Как приемате идеята за прераждането?

• 46 483
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 270
                     А мога ли да допусна, че всички, гласували като вярващи в прераждането се числят към еколозите, след като знаят, че ще живеят още много животи на тази планета? Пестите ли водата, за да има и в следващия ви живот, разделяте ли боклука  Whistling?

За водата да пестя я...не пия  по много на ден... Joy Joy Joy Шегувам се  hahaha

А за буклука...живея в държава в която разделянето на боклука е задължително. Имаме си в къщи  различни кошчета за пластмаса за хартия ,храна и бутилки. А отвън има 4-ри  различни контейнера и на всеки от тях е написано кой за какво е...Доста практично!  Wink

Това е  хубав пример за много държави...Така че и аз се научих на нещо полезно ... да разделям боклука...а щом те могат...значи можем и ние .Така че всичко е въпрос на желание... Peace

Скандинавците много държат на чистотата на  природата си .Поддържат си я...обичат си я. Грижат се за нея..Това е всеизвестен  факт.  Peace Ето...http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1099636

Дай Боже и за България скоро да се пишат такива неща!  Praynig Тук хората са написали закони които се спазават. Затова има и  ред  в  самата държава и  по този начин тя  се развиаи нагоре.А когато държавата се развива добре...то и хората живеещи в нея са добре... Grinning Но всичко опира да всеобщо  национално съзнание...което ние българите все още не сме развили достатъчно... Peace

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 02:03 от roza66

# 271
  • по пътеката
не знам дали  вярвам, но имам прекалено дежа вю и дежа ди, някакси странно, 4е имам спомен за то4но такива ситуации и спомнянето ми идва то4но като флеш(светкави4но) изместване и пак влизане в ситуацията! миналата година беш? последното такова събитие, просто аз направо се шашардисах от яркостта на спомена за друго такова време, слу4ване и то4но такива думи и действия!освен това имам 4увството, 4е някои 4ерти и някои неща в характера ми не могат да се добият за толкова малко време преди много години и да са непроменени или само положително развити!

# 272
...освен това имам 4увството, 4е някои 4ерти и някои неща в характера ми не могат да се добият за толкова малко време преди много години и да са непроменени или само положително развити!..
                   И си убедена, че в този живот си много по-добра и усъвършенствана? Каква си била и каква си сега? В какво отношение си различна?

# 273
  • по пътеката
лигла, да вярвам, показателен  е целият  ми живот, не ми се пишат мемоари още, но е така! много по- добър е 4овек ,ако намери хармонията в себе си и за себе си, ами това е май най-важното в битието!  много от пожеланията на хората  да са такива и такива, да постигнат това и това за самите тях, имам предвид само духовното , за мене са си дошли като, 4е ли с раждането, тоест са наготово!  тази тема има връзка с една друга тема за душите,прераждането и децата, които си отиват рано!(форум-родители, преживели загуба)! и целият ми живот е  някакво отърсване от материалното, от амбициите и тн. особено пък тленността на тялото е много показателно- какво става с душата, къде отива, защо не е даден живот, достатъ4но дълъг да се усъвърш?нства и прозре мъдростта? ами младите души нямат ли втори шанс?

# 274
В прераждането вярвам, да.

Препоръчвам една книга, която е научна фантастика, но много готина

Танатонавтите - Бернар Вербер

Препоръчвам  я и аз, много е интересна и не бих казала, че е научна фантастика баш. Скоро ще има и продължение.

# 275
...особено пък тленността на тялото е много показателно- какво става с душата, къде отива, защо не е даден живот, достатъ4но дълъг да се усъвърш?нства и прозре мъдростта? ами младите души нямат ли втори шанс?
                     На мен Библията ми дава други отговори на същите въпроси.

Много ми е интересно вие, вярващите в прераждането, какво очаквате от бъдещето, имам предвид, нали учените твърдят, че до 50-100 години на Земята няма да има условия за нормално съществувание. Какво тогава ще стане с всички преродени?

# 276
Вярвам. От една страна ми се струва нелогично да съществуваме само на ниво биологична единица, а работите на душата да са чиста биохимия. От друга - тази вяра ме спасява от страха от смъртта. И от болката от смъртта на близки хора.

Не знам за случайните срещи. А случайностите принципно приемам като скрити форми на необходимост. Simple Smile Дежа-вю-та нямам. Случвало ми се е в трудни моменти да поискам мислено помощ от един конкретен близък мой починал човек - и да я получа по най-удивителни начини и форми. Обикновено на минутата изпраща някого да ми помогне. Simple Smile Съвсем сериозна съм.  Peace

Вярвам, че има живот след смъртта. В каква форма е - не зная и не гадая. Някой ден ще разбера. Simple Smile 

# 277
лигла, да вярвам, показателен  е целият  ми живот, не ми се пишат мемоари още, но е така! много по- добър е 4овек ,ако намери хармонията в себе си и за себе си, ........

тази тема има връзка с една друга тема за душите,прераждането и децата, които си отиват рано!(форум-родители, преживели загуба)! и целият ми живот е  някакво отърсване от материалното, от амбициите и тн. особено пък тленността на тялото е много показателно- какво става с душата, къде отива, защо не е даден живот, достатъ4но дълъг да се усъвърш?нства и прозре мъдростта? ами младите души нямат ли втори шанс?

marsy.... Peace

# 278
...особено пък тленността на тялото е много показателно- какво става с душата, къде отива, защо не е даден живот, достатъ4но дълъг да се усъвърш?нства и прозре мъдростта? ами младите души нямат ли втори шанс?
                     На мен Библията ми дава други отговори на същите въпроси.

Много ми е интересно вие, вярващите в прераждането, какво очаквате от бъдещето, имам предвид, нали учените твърдят, че до 50-100 години на Земята няма да има условия за нормално съществувание. Какво тогава ще стане с всички преродени?

Лигла ....Кой го пише това...и кои са тези учени дето знаят какво ще е след 50 или 100 години.... newsm78. Това ми прлича на научна  фантастика... Wink
Света се променя...и ние  също.Във Вселената няма "грешки"..така че не се притеснявай за бъдещето ...а си живей СЕГА-то.То ще определи твоето бъдеще.

И какъв отговор точни ти дава библията на въпроса...."ами младите души нямат ли втори шанс?"..... Thinking

# 279
Има специфични техники чрез които твоето сегашно "Аз" може да ти припомни минали животи...Стига да искаш да узнаеш това... Wink

Ти изпробвала ли си тези техники? Не се заяждам, интересно ми е Peace

Знаете ли аз какво съм се чудила винаги и все уж достигам до отговора и все нещо ми убягва и така.... та да използвам темата да ви питам: какво мислите се случва в края на преражданията и разбира се кога идва този край?

Чудя се дали душата не израства определеното ниво и преминава в друго, но тогава колко са нивата и т.н. все такива въпроси ми се въртят в главата....

# 280
Ами аз наскоро приключих с четенето на една книга, която обяснява, че нивата на усъвършенстване са много и все по-нематериални. И, наистина, цивилизациите загивали и се появявали отново и отново. Така че сега като погледна към "Кремиковци" не ме е толкова яд - ще загинем тук, но ще отпътуваме за някъде другаде. Идеята за прераждането облекчава невероятно болката от страданието, но увеличава отговорността - изплащането на дълговете става неминуемо, тъй като се определя от природен закон. Законът гласи, че всяка постъпка поражда следствия - направи добро и ще получиш добро, направи лошо и ще получиш лошо. И не защото Бог е жесток и те наказва, а защото такъв е законът. Но нищо не е елементарно и просто в живота - понякога аз не разбирам кое е лошо и кое - добро. Много бих искала някой да ме насочва.

# 281
Ами да, те хората са го казали: What goes around comes around! НЕ знам какъв е еквивалента на български, но идеята, че всичко се върти или по-скоро ефекта на бумеранга.

Penkailieva , ако някой те насочва през цялото време, няма да изживееш твоя си живот, а нечий друг.
В тази книга която си чела споменава ли се до кога се усъвършенстваме???? Какво става след това?
Аз всъщност знам къде отиваме ама не знам какво точно има там и какво следва от там на сетне..... Mr. Green

# 282
...Лигла ....Кой го пише това...и кои са тези учени дето знаят какво ще е след 50 или 100 години.... newsm78. Това ми прилича на научна  фантастика... Wink
                  Ми учени разни... броят, засичат, смятат, проучват... Не казват, че така ще бъде, просто казват, че ако така я караме това ще ни застигне... Има ужасно много материали в нет-а с подобна фантастика.
                  П.П. За всички, на които четенето им се струва досадно: филмче.

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 15:25 от Лигла

# 283
Има специфични техники чрез които твоето сегашно "Аз" може да ти припомни минали животи...Стига да искаш да узнаеш това... Wink

Ти изпробвала ли си тези техники? Не се заяждам, интересно ми е Peace

Знаете ли аз какво съм се чудила винаги и все уж достигам до отговора и все нещо ми убягва и така.... та да използвам темата да ви питам: какво мислите се случва в края на преражданията и разбира се кога идва този край?

Чудя се дали душата не израства определеното ниво и преминава в друго, но тогава колко са нивата и т.н. все такива въпроси ми се въртят в главата....

kiara......на въпроса ти дали съм пробвала такава техника... Grinning Моя Мастер Рйки искаше много да ме вкара в подобно изживяване....Определено не бях готова тогава  за такова "пътешествие".Най-вече  понеже не искам/ за сега поне/  да знам каква съм била в предишния си живот. Rolling Eyes  Мисля че ако науча,няма да имам покой и много ще мисля за това...та и отказах  Peace Но не завинаги де.. Sunglasses  Някой ден може и да реша да знам. Но има книги на Е.Кейси...и там има техники  показани.Ако има желаещи могат да се възползват...

# 284

peace:

.... какво мислите се случва в края на преражданията и разбира се кога идва този край?

Аз съм чела че се прераждаме докато не достигнем Нирвана...и тогава вече няма нужда да е прераждаме като човешки същетства.В Нирвана ..
Нирвана е блажено и висше състояние на единение с Бога. За будистите "нирвана" е и освобождаване от прераждането. Сливане с Бога...напълно.
Нирвана е трудна да се обясни с думи, тя  само се изживява и то вследствие на интензивна и дълбока медитация. С постигането на нирвана се заличава индивидуалната личност, опрощават се всички кармични дългове и я няма необходимостта от прераждане....товет вечен живот...няма умиране на плътта. 

Общи условия

Активация на акаунт