Как приемате идеята за прераждането?

• 48 958
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 705
 Не ме интересува кой в какво си вярва, а още по-малко пък и ми се спори.Ако беше наистина доказано щеше да го пише на първа страница във всички вестници по света, а децата щяха да го учат в училище.  Безмислено е вече да го коментирам,мисля, че се изказах достатъчно интелигентно без да засягам ничия позиция. На теб май ти се заяжда....но не съм човека който ще ти откликне.....................
/..и да ти кажа не съм виждала снимки на призраци и не искам да виждам........./
приключих разговора.

# 706
Не ме интересува кой в какво си вярва, а още по-малко пък и ми се спори.Ако беше наистина доказано щеше да го пише на първа страница във всички вестници по света, а децата щяха да го учат в училище.  Безмислено е вече да го коментирам,мисля, че се изказах достатъчно интелигентно без да засягам ничия позиция. На теб май ти се заяжда....но не съм човека който ще ти откликне.....................
/..и да ти кажа не съм виждала снимки на призраци и не искам да виждам........./
приключих разговора.

Някои неща или ги приемаш, или не. Не става дума само за прераждането - всичко, касаещо религията примерно, също спада към тази графа. Както и призраците.  Wink

Ако за развитието си се нуждаеш от подобни изживявания, те няма да те подминат, и без доказателства. Ако пък ли не - и хиляда човека да се изредят, хиляда вестника да ти го напишат - все тая, няма да повярваш. Какво като теорията на Дарвин се учи в училище - от това тя не престава да бъде само ТЕОРИЯ, нали така?

Важното е да се чувстваш хармонично и спокойно, независимо от това, в какво вярваш.   bouquet

# 707
Можеш да се чувстваш хармонично и спокойно и пак да си отидеш в ада...

Не хванах само, защо призраците са доказателство за прераждането, те са  си нечисти духове, има си ги, пише си в Библията, че ги има, така както има и ангели...

# 708

Не хванах само, защо призраците са доказателство за прераждането, те са  си нечисти духове, има си ги, пише си в Библията, че ги има, така както има и ангели...

Първото си е само твое твърдение.

За второто никъде не пише, че е доказателство, не си измисляй.

# 709

Първото си е само твое твърдение.

За второто никъде не пише, че е доказателство, не си измисляй.

не е само нейно твърдение Simple Smile, в библията има много примери на това твърдение Peace

# 710
 да приемем,че има абсолютно всичко...и най-вече система за промяна на общественото мнение,възпята дори от няква чалга-песен( newsm78):"...нашта система 4:4:2..." Mr. Green

# 711
да приемем,че има абсолютно всичко...и най-вече система за промяна на общественото мнение,възпята дори от няква чалга-песен( newsm78):"...нашта система 4:4:2..." Mr. Green

има организации и сили, които не искат някои неща да стават публично достояние и май са се старали, доколкото имат възможност - и така от векове.
Църквата - за да не отлагат вярващите в друг живот и да не си задават въпроси невписващи се  в официалната догма, различни тайни общества (масонски и др.) - за да пазят някои знания и умения за себе си и да влияят върху обществото и историята.
Обаче това време постепенно отминава и много хора ще научат неща, които трябва да научат - със страдания или с почти невероятно стечение на обстоятелствата - това вече тече!

# 712
Вярвам и силно се надявам да се преродя в противоположноста на мен сега.Да съм глезла много богата и независима  никога от никой.Такава искам да съм тогава Peace

# 713
. безразлично приемам идеята. И не искам да убеждавам никого в това си гледище.

# 714
Вярвам и силно се надявам да се преродя в противоположноста на мен сега.Да съм глезла много богата и независима  никога от никой.Такава искам да съм тогава Peace

общо взето хората се раждат така, както са заслужили в минал живот. За да се родят богати в следващ, трябва да има причина в този - примерно безкористно и искрено помагане на по-бедни от любов, внасяне на десятък от всички доходи за Бога(за духовни нужди, др.)
Смята се че една от причините евреите да са общо взето по-богати е това, че са спазвали закона на десятъка от Библията - 10% от всички доходи да се отделят за Бога, независимо от размера им.
Ако човек иска да е богат в бъдеще, може да започне да строи това!

# 715
10% от всички доходи да се отделят за Бога, независимо от размера им.

а как се дават на Бога? Thinking

Последна редакция: пн, 03 дек 2007, 01:53 от звездичка

# 716
10% от всички доходи да се отделят за Бога, независимо от размера им.

а как се дават на Бога? Thinking

примерно събираш ги, не се харчат за храна или дрехи или за близки и познати, а за духовни цели и да се помогне на някой в духовно отношение - не за благотворителност, благотворителността отделно.
(примерно - за организиране на безплатна библиотека с духовни книги, подпомагане на издаването на такива, организиране на безплатни концерти с духовна музика, др.) - за неща които смятате че биха помогнали на другите в тяхното духовно развитие, по интуиция.

ако някой няма много доходи и спазва десятъка, това може да допринесе за подобряване на неговото материално положение и за духовното му израстване. Също така може да се работи с положителни мисли - да се казва често мислено "Ще се подобри положението ми" и др. за да се преодолее по-леко кармата от минал живот.

# 717
  • tardis
Би трябвало да са от значение мотивът и чувството, с които даваш. Неприятни са ми били винаги хора, които дават не за друго, а с убеждението, че вършат много праведни дела и с надеждата да бъдат възнаградени на небето или в друг живот.
Когато даваш на някого - даваш не просто пари, а отношение - любов, съчувствие, състрадание и т.н., или по-общо казано - желание да помогнеш другия да се чувства по-добре.

Последна редакция: пн, 03 дек 2007, 11:39 от rainbird

# 718

Смята се че една от причините евреите да са общо взето по-богати е това, че са спазвали закона на десятъка от Библията - 10% от всички доходи да се отделят за Бога, независимо от размера им.

аха - и явно всеки евреин се преражда пак в евреин, нали? щото ако дава десятък, пък в следващия си живот не е еврин язък му за всичкото даване като няма да се е родил в народността на "по-богатите" сиреч евреите.

# 719
Deepinside

хъм... това не го знаеш... благодаря за споделената информация  bouquet Hug

rainbird
според мен ти говориш за благотворителност, а Deepinside за нещо друго... Thinking

УРИЕЛ

Naughty
то язък и за хората, който събират цял живот пари за да си купят да речем къща, кола и тн...и някрая инфлацията им ги изяжда Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт