бебе Ясен се роди, Румене хайде де черпиииииииии:)

• 18 112
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Превенар май не внася в България, доста е скъпа ваксината - около 70 евро. Трудно става да си я купиш от чужбина (трябва да се пренася в хладилна чанта). Може обаче да се свържеш с представителите на производителя тук и да ги питаш дали могат да ти доставят една доза и колко ще струва. Ама да ти кажа, от това, което преди време четох за ваксината, не се убедих в необходимостта от нея и в ефикасността й. А за антибиотика - е как ти го изписаха без антибиограма  Shocked Направо ме изумяват тия кретени тук. Но имай предвид, ако си го почнала, може би е по-добре да си изпиете дозата. А можеш ли някак да му вземеш храчка на Викича и да пуснете и едно изследване и на храчката (да видиш дали е колонизирала бактерията и в дробчетата). Гадната бактерия се влияе (доколкото съм чувала) и от лечение с Цитросепт, ама е много горчиво и хабер си нямам как ще му го даваш на Викича. Поне със сигурност ако не помогне, няма да навреди, че и имунната система подсилва, и гъбички  мори.

# 76
абе има антибиограма бе, най - добре било Макропена.
Ти ме уби с тая ваксина - тъкмо ти пишех лично, да съдействаш Мартин примерно да ми я метне - ако ще и 170 евро да е, не ми пука, за втори път е с бактерия - бронхопневмония или минингит ли да му докарам е по - добре. за мне си е страшни не ме успокоява факта, че всяко второ дете имало такива бактери поне веднъж - е моето ги и ма за вотри път и трябва да действам.
мкп дай повече отзиви за тая ваксина, само ти и Бърди май сте наясно с нея, в сайта на производителя и изкарват все едно живото спаяващя, ама дали?

# 77
  • София
Ами не знам чак толкова много. Нова е, покрива 7 щама на бактерията, уж, ама съм говорила с педиатъра в Германия дали да я слагаме и той беше леко скептичен. Което нищо не доказва. Не знам, аз за себе си не намерих убедителни доказателства за необходимостта и ползата от нея. Виж, във вашия случай може и да е оправдано. Особено ако има огнище (носител, най-често родител, роднина (баба/дядо), които пре-заразяват детето. От Германия трудно ще ти я донеса, поради специалните условия за доставка (трябва да е на студено).

# 78
еми майната му, ще се тровим и мъчим тука, бахти и случая, за една бактерия, за по - сериозни неща, неам идея майките как се довеярват на лекари Crossing Arms

# 79
  • София
А защо ще му спираш Макропена, след като изследването е показало, че е подходящ? За Цитросепта също питай дали да му даваш.

Нели, ще се виждаме ли на Калипсо или ще се отдадеш на предродилна треска?

# 80
  • София
Виж сега, тук има друга ваксина - Pneumo 23 на френската фирма "Aventis Pasteur S.A.". Pneumo 23 се прилага при деца над 2 год. и възрастни.Съдържа 23 най-често срещани щамове на Стрептококус пневмоние (пневмокок). Една доза е достатъчна. Викича е достатъчно голям за нея. Превенар-а е по-препоръчителна за деца до 2 години (счита се за по-безопасна - във връзка със страничните ефекти).

# 81
ми че питам за тая, френската, ся си записвам, мерсаж  bouquet

# 82
  • София
За Превнара, Криска, дай мейл, пускам ти цялата информация за тази ваксина. Wyeth нямат вече представителство в БГ, изтеглиха се от страната. Няма кой да я внесе. От чужбина, със самолет няма никакъв проблем да се пренесе. Струва около 70 евро.
Друг е въпроса, че не е регистрирана в БГ и може би педиатъра няма да се навие да я бие на своя глава. Първо говори с него.

# 83
  • София
Пневмо 23 - няма проблем да се бие, говорила съм специално с д-р Елисеева от Авентис Пастьор, тя си я била на нейното дете, когато е било съвсем малко, нямала е никакви проблеми.

# 84
абе кво да говоря, трима педиатри не са я чували - много ясно, че нема да я бият, то и аз няма да я бия, е тая на мкп френската ще издирвам и питам и нам си кво.
По важно ми е правилна програма за защита на организма....обърках се тотално

# 85
  • София
Авентис Пастьор се разпространява от Търговска лига. Ето ти телефон да питаш имат ли я - 962 22 22.

# 86
От Търговска лига могат да ти я доставят безплатно на посочен адрес.

Милена, след малко тръгваме към Калипсо! Никакви редродилни трески не ме ловят  Mr. Green

# 87
  • София
Милена, след малко тръгваме към Калипсо! Никакви редродилни трески не ме ловят  Mr. Green

Така те искам! И аз тръгвам след малко, изтрай докато дойда и донеса цигарите  Wink

# 88
  GrinningНа всички приятели искам дасъобщя, че днес 23.08.2007 в 6 и 25 сутринта в нашето семейство се появи бебчо Ясен. Оказа се доста пораснал в корема на МАМА- 3,750 кг 50 см.
Смайли е добре и сега има последен ден за спане в реанимацията.
Повече инфо след като се прибере у дома.

# 89
ЧЕСТИТ СИН НА НЕЛКАТА, РУМЕН И КАКА ДАРА!!!!!!!!111
ЧУХ СЕ С НЕЛИ, ЗВУЧЕШЕ ЧУДЕСНО И МНОГО ЩАСТЛИВА, ЧАК МЕ РАЗПЛАКА МАЙМУНАТА НЕЙДНА И КАКТО ОБЕЩАХ - ПОЧВАМ СЕ НА ВИНО ОТ СУТРИНТА, НИЩО ЧЕ СЪМ В ОФИСА!
НЕЛКА, РУМБА ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ СИНА, СЪС ПРЕКРАСНОТО ИМЕ ЯСЕН - МНОГО ДА ВИ РАДВА, ПОЖЕЛАВАМ ВИ ЦЯЛОТО ЩАСТИЕ НА СВЕТА, И КАКА ДАРА МНОГО ДА ПОМАГА И МНОГО ДА ВИ СЛУША!!!!!!!!!
ЧЕСТИТО, ЦЕЛУВАМ ВИ.............
НЕЛКА ЗАСЛУЖАВАШЕ СИ КОРЕМА Joy

Общи условия

Активация на акаунт