно дават защото децата им нямат проблем. И мен ме съветват такива неща, но с един единствен демостративен пример минават на друго мнение. Ние примерно до преди 2 седмици не близвахме плодове, е сега вече сам си ги иска, макар че изяжда минимално количество, но и на това съм доволна. Важното е организма на детето да съзрее и да е готово да поеме новата храна. Знам колко ти е трудно, аз знаех за алергията доста по рано и бях безкрайно предпазвива и много наблюдателна и при най-малкия признак спирах даването на новата храна. Ето дойде момента в който с изключение на киселото мляко ядем всичко. Но това е постигнато с много търпение и изчакване организма да съзрее.  Понякога ти е много трудно и се увстваш отчаяна, но колкото повече напираш с нещата толкова повече се отдалечаш от желата цел. Не съм слушала никой, прочетох доста информация и реших, че аз само ще намеря вярната стратегия за моето дете. При нас схемата е следната давам- прави алергия и предлагам едва след минимум 2 месеца. В почти 100% от случаите след 2 месеца се приема без проблем. Стискам палци мила и ти изпращам цялата си положителна енергия и търпение да успеете да се преборите. Вярвам, че това ще стане много скоро.

Ели мила как лепнахте сега тая кашлица, то като му тръгне на човек понякога и ..... #2gunfire. Хайде дано това е последното и да няма вече скоро болести.  Hug за малката ми снахичка Юл и бързо да оздравява  Praynig, че моренцето я чака  grinning039

Вашите дечица с какво се наминават, на Криси най-любимото му у дома е да виси пред паралнята и да слага вътре дреши, после затваря варатата (притваря) и уж  натиска копчето, и започва да си бръмчи сам.  hahaha, много е сладък, но вече се изнервих, че пералнята ми е извън къщата, т.е. минава се през стълбището (все едно на съседната врата на площадката). И малко ме е страх да не реши, че вече е голям и може да слиза по тия стълби. За сега го ставям сам под наблюдение от вътре, но знае ли човек, на дете доверие нямам.

А когато сме надвора има външни стълби за излизане от двора на улицата и парапета е с едни кръгове е там е неудържим, по 100 пъти се качва, обикаля влиза от друтага варата и пак по стълбите  ooooh!

За пасирането съм спряла да пасирам от 8 месечна възраст вече се храним с храна за възрастни, но лека намачакана с вилица. Хапва си и хапки от разни неща без проблем, дъвчи пийва си водичка ако не може да го сдъвчи, че му е сухо и преглъща. Оправен е. Пие вода от една шишенце спорт. Не иска от шишето с биберона, явно му пуска много малко незнам  Wink

ХАйде стига, че изписах цял роман  Party

# 85
Леле, колко сте писали!?!?!? #Crazy Прегледах набързо и виях1 че има много поводи за поздрави!!!  Съжалявам, че няма да е поименно, но   Blush...... ЧЕСТИСИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!!!! Рожденни дни, крачета, християнчета!!! Всички да сте живи, здрави и късметлий
Моя мъник, като почнат да му никнат зъби.... ужяс.....винаги по 2-3 и през малък интервал от време. Последния месец /даже и по-малко/ избиха кътници и кучешки.... горкото ми то  Cry
За самостоятелното хранене, май наблягаме и ние на мацането, но не се задоволява да бърка в празна купичка. Ние пък попарата, хич не я тачим ooooh!
От няколко дни го забелязвам, че се мъчи да си обува чорапите, вчера даже и сандалите. Все трудни операции.... newsm78 но като за начало добре става.
За игрите - много ме радва, че се заиграва с тези логическите и стимулиращи мисленето играчки. Аз, май все такива му купувам.... но държа на тях. А той умника ми много бързо схваща и му стават интересни. Плющени играчки има много, но не м отделя внимание, нито да ги тушка, нито да ги храни, само ги хвъля от леглото.
АЗ не пиша много често, но като почна май се уливам  Sick да ме извините за което
ПОЖЕЛАВАМ МНОГО УСМИВКИ НА ВСИЧКИ  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 86
Честит рожден ден на Петя! Много здраве, много щастие и много приятни емоции в живота ти!

И аз мисля, че за самостоятелно хранене са мънички, но всяко детенце ще си покаже кога е готово за тази постъпка. Венци посяга към лъжицата и бърка, ама така, че след него играят винаги препаратите Joy и мама с парцала  newsm75 Плодове почти не ядем. Затваря си устата и очите-да не ги вижда. Лъжа го сутрин смесени за закуска с нещо.
Дани- и Венци ми е пръв помощник при пералнята, но не се заиграва много. Стигаме до момента само на свалянето на дрехите на пода и веднага отива да прави друга беля. Мъника стои на един стол на остъклената тераса и гледа камионите. Това ни е хобито. Хивеем близо до международния път за Дунав мост и трафика винаги е на фул. Маха им за здрасти и довиждане. В друг момент обича много да си играе с купите и тенджерите. Нали си хвана черпака на пащапулника.  hahaha Явно готвач ще си имам в къщи.  Wink
Нашето неядене май ще се окаже от никнещ кътник. Много плаче и мазилата не помагат  ooooh!

# 87
Bo това което пишеш наистина е така .Аз също не го насилвам.Но моето свеки живее до нас и ми спира всякакви схеми.
Тя е фенка на разсейването на деца за да ядат.  Crossing Arms Аз затова избягвам да и го оставям.Или ако го вземе сме там и аз седя у тях че веднъж пред мен се опита да му натика лъжицата в устата.Казвам и кое приемам за редно и кое не,но не мога непрекъснато да и правя забележки  Rolling Eyes

Галко се опитва да само обува чехли засега.Но без успех.Не спира обаче с опитите.Много са му интересни.
Сам хапва плодове,бисквити,към лъжичките също проявява интерес,но ръси храната докато я поднася към устата си  hahaha А,и мен храни.
С пръсти също съм го оставяла да се храни сам.Но е гол за целта,че става страшно  Sick
Плодове мноого обичаме,най-вече праскови и грозде.Охааа.И сини сливи дадох,само пъпеша плюе.
Нита,дано е от зъби,а не злоядство  Praynig

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ФИОНА!   bouquet

# 88
  • някъде

Two HeartsЧестит рожден ден, мила Петя! Бъди здрава, щастлива и обичана! Дните ти да са изпълнени с детски смях, споделена любов и много усмивки! Two Hearts

Алекс не проявява интерес към обличането- но към събличането ooooh!
Обича да хапва плодове- круши, грозде, пъпеш, диня!
Ей, НАН, тази мойта снаха е опасна- голяма скица е! Joy
Венка, Ели бързо да се оправят децата! Praynig
Иска да бърка в чинията с ядене и да се маца, но не винаги му давам Crazy

Нашият вчера беше с Т и днес също беше малко топличък, даже го водих при педито да види гърлото, защото миналия път от Т се оказа че има гнойна ангина, но тя каза че не му е червено! Толкова капризен беше днес, спа час и половина, на обяд не иска да яде, струва ми се че от зъбки- наред са горните! Thinking

# 89
Нямам много време.Днес се върнахме от язовир Цонево,бяхме там за 3 дни,починахме си добре,беше страхотно.Ето снимки,на когото му се разглежда:   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=164910
Утре пак заминаваме на вилата,ако ми остане време преди тръгване,може отново да се включа.А иначе: до скоро! Wink

Общи условия

Активация на акаунт