Как приемате идеята за прераждането?

• 46 566
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 45
1. Мислите ли, че живеем повече от един път?

2. Смятате ли, че има случайни срещи?

3. Или мислите, че всичко е случайно?

4. Просто вярвате в тази идея, защото е модно, защото ви допада.. или това не е просто вяра, а е нещо по-дълбоко и важно, нещо, което влияе на решенията и действията ви?

1. Да, мисля и вярвам. Но не твъря, че го знам.

2. Не съм сигурна, може би не.

3. Не.

4. Модно...  newsm78 не знам за такава мода. Може да ми допада песен, рокля, човек. Философия - не.
Не знам дали ми влияе. Може би, но със сигурност често ме успокоява и ми дава сили  Peace

Не знам

# 46
Добре, прочетох, има достатъчно хора, които поне са отворени към тази идея, а други я приемат за истина.

Искам само да уточня, че срещата с близки хора и по принцип запазването на съзнанието под някаква форма е нещо, което е част и от християнския светоглед за Чистилището, Рая и Ада (който не приема идеята за реинкарнацията). Т.е аз питам конкретно за идеята за прераждането - човек да идва отново и отново, да се учи и да поправя старите грешки, а не дали вярвате в идеята за прераждането, защото тя ви дава утеха прес нормалния страх от смъртта.

И, третото за което бях питал: дали това е просто вяра, безкритична, неосъзната част от светогледа ви или е нещо, което реално оказва влияние на вашите решения и действия?! Едва ли имате нужда от пример..

# 47
Вярвам в много неща. Не мисля, че науката може да обясни и една стотна от заобикалящия ни свят, мисля, че ние знаем смехотворно малко за него, а си мислим, че знаем и можем всичко.
В прераждането обаче не вярвам. Не казвам, че съм сигурна, че такова нещо няма, защото и това няма как да се знае. Просто чисто интуитивно си мисля, че няма прераждане.

# 48
Напълно сигурна съм,4е е така.
Според мен се прераждаме непрекъснато,докато душите ни преминат през вси4ки фази на развитието си.Смятам,4е ада е на земята.Вярвам в Бог,но смятам 4е е разум.Не вярвам в църквата,измислените от хората религии и забрани,за да държат народа в под4инение и страх.Вярвам,4е Господ е жена.Мисля,4е Библията е писана от хора,които са оставили много неизвестни и са скрили истината,за да напишат каквото са сметнали за правилно тогава.
Не разбирам защо хората се избиват заради религиозните си разли4ия?Бог е един и същ за вси4ки,само дето го нари4ат с разли4ни имена,вси4ки сме еднакви и вси4ки ще се преродим.
4ела съм,не си спомням къде,отдавна беше,4е децата помнели вси4ките си предишни животи,какви са били,какви са им грешките,какво имат да изпълняват в този живот.В момента на проговарянето тези спомени из4езвали,но информацията си оставала закодирана в тях.

# 49
Смятате ли, че има случайни срещи? Или мислите, че всичко е случайно?

Има случайни и не толкова случайни срещи. Не мисля, че всичко е случайно.

По повод прераждането, идеята ми е интересна, но дали има или няма, няма как да знам със сигурност.

# 50
  • The new Earth

Аз мисля,че за себе си съвсем точно ти отговорих на този въпрос. Peace

Т.е аз питам конкретно за идеята за прераждането - човек да идва отново и отново, да се учи и да поправя старите грешки, а не дали вярвате в идеята за прераждането, защото тя ви дава утеха прес нормалния страх от смъртта.

Не вярвам,защото ме е страх от смъртта или защото ми се иска много да е така,или поради каквато и да е друга причина.Вярата е дълбоко вътрешно усещане за нещата и не мисля,че  е нужно вярата да бъде обяснявана.Не са ми нужни доказателства,но съм ги имала и това ми е предостатъчно.

...а също и на този

И, третото за което бях питал: дали това е просто вяра, безкритична, неосъзната част от светогледа ви или е нещо, което реално оказва влияние на вашите решения и действия?!

Вярата е дълбоко вътрешно усещане за нещата и не мисля,че  е нужно вярата да бъде обяснявана!
...И сега допълвам,че няма как да не оказва влияние и върху живота ми,действията ми и решенията,които взимам.

Ето и някои линкове към подобни теми.

Има ли Господ и вярвате ли в него?
Има ли Господ и вярвате ли в него? - II
Ясновидки (врачки)
Знаете ли къде е АДА?!
ВЯРВАМ в Бог и съм зодия Х
Страх ли ви е от смъртта?

# 51
А дали има някакво значение прераждането, след като нищо не помниш от преди, намираш се на друго място и във друго време?!!  Wink Дори и да го има, ти не си с любимите си хора, не си дори същият...Следователно, за мен това са много относителни неща и едва ли някога ще знаем точния отговор. Едно е сигурно, обаче- човек трябва да се стреми да е добър, каквото и да става след смъртта...

# 52
Със смесени чувства. Има души, които е опасно да се прераждат

# 53
Вярвам в Бог.
Вярвам и в прераждането.
На тези години не ми се спори и не ми се "отварят" очите на невярващите.
Всеки има право сам да стигне до истината.
А тя идва за всички с последния издишан земен дъх.

# 54
  • Linz
Дори и да има прераждане, все някога сме се родили за първи път и все някога ще умрем за последен. В този ред на мисли няма значение в крайна сметка има или не прераждане Rolling Eyes

# 55
  • София / Пловдив
В прераждането не съм склонна да вярвам. Но вярвам в Бог, в това, че всеки идва с мисия на този свят и че имаме свободната воля сами да избираме и да отговаряме за действията си.

Колкото до случайните срещи - едно е да видиш случайно приятелка на улицата, друго е срещата с човек, който оказва значимо влияние в живота ти. Това за мен НЕ е случайно. Дали може да се нарече "съдбовно", не мога да кажа, твърде силан дума ми се струва, но определено не е случайно. Имала съм такива срещи.

# 56
Ето за Енергията из някакъв сайт по физика за деца май  Grinning.....

http://www.geocities.com/skylander_99/astronomy/lectures/lec06_121.htm

Енергия

Повече от 150 години са необходими на хората, за да разработят идеята за енергията. Първият труд в тази област принадлежи на Хюгенс от 50-те години на 17 век. Той твърди, че:

енергията не е като веществото

енергията няма големина, форма и не заема пространство

енергията няма инерция (маса)

Вместо това той дефинира енергията като възможността на една физическа система да извършва работа (т.е. да изменя системата) и това състояние се измерва в ergs. Законът за съхранение на енергията твърди, че тя не може да бъде нито създадена, нито унищожена - тя може само да бъде трансформирана от едно състояние в друго.
Там са обяснени и кинетична и потенциална енергия....

Иначе по темата и аз вярвам, че Е не се губи, вярвам също и че нищо не е случайно - всичко има причини има и последствия. Въпросът с прераждането обаче не ме вълнува - все ми е едно дали има или не, за мен е важно да използвам времето тук и сега, без да отлагам за после. Пък и наистина щом не си спомням кои грешки трябва да поправям от предишния си живот, какво значение има... Гледам да се разпростирам само в рамките на този! Grinning

# 57
Страхотна теза!

# 58
  Вярвам, откакто се помня, винаги така съм усещала нещата. Това не ме успокоява, защото ме кара да бъда нащрек със себе си.
  Вярвам и че някои срещи не са случайни, била съм свидетел на такива.

# 59
Колкото до случайността - не вярвам в нея. За мен няма нищо случайно.
Нещата са взаимосвързани, макар да не успяваме да разберем това веднага.
Вярвам в Съдбата. Много силно. Имам си причини, имам си и куп доказателства.

Общи условия

Активация на акаунт