Отговори
# 195
  • Кърджали, България
Базилиск, 10х   bouquet

# 196
basilisk, много хубав откъс. Накара ме да се замисля аз колко добра майка ще бъда и ще бъда ли добра всъщност. Притесненията ми нарастват с всеки ден едва ли не и като чета тук за разни неща, като това със солта например, което никога не бях го чувала, все си мисля, че няма да правя нещо правилно или въобще ще пропускам да правя нещо важно. Но кде, не искам да ви настройвам с моите странни 'вълнения'. Ама имах нужда да споделя.

ЧРД на ДАНИ! Да е жив и здрав и много много да радва мама и тати!     bouquet

# 197
  • Асеновград
Не сте ме разбрали правилно......аз просто попитах... Sad

Аз също не искам да соля, защото мисля че са глупости, но свекърва ми онзи ден каза "задължително", та си викам-нека аз да ви попитам вас, а не да я слушам.

Та извинете ме,ако съм ви подразнила с това......не съм искала Cry

# 198
само да добавя нещо за добавянето на солта във водата - току-що говорих с майка ми и тя каза ,че на времето бабите са добавяли сол във водата, за да не миришат бебетата или да не се изпотяват, или пък друга версия - да се закаляват  Joy Joy Joy нещо такова било  Joy Joy Joy а за слагането на сол върху кожата /те тва е същинското солене/ - наистина е смъртоносно  Thinking  #2gunfire
само като си помисля колко пари дадох за Себамед - ми извинете хич не си мисля за солена вода или вода с орехови листа или мас  Joy
Краси, споко - тук винаги можеш да попиташ за всичко  Hug Hug особено ако нямаш около себе си други бременни или майки, с които да поговориш, а само свекървище - питай си спокойно, не е срамно нито смешно  Hug

# 199
Здравейте и от мен.Басилиск откъса е невероятен.Благодаря!  bouquet
За соленето моята свекърва също много държеше на този ритуал,но аз категорично не съм го правила защото ми се стори многоооооооооо глупаво.А дори и незнам защо се прави.С каква цел? newsm78
А да ви питам нещо.Преди малко ми се случи нещо много странно.Усетих едно периодично туптене в корема си.Всякъш бие сърце,но без да се мърда бебчо.На точни интервали от по секунда горе -долу.Точно като тупкащо сърце само че доста по-силно./Леле как го обясних/Продължи около две минути и спря!Ако някой разбра би ли ми обяснил какво е това? Thinking Thinking Thinking

# 200
Кали, честит рожден ден на детенце!   bouquet  Да ти е жив и здрав и дано те слуша повече след като се роди бебо, а в Пирогов да ви закрият вече ВИП картона!  Hug
Честит рожден ден и на Петенцето!   bouquet  Да са живи и здрави двамата с бебчето и дълги години да има да празнуват рождени дни с "2 дни яли, пили и се веселили".  Sunglasses

да ви се оплача нещо ме боли зъбче:(.
Знаете ли дали може сега да се умъртвява зъб и ако да, как е по добре с арсен или с упойка ( инжекция) и веднага да се вади нерва?
Катрин, дано не се налагат толкова сериозни интервенции. Че и без да си бременна, пак е неприятно. А иначе зъболекарката ти като те види бременна и би трябвало да знае каква упойка може да ти сложи.

Това за солта сефте го чувам, ама и да не бяхте казали, никога не бих го направила. А за варварството да се реже гръбчето на бебето да не говорим.  smile3513
само като си помисля колко пари дадох за Себамед - ми извинете хич не си мисля за солена вода или вода с орехови листа или мас 
И аз така с Клоран, ама малко ме беше срам да кажа преди да видя твоя пост.  Embarassed  Laughing

# 201
  • София
А да ви питам нещо.Преди малко ми се случи нещо много странно.Усетих едно периодично туптене в корема си.Всякъш бие сърце,но без да се мърда бебчо.На точни интервали от по секунда горе -долу.Точно като тупкащо сърце само че доста по-силно./Леле как го обясних/Продължи около две минути и спря!Ако някой разбра би ли ми обяснил какво е това? Thinking Thinking Thinking

Берина, бебето ти е хълцало, поне така ми се струва както го описваш.

# 202
  • Асеновград
Аз също бях ПРОТИВ солта във водата, въпреки че незнам за какво е, но ми звучеше много глупаво.Но онзи ден моята свекърва като каза- то това е задължително и всички го правят--реших да попитам,а знам че тук ще знаете. ,и все пак sorry......просто не знаех

# 203
Аз чак сега прочетох откъса от книгата, постнат от Базилиск. И преди бях чела откъса, за който някой друг беше дал линк и сърцето ми направо се скъса.
Дали наистина драмата на плачещото бебе е толкова голяма? Мами, които вече имате по 1-2 дечица, мислите ли, че правилният подход е непрекъснатото гушкане и люлеене? И ако да, тогава как и кога би дошъл момента, в който детето ще свикне, че няма страшно и да е само за известно време и ще придобие увереност, че може да оцелее и без непрекъснат контакт с майка си?
Знам, че поставям сложни въпроси и сигурно няма меродавен отговор, но моля мненията ви, както и за впечатления от личния опит на по врелите и кипели мами.

# 204
Хекси,
Ми мойто дете е жива илюстрация - и аз не мога да обясня на госпожиците в градината защо нито веднъж не е заплакал и не е питал за мен. Те отказват да повярват че не е ходил на градина досега, да не говорим ако им кажа, че не се е отделял за повече от 2-3 часа от мен.  Laughing
Като го водих първия път, директорката вика: Айде да го вкараме вътре, докато още е спокоен. На мен ми стана супер смешно - сякаш се очаква всеки момент да избухне в рев, а той изобщо не е питал за мен почти три часа и беше супер щастлив да е при играчките и децата. Хората наистина не са виждали такова дете.
Под носене на ръце и гушкане не се разбира да се занимаваш само с него - по-скоро да е близо до теб и да участва в това което ти си правиш по начало, без някакво специално внимание.

# 205
  • София
basilisk, аз си мисля, че детето ти приема така добре градината и заради самата теб. Ти имаш такава положителна настройка, което детето естествено усеща. Повечето майки толкова се шашкат и се самонавиват какво зло е градината, че децата им в един момент и те започват да го вярват.

# 206
  • Кърджали, България
Беринка, и според мен бебето е хълцало  Peace При мен се случва доста често.

Хекси, Базилиск ти е казала, но и аз да допълня: моето дете е кърмено една 2 седмици, но винаги при хранене съм го държала, както при кърмене. Много е гушкан и много внимание му е отделяно.

# 207
Честит празник на малкия Дани.  nbirthdayДа ти е жив и здрав малкия палавник, Кали! Да расте щастлив и много да помага!
Беринка и на мен ми се случва това често напоследък. Но определено е различно от хълцането. И аз не знам с какво да си го обясня. Знам само, че имаше скоро такава тема и в майките, така че и на други се случва, което ме успокоява. Точно като тупкане на равни интервали. Кой знае какво правят малките бубки Heart Eyes

# 208
Hexina , и мойта кукла е гледана по тоз тертип - на ръце. Когато я извеждах навън с количката преди да проходи, винаги я гушках и разнасях, тя в количка не е седяла. Гледаше света все от високо Laughing, много инфо попиваше - гледки, звуци. И по-близо да мен беше, аз непрекъснато и говорех, пеех...После преди да проходи и направих бойното кръщене в пясъчника, вместо да я държа на сигурно място в украсена с играчки количка. Сега е много контактна, закача се с всеки, много рано проговори. Страшна чаровница, познава всички деца в квартала, маха на бабите по балконите.
За играчката за утеха - в 12-тия месец заминах за 10 дни - тогава и Мини се отби. Беше си харесала тогава една моя пижамка - обожаваше я , с нея заспиваше. На това му казват преходна вещ - когато бебето започва да се отделя от майка си си нарочва някаква играчка или дреха, към която много се привързва. После този предмет вече престава да е важен. Сега като я види случайно, започва пак да се радва,но не и е култов предмет като преди.

# 209
  • морето и сините вълни :)
И аз го имам това тупкане..Със сигурност не е хълцане PeaceХълцането е много по силно от това тупкане.Аз мисля чее кръвоносен съд,мой си..и се усеща пулса на корема ми особенно както е толкова опъната кожицата

А и да се опалча днес видях че ми се е появила стрия на пъпа точно ooooh! ooooh! ShockedМалиии като я видях една розовка..цъфнала и завързала щях да полудея.и хем редовно се мажа да му се невиди. ooooh! ooooh!

Абе колко пари сте дали за Себамед и Клорана???
Аз между другото Клоран за сефте я чувам newsm78

То от Себамед мисля да си взема само сапунчето,там крем ли е кво е за след къпане и един крем бочко(без него накъде Peace) и ще видим де

Веселче кажи какво си си взела от Себамеда Peace

Красииии-спокойно бе мацка,никой не те е упрекнал за това че си запитала какво мислим по въпроса..
но приеми че това са дрън дрън чи плясовци- и не позволявай НЯКОЙ да ти казва как да си гледаш детето.като ти дават много акъли,обръщаш се и казваш да си направят бебе и да си го солят,подслаждат,подкиселяват и т.н. с квото искат...

Общи условия

Активация на акаунт