Как приемате идеята за прераждането?

• 46 528
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 225
Разбирам, че темата ви е интересна, но за мен това, което е интересно и за което получих отговор от доста по-малък брой от гласувалите, че вярват хора е: как вярата ви, че ще се върнем отново на Земята променя сегашния ви живот?
Определено ме възпира често от необмислени и импулсивни постъпки, помага ми да сменям гледната точка и да съм емпатична, да съм по-търпелива , толерантна , да не съдя прибързано, да се въздържам от оценъчни съждения, до сам обичаща, да смирявам Его-та сиили както се изрази една моя приятелка, без да сме говорили за това, а просто ме е наблюдавала как живея - Ти правиш инвестиция в Душата си. Аз не гледам на живота си по този начин. Ако живеем по определен начин, за да спечелим нещо, каквото и да било то, то тогава не сме истински! Прави каквото трябва, пък да става каквото ще е един добър девиз. Като "трябването" избираш ти.  Grinning
Доколкото усещам, те интересува по-специално въпроса за случайността и срещите - няма нищо случайно и срещите също. Срещаме тези, които сме привлекли по един или друг начин - с мислите, желанията, намеренията или начина си на живот. Всичко става с наше участие. Иначе би било много просто Grinning

Хамелеон, аз въпреки че имам вярата, че душата не се завръща не земата отново имам това усещане за живота. Т.е. без значение е дали ще се връщам на земята да изкупвам грешки или няма да е на земята, така построявам живота си, че да не съжалявам за нищо и да съм пълноценна за хората около себе си. Относно срещите - не помня тук или в другата тема писах - срещите със специални хора не е случайно. Случва се във важни моменти от живота, когато имаш нужда. Ти самият си специален човек за друг в някакъв момент. Ние предизвикваме това събитие с нашата нужда. Несъзнателно и по-често съзнателно.

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 10:18 от Aгата ®

# 226
Agata i Abigale, благодаря ви за присъствието  bouquet
Hamaelleon, благодаря за темата Simple Smile

# 227
Agata i Abigale, благодаря ви за присъствието  bouquet
Hamaelleon, благодаря за темата Simple Smile
Офф топик-чак сега се усетих какво ти значи никът. ooooh! ooooh! ooooh!
Определено, имаше полза от темата-получих просветление. hahaha Joy

# 228

Тук не съм съгласна Мишон.
но само така можа да стартираш"бутончето"към промяната в посоката към която ТИ искаш.
Събуди се сутринта и започни да записваш мислите си...че се учудиш на резултата Wink

Мила Роза, това за бутончето съм го чувала от само още един човек, обаче той е с вда инсулта и не можа да промени нещата като натиска бутончето. А и хората, които обичаше загуби. а други му повярваха и сега са сами!
Ей това е! Ако искаш нещо трябва да си готов да загубиш друго. Колкото е по-ценно спечеленото, толкова повече ще страдаш за загубеното. Това е човешката душа.
Прераждането като идея е възникнало от вярата на хората, а вярата на хората най-често се уповава на опита. Hug

# 229
И аз познавам хора които "казват" че натискат бутончето..ама само така казват.Иначе вътрешно правят нещата по-друг начин.Едно е  да искаш нещо и да "знаеш"  че вече  го имаш/макар и все още да го нямаш../...а друго е да искаш да имаш, ама да не си сигурен че ще е твое...е тогава то  никога няма да бъде твое....Такъв е закона на Вселената.... Grinning
Мишонка....не знам  за неговото .....ама мойто "'бутонче работи! Grinning   И то винаги... 
Съжалявам много  за човека....дано се изправи на крака и продължи смело напред...след всичко това!  Praynig
 Бог често изпитва вярата ни...Сещам се за Йов.

Поздрави...исках само да помогна!  Hug

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 13:53 от roza66

# 230
Гласувах с "не".
Вярвам в други събития, които сами по себе си изключват идеята за прераждането и последващите я философско-религиозни уклони.

# 231
Искам да попитам: Случвало ли Ви се е да "материализирате" мисъл?

УРИЕЛ,  аз Библията не съм я чела, ще ти кажа защо. Седнах един ден да я чета (каква християнка съм иначе) и разбрах, че е пълна със символика, която не мога да си обясня. Реших за себе си, че не мога да я чета като художествено произведение. Виждам, че цитираш доста неща и явно си запозната. Бих се радвала да ми обясниш от кал  ли наистина е направен човек и ако не от какво е според теб? Това за калта колкото и да чета никъде не го намирам. И какви са тези плодове от дървото на познанието. Защото аз съм се "заковала" на първите три глави от "Битие". Е не мога да продължа докато не го разбера това.

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 20:58 от krasi_vasi

# 232

Искам в следващия си живот да се преродя в седалка на дамско колело.
Може и онова колело-менте, във фитнес залите.

# 233
Искам да попитам: Случвало ли Ви се е да "материализирате" мисъл?

УРИЕЛ,  аз Библията не съм я чела, ще ти кажа защо. Седнах един ден да я чета (каква християнка съм иначе) и разбрах, че е пълна със символика, която не мога да си обясня. Реших за себе си, че не мога да я чета като художествено произведение. Виждам, че цитираш доста неща и явно си запозната. Бих се радвала да ми обясниш от кал  ли наистина е направен човек и ако не от какво е според теб? Това за калта колкото и да чета никъде не го намирам. И какви са тези плодове от дървото на познанието. Защото аз съм се "заковала" на първите три глави от "Битие". Е не мога да продължа докато не го разбера това.

krasi_vasi... искам да отговоря  на интересния ти   въпрос ...:"Случвало ли Ви се е да "материализирате" мисъл"?

Да! Случва ми се постоянно...

# 234
krasi_vasi... искам да отговоря  на интересния ти   въпрос ...:"Случвало ли Ви се е да "материализирате" мисъл"?

Да! Случва ми се постоянно...

Точно това ми е идеята! Щом може да се "материализира" мисъл или силно желание, защо тогава да не може да се материализира и ДУХЪТ или ДУШАТА (не знам кое е по-правилно).

# 235
Според Кабала има прераждане.

# 236
Според Кабала има прераждане.

да, много интересно  newsm78 но дали не е вътре в даден род....би ли дала повечко инфо моля Hug
krasi_vasi, да човека е направен от кал. каквото и да означава това. между другото и на мен много неща в библията не са ми ясни. не си и давам зор да ги разбера. вярата идва от сърцето, не от ума и знанието. а вярата е единственото нещо, чрез което ще се спасим.

# 237
. Примерно според Мулдашев първите хора са били само дух и след това са започнали да получават плът. В Библията пише, че Бог е облякъл човека в дрехи, според него тази дреха е именно нашето тяло, то е дреха на душата ни.

Битие 3:21 "И Господ Бог направи кожени дрехи на Адама и на жена му и ги облече."

Преди това Адам му казва че е гол, духа няма как да е гол Mr. Green
а за кожените дрехи тълкуванието е че са били от животинска кожа и това е било като указание по какъв начин ще бъдат изкупвани греховете на хората - убиването на животни според Закона, даден на евреите, а оттам и на Агнеца Божий /Господ Исус Христос/

Според това което си написала става ясно, че Бог кара хората да нарушават един от 10-те Божии закона: "НЕ УБИВАЙ!. И как точно с убийството на животно ще си изкупя греха?  newsm78

УРИЕЛ, искам правилно да ме разбереш. Не се опитвам да влизам в някакъв спор с теб, просто виждам, че и ти като мен търсиш отговор на много неща, но ти ги търсиш по един начин, а аз по друг и за това ми се иска да си кажем мнението, за да се доближим до истината. Не се сърди, че ще се мъча да опровергавам много от твърденията ти, нищо че си ги чела в Библията.
Според мен там се е намесил човешкия фактор (преписвачи, преводачи) и в момента Библията не ни е представена в първоначалния си вид, а някои дето са я преписвали или превеждали са си слагали нещо от себе си. Аз поне намерих няколко примера в първите глави, какво остава, ако прочета повече.

# 238

вярата идва от сърцето, не от ума и знанието. а вярата е единственото нещо, чрез което ще се спасим.

Ей това е най-великата истина!

А ако някой иска мога да се помъча да  докажа чрез пътя на логиката, че не се има в напредвид, че човекът е направен от кал!

# 239
Идеята е интересна, искам ми се да вярвам, че прераждането е възможно. Но дали прероденият съзнателно ще помни предишният си живот и ще се опита да избегне всички грешки и ще се опита да го изживее по един по различен начин, с желанието да промени нещо или няма да си спомня нищо от предишният си живот Thinking
В момента чета подобна книга, много интересна и която ме кара да се замисля и да си задам някои въпроси.

Малко офф, за да ви я препоръчам, на който му е интересно, де.

"Какво ще стане, ако можете да преживеете отново живота си?
Джеф Уинстън не знае, че му е даден този шанс. Докато не умира. И се събужда двадесет и пет години по-млад. И изживява друг живот. И отново, и отново… Може би един от тези животи ще е правилният."

Общи условия

Активация на акаунт